Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از phys.org، یک تیم بین‌المللی به سرپرستی دانشگاه صنعتی سوینبرن و دانشگاه ملی استرالیا (ANU) به کشف بزرگی دست یافته‌اند که می‌تواند به آزمایش‌های مولکولی یا ویروسی سریع‌تر و دقیق‌تر، از جمله برای کووید-۱۹ منجر شود.

محققان از چگونگی تمرکز نور در بال‌های پروانه الهام گرفتند و روش جدیدی را برای تمرکز نور بر روی تراشه کشف کردند که پتانسیل قدرتمندی برای تشخیص مولکولی یا ویروس دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تیم توسط پروفسور باوهوا جیا، مدیر مرکز مواد اتمی ترجمه شده توسط سوینبرن و رئیس مرکز فیزیک غیر خطی ANU، پروفسور برجسته یوری کیوشار، رهبری می‌شود. آن‌ها با هم یکی از چالش‌های مداوم در مطالعه و مهندسی نور در مقیاس نانو (معروف به نانوفتونیک) را حل کرده‌اند: افزایش میدان نوری در مقیاس نانو که  اساسا نحوه تولید انرژی نوری عظیم در مقیاس کوچک است. 

کشف آن‌ها امکان ایجاد تراشه‌های حسگر فوق فشرده را می‌دهد. این اندازه‌ها به اندازه ۱۰۰ میکرون (از نظر بافت، به اندازه یک تار مو‌های شما) با حساسیت بی‌سابقه برای تشخیص عوامل بیماری زاست.

این مزایای عظیمی از جمله تشخیص سریع‌تر و دقیق‌تر مولکولی در خون و بزاق را به ارمغان می‌آورد. این امر توانایی محققان را در آزمایش و ردیابی ویروس‌ها بسیار افزایش و احتمال انتقال ویروس‌های مسری را در جامعه کاهش می‌دهد؛ همچنین می‌تواند با ایجاد تحولی در نحوه تشخیص مازاد قند‌ها و سایر ناهنجاری‌های خون، نقش مهمی در سلامت پیشگیرانه ایفا کند.

بال‌های پروانه‌ای که الهام بخش این پیشرفت بود، از هزاران لایه فلس‌های کوچک تشکیل شده است. هنگامی که نور به بال پروانه برخورد می‌کند، از طریق آن لایه‌ها عبور می‌کند که هر لایه اثر متمرکز کننده‌ای دارد.

پروفسور برجسته یوری کیوشار از دانشگاه ANU  می‌گوید: ما همیشه باید از طبیعت درس بگیریم. در این کار، نوآوری الهام گرفته از طبیعت راه حل این چالش را ایجاد می‌کند.

بنابراین محققان روی طراحی و ساخت یک تراشه نانوفوتونیک که شبیه به ساختار بال پروانه Bicyclus است، دست به کار شدند. نانو چاپ سه بعدی لیزری در مرکز تولید و طراحی پیشرفته سوینبرن انجام شد. آن‌ها با تراشه‌ای که در دست داشتند، یک نمونه آزمایشی را در بالا قرار دادند و به نتیجه‌ای که غیر ممکن به نظر می‌رسید، دست یافتند: آن‌ها راهی برای دستکاری فضا و زمان برای تمرکز نور دقیقا به دلخواه خود پیدا کردند.

از آنجا که نور متمرکز قدرت جذب سلول‌های بیماری زای کمتری را دارد، به این معنی است که همه چیز را می‌توان درست کاهش داد؛ زمان انتظار، اندازه نمونه و مواد آزمایش که با هدر رفت کمتر، پیروزی پایداری نیز محسوب می‌شود.

دکتر یائو لیانگ، اولین نویسنده این مطالعه، می‌افزاید: ما فکر می‌کنیم این پیشرفت امکانات و فرصت‌های جدیدی را در کل این زمینه به ارمغان خواهد آورد. خوشحالیم که «ماموریت غیرممکن» را در این زمینه انجام داده‌ایم و منتظر توسعه برنامه‌های کاربردی بیشتری بر اساس این فناوری در آینده نزدیک هستیم.

بیشتر بخوانید 

فناوری خارق العاده برای تست سریع کرونا

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۷۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ‌گونه کمبود آردی در اسدآباد نداریم

ایسنا/همدان رئیس اتاق اصناف اسدآباد اعلام کرد: هیچ گونه کمبود آردی در این شهرستان نداریم اما به علت کثرت تعداد نانوایی و کم بودن سهمیه تخصیصی آرد به آنها، نانوایی‌ها به سوددهی نمی‌رسند.

رسول قنبری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان اسدآباد دارای ۱۲۰ واحد نانوایی بوده که سهمیه تخصیصی آرد به هر یک از این نانوایی‌ها شش کیسه است و به تبع آن به علت کم بودن تخصیص این سهمیه آرد تا حدودی با مشکل مواجه هستند.

رئیس اتاق اصناف اسدآباد در ادامه از پلمب ۴۶ واحد صنفی متخلف این شهرستان در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: به منظور کنترل بازار در سال گذشته بیش از ۱۱ هزار و ۲۰۰ مورد بازرسی از صنوف شهرستان انجام گرفت که در این رابطه ۱۷۷ پرونده صنوف متخلف به تعزیرات معرفی و ۴۶ مورد نیز پلمب شد.

قنبری با بیان اینکه از کسبه و بازاریان اسدآبادی درخواست داریم به منظور جلوگیری از جریمه و تشکیل پرونده در اداره تعزیرات نسبت به درج قیمت اجناس و صدور فاکتور فروش به مشتری اقدام کنند، افزود: از مردم نیز درخواست می‌شود در صورت مشاهده عدم درج قیمت و ارائه فاکتور فروش این تخلفات را به اتاق اصناف گزارش دهند چراکه درج قیمت و ارائه فاکتور فروش از نقش مؤثری در پیشگیری و جلوگیری از گرانفروشی دارد.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت ۴۷۰۰ کسبه دارای پروانه در شهرستان اسدآباد خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۵۷۰ مورد جواز کسب و پروانه جدید توسط اتاق اصناف برای واحدهای صنفی شهرستان صادر شده است.

قنبری با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم در این بین هنوز ۶۰۰ واحد صنفی بدون کسب پروانه در سطح شهرستان فعالیت دارند، اظهار کرد: در صورت شناسایی چنین واحدهای صنفی بدون پروانه کسب علاوه بر اخطار لازم، برخورد می‌شود ضمن اینکه با الکترونیک شدن مجوزهای کاغذی فعالان اقتصادی، واحدهای فاقد پروانه کسب ناچار هستند برای اخذ شناسه یکتا خود اقدام کنند و در این رابطه دیگر نیازی به نظارت و بازرسی ما نخواهد بود.

وی یکی از مهمترین مطالبات بازاریان را کاهش ضریب مالیاتی دانست و گفت: امیدواریم با کاهش این مهم کسبه خرُد بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود آرد در اسدآباد وجود ندارد
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • هیچ‌گونه کمبود آردی در اسدآباد نداریم
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • حرف‌های سریع‌ترین سارق خودرو ایران
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • چه جوری یک هفته‌ای پروانه کسب‌وکار بگیریم؟
  • پروانه با الگوی منحصر به فرد را پیدا کنید (معمای تصویری)
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)