Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در واکنش به ادعای واکسیناسیون ۷۰ درصدی جامعه اظهار داشت: به طور مثال با تزریق واکسن سرخک ۷۵ درصد مصونیت ایجاد می‌شود، اما برای کرونا این طور نیست و این مصونیت کمتر است و متأسفانه اکنون اشتباهی که از مسؤولان دانشگاه‌ها یا وزارتخانه می‌شنوید و دیگران نیز از آن تبعیت می‌کنند، این است که اعلام می‌کنند اگر۷۰ درصد واکسینه شوند جاده‌ها، مکان‌های عمومی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بازگشایی خواهند شد، ولی این موضوع منطقی نیست.

به گزارش آفتاب نیوز؛ مرندی اضافه کرد: اینکه اعلام کردند با تزریق ۷۰ درصد دز اول واکسن جشن واکسیناسیون برگزار می‌کنیم منطقی نیست و دز اول واکسن تأثیر بسیار ناچیزی دارد و درواقع اصلا اثر محافظتی در برابر کرونا نخواهد داشت؛ لذا باید حداقل دو دُز تزریق شده باشد که در این صورت نیز به صورت کامل ایمنی و مصونیت ایجاد نمی‌کند.

وی ادامه داد: لذا باید حدود دو هفته زمان از تزریق دز دوم بگذرد تا مصونیت ایجاد شود؛ بنابراین هر درصدی که از واکسینه شده‌ها اعلام می‌شود باید شامل دز دوم هم باشد؛ نه اینکه دز اولی‌ها را جزو واکسینه شده‌ها اعلام کنیم. اکنون در رسانه‌ها مجموع دز اول و دوم را محاسبه و اعلام می‌کنند؛ در صورتی که اصلا نباید این طور باشد، لذا باید شمارش دو دز تزریقی محاسبه شود.

وزیر اسبق بهداشت تصریح کرد: تزریق دو دز واکسن کرونا به ۱۲ میلیون نفر قطعا مصونیت بیشتری ایجاد خواهد کرد تا اینکه به ۵۰ میلیون نفر دز اول تزریق شده باشد! زمانی که به مردم این طور و به این شکل اطلاع‌رسانی و القا می‌شود، اصلا به دنبال تزریق دز دوم نمی‌روند و می‌گویند ما جزو واکسینه شده‌ها هستیم و دیگر نیازی به تزریق دز دوم نداریم.

مرندی خاطرنشان کرد: در ضمن همان طور که اعلام کردم واکسن کرونا مانند سرخک، دیفتری، فلج اطفال و... مصونیت بالا ایجاد نمی‌کنند، بنابراین با ۷۰ درصد تزریق دز دوم نیز ایمنی اجتماعی که انتظار می‌رود به صورت کامل در سطح جامعه ایجاد نخواهد شد.

وی ادامه داد: به طور مثال یکی از اساتید بنده که برای دوره آموزشی چند هفته‌ای به کانادا سفر کرده، برای بنده ایمیلی ارسال و اعلام کرده است با اینکه بیش از ۸۰ درصد مردم در آنجا دو دز واکسن فایزر دریافت کرده‌اند، ولی هنوز مرز‌های خود را به شدت کنترل می‌کنند تا از کشور آمریکا در همسایگی خودشان ترددی صورت نگیرد.

این متخصص کودکان تصریح کرد: به طور کلی می‌خواهم این موضوع را اعلام کنم که آنان احتیاط واجب را در نظر می‌گیرند، ولی متأسفانه در کشور ما مردم را گمراه می‌کنند و مردم نیز به پشتوانه این یک دز واکسن تالار عروسی رزرو می‌کنند، مراسم ختم می‌گیرند، درخواست بازگشایی نماز جمعه و حرم‌ها را می‌کنند و...، در صورتی که همه این موضوع را می‌دانند که خدای ناکرده با این وضعیت پیک بدتر از پیک‌های قبلی ایجاد می‌شود.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اینکه مسؤولین نباید به مردم قول‌های خلاف واقع بدهند، اظهار داشت: مردم ما دو سال زندگی سختی داشتند، پس باید اجازه داده شود هر زمانی که اطمینان حاصل شد و ۹۰ درصد مردم دو دز واکسن را دریافت کردند، در آن زمان محدودیت‌ها را برداریم. وعده‌هایی که می‌دهیم باید بر مبنای علم باشد و قول خلاف واقع به مردم داده نشود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تزریق دز دوم دز واکسن ۷۰ درصد دز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۶۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • کنعانی: صدور بیانیه تکراری هیچ حقی برای کویت ایجاد نمی‌کند
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان