Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@17:36:37 GMT

عوارض بازی کودکان با تلفن همراه در شب

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۵۹۵۳

محققان در یک مطالعه جدید هشدار دادند، کودکانی که از تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و سایر وسایل الکترونیکی در شب استفاده می‌کنند، کمتر می‌خوابند و کیفیت خواب ضعیف تری دارند.

خبرگزاری میزان - ایرنا به نقل از روزنامه دیلی میل، نوشت: محققان می‌گویند: کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۵ سال بیشتر از این موضوع تحت تاثیر قرار می‌گیرند و بازی‌های ویدیویی، رایانه ها، تلفن‌های هوشمند، استفاده از اینترنت و تماشای تلویزیون عامل کم خوابی و کیفیت ضعیف خواب آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مطالعه نشان داد در کودکان زیر پنج سال، تلویزیون و تبلت عامل اصلی خواب کوتاه‌تر آن‌ها بودند.

محققان دانشگاه «سوترن دانمارک» در این تحقیق، ۴۹ مطالعه منتشر شده در فاصله زمانی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ را که شامل ۵۵ تا ۳۶۹ هزار و ۵۹۵ کودک بود، مورد بررسی قرار دادند. محققان ارتباط استفاده از رسانه‌های الکترونیکی، از جمله نوع رسانه و مدت زمان استفاده از آن را با الگو‌های خواب بررسی کردند.

نویسندگان زمان خواب و شروع خواب، کیفیت خواب (بیدار شدن در شب)، مدت خواب و خستگی روز را در نظر گرفتند. آن‌ها در کودکان ۶ تا ۱۲ ساله، رابطه‌ای میان استفاده از وسایل الکترونیکی با تاخیر در خوابیدن و نیز کیفیت ضعیف خواب پیدا کردند؛ این در حالی است که در نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله زمان تماشای صفحه نمایش وسایل الکترونیکی با مشکلات خواب ارتباط داشت.

به گفته محققان، استفاده از رسانه‌های اجتماعی عامل کیفیت ضعیف خواب نوجوانان است. آن‌ها می‌گویند این رسانه تعاملی ممکن است بیش از حد تحریک کننده باشد که این موضوع علت کمتر خوابیدن نوجوانان این گروه سنی را توضیح می‌دهد.

این مطالعه نشان داد در همه گروه‌های سنی، قرار گرفتن در معرض نور آبی ناشی از صفحه نمایش ممکن است تولید ملاتونین را - هورمونی که خواب را تنظیم می‌کند - سرکوب کند و به طول مدت خواب ضعیف‌تر و اختلال در چرخه طبیعی خواب و بیداری منجر شود.

«لیزبت لوند»، نویسنده اصلی این مطالعه، خواب کافی را برای جلوگیری از عواقب منفی سلامتی نوجوانان حائز اهمیت خواند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد والدین باید میزان تعامل فرزندان خود را با رسانه‌های الکترونیکی برای بهبود بالقوه خواب آن‌ها تنظیم کنند.

۴۹ مطالعه مورد بررسی شامل کودکانی از آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا، نیوزیلند و دیگر کشور‌های غربی بود. با این حال، نویسندگان این تحقیق گفتند اکثر مطالعات مشاهده‌ای بوده و بنابراین نمی‌توان در مورد علت و معلولی یا ارتباط استفاده از رسانه و کیفیت خواب نتیجه گیری کرد.

آن‌ها گفتند برای نتیجه گیری محکم در مورد تأثیر رسانه‌های الکترونیکی بر خواب به مطالعات بیشتری نیاز است.

پیش از این نیز مطالعه دیگری هشدار داده بود که صرف بیش از یک ساعت در روز برای تماشای برنامه‌ها در دستگاه‌های الکترونیکی ممکن است این خطر را داشته باشد که کودکان نوپا دچار مشکلات احساسی و رفتاری شوند. این مشکلات شامل بیش فعالی، تمرکز ضعیف، محدوده توجه کوتاه و مشکل در برقراری ارتباط با سایر کودکان و ایجاد دوستی است.

محققان همچنین می‌گویند استفاده کودکان از این دستگاه‌های الکترونیکی موجب می‌شود زمان مطالعه، بازی و تعامل با خانواده یا سایر کودکان کاهش یابد.

مطالعه اخیر در مجله BMC Public Health منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: واکسیناسیون علیه کرونا اجباری می‌شود؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت کودکان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۵۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل

مدیریت تبلیغات پنهان اقلام لوکس و همچنین بازگشت به مدل خدمات پس از فروش رسمی می‌تواند در یک بازه مشخص زمانی منجر به کاهش ارزبری سنگین حوزه تلفن همراه شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر شاهد هستیم که تلفن همراه به دومین کالای ارزبر کشور تبدیل شده است. بخش عمده ارز وارداتی تلفن‌های همراه نیز با نرخ دولتی وارد کشور می‌شود چرا که دولت تلفن همراه را به عنوان یک کالای ضروری برای مصارف مردم در نظر گرفته است.

واردات 3.2 میلیارد دلاری گوشی تلفن همراه در سال گذشته

باید توجه داشت که در شرایط محدودیت‌های ارزی که وجود دارد، میزان ارزی که به واردات تلفن همراه تخصیص پیدا می‌کند از برخی ردیف‌های مختلف کالاهای اساسی بالاتر است. در اینکه واردات تلفن همراه یک امر ضروری است شکی نیست اما رقم کنونی واردات بسیار بالا است و همین موضوع سیاست‌گذار را ناچار می‌کند تا برای کنترل مصارف ارزی دست به اقدام بزند.

در این زمینه دو راهکار پیش روی دولت قرار دارد. اول جایگزینی واردات با تولید داخلی که در حال حاضر دور از ذهن به نظر می‌رسد. اما راهکار دوم که می‌تواند جنبه عملیاتی داشته باشد، جلوگیری از تقاضاهای مصرفی غیرواقعی است. موضوع جلوگیری از تقاضاهای غیرواقعی را می‌توان در دو بخش بررسی کرد. بخش اول که مهم‌ترین مسیری است که باید پیگیری شود، فراهم شدن خدمات پس از فروش رسمی است.

بخش دوم کنترل تقاضای مصرفی غیرواقعی برای تلفن همراه نیز کنترل و کاهش تبلیغات پنهان تلفن‌های همراه لوکس است.

کاهش ارزبری 15 درصدی واردات تلفن همراه با عملیاتی شدن خدمات پس از فروش رسمی

مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای کاهش ارزبری تلقن‌های همراه داشت، تحقق خدمات پس از فروش رسمی است. نمونه این مسئله را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در گذشته شاهد بوده‌ایم. خدمات پس از فروش رسمی سبب کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده خواهد شد. در حقیقت خدمات پس از فروش بخشی از هزینه تمام شده تلفن همراه است و اگر چنین خدماتی در ایران وجود داشته باشد، مصرف‌کننده دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای گارانتی و ... نخواهد داشت.

ضمن این که با وجود دفاتر خدمات رسمی می‌توان شاهد واردات تلفن‌های همراه با کیفیت بود چرا که شرکت اصلی دیگر مسئول مشکلات کالاهای وارد شده خواهد بود. به این ترتیب اگر تاجر یا واردکننده‌ای کالای بی‌کیفیت وارد کشور کند، به سرعت مشخص خواهد شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که با ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت می‌توان انتظار داشت که عمر تلفن‌های همراهی که در اختیار کاربران قرار دارد افزایش پیدا کند. در حال حاضر عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران 2 سال است. 

واردات کالای با کیفیت در کنار ارائه خدمات پس از فروش رسمی و ارزان قیمت می‌تواند عمر مفید تلفن‌های همراه را به عنوان یک کالای مصرفی افزایش دهد. تخمینی وجود دارد که اگر این اقدامات بتواند تقاضای واردات تلفن‌های همراه را تا 15% کاهش دهد، میزان واردات که هم اکنون به بیش از 3 میلیارد دلار می‌رسد، به 2.5 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که با تحقق این پیش‌فرش، عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران به 3 تا 5 سال برسد. این مسئله اثر مهمی در کاهش تقاضا خواهد داشت.

تبلیغات پنهان کالای لاکچری را مدیریت کنید

با جلوگیری از تبلیغات پنهان کالای لوکس وارداتی، تقاضای مصرفی و تعویض کاهش پیدا خواهد کرد. در حقیقت تبلیغات یک برند را به شکل غیر مستقیم زیاد می‌بینیم و می‌شنویم. معمولا هم افرادی که در فیلم‌ها و سریال‌ها نقش لاکچری دارند از همین تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

در نتیجه کنترل تبلیغات پنهان کمک خواهد کرد تا اولا تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کند و دوما احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم می‌کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت تا تقاضای واردات کالاهایی که حدود هزار دلار قیمت دارند و به همین دلیل ارزبری بالایی نیز دارند کاهش پیدا کند.

در صورت تحقق این هدف، شاهد اثرگذاری بالایی در کاهش واردات تلفن‌های همراه گران قیمت خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟