Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: واردات خودروهای خارجی با چارچوب‌های قانونی پیش‌بینی‌شده توسط مجلس سبب رشد قطعه‌سازان خواهد شد. - اخبار استانها -

روح‌الله عباسپور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به مزیت‌های اجرای طرح واردات خودرو در ازای صادرات قطعات و محصولات مرتبط اظهار داشت: واردات خودروهای خارجی با چارچوب‌های قانونی پیش‌بینی‌شده توسط مجلس سبب رشد قطعه‌سازان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که قطعه‌سازهای ما این امکان را پیدا می‌کنند تا بخش مهمی از قطعات مصرفی و غیرمصرفی خودروهای خارجی را در داخل کشور ساخته و از خروج ارز جلوگیری کنند.

وی اضافه کرد: در شرایطی که قیمت خودروهای خارجی سربه فلک گذاشته و ممنوعیت واردات بر آتش گرانی در بازار خودرو دامن زده است، واردات خودروهای خارجی البته با ملاحظات پیش‌بینی‌شده در قانون می‌تواند بازار خودرو را تا حدودی آرام کند و از عطش کاذب ایجادشده برای خرید خودرو به ویژه خودروهای خارجی کم کند.

عباسپور ادامه داد: اگر خودروهای وارداتی بنا بر ضوابط و به صورت هدفمند وارد کشور شوند، امکان آزادسازی نرخ‌گذاری خودروهای داخلی در فضای رقابتی هم به وجود می‌آید و به نوعی با شکسته شدن انحصار قیمت خودروهای داخلی در مقایسه با خودروهای خارجی سنجیده شده و تا حدودی بحران قیمت‌گذاری در این صنعت برطرف می‌شود.

انحصارشکنی در بازار خودرو مطالبه 40 ساله است

نماینده آوج و بویین‌زهرا در مجلس در بخش دیگری از سخنانش انحصارشکنی را یک مطالبه 40 ساله در حوزه خودرو دانست و گفت: قرار بود 4 دهه جلوی با ممنوعیت واردات یا بستن تعرفه‌های گمرکی سنگین خودروسازان ما بتوانند با افزایش کیفیت محصولات خود را به پای خودروسازان بزرگ خارجی برسانند و توان رقابت پیدا کنند؛ بنابراین صبر مردم هم اندازه‌ای دارد و نمی‌توانیم تا ابد درب گمرک را ببندیم و جلوی ورود خودروهای باکیفیت را بگیریم.

عباسپور نگاه سوداگرانه و غیرارزشی به حوزه صنعت خودرو را عامل مهم دردهای امروز ما در بازار خودرو دانست و افزود: بازار انحصاری سبب شده که خودروسازان ما به نوعی تنبل شوند و خیلی دیر به فکر تولید و طراحی محصولات جدید بیفتند و اگر خودروسازانی مانند بنز و تویوتا قرار بود این گونه عمل کنند، امروز وجود خارجی نداشتند.

وی ادامه داد: متأسفانه مماشات طولانی دولت با خودروسازان در دهه‌های اخیر جلوی حرکت‌های تحول‌گرا در صنعت خودروی کشور را گرفت و وقتی قرار شد که خودروسازها طراحی محصولات را به روز کنند، خودروساز با یک عوض کردن چراغ و سپر قانون را دور زد که باید این نوع مدیریت سودمحور که منجر به تولید محصول کهنه و غیررقابتی می‌شود را کنار گذاشت.

واردات خودروهای دست دوم باعث تاسف استجزئیات پیامدهای منفی طرح واردات خودرو/ خطر بروز اختلال در اقتصاد ارزی کشوراندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر: واردات خودرو با ارز حاصل از صادرات خودرو و قطعات ناچیز است

با نگاه رقابتی و جهانی می‌توان نوابغ ایرانی حوزه خودرو را جذب کرد

عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به حضور نوابغ مختلف ایرانی در صنعت خودروسازی دنیا گفت: اگر نگاه رقابتی و جهانی در حوزه خودروسازی داشتیم، می‌توانستیم این نوابغ را جذب کنیم و با وجود آنها یک‌شبه ره صد ساله طی کنیم؛ اما نگاه خشک و سیاسی حاکم بر صنعت خودرو در بسیاری از مواقع طراحان خودروی ایرانی را ناامید کرده است.

عباسپور اضافه کرد: اگر نگاه رقابتی در صنعت نظامی ایران به بخش خودروسازی هم منتقل شود و تلاش کنیم بهترین محصول با بهترین عملکرد را به مردم دنیا عرضه کنیم، آن وقت شاهد جهش‌های بزرگ در صنعت خودروسازی خواهیم بود که اگر این صنعت جهش کند، کل صنایع ما را با خودش بالا می‌کشد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون صنایع مجلس استانداری قزوین واردات خودرو واردات کمیسیون صنایع مجلس استانداری قزوین واردات خودرو واردات واردات خودروهای خودروهای خارجی واردات خودرو بازار خودرو صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۹۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است

آرش محبی‌نژاد اظهار کرد: از گذشته تا کنون تجارب قیمت‌گذاری دستوری در حوزه‌های مختلف نشان می‌دهد که این سیاست در هیچ دوره‌ای جواب نداده است. نه فقط برای خودرو بلکه برای شیر و ماست و لبنیات و لوازم خانگی نیز موضوع نرخ‌گذاری یک سیاست شکست خورده بوده و من تعجب می‌کنم چرا این سیاست درباره خودرو و دیگر کالاها که هزینه‌های ساخت مشخصی دارند ادامه پیدا می‌کند.
وی افزود: معتقدم تعیین قیمت ناشی از عدم تمرکز در سیاست‌گذاری صنعت خودرو است. صنعت خودرو متولی مشخصی ندارد که برای آن ریل‌گذاری کند، نقشه راه توسعه این صنعت را تدوین کند و در اجرا دخالت نداشته باشد. سیاست‌گذار فقط باید نظارت و هدایت کند و اجرا را به شرکت‌های خودروساز بسپارد.
محبی‌نژاد بیان کرد: قیمت کارخانه بعضا ۸۰ درصد پایین‌تر از قیمت بازار است اما بسیاری از افراد به دلایل مختلف مثل نداشتن گواهی‌نامه یا داشتن پلاک فعال از ثبت نام منع شده‌اند. در حالی که ممکن است فردی گواهی‌نامه نداشته باشد و بخواهد از راننده استفاده کند. با حذف این افراد حق مصرف‌کننده ضایع می شود. از آن طرف رانتی به عنوان یارانه سیاه در جامعه توزیع می‌کنیم که کم هم نیست.
وی تصریح کرد: تا زمانی که مساله قیمت‌گذاری دستوری حل نشود مشکلات صنعت خودرو حل نخواهد شد. فقط هر روز بر تعداد کسانی که از کیفیت و قیمت ناراضی هستند افزوده می‌شود.
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان، ضرر دیگر ناشی از قیمت‌گذاری را متوجه سهامداران بورس دانست و گفت: علاوه بر ضرر خودروسازان و مصرف کنندگان خودرو، مردمی هم که در بورس سرمایه‌گذاری تا در تولید مولد نقش داشته باشند ضرر می‌کتند؛ زیرا وقتی سهام خودروسازان می‌ریزد سهامداران بی‌تقصیر شرکتهای بورسی نیز متضرر می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه مطالبات معوق قطعه‌سازان سر به فلک کشیده است گفت: میانگین زمان مطالبات معوق قطعه‌سازان به بیش از 150 روز رسیده است. قطعه‌سازی که بتواند 120 روزه مطالباتش را بگیرد سراغ نداریم. خودروساز هم  پول ندارد و به شیوه‌های مختلف نقدینگی‌اش از دست می‌رود. در نهایت محصول این شیوه سیاست‌گذاری صنعت خودرو خسران است و بس.

دیگر خبرها

  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟