Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@01:54:57 GMT

تصاویر| پایان خاموش یک نوستالژی

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۲۲۱۴

تصاویر| پایان خاموش یک نوستالژی

آفتاب‌‌نیوز :

در بخش شمالی بوستان آزادی، مجموعه شهربازی ایجاد شد، جایی که چرخ و فلک آن به تنهایی یک نماد بود و طی سال‌های بعد از آن و علیرغم احداث یکی دو شهربازی، همچنان بیشترین استقبال مردمی را به خود معطوف کرد. طی روزهای اخیر، شهربازی بوستان آزادی، در سکوت کامل خبری، جمع شد و حالا از آن محوطه‌ای آسفالت و بی درخت باقیمانده که قطعات بزرگ چرخ و فلک، کشتی جادوی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. و.

تاب و سرسره و دیگر اسباب بازی‌های مکانیکی و الکتریکی، گوشه گوشه آن پراکنده است. محوطه‌ای که قطعا هر شیرازی از آن ساعات و روزهایی را در دفتر خاطراتش ثبت و ضبط کرده و به عنوان یکی از مهمترین نوستالژی‌های شهروندان شهر راز به شمار می‌رفت، حالا به خاطرات پیوسته و مشخص نیست که چرا به یکباره بعد از چهاردهه، تعطیل شدن کامل آن، در دستور کار قرار گرفت. بوستان آزادی با داشتن یک دریاچه مصنوعی و شهربازی نصفه نیمه، محلی نسبتا امن برای شهروندان خود و گردشگران و مسافرانی که به این شهر سفر کرده بودند، فراهم می‌کرد، بوستانی که چند سال قبل دریاچه‌اش خشکید و رونق را از دست داد و در روزهای اخیر و در سکوت، شهربازی آن جمع شد و به خاطرات پیوست.

سخنگوی شورای شهر شیراز، فرسودگی، مستهلک بودن و نبود امکان بهره وری مطلوب از دستگاه‌ها را دلیل جمع آوری شهربازی پارک شهر (بوستان آزادی) اعلام کرد. شهرراز، با وجود برخورداری از اماکن مختلفی که قابلیت بالای جذب گردشگر را دارد، علیرغم آنکه طی چهاردهه گذشته تعداد بوستان‌هایش را ۱۰۰ برابر کرده، ولی همواره از نداشتن یک شهربازی بدون سقف، محیطی باز و دلنشین که شهروندان در امنیت کامل جسمی و روحی، ساعت‌هایی را در کنار هم بگذرانند، رنج برده است. بوستان آزادی شیراز در مرکز شهر و در مجاورت میدان آزادی (فلکه گاز) قرار دارد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اماکن تاریخی میراث فرهنگی شیراز بوستان آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۲۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترومای اجتماعی، طوفان خاموش

وحید محمود قره باغ؛ "شاید بتوان کشته شدن یک یا حتی ۱۰ انسان را در فهم گنجاند، اما کشته شدن هزاران و میلیون‌ها انسان از حدود امکان هرگونه ادراک و پنداری خارج است. " این جملات گونتر آندرس، فیلسوف و شاعر بزرگ آلمانی است؛ زمانی که می‌خواست عمق فاجعه بمباران هسته‌ای هیروشیما را به تصویر بکشد. کسی که توانسته بود از آلمان نازی فرار کند و این کلمات او به خوبی می‌تواند در قالب یک موضوع و یا به عبارتی فاجعه، تروما اجتماعی را تبیین کند.

تروما واژه‌ای یونانی به معنای زخم است و اصطلاحا به هر ضربه و شوکی گفته می‌شود که از بیرون بر بدن و یا روان شخص وارد شود. در ابتدا تروما تنها مختص به پزشکی و جراحی بود و به زخم یا جراحتی اطلاق می‌شد که عامل خارجی داشت. به مرور این واژه وارد حوزه روانشناسی شد و از این رو یکی از انواع گونه‌های تروما، ترومای روانی (روان زخم) و همچنین ترومای اجتماعی است. فراموش نکنیم، غالب بیماری‌هایی که انسان را دچار می‌کند، ریشه روانی دارد.

ترومای روانی ضربه‌ای است که بر روح و روان انسان وارد می‌شود که به دنبال خود اثرات سوء و ویرانگری را به دنبال دارد. از سویی ترومای اجتماعی حوزه بیشتر و وسیعتری را درگیر می‌کند؛ چرا که انسان موجودی اجتماعی است و نمی‌تواند مستقل از محیط و اطرافیان زندگی کند. در واقع اتفاقاتی ناگواری که برای جوامع رخ می‌دهد، نمونه بارزی از ترومای اجتماعی است. از جمله این موارد می‌توان به تلاطم و تشنج‌هایی اشاره کرد که گاه به کشتار نیز منجر می‌شود.

همچنین جنگ، قحطی، خشونت، سرکوبی، بی عدالتی و بیماری از عوامل ترومای اجتماعی هستند. متاسفانه آثار و عواقب مربوط به تروما، ماندگار بوده و شخص و جامعه دیگر جامعه قبلی نخواهد بود. ضمن اینکه ترومای اجتماعی، تالمات خود را به نسل‌های آتی نیز سرایت می‌دهد. ناگفته نماند افسردگی، اختلال خواب، هراس، پوچ انگاری، بی تفاوتی، بی اعتمادی به دیگران، عدم تمرکز و عدم اعتماد به نفس از نشانه‌های تروماست.

هر چند ترومای اجتماعی قابل درمان است، ولی شرایط و ملزومات خاص خود را می‌طلبد. امید بخشی به منظور افزایش روحیه یکی از مهمترین عوامل جهت برون رفت از ترومای اجتماعی است. همچنین نگرش گذرا نسبت به گذشته نیز می‌تواند در این مقوله کارساز باشد. هر چند این مهم نیاز به مهارت و حتی آموزش‌های خاص است. از سویی هر چند برخی جوامع با مهارت و مقاومت می‌توانند از شرایط تروما خارج شده و حتی آن را تبدیل به یک برتری کنند، ولی غالب جوامع نیز قادر نیستند و به ناچار از آسیب‌های عمیق، ماندگار و جدی آن در امان نخواهند بود.

شکل ۱. برخی مجموعه‌ها با مهارت و مقاومت می‌توانند از شرایط تروما خارج شده و حتی آن را تبدیل به یک برتری کنند.

ترومای اجتماعی درد و رنجی همگانی است و همت و بینش جمعی می‌طلبد. در نهایت به همان گونه که در روان شناسی یک انسان بالغ گاهی حتی از یک کودک نیز آسیب پذیرتر است، جامعه نیز نسبت به ترمای روانی شخصی می‌تواند بسیار آسیب پذیرتر باشد، صدمه‌های که در نهایت فرد فرد جامعه را متاثر می‌کند. ترومای اجتماعی همچون فرهنگی غلط است به مانند هوای آلوده‌ای می‌ماند که جامعه تنفس می‌کند. وقتی شخصی دچار ترومای روانی می‌شود، نه تنها خود که جامعه را نیز درگیر می‌کند. حال تصور کنید که افراد کثیری به این بیماری دچار شوند و در واقع تاثیرات سو آن به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت. این وضعیت بی شباهت به تکثیر ویروس‌ها برای بیماری یک مجموعه نیست.

در ترومای اجتماعی، اشخاصی بیشترین تاثیر را دارند که نه تنها تعادل خود را حفظ می‌کنند بلکه جامعه را به سوی ثبات سوق می‌دهند. تاثیر این افراد به مانند نوشدارویی برای جوامع است. در ترومای اجتماعی افراد می‌بایست به جای بغرنج کردن شرایط به بهبود آن فکر کنند و به جای اینکه انگشت اتهام را به سوی اشخاص و یا برخی مجموعه‌ها بگیرند، باید به فکر همگرایی باشند.

هر چند مهربانی، عطوفت، همدلی و همزبانی در همه مواقع کارساز نیست، ولی در برخی شرایط و موقعیت‌های حاد راهگشاست. ترومای اجتماعی مستقل از اینکه در مدت کوتاه و یا زمان طولانی بر جامعه عارض شود، برای درمان نیاز به زمان دارد و به مانند بیماری می‌ماند که هر چند آمدنش لحظه‌ای است، ولی مدت‌های مدیدی جوامع را درگیر می‌کند. امید که مجموعه ها، مهارت‌ها و مقاومت‌های لازم برای غلبه بر این چالش بزرگ را کسب کرده و بهره ببرند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) بیماری‌های خاموش، اما کشنده!
  • نوستالژی نوکیا تکرار می‌شود!
  • بیماری‌های خاموش اما کشنده! (فیلم)
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • ۳۴۵ هزار پلاک آبی هوشمند بر منازل اصفهانی‌ها نصب شده است
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • این مسابقه در تهران صفرصفر نمی‌شود!
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • احداث ۶ شهربازی جدید در کلان‌شهر تبریز
  • معلق ماندن مردم در تاب پارک سیرجان در پی قطع برق