Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، دست مادرش را محکم‌گرفته است و رها نمی‌کند، آرام به اطراف نگاه می‌‌نگرد و بازی بچه‌ها را از زیر نظر می‌گذراند، باید یک سال تحصیلی را در محیطی به دور از خانه سپری کند اما تصور دقیقی از آنچه که قرار است رخ دهد، ندارد.

دیگری با شوق و ذوق بیشتری به همسالانش می‌پیوندد و خیلی راحت در جمع کلاس حاضر می‌شود، اینجا نگاه‌های کودکانه حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند و والدین کودکان‌شان را با هزار امید به مهدهای کودک می‌سپارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشه و کنار شهر را که سر بزنی قیمت‌ها متفاوت است، اما آنچه مسلم به نظر می‌رسد نرخ بالای شهریه در بیشتر مهدهای کودکی است که سال گذشته شرایط خوبی را تجربه نکردند و تعدادی از آنها از گوی رقابت حذف شدند.

کرونا همانگونه که بر مشاغل مختلف آسیب رساند، مهد کودک‌ها را نیز بی‌نصیب نگذاشت و با کمرنگ شدن حضور کودکان در مهدها رنگ و بوی مهدهای کودک به سردی گرایید.

امسال اما با بهتر شدن شرایط، مهدهای کودک دوباره پذیرای کودکان شدند، اما با تعداد کمتر، مهدهایی که تعدادشان حالا کمتر از قبل شده‌ است و برخی در هیاهوی کرونا کرکره‌شان را پایین کشیده‌اند.

از همه اینها گذشته با توجه به سطح مطالبی که در مهدها آموزش داده می‌شود، تعداد کم مربیان و آموزش‌هایی که بیشتر در قالب بازی انجام می‌شود، نرخ بالای شهریه در مهدهای کودک تعجب‌آور است.

اگر نرخ مدارس غیردولتی و یا هزینه‌های یک ترم دانشگاه را با ساعت‌ها اموزش و کلاس‌های اضافه و مواردی از این قبیل با شهریه مهدکودک‌ها مقایسه کنیم، به عدد و رقم‌های عجیبی برمی‌خوریم، گرچه افزایش نرخ تورم طی دو سه سال اخیر هیچ چیز را بی‌بهره نگذاشت و افزایش قیمت غیرمنطقی در مورد همه چیز ایجاد شد اما برای حدود ۷ الی ۸ ماه حضور در مهدکودک نرخ‌های ۹ الی ۱۰ میلیون تومانی و گاهی هم بیشتر رقم‌های عجیبی است که والدین را از سپردن کودکان‌شان به این محیط منصرف می‌کند.

گرچه این عددها بدون احتساب افزایش ۳۲ درصدی است که قرار بود امسال لحاظ شود اما تصمیم بر آن شد که نرخ‌ها بر اساس عدد و رقم‌های سال گذشته باشد.

سال پیش بحث نقل و انتقال مهدهای کودک و پیش دبستانی از بهزیستی به آموزش و پرورش کلید خورد و اکنون هم به صورت کامل واگذار نشده است؛ چرا که همزمانی این نقل و انتقال با شیوع کرونا، متضرر شدن مهدکودک‌ها و تعطیلی برخی از آنها این روند را کمی کند کرد، از این رو بر اساس نظر سازمان تعلیم و تربیت کودک که در پی این انتقال تشکیل شد، مقرر گردید مهدهای کودک امسال هم با همان ضوابط سابق بهزیستی و بدون اعمال افزایش ۳۲ درصدی شهریه به کار خود ادامه دهند تا در فرصت مناسب انتقال به طور کامل صورت گرفته و شرایط کمی بهبود یابد، نکته قابل توجه در این میان آن است که مهدهای کودک بر خلاف شهریه‌های بالایی که دریافت می‌کنند، به لحاظ مالی نیز شرایط مناسبی ندارند.

مقام معظم رهبری مستقیما به بحث انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش ورود کردند

در این راستا رئیس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های آموزش و پرورش فارس، درباره کلیات انتقال مدیریت مهدهای کودک از بهزیستی به آموزش و پرورش گفت: به دلیل چالشی که در حوزه مهدهای کودک میان بهزیستی و آموزش و پرورش وجود داشت، مقام معظم رهبری به شخصه ورود کرده و با توجه به اهمیت این دوران، مدیریت مهدهای کودک را به طور کامل به آموزش و پرورش واگذار کردند.

یزدان دشتیان در گفتگو با فارس افزود: تشکیل سازمانی تحت عنوان سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اولین گام در این راستا بود و در هر استان کارگروهی تحت عنوان کارگروه انتقال با حضور مسوولان آموزش و پرورش هر استان و دو نماینده از بهزیستی تشکیل شد و آموزش و پرورش تمام موارد را بر عهده گرفت.

وی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی، بسیاری از کارها بر اساس قوانینی است که در بهزیستی لحاظ شده بود اما در مورد بحث شهریه علی‌رغم اعلام افزایش ۳۲ درصدی شهریه مهدهای کودک این رقم لحاظ نشد و بنا شد شهریه بر اساس نرخ سال قبل اخذ شود.

دشتیان در ادامه با اشاره به شرایط نامناسب مهدهای کودک در ایام کرونا، عنوان کرد: متاسفانه سال گذشته مهدهای کودک تعطیل بودند و به لحاظ مالی آسیب فراوانی دیدند تا جایی که تعدادی از مهدها تعطیل شدند.

وی با ارائه آمار مهدها در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ گفت: در این سال تحصیلی تعداد هزار و ۲۷ مهدکودک در کل استان فعال بوده‌اند که امسال این عدد کاهش یافته است.

رئیس اداره مراکز و مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های آموزش و پرورش فارس درباره نرخ شهریه‌ مهدهای کودک توضیح داد: پذیرش نوآموزان در مهدهای کودک و پیش دبستانی بر اساس ساعات مشخص، نرخ معینی دارد اما اگر کودکی ساعات اضافه‌تری در مهد بماند قطعا باید مبلغی مازاد بر شهریه مشخص شده بپردازد.

وی با تاکید بر اینکه در مهدهای کودک، پیش دبستانی‌ها و مدارس غیر دولتی چیزی به‌عنوان مشارکت یا کمک‌های مردمی وجود ندارد، گفت: اگر والدین به همچین مواردی برخورد کرده و یا احساس کنند شهریه مهدی نامتعارف است، می‌توانند با مراجعه به واحد شکایات خواستار رسیدگی به موضوع شوند.

تاکید بر بحث محتواهای آموزشی نیز موضوع مهم دیگری است که در مهدها و پیش دبستانی‌ها بسیار حائز اهمیت است.

از انجایی که شکل‌گیری شخصیت کودکان از همان دوران مهد و پیش دبستان اتفاق می‌افتد کیفیت آموزش در این سنین اهمیتی دوچندان می‌یابد.

از این رو بحث کیفیت محتواهای آموزشی را نیز در این مراکز از سوی معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش فارس پیگیری کردیم.

تنها، محتواهای آموزشی تولید شده توسط فارس و ۴ استان دیگر مورد تایید است

محمد فیاض‌پور در این باره به خبرنگار فارس گفت: چارت کلی مدیریت مهدهای کودک را سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک مشخص می‌کند که بر این اساس آموزش و پرورش وظیفه نظارت، آموزش و تهیه تولید محتوا را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر محتواهای آموزشی در حال تهیه و چاپ است، گفت: خوشبختانه استان فارس به همراه چهار استان دیگر در زمینه تولید محتواهای آموزشی برای گروه سنی مهد و پیش دبستان فعالیت می‌کند و تولید محتوای فارس مورد تایید سازمان تعلیم و تربیت است و مجوزهای لازم را دارد، از این رو بحث کیفیت محتوا در استان فارس قایل تایید است.

فیاض‌پور افزود: امسال با توجه به پذیرش تعداد کم نوآموزان، کلاس‌های مهد و پیش دبستان به صورت حضوری و با تعداد اندک برگزار می‌شود و گاهی به صورت ترکیبی(حضوری و مجازی) در حال برگزاری است.

وی افزود: در مهدهای کودک تلاش می‌شود تا با توجه به حساسیت سنی کودکان محتواهای تایید شده همراه با بازی آموزش داده شود و کودکان از همان سنین ابتدایی به بحث آموزش علاقه‌مند شده و در نهایت برای ورود به مدرسه آماده شوند.

علی‌رغم همه آنچه گفته شد در برخی مهدهای کودک سطح استان به‌ویژه شیراز به مواردی برخورد می کنیم که در کنار اخذ شهریه‌های بالا برخوردهایی را دارند که متناسب با شان سومین حرم اهل بیت(ع) و یک استان فرهنگی و مذهبی نیست.

پخش برخی موسیقی‌ها، نوع پوشش کادر مهدکودک‌ها، نوع برخورد با حیوانات و ... از جمله مسائلی است که علاوه بر تولید محتوا باید به آنها نیز با وسواس بیشتری توجه کرد و به اثرات جبران‌ناپذیری که به روح و روان کودکان وارد می‌کند بود.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: مهدهای کودک شهریه مهدکودک مقام معظم رهبری انتقال مهدکودک ها محتوای آموزشی آموزش و پرورش محتواهای آموزشی مهدهای کودک تعلیم و تربیت پیش دبستانی مهدکودک ها بر اساس کودک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۶۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد

ایسنا/گیلان نخستین کارت شهر یار در حوزه آموزش پسماند با عنوان پویش لاهیجان، پاک شهر گیلان توسط استاندار گیلان به صورت نمادین به یک دانش‌آموز کلاس پنجم اهدا شد.

رضا زنده دل شهردار لاهیجان امروز هشتم اردیبهشت در مراسم اهدا نخستین کارت شهر یار با عنوان «پویش لاهیجان، پاک شهر گیلان»، با اشاره به تأکیدات استاندار گیلان در زمینه فرهنگ‌سازی در حوزه پسماند و آموزش تفکیک زباله از مبدأ، اظهار کرد: شهرداری لاهیجان از سال گذشته در زمینه آموزش پسماند دانش‌آموزان اقدام کرد و در این راستا با همکاری اداره آموزش و پرورش و محیط زیست تاکنون در ۲۲ مدرسه مقطع ابتدایی بیش از شش هزار نفر از دانش‌آموزان با مباحث حوزه پسماند آشنا شدند.

وی با بیان اینکه از سال گذشته پویشی با عنوان لاهیجان، پاک شهر گیلان طراحی شد، افزود: در این پویش یک زنگ کامل به واحد مدیریت پسماند شهرداری لاهیجان برای آموزش پسماند در مدارس ابتدایی اختصاص داده شد.

شهردار لاهیجان، بیان مسئله بحران زباله و بررسی راهکارهای احتمالی با مشارکت دانش‌آموزان، سبک زندگی پسماند صفر، تفکیک زباله از مبدأ، حذف پلاستیک از زندگی، دوخت کیسه پارچه‌ای، ساخت کاردستی با پسماند خشک، تولید کمپوست از زباله‌تر، پاکسازی محیط زیست، همیاری پاکبانان و «نه» به مصرف گرایی را از اهداف پویش لاهیجان، پاک‌شهر گیلان بیان کرد.

مشارکت مردم در امر مدیریت پسماند ضروری است

استاندار گیلان در این مراسم با تبریک فرا رسیدن روز معلم و قدردانی از توجه معلمان و دانش‌آموزان به حوزه پسماند و محیط زیست، اظهار کرد: طرح‌های حوزه پسماند در کنار اقدامات مسئولان نیازمند همراهی مردم است و اگر مردم همراهی نکنند در این زمینه راه به جایی نخواهیم برد.

وی افزود: مهمترین بخش این است که تلاش کنیم زباله کمتری تولید شود و اگر زباله‌ای تولید شد آن را تفکیک کنیم و دانش‌آموزان به عنوان یک شهر یار در این زمینه برای کاهش تولید زباله و تفکیک آن تلاش و همکاری کنند.

وی خطاب به دانش آموزان گفت: شما با شهرداری مدیریت کنید تا لاهیجان به عنوان شهر نمونه از نظر طرح جامع پسماند مطرح شود، شما دانش‌آموزان با اراده و شناخت و علم خوبی که دارید دارای سطح اطلاعات بالایی هستید و خوب متوجه می‌شوید که چه کاری انجام دهید.

عباسی تصریح کرد: ما کارهایی را در زمینه پسماند شروع کردیم اما تا اراده مردم نباشد به تنهایی موفق نخواهیم شد، تا مردم همکاری نکنند شهردار و همکارانشان نمی‌توانند مشکل را حل کنند.

استاندار گیلان گفت: امروز به صورت نمادین به این مدرسه آمدیم تا کار آموزشی پسماند را اجرا کنند و امیدواریم این کار در همه مدارس استان گیلان و کشور گسترش یابد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شهرداری لاهیجان، در ادامه این آیین، نخستین کارت شهر یار در حوزه آموزش پسماند با عنوان پویش لاهیجان، پاک شهر گیلان توسط استاندار گیلان به صورت نمادین به یک دانش آموز کلاس پنجم اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مالک جدید، نام باشگاه فوتبال استقلال را عوض کرد
  • پسوند آبی ها عوض می شود؛ استقلالِ خلیج فارس برابر تیم های عربی!
  • رسمی: خطیر در استقلال ماندنی شد
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد
  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • کودک لاهیجانی «شهر یار» حوزه آموزش پسماند شد
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!