Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، سیّد مهدی مجابی، از اساتید برجسته حوزه‌های معماری، میراث فرهنگی و شهرسازی، یکی از چهره‌های ماندگار استان قزوین و مشاور راهبردی پروژه بازآفرینی سبزه میدان در جلسه کمیسیون عمران، ترافیک و امور زیربنایی شورای اسلامی شهر گفت: در تاریخ ایران، شهرها دارای مرکز بوده‌ و در واقع، بافت تاریخی، نقش مرکزیت را بر عهده داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از جمله شهرهای دارای مرکزیت اصیل و با هویت می‌توان به اصفهان، شیراز و قزوین اشاره کرد. خوشبختانه ساختار بافت تاریخی قزوین در طول دهه‌ها حفظ شده و نقش مرکزیت شهری خود را به معنای جامع بازی کرده است.

مجابی با بیان اینکه برای ادامه ایفای نقش بافت تاریخی نیاز به رسیدگی به این محدوده از نظر خدمات، سرمایه‌گذاری و غیره وجود دارد، گفت: در دوره‌های مختلف مدیریت شهری، در قزوین طرح‌ها و برنامه‌های شایسته‌ای در خصوص بافت تاریخی و ارتقای نقش مرکزیت این محدوده در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: از جمله طرح‌ها و پروژه‌ها این محدوده می‌توان به مرمت و احیای مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدالسلطنه، مرمت و احیای حمام تاریخی قجر، ساماندهی خیابان سپه به عنوان اولین خیابان طراحی شده ایران و... اشاره کرد.

این استاد برجسته تصریح کرد: برای افزایش کارآیی این پروژه‌های مهم در تقویت نقش مرکزیت بافت تاریخی قزوین، باید ارتباط قوی و مفیدی بین آنها برقرار شود و اصلی‌ترین حلقه این ارتباط، پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان به عنوان بخشی از دولتخانه صفوی و شوارع پیرامونی آن است.

 

 


وی با تاکید بر اینکه مرکزی‌ترین و حساس‌ترین پروژه محور گردشگری تاریخی و فرهنگی قزوین، پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان است گفت: این محدوده از مرکز شهر در صورت احیا و ارتقای کیفیت فضای شهری آن، می‌تواند مجموعه‌های شهری در بافت تاریخی قزوین را به بهترین شکل پیوند دهد.

مشاور راهبردی پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان خاطرنشان کرد: این پروژه، راهبردی‌ترین طرح در مرکز شهر قزوین است؛ زیرا آغاز تقویت مرکزیت شهری باید از سبزه‌میدان باشد و تمام خدمات قابل ارائه در مرکزیت، در این فضا صورت گیرد.

وی در خاتمه بیان کرد: هدف عملیاتی پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان بازگرداندن نقش میدان شهری به این فضا است تا به عنوان یک پلتفرم اجتماعی، تاریخی و فرهنگی نقش خود را برای معرفی تاریخ، هویت و فرهنگ این شهر و سرزمین ایفا کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین پیاده راه سبزه میدان دولتخانه صفوی استاد معماری پروژه بازآفرینی سبزه میدان بافت تاریخی نقش مرکزیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۶۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، اولین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان با حضور معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار برگزار شد.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه و شهرسازی استان در این جلسه  گفت: در حال حاضر در 9 شهر خراسان جنوبی  با جمعیت 333 هزار و 511 نفر که شامل 33 درصد از جمعیت استان می شود محلات هدف مستقر هستند.

مودی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی  در استان 654 هکتار است، افزود: 79 طرح در محلات در دست اقدام است که تاکنون 65 طرح تحویل شده و تعداد 8 طرح در حال انجام است که پیشرفت فیزیکی آن 94 درصد می باشد. 

همچنین دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری در این جلسه ضمن بیان گزارشی از وضعیت بازآفرینی شهری استان  و پروژه های بند تبصره 11 قانون بودجه 1402 ، سند ملی توانمند سازی و سکونتهای غیر رسمی نیز  ارائه و دراین خصوص بحث و تبادل نطر صورت گرفت.

دیگر خبرها

  • پایان تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران