Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@02:53:57 GMT

بـرج‌هـا بین همسایه‌ها دیوار کشیده است

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۱۰۴۵

بـرج‌هـا بین همسایه‌ها دیوار کشیده است

همشهری محله : مهدی اسماعیل پور:صادق‌آبادی یکی از همان رزمنده‌های معتقد و مقید دوران دفاع‌مقدس است که با وجود جراحت‌های متعدد از دوران جنگ و جانبازی، هنوز هم فعال است و دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی‌اش موجب شده است تا همچنان در جبهه‌ای از جنس دیگر، فعال و پای کار باشد. او نگران تهاجم فرهنگی و تأثیر آن بر روی نسل جوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌ویژه در محله قدیمی و ریشه‌دار خود یعنی وردآورد. باب شدن برخی رفتارها تحت تأثیر فرهنگ غربی از جمله سگ‌گردانی در معابر و بوستان‌ها، سبب رنجش خاطر این رزمنده جانباز و فعال اجتماعی شده است. هم‌چنین ساخت‌وسازهای بی‌رویه را دلیلی می‌داند که سبب شده تا محله‌های اصیل و قدیمی مانند وردآورد با برخی مشکلات و چالش‌های فرهنگی روبه‌رو شوند. صادق‌آبادی برج‌ها را دیواری بین فرهنگ‌ها می‌داند که ارتباط همسایه‌ها و صمیمیت را به حداقل رسانده است.  

مصطفی صادق‌آبادی، رزمنده بسیجی و جانباز دوران دفاع مقدس، سال‌ها است به‌عنوان معتمد و رابط «بنیاد شهید» با خانواده شهدای محله وردآورد و شهر «قدس» در ارتباط است. این فعال اجتماعی درباره سابقه حضورش در جبهه به همشهری محله می‌گوید: «متولد سال ۱۳۴۱ در وردآورد هستم و از همان زمان تاکنون در این محله سکونت دارم. سال ۱۳۶۱ که تقریباً ۲۰ سالم بود، به‌عنوان بسیجی عازم جبهه شدم. ۳ بار سابقه مجروح شدن و جانبازی دارم. نخستین بار در اوایل سال ۱۳۶۱ در عملیات «خرمشهر»، دومین بار در اواخر همان سال در عملیات «خیبر» و سومین بار در اواخر سال ۱۳۶۲ در عملیلت «محرم» مجروح شدم.»

درد دل‌های خانواده شهدا

صادق‌آبادی درباره فعالیت‌های اجتماعی‌اش این‌گونه توضیح می‌دهد: «یکسری از فعالیت‌هایم در قالب بسیج محله است که به‌عنوان رابط و معتمد بنیاد شهید به خانواده شهدای وردآورد و شهر قدس سرکشی می‌کنم. کار ویژه‌ایی انجام نمی‌دهم که نام فعال اجتماعی را بر روی من بگذارند، هرکاری که انجام داده‌ام و انجام می‌دهم، تنها انجام وظیفه و عمل به وظایف دینی است. پای صحبت‌ها و درد دل‌های خانواده شهدا می‌نشینم و به منزل آنها سرکشی می‌کنم و اگر مشکل، گلایه و کم و کسری داشته باشند به مسئولان بنیاد شهید منتقل می‌کنم.» او درباره مهم‌ترین مشکلات خانواده شهدا و گلایه‌های آنها می‌گوید: «با توجه به اینکه به‌عنوان معتمد به منزل خانواده شهدا می‌روم و پای درد دل آنها می‌نشینم، گمان می‌کنم درست نباشد که درد دل‌های آنها را در رسانه‌ها مطرح کنم.

اما به چند مورد کلی اشاره می‌کنم. از جمله کمبود و نبود امکانات ورزشی در محله، هرچند این موضوع تنها ویژه خانواده شهدا نیست و شامل همه اهالی محله می‌شود. امکانات ورزشی در وردآورد اندک است. با توجه به محدودیت‌های «کرونایی» و پروتکل‌های بهداشتی، رفت‌وآمد مردم به خانه یکدیگر از جمله خانواده شهدا کمتر شده است. برخی از خانواده شهدا از اینکه به دلیل شیوع کرونا مردم و همسایه‌ها کمتر از گذشته به آنها سر می‌زنند، گلایه و درددل‌هایی داشتند.»

ساخت‌وسازها، بافت قدیمی محله را تهدید می‌کند

 صادق‌آبادی وردآورد را محله‌ای اصیل و بومی می‌داند و می‌گوید: «این محله بافت قدیمی دارد. در سال‌های گذشته مردم محله با هم دوست و آشنا بودند و با یکدیگر ارتباط نزدیکی داشتند. متأسفانه در سال‌های گذشته این ارتباطات با برج‌سازی و آپارتمان‌سازی‌های بی‌رویه و ورود افراد جدید و غریبه درحال تغییر است و کسانی از نقاط مختلف به اینجا آمده‌اند که فرهنگ و رفتارشان با محله و مردم بومی‌اش سازگاری ندارد. برای مثال، می‌توانم به ظهور پدیده سگ‌گردی در محله اشاره کنم.

کسانی را در معابر و بوستان‌های وردآورد می‌بینیم که با سگ در بین مردم می‌آیند و این موضوع برای مردم بومی و اصیل محله پذیرفتنی نیست. در این‌باره لازم است که هم کار فرهنگی صورت بگیرد و هم قانون سفت و محکم اجرا شود. یعنی وقتی قانون می‌گوید: «ورود حیوانات به داخل بوستان‌ها یا سگ گردانی در معابر عمومی ممنوع است.» باید جلو این کار گرفته شود. در کنار رعایت بی‌کم و کاست قانون، هم کار فرهنگی و هم آموزش، اطلاع‌رسانی و ترویج امر به معروف و نهی از منکر بسیار مؤثر است. البته برای‌ ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر لازم است تا مسئولان برنامه‌ریزی کنند و حمایت قانونی انجام دهند.»

لزوم‌ ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

صادق‌آبادی درباره لزوم فعالیت اجتماعی و فرهنگی رزمندگان دوران دفاع‌مقدس و تأثیر آن بر جامعه می‌گوید: «همه رزمندگان دوران دفاع‌مقدس دغدغه انقلاب، دین و کشور دارند و هرکدام به فراخور وضعیت و موقعیت خود فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی انجام می‌دهند. در محله ما برخی از رزمندگان دوران دفاع‌مقدس در قالب بسیج یا گروه‌های جهادی و هیأت‌های مذهبی در مناسب‌های دینی، حضور فعال و مسئولانه‌ایی دارند. در وردآورد چهره‌هایی مانند شهید «حاج حسین اسداللهی» برای من و به‌ویژه جوانان محله، الگوست و حتی نام و یادش برای وردآورد منشأ خیر و برکت است. برای فرهنگسازی در جامعه، تنها داشتن فعالیت کافی نیست و باید فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در کشور نهادینه شود و لازمه این کار حمایت مسئولان از این موضوع است.»

کد خبر 630125 برچسب‌ها جانبازان همشهری محله همسایه مسکن - آپارتمان‌ نشینی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جانبازان همشهری محله همسایه مسکن آپارتمان نشینی امر به معروف و نهی از منکر دوران دفاع مقدس خانواده شهدا صادق آبادی درد دل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، امیر رجبی بعد از ظهر دوشنبه در نشست هماهنگی رویداد «ملی یکصدا ایران» اظهار کرد: ۱۴ محله حاشیه‌نشین اردبیل همزمان با دهه کرامت میزبان نخستین رویداد هنری، تعاملی و آموزشی با عنوان «یک صدا ایران» خواهد بود.

وی افزود: این طرح با هدف پرورش هنرمندان آینده و در راستای کشف استعدادهای هنری در جغرافیای مناطق کمتر برخوردار و درراستای تحقق برنامه های عدالت محور دولت سیزدهم به همت وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی برگزار می شود،.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بیان کرد: دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری معاونت هنری وزارت فرهنگ و سازمان اجتماعی وزارت کشور و اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان اردبیل در اجرای این برنامه مشارکت خواهند کرد.

رجبی ادامه داد: گسترش فرهنگ و هنر بومی با توجه به ارتقای سطح فرهنگی در محلات حاشیه نشین، قومیت و انسجام عمومی قومیت‌ها و مقابله با نقشه‌های تفرقه‌افکنانه دشمنان و کمک به کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از دیگر اهداف این رویداد هنری است.

وی با بیان اینکه در این طرح گروه های نمایشی منتخب به همراه گروه های سرود مدارس و مساجد در روزهای ۱۹ تا ۲۵ اردیبهشت ماه و به مناسبت دهه فرخنده کرامت در ۱۴ محله کم برخوردار شهر اردبیل اجرای برنامه خواهند داشت، خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای اجرای این رویداد هنری در اردبیل اتخاذ شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل تصریح کرد: شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی، شناسایی فعالان و کنشگران، تشکیل کارگروه‌های محلی با محور موضوعات اجتماعی، شبکه‌سازی، ترویج الگوی سبک زندگی ایرانی- اسلامی از محورهای این رویداد است.

رجبی افزود: بر اساس فراخوان منتشر شده، ۱۰ گروه نمایشی استان طرح و ایده نمایشی خود را به این اداره کل ارسال کرده‌اند که در نهایت ۵ نمایش برای اجرا در این مناطق و محلات توسط شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش استان انتخاب شده است.

وی اضافه کرد: حضور خادمان حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، حضور و سخنرانی مدیران اجرایی استان و استفاده از ظرفیت‌های هنرمندان محلات از دیگر برنامه‌های این رویداد است.

کد خبر 6092336

دیگر خبرها

  • اجرای طرح چهارشنبه‌های اجتماعی در پنج محله گرگان
  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • اجرای طرح همیاران آرامش اجتماعی در قزوین
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • (ویدیو) نجات زنی گرفتار میان دیوار بعد از چهار روز
  • فیلم| نجات خانم بمی بعد از ۴ روز از بین دو دیوار!
  • یک خانم بعد از ۴ روز گیر کردن بین ۲ دیوار در بم نجات یافت
  • قابی زیبا از طبیعت روستای تانی محله + فیلم
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود