Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ صحرایی اظهار کرد: مبارزه علیه ملخ صحرایی در اواخر خرداد و اوایل تیر با ۱۹ هزار و ۳ هکتار مبارزه به اتمام رسید و از آن تاریخ به بعد ملخی وارد کشور نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: با توجه به سیستم آب و هوایی ۲ قطبی اقیانوس هند احتمال حمله ملخ صحرایی وجود دارد.

معین ادامه داد: در سال ۹۷ که حمله ملخ برای اولین بار اتفاق افتاد به دلیل سیستم آب و هوایی اقیانوس هند که مثبت بالای یک بود، باعث شد ابرهای باران زا در شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان بارور شوند.

این مقام مسئول با اشاره به سال زراعی گذشته که حمله ملخ صحرایی به دلیل درجه حرارت بالا به تاخیر افتاد، بیان کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰_۹۹، با وجود آنکه در شبه جزیره عربستان ملخ بود، اما به دلیل خنکی هوا و کاهش بارندگی در کشور ما ورود ملخ به تاخیر افتاد و در فروردین بخشی از جمعیت ملخ ها به جنوب ایران در استان های خوزستان، هرمزگان، ایلام و بوشهر خود را رساندند.

به گفته او، بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی جهانی دو قطبی هند غربی مثبت بین صفر تا یک است که این امر بدان معناست که سال نسبتا تر در شبه حزیره عربستان، جنوب ایران و شرق آفریقا خواهیم داشت.

معین با بیان اینکه بارندگی تابستان در استان های جنوبی در حد نرمال است، گفت: بنابر پیش بینی ها بارندگی در فصل پاییز نرمال و در برخی نقاط بالاتر از نرمال است که با وجود مثبت شدن ۲ قطبی و طوفان های چرخنده که بادهای قوی تولید می کند، بنابر حرکت چرخنده دوم بارندگی قابل توجهی جنوب سیستان و بلوچستان و قسمت های شرقی هرمزگان را در برگرفته است.

او درباره آخرین وضعیت حمله ملخ صحرایی در سال زراعی جدید گفت: احتمال حمله ملخ در سال میلادی جدید بالاست و همواره به سبب بارش های نرمال در شبه جزیره عربستان، شرق آفریقا و جنوب ایران احتمال حمله ملخ به ایران افزایش می یابد و حداقل مبارزه ۸۰ هزار هکتار خواهد بود.

این مقام مسئول ادامه داد: در اواخر زمستان و اوایل بهار( حدود اسفند و اوایل فروردین) احتمال حمله ملخ افزایش می یابد و بنابر پیش بینی فائو تا پایان اسفند، حمله از سمت عمان، امارات و عربستان به کشور خواهد بود که با این وجود حمله به استان های هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان است که در این مناطق آمادگی باید به ۱۰۰ درصد برسد.

مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در پایان درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات تصریح کرد: از مجموع ۵۰ میلیارد تومان اعتبار که در هیئت دولت به تصویب رسید، دولت جدید ۱۰ میلیارد تومان اعتبار را تخصیص داده است که بخشی از آن به سمت خرید سم و بخشی لوازم یدکی، سم پاش و خودروهای کمک دار و نیروهای استخدامی هزینه می شود و پس از تصویب باقی مانده پول در بین استان ها توزیع می شود و خوشبختانه به دلیل هماهنگی‌ بخش های مختلف نمی گذاریم خسارتی به محصولات کشاورزی و مراتع جنگلی وارد شود‌.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ملخ صحرایی محصولات کشاورزی بارش باران احتمال حمله ملخ ملخ صحرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۵۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات

به گزارش تابناک،کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه امروز، شنبه، ۸ اردیبهشت عبور موج بارشی از کشور را داریم به همشهری آنلاین گفت: با توجه به عبور این موج از کشور، بارندگی‌ها امروز در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه‌ و بویراحمد، فارس، جنوب سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و راتفاعات شمال شرق خوزستان و هرمزگان به شکل رگباری و همراه با رعد و برق خواهد بود.

به گفته کبری رفیعی، هشدار اول در سطح زرد برای امروز و فردا صادر و نوع مخاطره در آن رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ اعلام شده است.

منطقه اثر این هشدار امروز، کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه جنوبی اصفهان، یزد و شمال و شرق استانهای خوزستان و هرمزگان و فردا، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان است.

رفیعی اعلام کرد که بر اساس این هشدار صادر شده احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد و به همین دلیل به احتیاط در سفرها بویژه برون شهری، توقف نکردن در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌شود.

هشدار دوم صادرشده درباره وزش باد شدید و بروز گرد و خاک است که از روز شنبه تا دوشنبه معتبر خواهد بود؛ طبق این هشدار، امروز جنوب خراسان رضوی، جنوب و شرق سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نوار شرقی کرمان، یکشنبه خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق استانهای سمنان و کرمان و دوشنبه جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان تحت‌تاثیر هستند.

اثر مخاطره در این هشدار به گفته رفیعی، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال است و بر همین اساس به احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها توصیه شده است.

دیگر خبرها

  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور
  • احتمال وقوع گرد و غبار خارجی در خوزستان از اواخر وقت امروز
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم