Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان حوزه سلامت معتقدند که ارز دولتی باید از صنعت دارویی حذف شود و مابه التفاوت ارز دولتی و نیمایی به سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شود تا بدین‌ترتیب، یارانه دارو به دست مصرف‌کننده نهایی و واقعی برسد. در چند سال اخیر کمبود دارو یکی از موضوعاتی است که هر از چندگاهی موجب ایجاد مشکلاتی برای بیماران و خانواده‎‌های آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیراً مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به مسئله‌ی صنعت دارو و به خصوص صنعت تولید مواد اولیه پرداخته و تاکید کرده که با وجود تخصیص ارز دولتی به این صنعت و علیرغم تأکیدات قانونی مبنی بر قیمت‌گذاری کالا‌های مشمول ارز دولتی، متأسفانه محصولات این شرکت‌ها تاکنون قیمت‌گذاری نشده و ماحصل آن شیب تند افزایش قیمت مواد اولیه دارویی بوده که در نهایت به گران شدن دارو و افزایش پرداخت از جیب مردم منجر شده است.

افزایش قیمت مواد اولیه تولید داخل طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ در برخی اقلام حتی به ۳۰۰ تا ۸۰۰ درصد نیز رسیده که فاصله قابل ملاحظه‌ای با میانگین نرخ تورم در سایر بخش‌های صنعتی دارد.

اختصاص ارز دولتی تاکنون منشا بروز فساد و رانت را در صنعت دارویی کشور بوده است؛ کارشناسان حوزه سلامت معتقدند که ارز دولتی از صنعت دارویی باید حذف شود و مابه التفاوت ارز دولتی و نیمایی به سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شود تا بدین ترتیب یارانه دارو به دست مصرف‌کننده نهایی و واقعی برسد؛ اختصاص ارز دولتی به برخی دارو‌ها همچنین منجر به قاچاق معکوس دارو‌ها شده است؛ با این حال باید دید چرا کمیسیون تلفیق با اختصاص مجدد ارز دولتی به صنعت دارو موافقت کرد؟

ابراهیم عزیزی؛ عضو کمیسیون تلفیق در این باره اظهار داشت: موضوع دارو موضوع بسیار مهمی است، ما نمی‌توانیم بدون حمایت‌های دولتی و پشتیبانی‌های حاکمیتی دارو را رها کنیم. موضوع دارو موضوعی است که با سلامت مردم در ارتباط است و باید تلاش کنیم پشتیبانی‌های لازم را از موضوع دارو و درمان داشته باشیم.

وی تصریح کرد: باید سیاست‌ها به سمتی برود که خودمان بتوانیم نیاز‌های دارویی‌مان را در کشور تولید کنیم و این یک امر پسندیده است، اما اینکه ما خودمان نتوانیم برخی نیاز‌ها را تولید کنیم و پشتیبانی هم نکنیم سبب می‌شود که مشکلات دارویی به مشکلات اقتصادی مردم اضافه شود به همین دلیل هم کمیسیون تلفیق تصمیم گرفت برای اینکه نیاز‌های دارویی کشور تحت حمایت قرار بگیرد تا پایان سال همچنان ارز ترجیحی به دارو و مواد اولیه آن اختصاص پیدا کند.

این عضو کمیسیون تلفیق در پاسخ به این که چرا مابه التفاوت ارزی به سازمان‌های بیمه‌گر اختصاص پیدا نکرد گفت: اصلاح سیاست‌های درمان و دارویی یک امر کاملا پذیرفتنی است و باید به سمتی حرکت کنیم که به خودکفایی و استقلال دارویی می‌رسد. دلیل اینکه تاکنون ارز به سازمان‌های بیمه گر اختصاص پیدا نکرده این است که دولت قبل اراده‌ای برای این بخش از موضوع نداشت، از طرف دیگر برخی گروه‌های مافیایی اجازه این کار را ندادند. این مسائل باید در یک روند کاملا هوشمندانه جبران شود.

وی در خصوص وجود فساد و رانت در اختصاص ارز ترجیحی به دارو گفت: باید تلاش کنیم این نوع پدیده‌ها در کشور به حداقل برسد، گفتن هر حرفی بدون سند سزاوار نیست بنابراین من به قطعیت نمی‌توانم بگویم که فساد وجود دارد. اما تلاش می‌کنیم تا ساحت حوزه درمان را از هر گونه آلودگی دور کنیم برای این موضوع هم نظارت‌ها باید افزایش یابد، برنامه‌های اجرایی و عملیاتی داشته باشیم و از وادادگی در حوزه واردات دارو بپرهیزیم.

منبع: تسنیم

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صنعت دارویی کشور ارز دولتی ارز ارز دولتی سازمان های بیمه گر کمیسیون تلفیق صنعت دارویی مواد اولیه ارز دولتی صنعت دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۱۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان

ابوطالب شفقت در بازدید از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا لرستان رویکرد مدیریتی صحیح نکته بارز موفقیت این مجموعه است، گفت: این شیوه سرمایه‌گذاری از مزیت‌های مهم و اساسی کشت و صنعت فجر صفا محسوب می‌شود، اتفاقی که نتیجه آن افزایش اشتغال، امنیت غذایی، افزایش روحیه و تغییر سبک زندگی است.
شفقت انجام کار‌های پژوهشی و تولید محصولات کاملا ایرانی را از دیگر مزیت‌های این مجموعه عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار مجموعه حتی نژاد دامی که وارد کرده به نژاد ایرانی تغییر داده است.
وی با بیان اینکه مجموعه کشت و صنعت فجر صفای لرستان علاوه بر کشت گیاهان دارویی و فعالیت‌های دامی، گردشگری مدرن را دنبال می‌کند، اظهار کرد: این مجموعه می‌تواند در سطح ملی و بین‌المللی پذیرای مهمانان مختلف باشد نیز باشد.
استاندار لرستان با اشاره به بهره‌برداری از شهرک صنعتی کشت و صنعت، گفت: ایجاد زنجیره ارزش دام و تولید پوست و پشم در کشت و صنعت ضروری است.
شفقت بیان کرد: با توجه به سطح اراضی کشت و صنعت فجر صفای لرستان توسعه گیاهان دارویی و فرآوری در دستور کار قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: مردم می‌توانند با توجه به درآمد قابل توجه کشت و فروش گیاهان دارویی اقدام کنند به کشت و توسعه گیاهان دارویی روی بیاورند.
به گفته استاندار لرستان بیش از ۵۰ تا ۷۰ نقطه استان ظرفیت کشت و توسعه گیاهان دارویی را دارد.
شفقت گفت: سازمان جهاد کشاورزی باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله گیاهان دارویی را شناسایی کند و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.
وی بازدید دانشجویان و دانش‌آموزان از مجتمع کشت و صنعت فجر صفا را اقدام مثبت عنوان کرد و افزود: این اقدام می‌تواند حتی برای سرمایه گذاران دیگر الگوی مثبتی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • شکایت از جرایم اداری به کمک وکیل کیفری
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ