Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا تاکید کرد احتمال دارد در پاسخ به نقض حقوق بشر در اتیوپی که یک درگیری نظامی-سیاسی مستمر در اقلیم تیگرای این کشور وجود دارد، تحریم‌هایی علیه مقامات آن اعمال شوند.

 به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: نشست امروز شورای امنیت برای جلب توجه‌ها به اتیوپی بوده و می‌تواند تحرکی در این زمینه محسوب شود، این کار آسان نبود؛ اما ما توانستیم اعضای شورا را برای بررسی شرایط اتیوپی کنار هم جمع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرینفلید در ادامه گفت: همانگونه که می‌دانید (جو بایدن) رئیس جمهوری آمریکا دو هفته قبل حکمی را امضا کرد که به ما امکان می‌دهد، تحریم‌هایی را علیه افرادی که در نقض حقوق بشر و مانع‌تراشی در کمک‌های بشردوستانه دست داشتند، اعمال کنیم و این مساله در صورت نیاز قابل اجرا است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه از دولت اتیوپی خواست به این سازمان اجازه دهد بدون هیچ مانعی کمک‌های بشردوستانه را که شامل سوخت، پول و تجهیزات ارتباطی هستند، میان میلیون‌ها نیازمند در شمال این کشور در اقلیم‌های تیگرای، عفر و امهره توزیع کند چرا که مسؤولان این سازمان از فوت افراد در اثر گرسنگی در این کشور گزارش می‌دهند.

جنگ میان نیروهای دولت مرکزی اتیوپی و نیروهای وابسته به جبهه مردمی آزادسازی تیگرای که کنترل این اقلیم را در دست دارد، از حدود ۱۱ ماه قبل آغاز شد و در این درگیری‌ها هزاران تن جان خود را از دست داده و میلیون‌ها شهروند این کشور از خانه‌های خود فراری شدند، درگیری نیز به دو اقلیم امهره و عفر واقع در مجاورت اقلیم تیگرای کشیده شد.

آدیس آبابا هفته گذشته تصمیم گرفت هفت تن از مقامات عالی رتبه سازمان ملل را به دلیل دخالت‌هایشان در امور داخلی اتیوپی از خاک این کشور بیرون کند.

دبیرکل سازمان ملل نیز در پاین نشست فوق‌العاده شورای امنیت درباره تصمیم اتخاذ شده دولت اتیوپی مبنی بر اخراج هفت کارمند این سازمان گفت: وظیفه من دفاع از شرافت سازمان ملل است و هیچ طرح سیاسی در اتیوپی نداریم.

این اظهارات در واکنش به حرف‌های نماینده اتیوپی در جلسه شورای امنیت بود که گفت، تصمیم اخراج مسؤولان سازمان ملل به دلیل نقض‌های آنها با تحریک از جانب جبهه آزادسازی تیگرای بود.

گوترش ادامه داد: سازمان ملل طرح‌های سیاسی در اتیوپی ندارد و دستورکار ما تنها حمایت از ملت اتیوپی در تیگرای و امهره و عفر است. نمی‌توانیم ببینیم مردم به ضرب گلوله یا به علت گرسنگی می‌میرند؛ بلکه ما نهایت تلاش خود را برای توقف جنگ و برگزاری مذاکرات بین اتیوپیایی‌ها برای حل مشکلات کشور می‌کنیم.

وی اضافه کرد: قطعا من از اخراج اعضای سازمان ملل شوکه شدم با توجه به اتهامات عدیده‌ مطرح شده علیه ما امروز از سفیر اتیوپی خواستم دلایل مستند مکتوبی را که دولتش به هر نهاد وابسته به سازمان ملل در خصوص اقدامات اشتباه کارمندان ما داده، ارائه کند.

گوترش افزود: اگر این سند و مدارک ارائه شوند مسلما دست به تحقیقات فوری در خصوص عدم توجه قبلی خود به این مساله می‌زنیم؛ زیرا وظیفه من دفاع از جایگاه و شرافت سازمان ملل است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۴۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟

به گزارش خبرآنلاین در این گزارش ۳۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن دوشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید، آمده است ناظران تحریم‌های سازمان ملل «به این نتیجه رسیدند بقایای به دست آمده از موشکی که ۲ ژانویه ۲۰۲۴ در خارکیف اوکراین فرود آمد، از موشک سری «هوآسونگ-۱۱» (Hwasong-۱۱) کره‌شمالی ناشی می‌شود و این نقض تحریم تسلیحاتی کره‌شمالی است.»

هیئت‌های روسیه و کره‌شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ناظران تحریم‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

به نقل از ایسنا کره‌شمالی که به طور رسمی به‌عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل به دلیل موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای خود قرار گرفته و این اقدامات در طول سال‌ها تقویت شده است. روابط نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو هم بعد از جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بیش از پیش تقویت شده اما طرفین جزئیات همکاری‌های خود را علنی نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سه ناظر تحریم‌ها اوایل ماه جاری برای بازرسی بقایای یافت شده به اوکراین سفر کردند و هیچ مدرکی دال بر ساخت این موشک در روسیه پیدا نکردند. آنها نمی‌توانستند به‌طور مستقل تشخیص دهند که موشک از کجا پرتاب شده و همچنین نمی‌دانستند چه طرفی آن را پرتاب کرده است.

با این حال آنها بعدا در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره‌شمالی در شورای امنیت مدعی شدند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقامات اوکراینی، نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است. و اگر این موشک در کنترل نیروهای روسیه بوده باشد، اصابت در چنین نقطه‌ای احتمالا نشان‌دهنده این است که از سوی طرف‌های مرتبط با فدراسیون روسیه تهیه شده است. این می‌تواند نقض تحریم تسلیحاتی علیه کره‌شمالی باشد که سال ۲۰۰۶ معرفی شد.»

ایالات متحده و متحدانش، کره‌شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند، با این حالی مدرکی در اثبات ادعای خود ارائه نمی‌کنند. مسکو و پیونگ‌یانگ با اینکه سال گذشته متعهد شدند روابط نظامی خود را تعمیق کنند، هر دو این اتهامات را رد کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط کره‌شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد. ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که موشک‌های بالستیک سری هوآسونگ-۱۱ اولین بار در سال ۲۰۱۹ توسط پیونگ‌یانگ آزمایش شد.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه فعالیت ناظران تحریم‌های سازمان ملل را وتو کرد. این گروه به عنوان هیاتی متشکل از کارشناسان شناخته می‌شود که به مدت ۱۵ سال بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی به دلیل برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشته‌اند. ماموریت هیات کارشناسان فعلی امروز (سه‌شنبه) به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمله ۲ ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه ها قرار داد و مدعی شد که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره‌شمالی تهیه کرده باشد.»

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901253

دیگر خبرها

  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا
  • تولید چادر‌های امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • تولید چادرهای امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»