Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس آخرین آمارهای اعلام شده، بیش از ۶۰۰۰ دستگاه کامیون وارداتی در گمرک‌های کشور رسوب کرده که با ورود دستگاه قضایی مقرر شد به سرعت تعیین تکلیف شوند اما همچنان حرف‌های ضد و نقیضی در این زمینه مطرح می‌شود و مشخص نیست گره این مشکل کجاست و کی باز می‌شود؟

به گزارش ایسنا، در پی تصمیمات اتخاذ شده و ورود دستگاه قضایی به مسئله ورود و ترخیص کامیون‌های رسوبی در گمرک‌های کشور مقرر شد تا پایان مهرماه حدود ۶۰۰۰ کامیون وارداتی ترخیص شوند اما به نظر می‌رسد تا پایان این بازه زمانی اعلام شده، این مشکل همچنان برقرار بوده و نهایتاً تعداد کامیون‌های ترخیص شده در گمرک از حدود ۱۳۰۰ کامیون رسوبی در گمرک تهران عبور نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اواخر مرداد ماه بود که گمرک اعلام کرد حدود ۳۶۰۰ کامیون رسوبی در ۹ گمرک ایران هستند که مشکلات بسیاری سر راه ترخیص آن‌ها وجود دارد و در این راستا نام دستگاه‌های مختلف به عنوان مقصران اصلی عدم ترخیص این کامیون ها اعلام شد.

فرامرز مداح - قائم‌مقام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای - در این باره به ایسنا، گفت: یکی از اصلی‌ترین عوامل ترخیص این کامیون‌ها شفاف نبودن منشأ ارزی است که واردکنندگان برای این خرید این کامیون‌ها استفاده کردند و اگر این مشکل حل شود می‌توان کامیون‌های رسوبیِ وارداتی را ترخیص کرد و در اختیار کامیونداران برای نوسازی ناوگان قرار داد.

البته در ادامه کامیون‌داران و تشکل‌های صنفی آن‌ها مشکلات بسیاری مانند ناهماهنگی، بی برنامه‌گی و مقاومت برخی برای تسریع در نوسازی ناوگان را به عنوان بزرگترین موانع و مشکلات ترخیص کامیون‌های وارداتی رسوبی در گمرکات کشور اعلام کرد اما نهایتا دادستانی کشور از ورود به این پرونده برای تسریع در ترخیص این کامیون‌های مانده در گمرکات کشور خبر داد.

بر همین اساس، سه هفته یعنی تا اواخر مهر ماه فرصت برای حل این مشکل به دستگاه‌های ذیربط از سوی دستگاه قضایی مهلت داده شد.

گمرک نیز در این راستا اعلام کرد که در راستای مهلت سه هفته‌ای که دادستانی برای ترخیص این کامیون‌ها داده است همه کامیون‌های رسوبی که شامل بیش از ۶۰۰۰ دستگاه انواع کامیون از گمرکات کشور ترخیص می‌شود.

اما حالا به نظر می‌رسد که حرف‌ها و اظهارات ضد و نقیضی در این باره مطرح شده کامیون‌های رسوبی نمی‌توانند در موعد مقرر ترخیص شوند، چراکه مهرداد ارونقی - معاون گمرک ایران - اخیراً در این باره گفت: طبق آخرین گزارشات، تعداد کامیون‌های رسوبی در ۹ گمرک بیش از ۶۰۰۰ دستگاه است که در حال حاضر بیش از ۱۳۰۰ دستگاه از این کامیون‌های وارداتی فقط در گمرک تهران یا همان شهریار سابق رسوب کرده است.

وی افزود: بر اساس پیگیری‌های گمرک از واردکنندگان کامیون‌های رسوبی در گمرک تهران، تمام شرکت‌ها اعلام آمادگی کردند تا پایان مهر ماه جاری کامیون‌های خود را ترخیص کنند.

گرچه این اظهارات امیدوارکننده به نظر می‌رسد اما اینکه به ترخیص بقیه کامیون‌ها اشاره‌ای نشده یعنی تفاوت معناداری بین وعده‌ها و آنچه قرار است رخ دهد وجود دارد و قرار نیست ۶۰۰۰ دستگاه کامیون رسوبی اعلام شده ترخیص شود و شاید اگر همه مسئولان همت کنند تنها ۱۳۰۰ کامیون‌ رسوبی گمرک تهران ترخیص شود.

البته حالا باید منتظر ماند و دید دستگاه قضایی چه برخوردی با این سهل انگاری و مقصران ترخیص کامیون‌های وارداتی مانده در گمرک کاری کشور خواهد کرد و اساساً مشکل و گره اصلی ترخیص این کامیون‌ها کجاست؟

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کامیون های رسوبی رسوبی در گمرک دستگاه قضایی ۶۰۰۰ دستگاه گمرک تهران اعلام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۴۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

زین‌العابدین گنج‌خانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: طی سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

وی افزود: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: در این مدت حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش تقریبی ۳۱ میلیون دلار از گمرک استان صادر شده است که به لحاظ ارزش حدود ۲۶ درصد افزایش و از نظر وزن ۱۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

گنج‌خانلو ادامه داد: همچنین ۳۴ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۰.۶ میلیون دلار به صورت موقت وارد استان شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۱۸ درصد و از نظر وزن ۱۹ درصد افزایش دارد.

مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به افزایش ۲۶ درصدی صادرات از گمرک زنجان گفت: همچنین در رویه ورود موقت نیز شاهد افزایش هستیم که امیدواریم با رونق فعالیت واحدهای صنعتی استان، سطح تجارت خارجی نیز افزایش پیدا کند.

وی افزود: در این مدت همچنین واردات قطعی بیش از ۲۴.۵ میلیون دلار کالا به وزن بیش از ۱۴ هزار تن ثبت شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۵۹ درصد کاهش و از نظر وزنی ۴۲ درصد کاهش دارد.

کد خبر 748375

دیگر خبرها

  • کشف ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرک پرویزخان
  • معاون فنی مهمترین گمرک کشور منصوب شد
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • ◄ کرایه رانندگان کامیون در جیب انبارداران/ نقش انبارها در فقر کامیونداران
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی