Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پارلمان عراق برای اقلیت‌ها‌ی دینی هم سهمی از کرسی‌ها در نظر گرفته شده است اما اقلیت‌های عراق همواره از سهم اختصاص یافته به خود در مجلس این کشور رضایت کافی ندارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اقلیت‌ها در پارلمان عراق 9 کرسی دارند که از این میان پنج کرسی متعلق به مسیحیان، یک کرسی به کُردهای فیلی و سه کرسی به صائبین، شبکی‌ها و ایزیدی‌ها تعلق دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کرسی‌ها در حوزه‌های انتخابیه بغداد، نینوا، اربیل، کرکوک، واسط و دهوک است.

مسیحیان دومین دین پس از اسلام در عراق محسوب می‌شوند و در قانون اساسی عراق هم به رسمیت شناخته شده‌اند که شامل مسیحیان کلدانی، آشوری، سریانی ارتدوکس و ارامنه هستند.

بیشتر تمرکز مسیحیان در بغداد، موصل، بصره، کرکرک و مناطق اقلیم کردستان عراق است.

ایزیدی‌ها هم در منطقه «شیخان»، «بعشیقه»، «بحزانی»، «سنجار»، «زمار» و «القوش» در استان نینوا و نیز در استان دهوک هستند. برخی منابع عراقی شمار آنها را بیش از 300 هزار نفر تخمین زده‌اند.

آنها در زمان حمله داعش در معرض حمله وحشیانه تکفیری‌ها قرار گرفتند. شبکی‌ها هم در دشت نینوا میان اقلیم کردستان عراق و شهر موصل در شمال عراق هستند.

صائبین هم در بغداد و استانهای جنوبی هستند و به زبان آرامی صحبت می‌کنند. برخی منابع شمار صائبین را 15 هزار و برخی دیگر 200 هزار نفر تخمین زده‌اند.

هشت نامزد برای کسب یک کرسی صابئین در کل عراق رقابت می‌کنند که شامل هفت مرد و یک زن است.

همه آنچه را که باید از انتخابات پارلمانی 2021 عراق بدانیم/ بخش اولانتخابات پارلمانی 2021 عراق؛ آرایش احزاب و ائتلاف‌های سیاسی شیعی/ بخش دومانتخابات پارلمانی 2021 عراق| آرایش احزاب و ائتلاف‌های سُنی؛ رقابت «الخنجر» و «الحلبوسی» برای ریاست پارلمان/ بخش سوم

 

مسیحیان مهمترین اقلیت

35 نامزد برای به دست آوردن 5 کرسی‌ پارلمانی سهم مسیحیان عراق در حال رقابت با یکدیگر هستند و این 5 کرسی در استان‌های بغداد،اربیل، نینوا، دهوک و کرکوک است.

برخی از کاندیداهای مسیحیان به رقابت در قالب ائتلاف‌های انتخاباتی از جمله «حرکت دموکراتیک آشوریان»، «ائتلاف حمورابی»، «ائتلاف بابلیون» تصمیم گرفته‌اند و برخی دیگر نیز ترجیح داده‌اند تا به صورت مستقل وارد کارزار انتخاباتی شوند.

در این میان، رقابت میان نامزدها برای تصاحب 5 کرسی سهمیه مسیحیان بر سر وعده‌هایی چون نظیر بازسازی شهرها و مناطق آسیب دیده نینوا، موصل، بازپس‌گیری املاک غصب شده، تاکید بر آزادی‌های شخصی و عمومی مسیحیان در جریان است.

رقابت میان نامزدها برای کسب کرسی‌های مسیحیان سخت و دشوار خواهد بود و حجم تبلیغات میان نامزدهای ائتلاف‌ها و نامزدهای مستقل کاملا آشکار است.

حرکت بابلیون به رهبری «ریان الکلدانی»، که مورد تحریم وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار دارد، فعالیت بیشتری در زمینه تبلیغات دارد.

اغلب نامزدهای مستقل دارای تجربه و شایستگی لازم برای ورود به پارلمان هستند و در صورتی که میزان مشارکت در انتخابات بالا باشد، شانس این افراد برای پیروزی افزایش می‌یابد.

بر اساس قانون انتخابات جدید عراق، این کشور برای سهمیه مسیحیان یک حوزه انتخاباتی واحد تلقی خواهد شد به این معنی که رای‌دهندگان در همه استان‌ها می‌توانند به نامزد مسیحی مورد نظر خود رای دهند اما درخصوص نامزدهای انتخاباتی دیگر این چنین نیست و هر فرد تنها می‌تواند به نامزد موجود در یک حوزه انتخاباتی در استان مورد سکونت رای دهد.

7 مسیحی از مجموع 35 نامزد مسیحیان خود را برای انتخابات عراق در استان بغداد نامزد کرده‌اند.

نکته قابل توجه درباره سهم کرسی‌های اقلیت‌ها در پارلمان عراق این است که آنها به ویژه شبکی‌ها، صائبین و ایزیدی‌ها از این سهم ناراضی هستند و آنها را متناسب با جمعیت اقلیت‌ها در این کشور نمی‌دانند. آنها خواهان اختصاص کرسی‌های بیشتری در مجلس عراق هستند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتخابات عراق انتخابات عراق اقلیت ها ائتلاف ها کرسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۷۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه عجیب لوکاشنکو به ورزشکاران بی‌طرف در المپیک پاریس

رئیس‌جمهور بلاروس به ورزشکاران شرکت کننده کشورش در المپیک پاریس به خاطر رقابت در وضعیت بی‌طرف توصیه ویژه‌ای کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، الکساندر لوکاشنکو موضع خود در مورد حضور ورزشکاران این کشور در بازی‌های المپیک 2024 در وضعیت بی‌طرف را ابراز کرد.

رئیس‌جمهور بلاروس در جریان یک سفر کاری به منطقه موگیلف گفت: رقابت کار یک ورزشکار است. اگر قبلاً انتخاب شده‌اید و در وضعیت خنثی به آنجا (المپیک پاریس) می‌روید، "به صورت آنها بکوبید".

واکنش باخ به دوپینگ شناگران چینی

بازی‌های المپیک پاریس از 26 جولای تا 11 آگوست 2024  (5 تا 21 مرداد) برگزار می‌شود. در دسامبر 2023، کمیته بین‌المللی المپیک به روس‌ها و بلاروس‌ها اجازه داد تا با پذیرش معیارهای خاص و در وضعیت بی‌طرف در مسابقات شرکت کنند،  پیش از این، IOC از ایجاد کمیته ویژه‌ای خبر داده بود که انطباق ورزشکاران با پاسپورت‌های روسیه و بلاروس را با قوانین خاصی بررسی می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبلیغات نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه کرمانشاه از فردا آغاز می‌شود
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • توصیه عجیب لوکاشنکو به ورزشکاران بی‌طرف در المپیک پاریس
  • نگاهی بر خبر‌های ورزشی یازدهم اردیبهشت استان قزوین 
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • بازگشت شاگردان ده‌روسی در لحظات پایانی/ سردار باز هم درخشید!