Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای حقوق بشر در چهل و هشتمین نشست خود در ژنو قطعنامه پیشنهادی اتحادیه اروپایی برای نظارت بر وضعیت حقوق بشر در افغانستان را به تصویب رساند.

به گزارش برنا، قطعنامه جدید شورای حقوق بشر در مورد افغانستان با وجود مخالفت گروهی از کشورها از جمله روسیه، چین، پاکستان، ونزوئلا و اریتره که در این شورا عضویت دارند، با ٢٨ رای موافق، ۵ مخالف و ١۴ ممتنع به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس مقرر شده است گزارشگر ویژه کار خود را رسما از مارس سال ۲۰۲۲ آغاز و در مورد نقض حقوق بشر در این کشور از سوی گروه طالبان و طرف‌های دیگر منازعه تحقیق کند.

این قطعنامه در حالی با حمایت گروه کشورهای غربی به تصویب رسید که در حدود یکماه پیش و به ابتکار سازمان همکاری اسلامی نشست ویژه شورای حقوق بشر برگزار و قطعنامه ای نیز با هدف نظارت دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر بر وضعیت حقوق بشر در افغانستان به تصویب رسیده بود.

سفرای چین، روسیه، کوبا، ونزوئلا و  پاکستان در این جلسه، تصویب قطعنامه جدید در کمتر از یک ماه بعد از قطعنامه قبلی را سیاسی کاری، موازی کاری، غیرضروری و زودهنگام دانستند و بر این موضوع تاکید داشتند که وضعیت کنونی افغانستان و نقض حقوق بشر در این کشور تبعات حضور بیست ساله نیروهای نظامی خارجی به رهبری آمریکا در این کشور است و این موضوع باید در قطعنامه مورد توجه قرار می گرفت و کشورهایی که برای بیست سال در افغانستان حضور داشتند نمی توانند از مسئولیت خود شانه خالی کنند چرا که در نقض حقوق بشر در افغانستان در دو دهه گذشته نقش اساسی داشته اند.

اطلاع رسانی رویدادها و برنامه ها (ویژه رابطین خبری), [09.10.21 06:45]

قطعنامه آثار منفی میراث استعمار بر بهره مندی از حقوق بشر با وجود عدم همراهی اتحادیه اروپا در شورای حقوق بشر تصویب شد

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه با وجود انتقادات و مخالفت های کشورهای غربی که سابقه استعمار دیگر کشورها را دارند، قطعنامه پیشنهادی چین درباره آثار منفی میراث استعمار را با ٢٧ رای موافق و ٢٠ رای ممتنع تصویب کرد.

این قطعنامه از همه کشورها درخواست میکند تا ضمن شناسایی آثار و اشکال معاصر استعمارگری، گامهای مشخصی را برای برخورد با آثار زیانبار این پدیده بردارند.

براساس این قطعنامه شورای حقوق بشر موظف شده است که در سال آینده با برگزاری یک پنل تخصصی در رابطه با تأثیرات منفی میراث استعمار بر بهره مندی از حقوق بشر، ابعاد مختلف حقوق بشری استعمار در جهان را مورد بررسی قرار دهد.

در جریان جلسه بررسی و تصویب این قطعنامه، نمایندگان کشورهای روسیه، هند، بولیوی، اریتره، پاکستان و فیلیپین که عضو شورای حقوق بشر هستند، از پیش نویس قطعنامه حمایت و تاکید کردند باید ابعاد گوناگون و معاصر استعمار بایستی شناسایی شود و از ابتکارعمل چین در این زمینه قدردانی کردند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حقوق بشر افغانستان ونزوئلا نقض حقوق طالبان کشورهای غربی پاکستان اتحادیه اروپا سازمان ملل متحد چین جهان قطعنامه شورای حقوق بشر شورای حقوق بشر حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۷۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب طرح تفصیلی شهر اردبیل

به گزارش قدس آنلاین، محمود صفری پیش از ظهر پنجشنبه در نشست با اعضای شورای شهر اردبیل، اظهار کرد: طرح تفصیلی شهر اردبیل پس از یک دهه بلاتکلیفی در وزارت راه و شهرسازی تصویب و پس از طی مراحل، به‌زودی به مرحله اجرا در خواهد آمد.

وی با بیان این‌که با اجرای طرح تفصیلی شهر اردبیل، بخش عمده مشکلات شهری رفع خواهد شد، افزود: با اجرای این طرح که در قالب پهنه‌بندی و با احصا کمبودها و معضلات شهری تهیه شده ضمن رفع نواقص و کاستی‌های طرح تفصیلی قبلی، نگاه ویژه‌ای به تأمین کمبود سرانه‌های عمومی شهر و رساندن سرانه‌های مورد نیاز به استاندارد کشوری شده است.

شهردار اردبیل ادامه داد: همچنین جبران کمبودهای مناطق کم برخوردار و توسعه متوازن و یکسان مناطق مختلف شهر از محور اصلی طرح تفصیلی جدید است.

صفری بیان کرد: قطعاً اصلاح ضوابط و موارد مدنظر در طرح تفصیلی باعث نوسازی، بهسازی، رونق و توسعه شهر در جهت‌های مختلف خواهد بود و شهروندان به زودی شاهد ثمرات مثبت این طرح می‌شوند.

وی به مبادی ورودی‌های شهر نیز اشاره کرد و گفت: اصلاح و توسعه مبادی ورودی‌های شهر اردبیل نیز در جهت ساماندهی ورودی‌ها در برنامه قرار دارد که با ساماندهی مبادی ورودی شهر، شاهد توسعه، رونق و وضعیت بصری مناسب و در شأن کلان‌شهر اردبیل خواهیم بود.

صفری همچنین با تقدیر و تشکر از زحمت‌های مسؤولان مرتبط با این امر خاطرنشان کرد: بی شک دستیابی و اتمام طرح مذکور در سایه تلاش این بزرگواران بوده و ابلاغ آن با پیگیری «علی نیکزاد» نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی توسط شورای عالی معماری و شهرسازی صورت گرفت.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • تصویب طرح تفصیلی شهر اردبیل
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا