Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تبریز، مهد فرش دستباف جهان است و بعلاوه، با ۱۸۵ سال سابقه پایتختی، از کانون‌های مهم ضرب سکه در کشور به شمار می‌رود. امری که در موزه آستان قدس رضوی، به خوبی نمایان است. یک تخته سجاده نفیس محرابی، دو تخته قالی تصویری چشم‌نواز از سوره‌های الرحمن و معراج و همچنین ۴۵۰ سکه تاریخی ضربِ تبریز در این موزه نگهداری می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سجاده محرابی الله‌اکبر

قالی کتیبه‌ای که قدمت آن به قرن نهم برمی‌گردد. محل بافت این فرش تبریز است. تار و پود آن از پنبه، و پُرز‌های آن از پشم است. در پیشانیِ این سجاده محرابی، کتیبه «الله اکبر کبیراً» بافته شده و آیاتی از سوره‌های ابراهیم، آل‌عمران و بقره در حواشی به چشم می‌خورد.

قالی تصویری الرحمن

این قالی، هنر بافندگان تبریز است. آیاتی از سوره الرحمن با طرح «قاب قابی» در متن اثر تصویرسازی شده و معنای هر آیه نیز آمده‌است. این قالی توسط «حجت‌الله خدایانی» بافته شده و از سوی جمعی از بازاریان تهران به رهبر معظم انقلاب تقدیم شده‌است. ایشان هم اثر را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کردند.

قالیچه تصویری معراج

این اثر، ریزبافت‌ترین قالیچه جهان است. طرح آن عروج پیامبر (ص) را بر اساس مینیاتور «سلطان محمد نگارگر» نقاش دوره صفوی، نشان می‌دهد. قالیچه تصویری معراج، توسط «حسن نظامی‌دوست» در مدت چهار سال در تبریز بافته شده و «علی فلسفین» سال ۱۳۸۴ آن را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

قالیچه کتیبه‌ای سوره نصر

این قالیچه در ابعاد۱۵۰ در ۹۹ سانتی‌متر در تبریز بافته شده‌است. جنس تار آن از ابریشم، پود از پنبه، و پرز‌های آن از پشم و ابریشم است. در متن قالیچه و در زمینه‌ای کرم رنگ، آیاتی از سوره نصر، نقش بسته‌است.

۴۵۰ س​که تاریخی ضربِ تبریز در گنجینۀ رضوی

۴۵۰ سکه تاریخی ضربِ تبریز، با قدمت ۷۰۰ سال، در گنجینه سکه‌های تاریخی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود. ۵۵ قطعۀ از این سکه‌ها از جنس طلا است. این قطعات نفیس، شامل سکه‌های طلا و نقرۀ سلسله‌های ایلخانان مغول، قراقویونلوها، صفوی، افشاری، زندیه و قاجاریه است.

دینار طلای سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) در دورۀ ۷۰۳ تا ۷۱۶ هجری قمری، قدیمی‌ترین سکۀ این گنجینه است. بر روی این سکه علاوه بر عبارت «لااله‌الا‌الله»، «محمد رسول‌الله» و «علی، ولی الله» و اسامی دوازده‌گانه ائمه علیهم‌السلام حک شده است. این سکه‌ها توسط محمدتقی صفار، سیدفربد مضنف و علیرضا شیخ‌الاسلامی، از مجموعه‌داران نامی سکه، وقف آستان قدس رضوی شده‌است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آستان قدس رضوی فرش دستباف آستان قدس رضوی بافته شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۵۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح شنبه در دیدار اعضای بنیاد ملی رضوی بوشهر، اظهار داشت: ظرفیت‌های زیادی در اسلام وجود دارد که بسیاری از آنها شناخته شده و برخی نیز ناشناخته مانده است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با تاکید بر نهایت استفاده از ظرفیت‌های شناخته شده، افزود: یکی از ظرفیت‌های فوق‌العاده و منحصر به فرد، فرهنگ رضوی است.

آیت‌الله صفایی بوشهری بیان کرد: فرهنگ رضوی از دیرباز در ایران نهادینه شده است اما ابعاد بسیار زیادی از آن کشف و استفاده نشده است.

وی عنوان کرد: با رویکردی که در یکی دو دهه اخیر در آستان قدس به‌عنوان خورشید منظومه فرهنگی ایران ایجاد شده، استفاده زیادی می‌شود انجام داد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اینکه یکی از ظرفیت‌ها مردم نهاد کردن فرهنگ رضوی است، خاطرنشان کرد: طراحی و برنامه‌ریزی و کشف ظرفیت‌ها نیازمند نخبگان است اما پای کار بودن با مردم است، وقتی مردم پای صحنه باشند قرابت مردم با بارگاه مقدس دوسویه خواهد شد.

وی با بیان اینکه ثامن‌الحجج (ع) در تبدیل تهدید به فرصت بزرگترین خدمت را به اسلام کرد، افزود: ایشان با مناظراتی که انجام داد، فرهنگ شیعه را جهانی کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اعلام اینکه جهان اکنون در حال تولید فرصت است، ابراز کرد: ما هم باید تهدیدهای فرهنگی دشمن را به فرصت تبدیل کنیم و از فرصت‌هایی که داریم استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ رضوی محدود به ایران نیست بلکه در سراسر جهان گسترش یافته است، گفت: آسیب‌های فرهنگی کشور و عوامل آن را بشناسیم و ببینیم چگونه می‌توانیم آنها را خنثی کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: فرصت سوزی ما در عرصه منظومه فرهنگی خیلی زیاد است و ضررهای آن را مرتب می‌بینیم.

وی با بیان اینکه کار فرهنگی باید مردم نهاد باشد، ادامه داد: نهادهای فرهنگی ما بودجه‌هایشان صرف حقوق و امورات جاری می‌شود و برای کار فرهنگی بودجه‌ای ندارند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه بنیاد امام رضا (ع) متنوع‌ترین نهاد فرهنگی ایران است، ابراز کرد: باید هدف گذاری مردمی و بررسی شود که با این حجم برنامه‌هایی که بنیاد امام رضا (ع) اجرا می‌کند، تأثیرگذاری این برنامه‌ها در عرصه جذب چقدر است.

وی افزود: باید روی اهدافی که داریم دقت و آسیب‌شناسی کنیم که چقدر تأثیر داشته است و آیا مردم اخلاق و سیاست و تقوای رضوی پیدا کرده‌اند.

آیت الله صفایی بوشهری عنوان کرد: بوشهر استان امام رضا (ع) است و اگر بنیاد امام رضا (ع) برنامه‌ای داشته باشد ما همیشه آماده هستیم.

کد خبر 6089689

دیگر خبرها

  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • اعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • تقدیر از سازندگان پویانمایی قالی در یزد
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود