Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، سی و چهارمین نشست تحلیلی – تخصصی خبرگزاری تقریب با موضوع کنفرانس وحدت و با حضور «حامد رستمی نجف آبادی» عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق و مسئول بسیج اساتید دانشگاه مذاهب اسلامی و «میثم محمدی» دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی در دانشگاه مذاهب» برگزار شد.

رستمی نجف آبادی در ابتدای نشست اظهار داشت: وحدت اسلامی و اتحاد بین مسلمین از جمله اصلی ترین و بنیادی ترین موضوعات در اندیشه های سیاسی و فرهنگی متفکران، اندیشمندان و دلسوزان جهان اسلام، از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی است؛ وحدت اسلامی یک دغدغه مهم و بنیادی و یک مسئله استراتژیک است و نه تاکتیکی؛ اتحاد مسلمانان و پرهیز آنان از اختلاف و تفرقه، زمینه‌ای مساعد برای ایستادگی جمعی در برابر زورگویی های نظام سلطه و دفاع از منافع و حقوق ضایع شده جهان اسلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: مقصود از وحدت اسلامی این است که پیروان هریک از مذاهب در عین حال که به عقاید و احکام خاص مذهب خود پایبند هستند باید در روابط اجتماعی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی خود با مسلمین دیگر همسو و تابع مصالح عالیه اسلام و امت اسلامی باشند.

رستمی نجف آبادی در همین خصوص ادامه داد: براساس همین برداشت از وحدت، مسلمانان مقابل دشمنان اسلام همواره به صورت «ید واحده» عمل می‌کنند؛ بنابراین وحدت به معنای تمسک جمعی به حبل الله است و باید بدانیم که مراد از وحدت اسلامی یکی شدن عقاید و مذاهب اسلامی نیست بلکه عدم تنازع میان مسلمانان است.

عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: از سویی دیگر وحدت یعنی ایستادگی متحدانه در برابر دشمن مشترک، به این صورت که در عین حال که مسلمانان جهان اسلام، اتحاد خود را در مقابل دشمن مشترک یعنی استکبار و صهیونیسم  حفظ میکنند، هدف مشترکی را هم دنبال می‌کنند.
 
رستمی نجف آبادی وحدت اسلامی یک دغدغه مهم و بنیادی و یک مسئله استراتژیک است اذعان داشت: وحدت بین مسلمانان یک امر ضروری و مورد نیاز جهان اسلام است و نباید آن را یک مسئله تاکتیکی و مصلحتی بدانیم و بگوییم که مصلحت ما ایجاب میکند با مسلمان غیر شیعه ارتباط داشته باشیم، بنابراین وحدت یک مسئله اساسی، ضروری و زیربنایی است نه تاکتیکی و گذارا.

وی با بیان اینکه کج فهمی، بی اطلاعی و تعصب کورکورانه مانع اتحاد میان مسلمانان می‌شود، اظهار داشت: زمانی که مسلمانان با یکدیگر ارتباط نداشته باشند، درباره تفکرات هم اشتباه می‌کنند و سوء تفاهم ایجاد می‌شود درحالیکه با گفت‌وگو و دیالوگ این توهمات و سوء تفاهم ها از بین می‌رود. 

رستمی نجف آبادی با اشاره به اینکه عوامانه شدن اختلافات مذهبی می‌تواند عامل درگیری و خشونت بین مسلمانان شود، اظهار داشت:  یعنی این اختلافات از سطح علما، اندیشمندان و نخبگان به سطح مردم عامی با حداقل سواد و اطلاعات کشیده شود و آنان درباره این اختلافات مذهبی اظهار نظر کنند که در نهایت به اختلاف کشیده می‌شود.

وی ادامه داد: علما و اندیشمندان برای رفع اختلافات با یکدیگر صحبت می‌کنند و آداب گفت و گو را به درستی رعایت می‌کنند، اما زمانی که گفت‌و‌گو غیرعلمی شود تازه ماجرا شروع شده و به اختلافات دامن زده ‌می‌شود؛ البته استعمار هم در این زمینه وارد عمل می‌شود و به نفع خود از جهالت، تعصبات و احساسات افراد سوءاستفاده می‌کند؛ بنابراین دو معضل درونی و بیرونی دینی داریم اولی مردم عوام، جهالت ها و کج فهمی ها و دیگری استعمار و استکبار است.
 
رستمی نجف آبادی به بیان راهکارهای تحقق وحدت اسلامی در بین مسلمانان پرداخت و گفت: تشویق علما و اندیشمندان جهان اسلام بر وحدت بطوریکه برجستگان مبارزه با استعمار و استکبار، وحدت را سرلوحه کار خود قرار دهند همانند افرادی چون سید جمال‌الدین اسد آبادی، شیخ محمد عبده، امام خمینی(ره)و... و ضمن دعوت مردم به وحدت آنها را با اندیشه های این مصلحان جهان اسلام آشنا کنند.

وی وجود نبی مکرم اسلام(ص) را بزرگترین سرمایه وحدت اسلامی دانست و گفت: کج فهمی بی اطلاعی از مذهب و تعصب کورکورانه مانع اتحاد می‌شود. از این وجود پر برکت و ابعاد شخصیتی شان باید استفاده کرد و مردم را با این اندیشه ها آشنا کرد چرا که حضرت ختمی مرتبت مرکز و محور عواطف و عقاید همه مسلمانان به حساب می‌آیند.
 
عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: باید بدانیم آگاه سازی مردم وظیفه علما، اندیشمندان و مصلحان جهان اسلام است، آنها مردم را هوشیار و بیدار میکنند. 

وی راهکار دیگر تحقق وحدت را جواب دهی به گروهای تکفیری و خلع سلاح کردن آنها توسط علما و اندیشمندان دانست و گفت:  گروههای تکفیری آفت درونی جهان اسلام هستند؛ که با استدلال و جواب دهی و رفع شبهات این آفت به راحتی نابود می‌شود؛ باید گفت تکفیر همیشه وجود دارد و فقط رنگ و شکل آن عوض می‌شود یک روز به شکل القاعده است و روز دیگر داعش، این روند ادامه پیدا میکند و تقویت می‌شود؛ بنابراین شبهات افکنی های آنها را باید پاسخ داد و از نظر اعتقادی آنها را خلع سلاح کرد باید بدانیم که این گروه ضربه مهلک و سنگینی به جهان اسلام می‌زنند.

رستمی نجف آبادی تصریح کرد: مبارزه با فرقه گرایی یکی از مهمترین راهکارها در تحقق وحدت امت اسلامی است که باید توسط نخبگان فرهنگی جامعه به نحو جامع و کامل مورد بررسی قرار گیرد که در صورت تحقق این امر باز تولید نظریه تقریب به نحو احسن محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: روشنگران اسلام باید در زمینه وحدت اسلامی منشوری را تنظیم و تهیه کنند.

رستمی نجف آبادی با تاکید بر اینکه نظرات فرق اسلامی باید در مجموعه‌ای واحد تنظیم شود، گفت: علمای اسلامی، فقها و... آراء و نظرات را با یکدیگر تطبیق دهند و در یک مجموعه تنظیم و در اختیار جهان اسلام قرار دهند، البته باید بر روی مشترکات بیشتر تاکید گردد تا نسبت به گذشته پر رنگ تر شوند.

وی تنها راه رسیدن به راهکارهای تحقق وحدت را دیپلماسی وحدت اسلامی دانست و گفت: در واقع دیپلماسی وحدت اسلامی فرایندی است از تعامل، تبادل، تفاهم همه جانبه و مستمر میان مسلمانان که فرصت میدهند تا پیروان مذاهب، افق های ذهنی خود را نسبت به واقعیت ها و امکانات وجود نبی مکرم اسلام(ص) بزرگترین سرمایه وحدت اسلامی است طرف مقابل وسعت بخشند و از برون حصارها و تنگناهای  رنگارنگ کنونی رها شوند. 

عضو هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه مذاهب اسلامی اذعان داشت: اصولا مولفه اصلی دیپلماسی گفت‌وگو  دوری از جنگ و نزاع مسلحانه است؛ راهبردهای دیپلماسی به دلیل جاذبه های انسانی، فطری و اسلامی و نیز به دلیل فراگیری و پویایی تنها راه فراروی مسلمانان است که در صورت موفقیت در آن به سمت افق های بیکران حرکت خواهند کرد.

رستمی نجف آبادی اظهار داشت: برگزاری کنفرانس بین الملی وحدت اسلامی باعث می‌شود تا مبانی نظری وحدت تبیین شود و با ترسیم اصول مشترک، مسلمانان را مجهز کرده و گروههای تکفیری و افراطی را خلع سلاح می‌کند.
 
وی با بیان اینکه موضوعات سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی موجب شکل گیری تمدن نوین اسلامی می‌شود، اظهار داشت: ما باید قاعده همزیستی مسالمت آمیز مذاهب را در نظر بگیریم و با افراطی گری مبارزه کنیم، شیوه های اهل بیت (ع) در مقابله با مخالفان را الگوی خود قرار دهیم و جدل احسن داشته باشیم. 

در ادامه نشست میثم محمدی دانشجوی دکتری فقه مبانی حقوق اسلامی در دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار داشت:طبق تعریف مقام معظم رهبری وحدت یعنی عدم تنازع مسلمانان با یکدیگر، شهید مطهری در این زمینه میفرماید که تقریب به معنای یکی شدن مذاهب با یکدیگر نیست و باید بدانیم که چنین مسئله ای شدنی نیست؛ بنابراین اهل سنت و شیعه باید تجارب در آرا و نظرات داشته باشند و نباید بر طبل اختلافات بکوبند.
 
وی در خصوص معضلات نبود وحدت در جهان اسلام اظهار داشت: مسلمانان نباید با سیاست‌های غربی همنوا شوند و خود را جدای ازهم بدانند، آینده جهان اسلام در چهارچوب همین وحدت و همبستگی است.

محمدی در پایان گفت: این مسئله مهم است که بدانیم تاکید بر مشترکات ما را به وحدت میرساند در دنیایی که استکبار می‌خواهد از هر طرف بین مسلمانان اختلاف بیاندازد، ما باید گفتمان و تبادل نظر را بیش از پیش گسترش دهیم و بر آن تاکید کنیم.
 
 
انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: نشست تحلیلی کنفرانس1400 دانشگاه مذاهب اسلامی میان مسلمانان بین مسلمانان وحدت اسلامی باید بدانیم جهان اسلام تحقق وحدت یک مسئله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۳۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است

حجت الاسلام محرمعلی چراغی در گفت وگو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، در سخنانی اظهار داشت: امروز به عینه‌ شاهد توطئه های شومی از سوی دشمنان علیه اسلام هستیم.
 
کارشناس ادیان و مذاهب اداره کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: در این میان شاهد جنگ اسرائیل با مردم غزه از یک سو و از سوی دیگر هجمه فرهنگی علیه مسلمین و باورهای دینی آنان هستیم.
 
حجت الاسلام چراغی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: دشمن به خوبی می‌داند که نمی‌تواند در یک جبهه علیه جهان اسلام اعلام نبرد کند بنابراین با اعمال یک جنگ چند جانبه و ترکیبی به دنبال تقابل و تضعیف و حتی از بین بردن دین اسلام است.
 
کارشناس ادیان و مذاهب اداره کل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه اظهار کرد: بارزترین نماد دشمنی کشورهای غربی و اروپایی ها با دین مبین اسلام تلاش آنان برای گسترش اسلام هراسی در سطح بین المللی است.
 
این استاد حوزه علمیه کرمانشاه تصریح کرد: بنابراین باید با استفاده از امکانات لازم چهره واقعی و راستین دین مبین اسلام که آیینی رحمانی است را به جهانیان بشناسانیم و خود افکار جهان درباره این دین آسمانی و رحمانی خود قضاوت کنند.
 
وی در پایان سخنان خود ضمن محکوم کردن جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم غزه، خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰۰ روز از تهاجم صهیونیست‌ها به غزه می‌گذرد ولی در این مدت هیچ کدام از کشورهای جهان و حتی دولت های اسلامی به جز ایران و یمن در مقابل این نسل کشی بزرگ از خود واکنش نشان ندادند که این برای بشریت مایه شرمساری است.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • بصیرت رهبری و سپاه پاسداران در پاسخ ایران به اسرائیل باعث درخشش جهان اسلام شد
  • 200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است
  • زنان نباید از تحصیل محروم شوند
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است
  • صهیونیسم در کشتار مسلمانان فرقی بین نظامی و غیرنظامی قایل نیست