Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی با اشاره به پایان دو ماه عزاداری و آغاز ماه ربیع‌الاول بر اهمیت جشن‌های این ماه تأکید کرد و گفت: باید به ولادت‌ها همچون روزهای شهادت اهمیت داده شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آغاز ماه ربیع‌الاول و اهمیت ویژه‌ای که این ماه دارد، اظهار کرد: ماه ربیع‌الاول آغاز ولایت و امامت حضرت ولی عصر(عج) است و از این جهت اهمیت ویژه‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر ولادت پیامبر اکرم(ص) نیز در این ماه است که برکت و فضیلت ماه ربیع‌الاول را چند برابر می‌کند. مسلمانان -به ویژه شیعیان- نسبت به این‌که در شادی‌ها و جشن‌ها، شاد و در غم‌ها و عزاداری‌ها، غمگین باشیم، بسیار مقید هستیم، زیرا انسان باید دو بعدی باشد و فقط نباید به یک بعد توجه کند.

وی ادامه داد: در قرآن آمده است که خداوند هم می‌خنداند و هم می‌گریاند، یعنی اشک و لبخند در کنار یکدیگر می‌آیند. انسان‌های تک بعدی، دین خود را نشناخته‌اند، زیرا انسانی که با قرآن تربیت شده باشد قطعاً به هر دو بعد توجه می‌کند.

واعظ موسوی تصریح کرد: ما مسلمانان به همان اندازه که اهل اشک و عزاداری هستیم، به دنبال شادی و خنده نیز می‌گردیم و بهانه‌های شادی و جشن را ارج می‌نهیم. باید ولادت‌ها، مانند روزهای شهادت اهمیت داده شوند، به خصوص روز ولادت پیامبر اکرم(ص) که جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد. مسیحیان روز ولادت حضرت مسیح(ع) را بسیار جدی می‌گیرند و ما می‌بینیم که جشن‌های مسیحیان در روز عید پاک بسیار پر سروصدا است و در تمام دنیا شنیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس ما مسلمانان باید در این زمینه مقداری جدی‌تر عمل کنیم و ولادت پیامبر(ص) را باشکوه‌تر و بزرگتر برگزار کنیم و حتی نه تنها در یک شب، بلکه در چندین شب پیاپی به جشن و شادی بپردازیم. ما باید هفته وحدت را به جشن و شادی بپردازیم؛ زیرا اهل سنت ۱۲ ربیع‌الاول و اهل تشیع ۱۷ ربیع‌الاول را ولادت رسول اکرم(ص) می‌دانند و با جشن گرفتن در این هفته با سعادت هم میان مسلمانان وحدت را حفظ کرده‌ایم و هم کاری کرده‌ایم تا در تمام دنیا این جشن مسلمانان شنیده شود.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه «ما مسلمانان باید نمادهای الهی را بزرگ بشماریم و به آن‌ها عمل کنیم»، بیان کرد: عمل کردن به این شعائر نشان‌دهنده تقوای دل انسان است و تقوای دل بسیار مهمتر از تقوای ظاهری است. یکی از مهم‌ترین نمادهای الهی این است که باید به وفات‌ها و ولادت‌های اهل‌البیت و معصومین،‌ توجه بسیاری داشته باشیم و این روزها را جدی بگیریم. اهمیت دادن به این ولادت‌ها و وفات‌ها، ابراز وجود و بیان خویشتن و هم از طرفی ترویج خوبی‌ها و پاکی‌ها در جهان امروز است و حتی می‌تواند نقش تربیتی و آموزشی نیز داشته باشد.

وی با اشاره به اعمال این ماه با سعادت، عنوان کرد: اعمالی که در کتاب‌های دعا ذکر شده است و مسلمانان باید انجام دهند، جایگاهشان محفوظ است و عمل کردن به آن‌ها ثواب را به همراه دارد، اما توصیه‌ای که من دارم این است که با توجه این‌که مسلمانان دو ماه در آستان حسین‌ بن علی(ع) عشق‌ورزی کرده‌اند و ذخیره‌سازی ثواب الهی و پاک‌سازی دل صورت گرفته است، تمام مسلمانان در ماه ربیع‌الاول تلاش کنند تا این ثواب‌ها و خیرات را از دست ندهند. مسلمانان به جای این‌که فقط به دنبال گفتن ذکرها و انجام اعمال در ماه ربیع‌الاول باشند، بهتر است تلاش کنند تا اعمالی مانند غیبت، تهمت و قضاوت را که موجب گناه می‌شود، انجام ندهند، زیرا در ماه محرم و صفر پیرایش اتفاق می‌افتد و باید تلاش کنیم تا در ماه ربیع‌الاول، آرایش صورت گیرد.

واعظ موسوی اضافه کرد: مسلمانان باید کف نفس را یاد بگیرند و کنترل کردن و مدیریت کردن خود یا همان تقوا پیشه کردن را تمرین کنند، زیرا تقوا بزرگترین عملی است که انسان می‌تواند انجام دهد. بهترین عمل خودداری از گناه است و مردم در ماه ربیع‌الاول بهتر است به فکر این باشند که چه حرفی‌هایی را نزنند تا باعث رنجش کسی نشوند و چه کارهایی را انجام ندهند تا مرتکب گناه نشوند. انجام ندادن، مقدم بر انجام دادن است و گناه نکردن، کف نفس و کنترل کردن خود، ثوابش به مراتب بیشتر از انجام اعمالی است که موجب خیر و ثواب می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ماه ربيع الاول ماه ربیع الاول ولادت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۱۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، محمدعلی اسکندری سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاشکند در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران تردیدی در صیانت از ارزش های اسلامی نداشته و ایثارگرانه در خط مقدم دفاع از اسلام و مسلمانان بوده است.

وی افزود: فتنه انگیزی، اختلاف افکنی و انشقاق در جهان اسلام، از برنامه های راهبردی آمریکا و اسرائیل بوده و آنها هیچ وقت خیرخواه ملت های مسلمان نبوده و نخواهند بود. حال آنکه تقریب مذاهب، همواره با جدیت توسط جمهوری اسلامی ایران، پیگیری و اجرایی شده است.

نورالدین خالق نظراف مفتی اعظم ازبکستان نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن روند مناسبات دوجانبه میانه در تمامی زمینه ها گفت: دین، فرهنگ و اشتراکات ازبکستان و ایران، عاملی مهم برای تعمیق مناسبات دو طرف است.

وی افزود: با توجه به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه نسخ خطی زبان فارسی، از همکاری در زمینه تحقیقات قرآنی و نسخ خطی قرآنی استقبال می کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعرض تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی+ عکس
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • آمار مرگ‌ومیر زنجان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • رحیم‌پور ازغدی: یهودی‌ها اصلا تمام شدند | در آمریکا می‌گفتند «مارگ بار اسرائیل» +فیلم
  • اهمیت نبرد در جبهه اقتصادی کمتر از جنگ نظامی نیست
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه