Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر راه و شهرسازی، گفت: از ۱۰ روز دیگر ثبت‌نام متقاضیان خانه اولی برای واحد‌های طرح جهش تولید و تامین مسکن آغاز می‌شود.

خبرگزاری میزان - خبرگزاری صداوسیما نوشت: محمود محمودزاده درباره قانون جهش تولید مسکن افزود: ما در هفته آینده آمادگی ثبت نام در قالب طرح جهش تولید مسکن را داریم، اما امروز مقرر شد که این مساله ۱۰ روز به تعویق بیفتد که نظرات مختلف ارایه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت این است که وزارت راه و شهرسازی برای دهک‌های مختلف سود‌های مختلف داشته باشد تا متقاضی بداند چه بار مالی برایش متصور است.

منابع طرح جهش مسکن از صندوق ملی مسکن تامین می‌شود

وی اضافه کرد: دومین موضوعی که در قانون جهش تولید مسکن به آن پرداخته شده صندوق ملی مسکن است که یک پشتوانه دائمی برای مسکن کم‌درآمد‌ها یا مسکن حمایتی خواهد بود. با استفاده از منابع این صندوق می‌توانیم کاهش سود تسهیلات بانکی را شاهد باشیم. پیش‌بینی‌هایی درخصوص تامین منابع این صندوق صورت گرفته که یکی از آن‌ها مالیات‌های حوزه مسکن، زمین و ساختمان است. یکی دیگر، خط اعتباری مسکن مهر شامل اصل و اقساط برگشتی آن خواهد بود. اجاره‌ای که سیستم ما بابت زمین‌های ۹۹ ساله از کل پروژه‌های مسکونی دریافت می‌کند دیگر منابع این صندوق را تشکیل می‌دهد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، مجموع درآمد‌های صندوق ملی مسکن در سال ۱۴۰۰ را ۲۰ هزار میلیارد تومان دانست و گفت: بخشی از این درآمد از طریق بودجه عمومی و بخشی از طریق مالیات‌ها است. حدود ۱۴ روز قبل قانون ابلاغ شده که ما حسابی را نزد خزانه باز کردیم. تا موقعی که صندوق شکل بگیرد باید حساب ملی مسکن کار کند. این کاملا عملیاتی است و در نیمه دوم سال صندوق می‌تواند سهمش را بگیرد.

اختصاص مالیات خانه‌های خالی برای احداث واحد‌های جهش مسکن

در ادامه این برنامه، اقبال شاکری ـ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ـ اظهار کرد: صندوق ملی مسکن باید سه ماه بعد از ابلاغ قانون تشکیل شود. این زمان‌بندی‌ها برای ما مهم است که اگر به تاخیر بیفتد کل برنامه دچار مشکل می‌شود. البته در قانون پیش‌بینی شده که تا زمان تشکیل صندوق، وزارت راه و شهرسازی می‌تواند از حساب ملی استفاده کند.

وی ادامه داد: علاوه بر منابعی که آقای محمودزاده اعلام کرد، مازاد مالیات‌های مربوط به زمین، مسکن و اراضی برای صندوق ملی مسکن پیش‌بینی شده که از سال آینده کل مالیات‌ها به این صندوق می‌رود. به نظر من هنوز مالیات بر خانه‌های خالی به جایگاه خودش نرسیده است. این نوع مالیات علاوه بر اینکه به منابع صندوق کمک خواهد کرد یکی از اقدامات مکمل خروج مسکن از بورس‌بازی است.

هنوز با انبوه‌سازان تفاهمی انجام نشده است

همچنین فرشید پورحاجت ـ دبیر کانون انبوه سازان ـ با بیان اینکه هنوز با وزارت راه و شهرسازی به نتایج مورد نظر نرسیده‌ایم گفت: مقرر شده بخش خصوصی واحد‌های طرح جهش مسکن را اجرا کند، اما در مقام عمل، شوربختانه هنوز به نتایجی نرسیده‌ایم. تلاش ما این است که یک همگرایی با دولت داشته باشیم و باید جلوتر برویم ببینیم چه اتفاقی می‌افتد. البته مقداری هم حق می‌دهیم که آقای رستم قاسمی تا بخواهد بر امور مسلط شود زمان می‌برد.

محمودزاده در واکنش به سخنان پورحاجت اظهار کرد: ساخت پروژه‌های مسکن در کشور به چهار شیوه انجام می‌شود. در شهر‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر و روستا‌ها توسط خود مردم خواهد بود که بر عهده دولت نیست و در حال حاضر ۱۳۰ هزار واحد در این قالب اجرا می‌شود. در دیگر مناطق سازندگان و انبوه‌سازان احداث واحد‌ها را بر عهده دارند که هم اکنون انبوه‌سازان خوشنام در حال فعالیت هستند و با قیمت مناسب برای مردم می‌سازند.

وی افزود: با انجمن انبوه‌سازان در استان‌های مختلف قرارداد‌هایی منعقد کرده‌ایم. مثلا در استان تهران انجمن انبوه‌سازان تهران قرارداد بسته و دارد کار می‌کند. یک خط قرمز وجود دارد و آن قیمت تمام شده است. عددی که سال گذشته اعلام کردیم قابل افزایش نیست. بر اساس شاخص فهرست بها ۲ میلیون و ۸۳۵ هزار تومان درهر متر مربع بود که تعدیل‌ها به آن اضافه می‌شود. اگر تعدیل جواب نداد در سیمان و فولاد مابه التفاوت را پرداخت می‌کنیم؛ به لحاظ اینکه سرمایه‌گذاران از امنیت سرمایه‌گذاری برخوردار شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در طرح‌های انبوه‌سازی کمتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است گفت: این نشان می‌دهد پروژه‌ها بیشتر با پول مردم دارد اجرا می‌شود و روش تامین مالی یک روش اجرای فکر شده است.

پورحاجت: اتفاقات مثبت مسکن مهر توسط کانون انبوه‌سازان رقم خورد

در ادامه، پورحاجت اظهار کرد: باعث تاسف است که انجمن‌ها با مدیرکل ادارات راه و شهرسازی کار می‌کنند و کانون انبوه‌سازان با وزارتخانه بستر مناسب را برای کل کشور فراهم نکرده‌اند. ما به عنوان کانون سراسری ۳۱ انجمن در ۳۱ استان کشور داریم. اینکه می‌گویند با انجمن‌ها اقداماتی صورت گرفته برمی‌گردد به موضوع اقدام ملی که مربوط به جهش تولید مسکن نیست.

وی یادآور شد: من یک عقبگرد می‌کنم به سال ۱۳۸۸ در دوره آقای نیکزاد که اگر اتفاق مثبتی در روند اجرای مسکن مهر رخ داد بابت همگرایی کانون انبوه‌سازان با وزارت راه و شهرسازی بود که تفاهم‌نامه‌های سه‌جانبه و چهارجانبه شکل گرفت. ما به کرات اعلام کردیم سازمان برنامه و بودجه شاخص‌ها را اعلام می‌کند و مبنای ما نیز بر همان صورت است. چیز جدیدی نخواستیم، ولی باید بپذیریم که طی دو سال گذشته تورم سنگینی را داشتیم و هنوز نتوانسته‌ایم آن را کنترل کنیم.

همچنین اقبال شاکری با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی باید برای بهای تمام شده که بخشی هم مالکین بپردازند قیمتی را مشخص کند گفت: وزارتخانه از هر طرفی جلو برود نهایتا به بخش خصوصی می‌رسد. ما هرچقدر مسیر را برای مسکن حمایتی و استفاده از تسهیلات بانکی باز کنیم به نظر من آمار بالاتر می‌رود. ولی هرچه محدود کنیم به توانایی افراد، تعداد پایین می‌آید. آقای محمودزاده یک سری تفاهم‌نامه با دستگاه‌های بزرگ بسته و به نظر من لایه دوم این باشد که وارد گفتگو با پیمانکاران بزرگ شوند.

وی تصریح کرد: باید قیمت منطقی بگذارید و ساز و کار درستی تعیین کنید. در غیر این صورت همانند برخی تعاونی‌ها می‌شود که پروژه آن‌ها نه محوطه دارد، نه زیرساخت، نه کولر دارد و نه حتی آسانسور. من منظورم این است که ساز و کار‌ها تقویت کننده آن سخت افزار‌هایی است که انجمن ارایه می‌دهد.

مالیات خانه‌های خالی تا دو ماه دیگر وصول می‌شود

در بخش دیگری از این برنامه، محمودزاده درباره مالیات بر خانه‌های خالی گفت: شهریورماه سال گذشته در موضوع خانه‌های خالی حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد شناسایی شد. اما با توجه به درخواستی که سازمان امور مالیاتی داشتند قرار شد یک سیستم MPLS بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی با محوریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد شود که به صورت قانونی، یک بار دیگر این موضوع را ارسال کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد در کارتابل سازمان امور مالیاتی است و کسی در این خصوص ابهامی ندارد. صحبت سازمان امور مالیاتی این است که این موضوع از طریق یک سیستم دولتی و مستند به ما ارسال شود نه کارتابل الکترونیک که مستلزم ساختار MPLS است. ولی فکر می‌کنم ظرف یکی دو ماه آینده به وصول خواهد رسید.

محمودزاده در پاسخ به سوالی درباره اختصاص زمین‌های دولتی برای طرح جهش تولید و تامین مسکن گفت: امروز در شورای عالی مسکن دو اتفاق افتاد؛ یکی اینکه مصوب شد استانداران سراسر کشور نسبت به تامین زمین اقدام کنند. بحث دوم اینکه اطلاعات تمام اراضی که قرار است مالکیت آن به وزارت راه و شهرسازی برسد در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد و به مدت سه ماه دسترسی برخط به ما بدهند. از زمانی که قانون ابلاغ شده به دستگاه‌ها دو ماه فرصت داده می‌شود تا اراضی خود را اختصاص دهند در غیر این صورت سازمان ثبت اسناد و املاک، مالکیت آن را به وزارت راه و شهرسازی منتقل می‌کند.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی به تفاهم‌نامه رسیده است گفت: قرارداد ۲۰۰ هزار واحد با اتاق تعاون و ۵۲۰ هزار واحد با دستگاه‌های حمایتی شامل کمیته امداد و بهزیستی امضا شده است. ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نیز به تفاهم‌نامه رسیده که اعتبارسنجی شده و آماده اجرای پروژه هستیم.

بیشتر بخوانید: جزئیاتی از ساخت ۴۰ شهرک برای خانه‌اولی‌ها

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبار اقتصادی مسکن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی مسکن سازمان امور مالیاتی وزارت راه و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی کانون انبوه سازان صندوق ملی مسکن جهش تولید مسکن طرح جهش تولید خانه های خالی تفاهم نامه هزار واحد مالیات ها واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۲۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی در خصوص وضعیت تسهیلات پرداختی بانکها در طرح نهضت ملی مسکن به تسنیم اعلام کرد: از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن نشان میدهد که از بین 26 بانک، عملکرد 18 بانک در این بخش کماکان صفر است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردگشری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.

سهم 18 بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن، همچنان صفر + جدول

 

بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به 31 فروردین ماه امسال جمعاً 657.596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

بانک مرکزی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم درباره وضعیت مشارکت بانک ها در قانون جهش تولید مسکن اعلام کرد:‌ پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 30‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/6‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1400، سقف فردی و سهمیه بانکی تسهیلات موضوع قانون مزبور برای سال‌های اول، دوم و سوم اجرای قانون، به ترتیب به مبالغ کلی 3.600، 4.580 و 6.059  هزار میلیارد ریال و دستورالعمل اجرایی مربوطه به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

حسب مصوبات شورای پول و اعتبار مورخ 19‏‏‏‏‏/2‏‏‏‏‏/1402، سقف فردی تسهیلات پروژه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده قانونی یادشده در تمامی شهرهای کشور به صورت یکسان، معادل 5.500 میلیون ریال تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شد. ضمناً در راستای حمایت بیشتر از متقاضیان تسهیلات مزبور سقف یادشده به پروژه‌های نیمه‌تمام حمایتی مسکن که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضی عرضه شده و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها قبل از ابلاغیه مربوط به افزایش سقف موصوف بوده و به پروژه‌های خود مالک با پیشرفت 65 درصد و بالاتر که تا پایان سال 1402 تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند با معرفی وزارت راه و شهرسازی، تعمیم یافت.شورای پول و اعتبار، در جلسه مورخ 09‏‏‏‏‏‏‏‏‏/08‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1402 به‌منظور حمایت از طرح نهضت ملی مسکن و با هدف تقویت رشد و افزایش ساخت مسکن، در راستای کاهش مبلغ اقساط تسهیلات مزبور برای متقاضیان مشمول نرخ سود تسهیلات پروه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن برای 500 هزار واحد مسکونی که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان فاقد مسکن عرضه می‌شود را 18 درصد تعیین نمود.با عنایت به تبصره (2) ذیل ماده (4) قانون جهش تولید مسکن مبنی بر اعطای تسهیلات موضوع این ماده به طرح‌های معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی، بدیهی است تعهد شبکه بانکی در قبال متقاضیانی می‌باشد که واجد شرایط اخذ تسهیلات مزبور بوده و توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی، به بانک عامل معرفی شده باشند. در این راستا و درصورت معرفی متقاضی از طریق سامانه، بانک‌های عامل موظف‌اند نسبت به اعطای تسهیلات مزبور در چارچوب منابع و مصارف بانک اقدام ‌نمایند.علیرغم محدودیت منابع بانکی، حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ 09‏‏/02‏‏/1403 تعداد 1.330.795 نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، 461.442 نفر (در حدود 35 درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و....، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد 869،353 نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد 793،732 نفر (در حدود 91 درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ 4‏‏‏‏‏‏/266 هزار میلیارد تومان شده‌اند.‏‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • پلمب ۱۲۴ مشاور املاک متخلف در قزوین
  • زمان بازگشایی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن برای متقاضیان بندرعباسی
  • مسیر دسترسی اراضی ۵۶۰ هکتاری در قم احداث می‌شود
  • واگذاری زمین به ۱۸۸ ایثارگر گلستانی در طرح نهضت ملی مسکن
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • تحویل نه هزار واحد مسکونی تا پایان سال
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی