Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@05:30:49 GMT

مردها هم ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۷۰۵۰

مردها هم ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان است و آگاهی از این بیماری در درمان هر چه سریع‌تر آن موثر است و مهم است که زنان از نشانه‌های این بیماری آگاهی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت میلیون‌ها نفر به سرطان سینه مبتلا هستند و هزاران نفر به دلیل ابتلاء به این بیماری جان خود را از دست دادند؛ این نوع سرطان یکی از رایج‌ترین سرطان‌ها در دنیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این بیماری در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود، شانس بالایی برای درمان وجود دارد؛ بنابراین بسیار مهم است که زنان آزمایش‌های لازم را به طور مرتب انجام دهند تا در صورت مشاهده کوچک‌ترین تغییر و احتمال ابتلاء به سرطان سینه، پیش از آنکه دیر شود به متخصصان این حوزه مراجعه و درمان را هر چه سریع‌تر آغاز کنند، ماه اکتبر، ماه آگاهی از سرطان سینه است و در خصوص علائم، تشخیص، درمان سرطان سینه در زنان با مریم طباطبائیان، متخصص سرطان سینه و عضو شورای سیاست‌گذاری و کنترل سرطان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

کدام سرطان در زنان شایع‌تر است؟

ماه اکتبر به ماه اطلاع‌رسانی در مورد سرطان سینه اختصاص داده شده است، آنقدر این بیماری و تشخیص سریع آن اهمیت دارد که یک ماه را به این عنوان نام گذاری کردند. سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بین زنان جهان است و شاید بیشترین آمار مرگ‌ومیر ناشی از سرطان را در بین کشورها در زنان میانسال به خود اختصاص داده است، به همین دلیل بسیار مهم است که زنان در سطح جهان اطلاعات لازم را در مورد این بیماری داشته باشند. از طرفی این بیماری قابل کنترل است؛ البته نه اینکه قابل ریشه‌کن شدن باشد، بلکه قابل کنترل کردن است و همین باعث می‌شود که محققان در جهان تلاش بیشتری در خصوص افزایش سطح آگاهی زنان در این زمینه انجام دهند. در کشور نیز سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در جامعه کلی زنان و مردان و اولین عامل مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در زنان میانسال است، در زنان میانسال بیماری‌های دیگر کمتر است خود سرطان می‌تواند منجر به مرگ مبتلایان شود و این باعث شده که سرطان سینه یکی از معضلات سلامت زنان محسوب شود.

آیا مردان نیز به سرطان سینه مبتلا می‌شوند؟

بله؛ سرطان سینه تنها و تنها مختص زنان نیست و یک درصد مبتلایان این بیماری هم مردان هستند؛ این هشدارها باید شامل علائم هشداردهنده به مردان هم باشد چرا که آنها نیز از ابتلاء به سرطان سینه مستثنی نیستند، اما پروژه‌های غربالگری و پیشگیری آنچنان شامل حال مردان نمی‌شود و آنها تنها بر اساس علائم هشداردهنده باید حساس باشند و در صورتی که کوچک‌ترین علائمی مشاهده کردند، باید به متخصص مراجعه کنند.

سن شایع ابتلاء به سرطان پستان از ۴۰ سال تا ۶۰ سال است یعنی در این برهه از زندگی بیشترین احتمال به سرطان در بین زنان وجود دارد.

آیا سن و جنس در ابتلاء به سرطان سینه مؤثر است؟

یکی از فاکتورهای ابتلاء به سرطان سینه سن و جنس بیمار است و بر اساس تحقیقات و شواهد علمی موجود زنان ۱۰۰ برابر مردان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند و ابتلاء به این بیماری با افزایش سن بیشتر خواهد شد، البته این بیماری در زنان مجرد نیز دیده می‌شود.

این سرطان جز بیماری‌هایی است که از طریق ژن منتقل می‌شود و می‌تواند زمینه ارثی داشته باشد، سابقه خانوادگی در ابتلاء به این بیماری مؤثر است، اما در بیشتر مبتلایان سابقه خانوادگی قبلی وجود ندارد. سن اولین زایمان در احتمال ابتلاء به این بیماری تأثیر دارد و زایمان قبل از سن ۲۴ سالگی احتمال ابتلاء به این بیماری را کاهش می‌دهد.

آیا تمام توده‌هایی که در سینه رشد می‌کند، سرطانی است؟

زنان با لمس هر توده‌ای در سینه باید به پزشک مراجعه کنند، در اکثر موارد این توده‌ها سرطانی نیستند، اما غیر قرینگی در سینه‌ها که در عرض چند هفته ایجاد شده باشد، بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل، ایجاد زخم و اگزما در سینه‌ها و ترشحات خونی سینه‌ها از علائم ابتلاء به سرطان سینه است و باید در صورت مشاهده این نشانه‌ها بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کرد.

درد سینه از علائم ابتلاء به سرطان نیست و توده‌های سرطانی اغلب بدون درد هستند، اما گاهی نیز درد سینه از نخستین علائم ابتلاء به سرطان سینه است و این مورد نیز باید جدی گرفته شود و در مورد آن با پزشک مشورت و بررسی‌های لازم انجام شود.

برای تشخیص سرطان سینه به کدام متخصص باید مراجعه کرد؟

یکی از اشتباهات رایجی که میان زنان مشاهده می‌شود مراجعه به متخصص زنان برای تشخیص سرطان سینه است، تشخیص سرطان سینه باید توسط جراح انجام شود و افرادی که مشکوک به این بیماری باید به جراح مربوطه مراجعه کنند. موارد بسیار زیادی دیده می‌شود که فرد به دلیل مراجعه به پزشک زنان و تشخیص دیر هنگام بیماری با علائم پیشرفته سرطان سینه به جراح متخصص مراجعه کرده است.

کدام عوامل محیطی زمینه‌ساز ابتلاء به سرطان سینه می‌شود؟

عوامل محیطی می‌تواند در ابتلاء به سرطان سینه مؤثر باشد، مصرف الکل، عدم تحرک فیزیکی، قاعدگی در سن پایین، یائسگی در سن بالا (بعد از ۵۰ سالگی) و چاقی یکی از مهم‌ترین علل سرطان سینه به ویژه در زنان یائسه است. هر یک از این عوامل به تنهایی به دلیل پرخطر بودن نیست، اما کنار هم قرار گرفتن آنها نگران کننده است؛ اشعه دستگاه‌های ماموگرافی می‌تواند بالقوه سرطان‌زا باشد. اگر طبق پروتکل درمانی از این تجهیزات استفاده شود و برای انجام غربالگری زیر ۳۵ سالگی ماموگرافی انجام نشود مگر در شرایط خاص و با تجویز جراح سینه و این روش تشخیصی پس از ۳۵ سالگی به صورت سالانه انجام شود هیچ خطری برای فرد ندارد.

آیا ممکن است پس از درمان سرطان سینه، این بیماری دوباره خود را نشان دهد؟

علی‌رغم شیوع سرطان سینه امکان درمان آن وجود دارد و مرگ‌ومیر این سرطان نیز نسبت به سرطان‌های دیگر کم است و درمان مناسب این سرطان بستگی به تشخیص زودهنگام و عمل به توصیه‌های پزشک از جمله شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی دارد، سرطان جز بیماری‌هایی است که احتمال بروز مجدد دارد، اما استفاده از هر کدام از این درمان‌ها احتمال بروز مجدد را به حداقل می‌رساند. حفظ و زیبایی سینه در اهمیت دارد و زنان بهتر است قبل از جراحی از متخصص جراحی سینه مشاوره بگیرند چرا که ممکن است روش برداشتن سینه توسط جراح عمومی به نحوی باشد که امکان بازسازی مناسب سینه برای آن‌ها وجود نداشته باشد و یا خیلی کم شده باشد، پس متخصص جراح سینه با توجه به شرایط بیمار درمان‌های مؤثر را انجام می‌دهد.

کد خبر 527483

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سرطان سینه راهکارهای پیشگیری از سرطان سینه سرطان سینه زنان پیشگیری سرطان سینه سرطان پستان سرطان سینه در مردان بیماران سرطانی تشخیص سرطان سرطان های زنان پیشگیری از سرطان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ابتلاء به سرطان سینه ابتلاء به این بیماری سرطان سینه مبتلا سرطان سینه ترین سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۷۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن

آفتاب‌‌نیوز :

محبوبه ابریشم‌کار، متخصص طب سنتی در رابطه با علت تشکیل کیست‌ها در بدن گفت: کیست‌ها توده‌های خوش‌خیم در بافت‌های بدن هستند که حجمی از مایع در آن‌ها جمع شده است. به طور کلی توده‌های پستانی به دو دسته خوش‌خیم و بدخیم تقسیم‌بندی می‌شود. 

وی افزود: توده‌های فیبروکیستیک، توده‌های خوش‌خیمی هستند که می‌توانند از سن نوجوانی تا بزرگسالی در سینه شکل بگیرند. کیست‌های سینه معمولا متعدد بوده و موجب تغییر در اندازه سینه شده و ایجاد درد می‌کنند.

ابریشم‌کار اظهار کرد: کیست‌های سینه معمولا در دوران قاعدگی بیشتر از مواقع دیگر احساس می‌شوند. این توده‌ها دو نوع ساده و ترکیبی دارند. اما معمولا همان نوع ساده و فیبروکیستیک بسیار شایع‌تر است. 

وی افزود: سبک زندگی، مهم‌ترین عامل در ابتلا به کیست است. به علاوه عامل ارث و ژنتیک نیز بی تاثیر نیست. در اصول طب ایرانی، نوشیدن آب سرد و مواد غذایی تند، عدم فعالیت بدنی، برنامه خواب نامنظم و از همه مهم‌تر استرس، می‌تواند شیوع کیست‌ها را تشدید ببخشد. 

ابریشم‌کار بیان کرد: استرس عاملی است که تاثیر آن در بیماری‌ها خیلی سریع و شدید است. در حوزه طب سنتی، ما تمرکز بر روی تنفس را برای کنترل استرس پیشنهاد می‌کنیم. اگر ما روزی ۱۰ تا ۲۰ بار و در دو نوبت تنفس‌های کنترل‌شده داشته باشیم، تا حد زیادی می‌توانیم سطح استرس خود را کاهش دهیم.

وی افزود: ما در طب ایرانی طیفی برای تعیین درجه سردی و گرمی مواد غذایی داریم. پیشنهاد ما در این زمینه این است که تعادل میان گرمی و سردی تا حد امکان رعایت شود. تجربه نشان داده افرادی که طبع سردتری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های فیبروکیستیک قرار دارند. 

متخصص طب سنتی گفت: متخصصین بانوان یا پزشکان عمومی خیلی راحت می‌توانند با یک معاینه کیست را تشخیص دهند. فیبروکیستیک معمولا در اندازه‌های متفاوت و دو سینه دیده می‌شود، اما توده‌های بدخیم عموما در یک سینه وجود دارند. ترشحات خونی یا چرکی از سینه و تغییرات پوستی در سینه نیز می‌تواند نشان از وجود فیبروکیستیک باشد. 

ابریشم کار تصریح کرد: کیست سینه معمولا یک بیماری محسوب نمی‌شود و تنها به عنوان یک تغییر فیزیولوژیکی شایع از آن یاد می‌شود. برای درمان کیست یکی از راه‌های پیشنهادی این است که سیاه‌دانه را به صورت نیم‌کوب به نسبت ۱ به همراه بذر کتان و نسبت دو برابری عسل، هر روز صبح میل کنید. به علاوه برای درمان موضعی، ماساژ روغن بذر کتان روی سینه‌ها برای دوبار در روز می‌تواند موثر واقع شود. 

وی یادآور شد: توصیه ما به عزیزان برای عدم ابتلا به فیبروکیستیک این است که از کودکی به بچه‌ها سبک زندگی درست را آموزش دهیم. لازم است که مصرف کافئین را تا حد امکان کاهش دهیم و مصرف بی‌رویه‌ای نداشته باشیم. ما باید منبع انرژی نداشتن و بی‌حالی‌مان را کشف کنیم و خود را به قهوه محدود نکنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص