Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نویسنده حوزه دفاع مقدس و مقاومت گفت: شهدای مدافعان حرم مظلومیت خاصی دارند، در یک کشوری با دشمن می‌جنگند که نه به زبان آن‌ها تسلط دارند و نه آن‌ها را می‌شناسند و نه ارتباط چندانی با خانواده دارند. بنابراین با مظلومیت تمام، با غربت خاصی در آنجا می‌جنگند.

به گزارش ایسنا،هاجر پورواجد نویسنده حوزه دفاع مقدس و مقاومت که در کارنامه خود کتاب‌های «گنجشک‌های بابا»، «زخم توت»، «درعا»، «تو هنوز اینجایی»، «صندوقچه گل رز»، «من محافظ حاج قاسمم» و «آبادان ۳۵۱ روز» را دارد در گفتگو با تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در خصوص چرایی نویسندگی در این حوزه گفت: اولین دلیلی که به نویسندگی در حوزه شهدا علاقه‌مند شده‌ام، این است که خود همسر شهید (حسین امینی امشی) هستم و تصمیم گرفتم یاد و خاطرات شهدا و آرمان‌ها و اهداف و زندگی‌نامه‌شان را به نگارش دربیاورم و برای آیندگان و نسل‌هایی که سال‌ها بعد خواهند آمد و ما دیگر در آن سال‌ها نیستیم با مطالعه این کتاب‌ها شهدای ما را بشناسند و الگوی خودشان قرار بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مسئله مهم‌تر که قدم‌های بنده را در این راستا محکم‌تر کرد فرمایش مقام معظم رهبری بود که فرمودند «یاد و خاطره شهدا را زنده نگه دارید.» معلوم است که جز نوشتن و ثبت و ضبط، یاد و خاطرات باقی نمی‌ماند. این فرمان حضرت آقا تصمیم من را قوی کرد و با جدیت تمام در این حوزه باقی ماندم و تصمیم دارم فقط و فقط در عرصه شهدا قلم بزنم.

پور واجد با تأکید بر اینکه نویسندگی چه درباره شهدای دفاع مقدس و چه شهدای مدافعان حرم برایم فرقی ندارد و انجام‌وظیفه در این عرصه خواهم کرد، درعین‌حال عنوان کرد: منتها شهدای مدافعان حرم یک مظلومیت خاصی دارند، در یک کشوری با دشمن می‌جنگند که نه به زبان آن‌ها تسلط دارند و نه آن‌ها را می‌شناسند و نه می‌دانند کناردستی‌شان چه کسانی هستند، نه ارتباط چندانی با خانواده دارند. بنابراین با مظلومیت تمام، با غربت خاصی در آنجا می‌جنگند. مخصوصاً شهدای مدافع حرمی که پیکرشان جا می‌ماند از این‌طرف غربت خاصی روی خانواده‌ها هست، یک انتظار خاص که سخت‌تر از انتظار شهدایی است که ما در منطقه جنگی ایران جا گذاشتیم.

وی اظهار کرد: حداقل شهدای دفاع مقدسی که در منطقه جا ماندند و جاویدالاثر شدند، می‌دانستیم و خیالمان راحت بود که در خاک کشور خودمان قرار دارند و روزی پلاکی به دست ما می‌رسد ولی انتظار برای خانواده‌های شهدای مدافع حرم که در سوریه باقی ماندند خیلی سخت است. به قول فرمایش حضرت آقا «شهدای مدافعان حرم نسبت به شهدای دفاع مقدس اجرشان مضاعف است» و این فرمایش بسیار متین و زیباست.

در ادامه این نویسنده به‌ضرورت نوشتن در عرصه مقاومت و شهدای مدافعان حرم پرداخت و گفت: هرکدام از افراد جامعه ما برای خودشان شناسنامه و یا کارت شناسایی دارند که هویتشان را مشخص می‌کند و در مواقع نیاز طبق آن مدارک، خود را معرفی می‌نمایند. چنان چه این مدارک نباشند رفته‌رفته هویت‌ها کم‌رنگ و فراموش می‌شود. حتی خود فرد هم فراموش می‌کند چه تاریخی متولد شده است و چه عقبه‌ای داشته‌اند. حال این‌که زنده ماندن اسم‌ورسم و خاطرات شهدا، عقبه‌ای که داشته‌اند و رسالتی که به خاطرش جنگیده‌اند خیلی مهم‌تر از این قضایاست.

وی افزود: زمان‌های قدیم که امکان نگارش نبود مردم آن دیار یک واقعه ارزشمند را نسل به نسل، سینه‌به‌سینه تعریف می‌کردند برای آیندگان به امانت می‌گذاشتند. حال که امکان نوشتن فراهم هست باید بنویسیم.

پور واجد درعین‌حال بیان کرد: نویسندگان به‌ظاهر یک کتاب می‌نویسند اما رسالتشان خیلی فراتر از نوشتن است. این‌ها باید بنویسند و فرهنگ چرایی جنگ و ایثار و شهادت را به قلم عدالت (هدف از عدالت نگارش مستند و واقعیت‌های زندگی یک شهید است. خاطرات شهدا را آن‌گونه که بودند، خاکی و قابل‌دسترس) به تحریر دربیاورند.

وی با بیان اینکه نویسنده در قلم خود باید شور و شعور ۱۳ ساله تا ۸۰ ساله‌های هشت سال دفاع مقدس را که حضور در مناطق جنگی را بر خود تکلیف دانستند، به شیوایی و ملموس به تصویر بکشد، اظهار کرد: یک نویسنده باید به آیندگان بگوید چرا یک خانواده چندین شهید تقدیم می‌کند و باز آرزو دارد کاش پسر دیگری داشتم و به راه وطن می‌دادم.

این نویسنده افزود: اگر نویسندگان این عصر کوتاهی کنند، چه‌بسا دشمنان قسم‌خورده ایران و اسلام دست‌به‌کار شوند و مطالبی به نفع خود و به زیان شهدای ما و ملت ما به خورد نسل‌های آینده بدهند و اصلاً به نفع ما نیست.

وی اظهار کرد: ما در بین سنگر جبهه‌ها سنگری در پشت جبهه‌ها داریم که هنوز برپاست و آن پدران و مادران و همسران و فرزندان و عزیزان شهدا هستند. هنوز هستند، صبورانه سختی‌های زندگی را در کنار دل‌تنگی و غم هجران بر دوش می‌کشند. به نظر بنده امروز، دقیقاً همین امروز همه افراد ایران باید قلم‌به‌دست بگیرند، سیره عملی، فراز و نشیب، صفا و صمیمیت روزهای عاشقی و دلدادگی شهدا، جانبازان و آزادگان را به تحریر دربیاورند چراکه راویان ما که بازماندگان این عزیزان هستند و متأسفانه دارند بار سفر می‌بندند و به شهدای خود ملحق می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دفاع مقدس شهدای مدافع حرم شهدای مدافعان حرم دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۶۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه جمعه و همزمان با شب شهادت امام صادق (ع)، یادواره شهدای طلبه و روحانی زرین دشت با حضور حجت الاسلام دروند پور امام جمعه شهرستان زرین دشت، مسؤولین، خانواده معظم شهدا و ایثارگران و مردم شهیدپرور زریندشت در مرکز حوزه علمیه این شهرستان برگزار شد.

در این مراسم معنوی امام جمعه زرین دشت در سخنان کوتاهی ضمن تسلیت شهادت امام صادق علیه السلام گفت: هر کسی قدمی برای فرزندان حضرت زهرا بردارد خود بی بی دو عالم اجر او را می‌دهد.

وی با گرامیداشت یاد و نام شهدای طلاب و روحانی شهرستان زرین دشت، ابراز کرد: حوزه علمیه متعلق به تک تک آحاد مردم زرین دشت و درب آن به روی همه گشوده است.

حجت الاسلام دروندپور بر لزوم حفظ و نگهداری حوزه علمیه این شهرستان با جذب نوجوانان مشتاق و مستعد تاکید کرد و بیان داشت: این مدرسه علمیه ظرفیت پذیرش هر چه بیشتر طلاب برای سربازی امام زمان دارد.

دلجویی و تجلیل از خانواده‌های شهدای روحانی با اهدای لوح و همچنین مراسم نوحه خوانی و سینه زنی از دیگر برنامه‌های یادواره شهدای روحانی زرین دشت بود که انجام شد.

در این آئین معنوی حجت الاسلام گودرزی رئیس مرکز حوزه‌های علمیه شهرستان نورآباد نیز به عنوان سخنران این یادواره به روایت خاطراتی از جانفشانی‌های شهدا و صبوری پدران و مادران شهدا سخن گفت و بیان کرد: شهدای روحانی را ترجمان واقعی عمل به‌منویات ولی فقیه بودند.‌


وی با اشاره به کارنامه درخشان شهدای روحانی بیان کرد: این شهدا از بدنه همین مردم بودند که در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل علاوه بر اقدامات رزمی و تبلیغی به تبیین حقانیت دفاع مقدس و بصیرت‌افزایی و شکل دادن معنویت در جبهه می‌پرداختند.

شهرستان زرین دشت در طول جنگ تحمیلی ۶ شهید طلبه و روحانی تقدیم انقلاب کرده است که هر کدام به تنهایی سند افتخار دیار حضرت آیت الله نسابه (ره) هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهید ولی ملک حسینی، شهید محمدعلی سیاره، شهید عبدالرحیم نجفی، شهید علی حسین آشیان، شهید رحمت اله فرهمند و شهید احمدرحیمی شهدای روحانی شهرستان زرین دشت هستند که در لبیک به ندای ولی امر مسلمین با حضور در جبهه‌های حق علیه باطل جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و راه سرخ شهادت را ادامه دادند.

کد خبر 6096099

دیگر خبرها

  • یادواره شهدای روستای ارکان بجنورد
  • غبارروبی و عطر افشانی مزار شهدای مهاباد
  • یادواره شهدا یاد اقتدار و عزت و عظمت است
  • برگزاری۱۶ یادواره شهدا در اردستان
  • برگزاری یادواره شهدای روستای امند
  • هجدهمین یادواره شهدای روستای جعفر آباد رفسنجان
  • روحانیت در دفاع از دین جان و مال را فدا می‌کند
  • تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده در اصفهان
  • تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده دراصفهان
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد