Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین یک کارآفرین جوان در روستای اَلولَک از توابع قزوین گفت: عروسک‌های محلی از یاد رفته به همت بانوان روستای الولک احیا و هویت جهانی پیدا کردند. عروسک‌هایی که به زیبایی هویت و اصالت‌ روستای الولک را با بهره‌گیری از انواع لباس‌های محلی و سبک زندگی سنتی به نمایش می‌گذارند؛ این عروسک‌ها به‌عنوان اثر ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا بابیان اینکه تولید عروسک‌ها از اواخر سال ۹۲ و اوایل ۹۳ آغاز شده است، اظهار کرد: از خانم‌ها و آقایان روستا سؤال کردیم که قدیم‌ها مادرها و پدرانشان چطور عروسک تولید می‌کردند، آن‌ها هم شروع کنند و مانند گذشته به ساخت عروسک بپردازند، که استقبال زیادی شد و در حال حاضر قریب به ۸ نفر به‌صورت جدی مشغول به فعالیت هستند که پیرترین آن‌ها ۸۰ سال سن دارد و تعداد ۱۰ نفر هم برای سرگرمی به ساخت عروسک مشغول هستند. با این کار منبع درآمدی برای خانم‌های علاقه‌مند روستایی ایجاد شده است.

وی در ادامه بیان کرد: نام هر عروسک را شخص تولیدکننده انتخاب می‌کند نام‌هایی مانند خاتون و گل‌اندام و معروف‌ترین عروسک ما «گلرخ» نام دارد که این عروسک به زیبایی تصویر زندگی یک زن روستایی را به نمایش درمی‌آورد، عروسکی که شهرت زیادی هم پیدا کرده است. زنان روستا عروسک‌های محلی را با اشکال متنوعی همچون زن، مرد، کودک و حیوانات مختلف می‌سازند، عروسک‌هایی که به زیبایی هویت و اصالت‌ روستای الولک را با بهره‌گیری از انواع لباس‌های محلی و سبک زندگی سنتی به نمایش می‌گذارند.

این کارآفرین جوان روستای الولک با اشاره به فروش عروسک‌ها در دیگر شهرها خاطرنشان کرد: عروسک‌های ما تا قبل از شیوع کرونا به استان‌های یزد، کرمان، کرمانشاه و تهران و همچنین به کشورهای آلمان، بلژیک و ارمنستان فرستاده شد و همچنین گردشگرانی که برای بازدید به روستای الولک می‌آمدند استقبال خوبی داشتند و این عروسک‌ها را خریداری می‌کردند. عروسک‌ها برحسب اندازه با قیمت‌های متفاوت به فروش می‌رسد.

وی با اشاره به ویژگی‌های خاص این عروسک‌ها گفت: عروسک‌ها کاملاً از مواد طبیعی و بازیافتی ساخته‌شده و می‌توان آن‌ها را به‌وسیله ماشین لباسشویی شست و لباس‌های عروسک‌ها قابل تعویض است. لباس عروسک‌ها از جنس پارچه، قابل شستشو و به صورت محلی طراحی شده، با رنگ‌های شاد و با استفاده از نخ و سوزن آماده می‌شوند. اجزای تشکیل‌دهنده لباس عروسک‌ها شامل هدبند، چادرشب، تُنبان و شال است که خانم‌های روستا بر اساس عروسک‌های دوران کودکی‌شان و خلاقیت و حافظه خود این عروسک‌ها را طراحی و درست می‌کنند ضمن اینکه نوآوری‌های در این عروسک‌های محلی دوخت گالش برای عروسک گلرخ است.

میرزایی در پایان خاطرنشان کرد: عروسک‌های محلی از یاد رفته به همت بانوان روستای الولک احیا و هویت جهانی پیدا کردند. همه عروسک‌ها شناسنامه دارند که شامل اسم عروسک، نام سازنده، نام روستا و نام شهرستان است، هر عروسک قصه خودش را دارد که برگرفته‌ از شخصیت‌های گذشته‌ای است که در روستا زندگی می‌کردند. کودکان روستای الولک استقبال خوبی از عروسک‌ها دارند و مهم‌تر این‌که بزرگ‌ترها به دلیل یادآوری خاطرات گذشته خود، کودکانشان را به این عروسک‌ها علاقه‌مند می‌کنند. عروسک‌سازی الولک که معرف نوع پوشش روستاست به نام روستا به‌عنوان اثر ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

به گزارش ایسنا، روستای الولک در ۱۳ کیلومتری شمال غربی استان قزوین واقع‌ شده و آب‌وهوای کوهستانی و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی فراوان دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قزوين کارآفرینی صنایع دستی عروسک های محلی روستای الولک عروسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۶۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع بیش از ۳۵ میلیون لیتر مواد سوختی در بین روستائیان استان قزوین

شهرام رحمانی مدیر تعاون روستایی استان قزوین با اشاره به توزیع مواد سوختی توسط فروشندگی‌های شبکه تعاون روستایی بین روستائیان گفت: در سال گذشته ۳۵ میلیون و ۱۲۴ هزار لیتر مواد سوختی شامل بنزین، نفت سفید، گازوئیل، گاز در بین روستائیان و بهره‌برداران استان توزیع شده است.

وی افزود: خدمات شبکه تعاون روستایی ضمن کمک به بهبود معیشت زندگی روستائیان، یکی از راهکار‌های مهم در ممانعت از مهاجرت روستائیان به شهر‌ها محسوب می‌شود.

رحمانی، هدف از توزیع سوخت را حمایت از تولید کننده روستایی، استقرار و توسعه روستا‌ها و سهولت در رفت و آمد روستائیان عنوان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب در روستای گورزانگ برگزار شد
  • سفر به روستای گردشگری توآباد از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • برگزاری جشنواره «گیلاس کن»
  • توزیع بیش از ۳۵ میلیون لیتر مواد سوختی در بین روستائیان استان قزوین
  • توزیع بیش از ۴۷ هزار تن آرد روستایی در بین روستائیان استان قزوین
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • ۳۰۲ کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد
  • تشکیل شورا‌های جوان‌سازی در روستا‌های فارس