Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی تولیت آستان قدس رضوی گفت: مودت و محبت نسبت به اهل بیت(ع) در کنار منطق قرآنی و عقلانیت دینی به منزله دو بال بوده که موجب ماندگاری، حفظ و صیانت اسلام شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی در مراسم خطبه‌خوانی که با حضور جمعی از خادمان و زائران در صحن انقلاب اسلامی بارگاه مطهر رضوی برگزار شد، ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت حضرت ثامن الحجج امام علی بن موسی الرضا(ع) به آیه شریفه «قُل لَا أَسئَلُکُم عَلَیهِ أَجراً إِلَّا المَوَدَّةَ فِی القُربَی» اشاره و اظهار کرد: پاداش هر عملی باید متناسب با عظمت آن عمل باشد و خداوند متعال در قرآن کریم به پیامبر اکرم(ص) دستور می‌دهد، مزد رسالت خود را مودت و محبت نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) قرار دهد که این امر نشان دهنده عظمت نعمت ولایت و محبت نسبت به اهل بیت(ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به عبارت «مُحِبَّةً لِصَفْوَةِ أَوْلِیَائِکَ» در زیارت امین‌الله اشاره و تصریح کرد: برخورداری از مودت و محبت اولیای الله یک مقام است که آثار تربیتی و برکات فراوانی در رشد، تعالی و کمال انسان دارد.

تولیت آستان قدس رضوی اهل بیت(ع) را مصداق برجسته اولیاء الله دانست و با طرح این سؤال که حکمت تأکیدات اسلام نسبت به محبت و مودت اهل بیت(ع) چیست؟ تشریح کرد: دین اسلام به میزانی مودت نسبت به اهل بیت(ع) را توصیه کرده که آن را موجب قرب به خداوند متعال معرفی می‌کند، که یکی از دلایل آن تأثیر این مودت در بقاء اسلام و رسالت پیامبر(ص) است.

وی اضافه کرد: محبت، شور و عشق نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بسیار مقدس و در حفظ اسلام بسیار تأثیرگذار است، به گونه‌ای که اگر نبود مسلماً تاکنون جریان اسلام در برابر این همه دشمنی‌ها، ‌فتنه‌ها و کینه‌ها از بین می‌رفت. البته جای تردیدی نیست که منطق، استدلال و عقلانیت نیز در حفظ جریان حق تأثیر بسزا و شگرفی داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه بدون پشتوانه منطق، حکمت و استدلال هیچ جریان حقی پایدار نمی‌ماند، تصریح کرد: شور، احساسات و محبت در کنار منطق، حکمت و استدلال به منزله دو بال هستند، بال شور و عواطف در کنار بال منطق قرآنی، استدلال و عقلانیت رمز ماندگاری و صیانت از اسلام است.

وی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب تعبیری حکیمانه در این خصوص دارند که می‌فرمایند «اگر عنصر محبت در تشیع نبود، باید با این همه دشمنی‌های عجیبی که نسبت به اسلام و نسبت به شیعه در طول تاریخ انجام داده‌اند، اثری از شیعه و اسلام باقی نمانده بود».

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه عشق و محبت مردم نسبت به اهل بیت(ع) ضامن حیات و بقای اسلام شده است، به جمله «محرم و صفر است که اسلام را زنده نگاه داشته است» از امام خمینی(ره) اشاره و عنوان کرد: این جمله امام راحل دلالت بر تأثیر عشق، شور، احساسات و مودت اهل بیت(ع) در حفظ اسلام دارد.

وی یکی دیگر از برکات مودت نسبت به اهل بیت(ع) را بهره‌مندی انسان از آثار تربیتی و تهذیب نفس دانست و گفت: هر عاشق و محب حقیقی تلاش می‌کند خود را با معشوق و محبوب خود تطبیق دهد تا بیشترین شباهت را در ظاهر و باطن با او داشته باشد، حال اگر این عشق نسبت به اولیاء و برگزیدگان خداوند باشد آثار تربیتی فراوان، گسترده و عمیقی در جامعه به وجود خواهد آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه محبت نسبت به اهل بیت(ع) باید مقدمه‌ای برای اطاعت و عمل اجتماعی انسان باشد، اظهار کرد: محبت نسبت به اهل بیت(ع) برای انسان مسئولیت‌آور است و نباید بهانه‌ای برای عمل نکردن به تکالیف دینی و الهی شود؛ مودت اهل بیت(ع) مسئولیت ما را در برابر اوامر و نواهی الهی نه تنها کم نمی‌کند که افزون‌ نیز می‌کند.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: محبتی که خداوند در قرآن نسبت به اهل بیت(ع) فرموده، محبتی است که مسئولیت می‌آورد و نتیجه آن اطاعت اوامر الهی و عبادت خداوند است.

وی در ادامه به شعار «همه خادم الرضاییم؛ نجات انسان، رسم مسلمانی» اشاره و عنوان کرد: این شعار محوری ایام پایانی ماه صفر که توسط آستان قدس رضوی انتخاب شده، شعار بسیار خوبی است؛ دایره مقام امامت و خادمی حضرت رضا(ع) تنها محدود به جغرافیای این صحن و سرای مقدس نیست بلکه تمام دنیا را فرا گرفته است.

تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: هرکسی در هرکجای این عالم عمل صالح، انسان دوستانه، گذشت، توجه به دیگران، اطاعت فرامین الهی را در زندگی خود انجام بدهد، خادم‌الرضاست و امروز مدافعان سلامت که حقیقتا با گذشت، فداکاری و تلاششان در مسیر نجات جان انسان‌ها قدم بر می‌دارند و جمعی از آن‌ها نیز به فوز شهادت نائل شدند، خادم الرضا(ع) هستند.

بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی،  وی ابراز کرد: خادم الرضا(ع) یعنی کسی که ادب، اخلاق و فرهنگ رضوی در زندگش‌اش متجلی شود، حال هرکجای دنیا با هرلباسی که می‌خواهد باشد او خادم‌الرضاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی گفت: امروز مدافعان سلامت و مدافعان حرم خادمان حضرت هستند، این نوجوان عزیز، «شهید علی لندی» که برای نجات دیگران جانش را فدا کرد خادم‌الرضاست، امام رضا(ع) به این گذشت‌ها و فداکاری‌ها توصیه فرموده‌اند لذا «شهید علی لندی» یکی از مصادیق بارز و آشکار خادم‌الرضاییست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حرم مطهر رضوي آستان قدس رضوی آیین خطبه خوانی شب شهادت امام رضا ع شهادت امام رضا ع دهه پایانی صفر مراسم عزاداری دهه آخر صفر حجت الاسلام والمسلمین محبت نسبت به اهل بیت ع تولیت آستان قدس رضوی مودت اهل بیت ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟

سفر دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران در هفته سوم اردیبهشت، شاید فرصتی برای حل مسائل اختلافی ایران و آژانس و بازگشت این نهاد ناظر سازمان ملل به مسیر حرفه ای خود ایجاد کند.

به گزارش مشرق، بنابر اعلام بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، رافائل گروسی دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در ابتدای هفته سوم اردبیهشت ماه برای شرکت و سخنرانی در نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای اصفهان و همچنین رایزنی با مقامات ایرانی از جمله محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به کشورمان سفر خواهد کرد.

پیش تر نیز گروسی در اسفند ماه سال گذشته با ابراز علاقه برای سفر به ایران عنوان داشت: امیدوارم هر چه زودتر فرصتی پیدا کنم و حضوری با آنها (مقامات ایران) صحبت کنم. مدیرکل آژانس پیشتر از این در گفت‌ وگو با خبرگزاری رویترز برای انجام این سفر اعلام آمادگی کرده بود، افزود: اگر دعوتم نکنند نمی‌توانم بروم بنابراین هر وقت احساس کنند که آماده گفت‌وگو با من هستند بسیار خوشحال خواهم شد که به آنجا برگردم.

این درحالیست که بعد از اعمال محدودیت های ایران در جمع‌آوری برخی از دوربین های نظارتی و فراپادمانی آژانس و همچنین تعدیل برخی از بازرسان اروپایی در پاسخ به اقدامات مغرضانه تروئیکای اروپایی و آژانس در شورای حکام، رافائل گروسی طی ۲ سال گذشته تلاش های زیادی برای سفر به تهران و دیدار با مقامات ایرانی داشته است.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از شروع توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران تاکنون ۲ بار از زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمده به تهران سفر کرده است.

توپ در زمین کدام طرف است

سفر پیش روی گروسی به ایران در حالی صورت می پذیرد که در سایه سیاسی کاری های آژانس و همچنین عناد و غرض ورزی طرفین غربی حاضر در این نهاد بین المللی، روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در مقاطعی دچار خدشه گشته بود. بدون شک این سفر فرصتی بسیار خوب برای رایزنی طرفین و همچنین حل مسائل اختلافی بین اژانس بین المللی انرژی اتمی به شمار می‌آید.

گروسی سال گذشته در افتتاحیه نشست فصلی شورای حکام آژانس در وین، در سخنانی دوپهلو ضمن بیان این نکته که هیچگونه اطلاعاتی درباره ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران در اختیار ندارد، مجدداً به طرح ادعاهای بی اساس درباره لغو مجوز بازرسان آژانس انرژی اتمی در ایران و همچنین اتهام زنی به ایران در مورد عدم همکاری با این سازمان اقدام نمود.

با وجود آنکه ایران در چارچوب موافقت نامه پادمانی بالاترین سطح همکاری با آژانس را در بین کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است و علی رغم چنین سطحی از حسن نیت ایران در رفتار و تعامل با آژانس، دبیرکل این نهاد در سخنان خود برخلاف تاکید بر همکاری‌ها و تعاملات ایران، از عناوینی همچون نگرانی و شک و تردید درباره برنامه هسته ای ایران استفاده می کند.

بدون شک سیاسی‌کاری های پیشین آژانس نه تنها دستاوردی را در مسیر ارتباط این نهاد با کشورمان به ارمغان نیاورده بلکه حسن نیت پی در پی ایران در مسیر تعامل با آژانس و بدعهدی و اظهارات ضد و نقیض از سوی دبیرکل آژانس منجر به خدشه های جدی به این ارتباط شده است.

در همین زمینه، رئیس سازمان انرژی اتمی، در مورد سفر «رافائل گروسی» به ایران و حل مسائل پادمانی در جمع خبرنگاران پس از جلسه هیات دولت این هفته، عنوان داشت: مسائل پادمانی آن گونه که تعریف و وضع شده، همواره در حال تعامل و گفت‌وگو بودیم. این مسائل از زمان آغاز تاکنون چهار مکان بود، دو مکان حل و فصل شده و درباره دو مکان در حال تبادل نظر و گفت‌وگو هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی بر بیانیه اسفند ماه ۱۴۰۱ همچنان پابرجا هست و در چارچوب آن بیانیه تعامل داریم، این موضوع هم مورد پرسش بوده چون توسط جریان مخربی که در غرب علیه این برنامه فعالیت می کنند زیر سوال رفته بود و در پایدار بودن آن تشکیک می‌کردند!

اسلامی اعلام کرد: آقای رافائل گروسی اعلام کرده است در ایران دیدارهایی خواهند داشت و من هم با وی دیدار دارم و مطمئن هستم که ابهامات برطرف می شود و ما می‌توانیم در چهارچوب پادمان و معاهده ان پی تی(NPT) روابط خود را با آژانس تقویت کنیم.

وی در مورد همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز، تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم. ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند و می‌توانند برای بازرسی حضور داشته باشند. بازرسی آژانس در چارچوب پادمان آنها در حال انجام است و این مساله اصلا سیاسی نیست و ما در فرآیندهای همکاری با آژانس این موضوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به این موضوع اذعان دارند.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره اظهارات گروسی درباره برنامه تسلیحاتی ایران، بیان کرد: «این‌ها موضع‌گیری نیست و سوال خبرنگار است و جریان مخرب و صهیونیستی که مرتب سعی می‌کند به دنیا القا کند که برنامه ایران صلح آمیز نیست، این سوال را پرتکرار می‌پرسند. گروسی همواره گفته که هیچ نشانه‌ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد».

اصلاح روند غیرسازنده و حسن رفتار متقابل آژانس در برابر کشورمان می تواند همکاری های مابین را افزایش داده و مسیر تعامل آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران را روز افزون کند.

در همین راستا، یکی دیگر از فرصت های طلایی برای گسترش همکاری های بین ایران و آژانس، استفاده از ظرفیت کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای ایران در شهر اصفهان است. این کنفرانس به نوبه خود می‌تواند به معرفی توان علمی فناوری صلح آمیز هسته ای ایران کمک کرده و فرصتی برای ارتباط علمی و توسعه همکاری ها بین کشورمان و سایر کشورها در حوزه فناوری صلح آمیز هسته ای باشد.

سفر پیش روی گروسی بستر خوبی را برای بهبود روابط آژانس با ایران فراهم خواهد کرد، به شرطی که این دیپلمات آرژانتینی رویه های قبلی خود که اعمال سیاست های دیکته شده برخی از طرف های غربی در قبال ایران بود را اصلاح کرده و مسیر پرونده هسته ای ایران را به چارچوب های متعارف آژانس بین المللی انرژی هسته ای برگرداند.

نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در اصفهان برگزار می شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • پاسخ به شبهات نسل جوان رسالت خطیر معلمان و اساتید است
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند
  • محبت‌های ما محدود به چیزهایی است که نوعی شناخت از آن‌ها داریم
  • کارگران با روحیه ملی در راه دفاع از ارزش‌های اسلام حرکت می کنند
  • آیت‌الله نوری همدانی: دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • تجلیل از فعالان و مبلغان فرهنگی منطقه پدافند هوایی شمال شرق در حرم مطهر رضوی 
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل