Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، «اسماعیل بقائی هامانه» با ایراد سخنانی در پانزدهمین اجلاس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) گفت که ماموریت اصلی اجلاس این است که اطمینان حاصل کند توسعه در صدر دستورکار جهان بماند و تجارت به سود همگان باشد.

وی افزود که تقویت پیوند میان تجارت و توسعه در گسترش آبادانی، برخورداری از زندگی مناسب برای همه، کاهش نابرابری در داخل و میان کشورها و کاهش آسیب‌پذیری همگانی، نقش کلیدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر کشورمان بیان داشت که این اجلاس در شرایط حساسی برگزار می‌شود که جهان نیازمند درس گرفتن از همه‌گیری کرونا است و باید سایر بحران‌های اضطراری جهان مانند تغییرات اقلیمی، بلایای طبیعی، درگیری‌های نوظهور، دنباله‌دار و پیامدهای انسانی آن ها را نیز درک کند.

بقایی هامانه بیان داشت؛ همه‌گیری کرونا علاوه بر این اینکه سطح شکنندگی دستاوردهای ما در زمینه توسعه را نشان داد که عمق نابرابری بین کشورها را - بدون پذیرش هیچ عذری-  به منصه ظهور گذاشت. این وضعیت در واقع نابرابری‌های کنونی و عمق شکاف در زمینه دسترسی مردم به نیازهای اولیه مانند لذت برخورداری از یک زندگی مناسب که از فقر و گرسنگی عاری و افراد به دارو و درمان‌های ضروری دسترسی داشته باشند، برجسته‌تر کرد.

وی در همین زمینه چند ملاحظه را مطرح کرد و گفت که حق توسعه باید به عنوان یک مقوله همگانی که در آن تمام حقوق اولیه را شامل، شناسایی شود. حق توسعه به گفته سفیر کشورمان، در شناسایی حقوق اقتصادی، اجتماعی، مدنی و سیاسی امری حیاتی است.

بقایی هامانه با اشاره به اهمیت پایداری رشد و توسعه در فضایی که حاکمیت قانون و عدالت جاری باشد و بتوان از ظرفیت‌های مالی و فناوری بهره‌برد، هشدار داد که فضای کنونی جهان از جهات مختلف نسبت به کشورهای در حال توسعه و یا کمتر توسعه یافته تبعیض آمیز و مضر است.

به گفته این دپیلمات کشورمان، تجارت غیر تبعیض‌آمیز مبتنی بر قانون به دلیل تدابیر یکجانبه و سیاست‌هایی که اصول اولیه سازمان تجارت جهانی را تضعیف می‌کند تحت فشار بی سابقه‌ای قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه توسل گسترده و دائم برخی کشورها به تدابیر یکجانبه و زورگویانه تاثیر شدیدی در حوزه تجارت و توسعه گذاشته هشدار داد که استفاده ابزاری از پول و قدرت اقتصادی برای زورگویی علیه کشورهای در حال توسعه در راستای مقاصد سیاسی، تجارت آزاد را آلوده و توسعه را سرکوب می‌کند.

وی افزود؛ تحریم‌های اقتصادی و مالی یکجانبه نه تنها غیر انسانی و ناعادلانه است و پایه‌های معماری تجارت آزاد و عادلانه را از بین می‌برد که اصول قوانین بین الملل و منشور سازمان ملل متحد را با عادی سازی استفاده فرامرزی از قوانین داخلی یک کشور علیه تمامیت ارضی و جایگاه سایر کشورها، زیر سووال می‌برد.

بقایی هامانه بر همین اساس بر لزوم اتخاذ رویکردی که سلامت و سعادت انسان ها را به منافع خودخواهانه سیاسی و اقتصادی اولویت می‌بخشد تاکید کرد و در این زمینه، ایمن سازی مردم جهان علیه کرونا برای کاهش گسترش این ویروس یک را یک نیاز فوری دانست. وی خواستار دسترسی منصفانه و همگانی به واکسن کووید-۱۹ شد و بیان داشت کرد که نابرابری بهداشتی تجربه پرهزینه ای است که در جریان همه‌گیری کرونا حاصل شد.

سفیر کشورمان در بخشی از سخنانش به این موضوع هم اشاره کرد که محروم کردن فلسطینیان از حق تعیین سرنوشت باعث شده تا مردم این کشور از تمام حقوق اولیه انسانی از جمله حق توسعه محروم شوند. وی بر همین اساس تصریح کرد که جامعه جهانی باید به وظیفه خود برای پایان دادن به اشغال‌گری در این کشور و محکوم کردن رژیم آپارتاید صهیونیستی که به نقض حقوق بشر علیه مردم فلسطین ادامه می دهد و منابع آن‌ها را به تاراج می‌برد عمل کند.

بقایی هامانه در بخش پایانی سخنانی خود  به اهمیت تجارت عادلانه در میانه بحران‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت اکنون زمان ان است که برای دست‌یابی به توسعه پایدار اقدام پایدار هم صورت گیرد. وی بیان داشت که تحقق شعار اجلاس درباره «گذار از نابرابری و آسیب پذیری و حرکت به سمت برخورداری برای همگان» نیازمند اراده سیاسی از سوی کشورهای توسعه یافته است که به وظایف خود در زمینه تسهیل انتقال فناوری، دانش و از همه مهم‌تر پرهیز از سیاست ‌های یکجانبه‌گرایانه و اقداماتی که در زمینه توسعه، سعادت و سلامتی مردم مضر است عمل کنند.

برچسب‌ها تحریم ژنو بقایی هامانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تحریم ژنو بقایی هامانه تحریم ژنو بقایی هامانه بقایی هامانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۷۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است

به گزارش همشهری آنلاین، «اقتصاد ایران توان تحمل تنش و جنگ، پس از تلافی حملات تل‌آویو را ندارد». این سخنان مجری تلویزیون اسرائیلی پس از حمله این رژیم به کنسول‌گری ایران واقع در دمشق است.

حال مدتی پس از پاسخ تنبیهی ایران با شلیک صدها پهباد و موشک کروز و بالستیک به اراضی اشغالی، مدیر شرکت انگلیسی Amtelon مچ وجتال که به عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در بورس ایران فعال است، می‌گوید که سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی به واسطه سود دلاری بالا ریسکی ندارد.

بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت، ایران با ۶۰۰ شرکت در ۵۰ صنعت مختلف بزرگترین بازار بورس ناشناخته جهان را در اختیار دارد.

برای اولین بار است که بلومبرگ سرمایه‌گذاری در ایران را به افراد خارج از کشور توصیه کرده و سابقه‌ای از چنین گزارش‌هایی وجود ندارد.

شاخص کل بورس تهران پس از پاسخ تنبیهی به تل‌آویو تا ۲.۱ درصد رشد نسبت به شرایط پیش از پاسخ را ثبت کرده است.
مرور تجربیات کشورهای توسعه‌یافته بیانگر آن است که معنای جدید توسعه همزمان با تحولات جدید تغییر کرده و امروزه تنها توسعه در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و ... می‌تواند رشد پایدار تثبیت و تضمین شده به همراه داشته باشد.

کارشناس اقتصادی بهمن آرمان مسیر توسعه ایران را از راه رفع تحریم و ارتباط با قدرت‌های جهانی میسر دانسته و معتقد است که با در پیش‌گرفتن سیاست‌های تنش‌زدا می‌توانیم تعداد قابل‌توجهی پروژه‌ توسعه‌ای کشور در زمینه‌های مختلف را به نتیجه برسانیم و با ورود سرمایه خارجی و امکان تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از طریق بازارهای مالی توسعه پیدا کنیم.

در مقابل کارشناس ارشد دیپلماسی مهدی خراطیان ایده رفع تحریم و رسیدن به توسعه اقتصادی را منقضی شده و ساده‌انگارانه می‌داند و می‌گوید که هروقت تهران نشان داده که تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه است، فرایند عادی‌سازی حضور اقتصاد کشور در اقتصاد جهانی با سرعت بیشتری پیش رفته است، با این دستور کار تحریم هم ناکارآمد خواهد بود.

امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد، توان نظامی و فرهنگ دیگر امرهای جدا از هم نیستند و یک کشور برای توسعه باید در همه این بخش‌ها نقش ویژه‌ای در جهان بلند کند. در این راستا جانمایی کشور در هم‌بست‌های موسوم کریدور می‌تواند سریع‌ترین راه رسیدن به توسعه قلمداد شود.

کد خبر 849111 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بورس تهران اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • سازمان ملل: بازسازی غزه به ۸۰ سال زمان نیاز دارد
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم