Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پزشک اورژانس با بیان اینکه واکسیناسیون تعریف مشخص دارد و وقتی واکسیناسیون کامل می‌شود که ۱۴ تا ۲۸ روز از تزریق دوز دوم آن گذشته باشد، گفت: با این حال کسی که بین تزریق دو دوز واکسن، مبتلا می‌شود ۸ تا ۱۲ هفته پس از بهبودی می‌تواند دوز دوم را دریافت کند.

به گزارش ایمنا، حسین کرمانپور، با اشاره به اینکه علائم و شدت بیماری در بیماران کرونایی تغییری نکرده است، گفت: روند بیماری نیز تا اوایل مهر کاهشی بود، اما از آن پس بر اساس مشاهدات بنده روند ثابتی از مراجعات را شاهد هستیم که می‌تواند علل مختلفی از جمله میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نگرش مردم نسبت به واکسیناسیون و تعداد بالای بستری‌های ICU دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا زمانی که در کل بیش از ۴۰۰۰ بیمار بستری در این بخش‌ها داشته باشیم باید انتظار داشته باشیم که اعداد و ارقام ابتلاء و مرگ تغییری نکند.

وی افزود: متأسفانه شاید آگاهی رسانی کم باشد و موردی که به اشتباه ذکر می‌شود این است که با آغاز واکسیناسیون، دانش‌آموزان می‌توانند سرکلاس حاضر شوند در حالی که اصلاً چنین چیزی در هیچ جای دنیا مطرح نیست. واکسیناسیون تعریف مشخص دارد و وقتی واکسیناسیون کامل می‌شود که ۱۴ تا ۲۸ روز از تزریق دوز دوم گذشته باشد تا ایمنی لازم ایجاد شود.

این پزشک با اشاره به باور اشتباه تأثیر یک دوز واکسن کرونا بر ایمنی‌زایی، تصریح کرد: متأسفانه برخی در کشور ما تصور می‌کنند تنها با تزریق یک دوز واکسن دیگر ایمن شده و می‌توانند رعایت‌ها را کاهش دهند و این موضوع سبب می‌شود برخی در فاصله زمانی موعد تزریق دوز دوم به بیماری مبتلا شوند که تأثیر واکسن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

کرمانپور با تاکید بر رعایت تهویه هوا در اماکن سربسته و عدم برگزاری دورهمی‌ها، اظهار کرد: متأسفانه کسانی که در یک جمع به کرونا مبتلا می‌شوند وضعیت بدتری نسبت به کسانی دارند که از تماس با یک فرد مبتلا شدند؛ زیرا در معرض حجم بالایی از ویروس قرار می‌گیرند.

وی درباره تزریق واکسن کرونا نیز گفت: کسانی که می‌خواهند واکسن بزنند در درجه اول باید از عدم ابتلاء و ناقل بودن خود مطمئن شوند و بعد از آن واکسن دریافت کنند؛ چون اگر مبتلا باشند و واکسن بزنند، واکسن عملاً تأثیری ندارد؛ زیرا تحریک سیستم ایمنی به واسطه ابتلاء به کرونا به مراتب بیشتر است. تمام واکسن‌ها از نسخه اصل ویروس ساخته شده است و ما هم نمی‌دانیم فرد به کدام نوع از انواع کرونا مبتلا می‌شود. به همین دلیل واکسن‌ها درجات متفاوتی دارند. بر این اساس اگر تماسی با فرد مشکوکی در ۱۰ روز قبل از واکسیناسیون داشته باشند باید ۱۴ روز صبر کنند، اگر هیچ علامتی ظاهر نشد می‌توانند واکسن بزنند؛ اما اگر کمترین علامتی از کرونا شامل بدن درد، تنگی نفس، سردرد، سرفه، آبریزش بینی، ضعف و بی‌حالی و… داشتند، تست دهند تا با اطمینان از عدم بیماری واکسن را دریافت کنند.

کرمانپور تاکید کرد: ابتلاء به کرونا پس از دریافت دوز اول واکسن به منزله یک دوز واکسن حساب می‌شود. بر اساس مندرجات مقالات علمی معتبر کسی که بین تزریق دو دوز واکسن مبتلا می‌شود ۸ تا ۱۲ هفته پس از بهبودی می‌تواند دوز دوم را دریافت کند.

وی درباره پیش‌بینی از شرایط بیماری در روزهای آتی، تصریح کرد: پیش‌بینی اپیدمیولوژیست‌ها حکایت از رشد مجدد بیماری در آبان ماه دارد؛ اما اگر وضعیت به همین منوال باشد با توجه به تسریع روند واکسیناسیون، پیک ششم به سختی پیک پنجم نخواهد بود. پیک پنجم با نوع دلتای کرونا سخت‌ترین پیک بود.

او با اشاره به اهمیت سیاست‌های دولت و حاکمیت برای مهار بیماری، ادامه داد: وقتی وضعیت زرد و یا آبی می‌شود عملاً زمان خوبی برای برنامه‌ریزی و مدیریت بیماری داریم اما، شرایط رها می‌شود و مردم هم کمتر رعایت می‌کنند؛ شرایطی که در پیک چهارم و پنجم آن را تجربه کردیم. اگر اکنون که رنگبندی‌ها در حال زرد و آبی شدن است، مسئولین کشوری و منطقه‌ای روش‌هایی را اتخاذ کنند که کنترل از دست نرود، وضعیتمان بهتر خواهد شد.

وی در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته در کشور ما در شهرهای بزرگ که آلودگی هوا داریم، نور خورشید به خوبی به افراد نمی‌رسد و مشاغل هم کارمندی است و آفتاب کمی به افراد می‌تابد و بر این اساس سطح ویتامین D اغلب پایین است. ویتامین D نقش مؤثری در افزایش ایمنی بدن دارد. بنابراین افراد اگر می‌توانند سطح ویتامین D را اندازه گیری کنند و در صورت پایین بودن میزان آن با نظر پزشک، ویتامین D مصرف کنند. استفاده از میوه‌ها و سبزیجات بسیار در ایمنی زایی مؤثر است. لبنیات، نان و گوشت را در حد متعادل مصرف کنند و نیازی نیست مصرف این اقلام را افزایش دهند.

منبع: ایسنا

کد خبر 527310

منبع: ایمنا

کلیدواژه: واکسن کرونا واکسیناسیون کرونا در ایران روند ساخت واکسن کرونا عوارض واکسن کرونای ایرانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوز واکسن ویتامین D دوز دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۰۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان،محمد علی مجذوبی افزود: این آمار شامل ۱۲۱ هزار و ۱۱۸ دُز واکسن خوراکی و ۴۰ هزار و ۷۰۰ دُز واکسن تزریقی می‌شود.

او گفت: واکسن فلج اطفال تکمیلی همزمان با دیگر نقاط کشور برای گروه‌های هدف دارندگان کودک زیر پنج سال شامل فرزندانی که احتمال می‌رود همراه مادران خود در زندان باشند، اتباع خارجی و کارگران فصلی سیار و کودکان ساکن در مراکز تجمعی همزمان با آغاز هفته سلامت شروع شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی همدان افزود: نوبت اول واکسیناسیون از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه به گروه‌های هدف خورانده شد و مرحله بعدی یا همان نوبت دوم یکماه دیگر آغاز می‌شود.

مجذوبی با بیان اینکه تیم‌های سیار در شهرستان‌های همدان، نهاوند، ملایر و رزن حضور دارند، گفت: برخی افراد غیر بومی در مزارع کشاورزی همدان به صورت فصلی فعالیت دارند بنابراین با شناسایی و مراجعه به این مراکز نسبت به واکسینه کردن کودکان زیر پنج سال در برابر فلج اطفال اقدام می‌شود.

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند