Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:22:17 GMT

روز روستا و غبار محرومیت بر چهره روستاهای فارس

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۰۰۰۱

روز روستا و غبار محرومیت بر چهره روستاهای فارس

شرکتهای خدمات رسان از جمله آب و فاضلاب ، برق ، مخابرات ، گاز ، بنیاد مسکن و سایر دستگاههای که در روستاها ماموریت عمرانی دارند ، در سالهای گذشته آستین همت را بالا زدند و فعالیت هایی عمرانی در مناطق روستایی و عشایری استان فارس انجام داده اند ولی انجام این فعالیت ها هم نتوانست سهم عادلانه از توسعه به روستاهای فارس بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستاهای اطراف شیراز در فاصله حدود یک و نیم کیلومتری شیراز قرار دارند و در انبوه مشکلات حاشیه نشینی رنگ از رخسار باخته اند.

جاده‌ای که از شیراز به روستاهای اطراف منتهی می‌شود معمولا جاده ای بسیار باریک و خطرناک‌ است، جاده پرترددی با عرض کم که می‌تواند موجب تصادف و خسارت‌های ناشی از اینگونه حوادث شود و انسان‌های بسیاری را به کام مرگ بکشاند.

 این روستاها که بیش از ۴۰ روستا را شامل می شوند از شهر شیراز  یک و نیم  تا سه کیلومتر فاصله دارند و به واسطه رشد طولی شیراز به این شهر ملحق شده است.شاید در تصور کسی نگنجد که این روستاها با وجود همجواری با کلانشهر شیراز هم با محرومیت دست و پنجه نرم می‌کند و فقر و مشکلات گریبانگیر آن است.

آنگونه که از چهره و سخن اهالی روستاها مشخص است  اغلب ساکنان این مناطق ، طعم تلخ محرومیت و فقر را با تمام وجود چشیده‌اند و زندگی خود را با حداقل‌ امکانات در میان خروارها مشکل فرهنگی و اقتصادی سپری می کنند.

خاکی بودن و وضعیت نابسامان آسفالت خیابان‌ها در روستاها افزون بر سلب آسایش مردم روستا باعث شده تا این مناطق چهره نامناسبی به خود بگیرد.به گفته بسیاری از ساکنین محلات ، در سال‌های اخیر مردم  برای حل و فصل مشکلاتشان به تمامی سازمان‌ها و ارگان ها مراجعه کرده‌اند اما غبار محرومیت و مشکلات همچنان بر این منطقه سایه افکنده است.

موضوعی که در گفت و گوی معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان فارس با خبرنگار ایرنا به آن اشاره شد موضوعی مهم است که باید از سوی مسوولان استان فارس مورد توجه قرار گیرد ، اینکه نیمی از روستاهای این استان کد پروژه ندارند به منزله آن است که نمیتوان اعتبارات عمرانی و سهم برابر از توسعه به این روستاها رساند.

معاون بنیاد مسکن فارس: نیمی از روستاهای استان کد پروژه ندارند

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن فارس برلزوم بهره‌مندی همه روستاها از توسعه تاکید و بیان کرد: کد پروژه روشی برای تقسیم عادلانه خدمات است اما نیمی از روستاهای استان این کد را ندارند که این مساله از موانع و تنگناهای فراروی توزیع سهم عادلانه از اعتبارات توسعه است.

سید علیرضا حمیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : استان فارس دارای ۲ هزار و ۳۳۸ روستای بالای ۲۰ نفر خانوار است که بنیاد مسکن خدمات ارزشمندی دراین روستاها ارائه داده اما بدلیل نداشتن نیمی از این روستاها از کد پروژه نمی توان به طور عالانه همه روستاها را از سهم اعتبارات برابر برخوردار کرد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان فارس با اشاره به ظرفیت های بی بدیل در توسعه روستایی در استان فارس افزود: مجمع نمایندگان استان فارس ، سازمان برنامه و بودجه ، استانداری و دیگر نهادهای مسوول باید با هم افزایی و ظرفیت سازی برای گرفتن کد پروژه روستایی تلاش بیشتری داشته باشند تا بتوان همه روستاها را از سهم عادلانه در توسعه برخوردار کرد.

این مقام مسوول بیان کرد : در حالی که استان فارس نسبت به برخی از استان ها روستاهای بیشتری دارد اما ظرف اعتباری روستاهای این استان چندان بزرگ نیست ، ایجاد کد پروژه برای روستاهای فاقد کد پروژه ظرف اعتباری روستاها را بزرگتر می کند و باعث می شود اعتبارات بیشتری صرف توسعه روستایی در استان شود.

حمیدی گفت : همه تلاش ها می بایست معطوف به آن باشد که تعداد بیشتری از روستاها وارد چرخه تخصیص بودجه و اعتبارات شود ، اگر اعتبارات به نسبت عادلانه بین روستاها تقسیم شود زمینه برای تحقق عدالت اجتماعی ایجاد می شود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان فارس ادامه داد : بنیاد مسکن به صورت حمایتی از محل اعتبارات ملی ، منابع داخلی و اعتبارات در اختیار خدماتی را در روستاهایی که کد پروژه ندارند هم انجام داده است اما این برای توسعه همه جانبه روستایی کافی نیست و می طلبد سهم عادلانه برای توسعه این روستاها گرفته شود.

وی به تهیه و اجرای طرح های هادی به عنوان سند توسعه ۱۰ ساله روستایی هم اشاره کرد و افزود: برای صد درصد روستاهای استان فارس طرح هادی تهیه شده اما بیش از نیمی از این طرح ها نیازمند بازنگری است ، بازنگری طرح های هادی زمینه توسعه دوچندان در روستاها را فراهم می کند.

حمیدی ادامه داد:همه فعالیت های توسعه و عمران روستایی باید در چهارچوب طرح هادی تعریف شود ، ساخت و ساز خارج از طرح خلاف قانون است و به حاشیه نشینی منجر می شود، عدم رعایت ضوابط فنی در محدوده طرح هادی هم خلاف قانون است و فعالیت غیر مجاز تلقی می شود ، فعالیت غیر مجاز باعث می شود که سازندگان اماکن روستایی نتوانند از تسهیلات کم بهره بنیاد مسکن برخوردار شوند.

محرومیت بیخ گوش شیراز 

هر چند بسیاری شیراز را شهر گل و بلبل می شناسند اما محرومیت بیخ گوش شیراز و در بیش از ۴۰ روستای این کلان شهر موج می زند ، بسیاری از روستاها به کلان شهر پیوسته اند و از خدماتی برخوردارند اما همچنان شمار روستاهایی که به شیراز نپیوسته اند زیاد است.

شهردار شیراز با اشاره به الحاق برخی روستاهای اطراف به این کلانشهر در سال ۱۳۹۰، از عزم جدی برای تداوم این روند برای سایر روستاها خبر داد و این اقدام را گامی برای بهبود شرایط و کیفیت زندگی ساکنان کنونی روستاهای پیرامونی شیراز دانست.

سیداحسان اصنافی در بازدید از روستاهای پیرامونی شیراز در محدوده شهرداری منطقه هفت، که با حضور استاندار و جمعی از نمایندگان مردم فارس در مجلس و اعضای شورای شیراز برگزار شد، موضوع الحاق روستاهای پیرامونی به شهر را دارای اهمیت و تاثیرگذار دانست.

 اصنافی با اشاره به بازدید از شهرک مهربان و روستاهای ترکان، شرقان و اقبال آباد، گفت: در این مناطق نیاز به انجام کار اساسی و زیرساختی است تا مشکلات از ریشه حل شود.

شهردار شیراز خاطرنشان کرد : طی سال‌های اخیر شاهد رشد بیش از حد جمعیت در این روستاها هستیم و مشکلاتی را نیز به همراه داشته است.

به گفته شهردار شیراز، مشکل قانونی الحاق روستاها به محدوده شهر وجود دارد که پروسه در حال طی فرآیند خود است.

 در این بازدید موضوعاتی نظیر وضعیت بهداشتی، زیست محیطی، دفع آب‌های سطحی، آسفالت و دیگر مشکلات مورد بررسی قرار گرفت.

شرکت های خدمات رسان چه کرده اند ؟

هم اکنون ۲هزار و۴۴۶ روستا در سطح استان فارس برق دار بوده و کلیه روستاهای بالای ۱۰ خانوار از نعمت روشنایی بهره مند هستند.

 در سال ۹۹ در جهت تامین برق مطمئن و پایدار به مشترکان در سطح استان فارس بیش از ۲۳ هزار انشعاب برای مشترکان شهری و روستایی واگذار و تامین برق آنان انجام شد که با در نظر گرفتن این تعداد مشترک، هم اکنون تعداد مشترکان استان به حدود ۹۹۵ هزار مشترک رسیده است.

  با گازرسانی به ۱۵۰ روستا طی سال گذشته، تاکنون ۲۲۰۷ روستای فارس به شبکه سراسری متصل شده و ضریب بهره‌مندی روستائیان استان از گاز طبیعی به ۹۲.۳ درصد رسیده است.

عملیات گازرسانی به همه روستاهای مشمول در برنامه کاری   شرکت گاز قرار گرفته است و پیش‌بینی می‌شود با اتمام گازرسانی به ۱۳۰ روستای دیگر تا پایان امسال، عدد روستاهای برخوردار از گاز طبیعی به ۲۳۳۹ روستا و میزان خانوارهای روستایی تحت پوشش به ۹۵ درصد افزایش یابد.

 در سال ۱۳۹۹ هم با افزوده شدن حدود ۷۰ هزار مشترک جدید، تعداد کل مشترکین گاز به یک میلیون و ۵۸۳ هزار مشترک رسیده است.

اراده مدیریت ارشد استان فارس در توسعه روستایی فرصتی بی‌بدیل  

استاندار فارس سیزدهم مهرماه جاری در نخستین روز کاری پس از معارفه خود در بازدید از برخی مناطق و روستاهای محروم حاشیه کلانشهر شیراز تاکید کرد که در نظر دارد با راه‌اندازی سازوکار مناسب در قالب قرارگاه یا طرح محرومیت‌زدایی، به شکل مستمر مسائل مناطق آسیب‌پذیر در استان پیگیری و مشکلات این مناطق برطرف شود. این اراده مدیریت ارشد استان در توسعه روستایی فرصتی بی بدیل است.

برچسب‌ها روستائیان توسعه روستایی بنیاد مسکن فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روستائیان توسعه روستایی بنیاد مسکن روستائیان توسعه روستایی بنیاد مسکن فارس معاون عمران روستایی بنیاد مسکن توسعه روستایی سهم عادلانه همه روستاها استان فارس کد پروژه طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند

حسین اکبریان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در قالب طرح ملی جهاد آبرسانی و در راستای محرومیت زدایی از روستاها، تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری، ۱۵ روستا در شهرستان‌های نائین و فریدن از آبرسانی پایدار بهره مند می‌شوند.

وی افزود: در جلسه ویدئو کنفرانس با مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور مقرر شد که بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال جاری ۵۱ روستا با جمعیت بالغ بر ۱۳ هزار نفر، شامل ۴۳۰۰ خانوار به آب پایدار سالم و بهداشتی دست یابند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در خصوص برنامه زمان بندی تکمیل آبرسانی به روستاها، خاطرنشان کرد: در حال حاضر عملیات اجرایی آبرسانی به ۹ روستا تکمیل شده و ۶ روستای دیگر نیز نیز تاقبل از پایان اردیبهشت ماه سال جاری از آبرسانی پایدار بهره مند می‌شوند.

اکبریان با بیان اینکه در سال گذشته نیز ۴۲ روستای شهرستان نائین از طریق طرح جهاد آبرسانی به آب پایدار دست یافتند، افزود: حذف آبرسانی سیار و محرومیت زدایی از روستاها یکی از اولویت‌های شرکت‌های آبفا بر مبنای جهاد خدمت رسانی است.

کد خبر 6091111

دیگر خبرها

  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • ۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • نقش شوراها در آبادانی و‌پیشرفت روستاها