Web Analytics Made Easy - Statcounter

متین منتظمی دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به اظهارات اخیر برخی مقامات ترکیه و جمهوری آذربایجان گفت: فارغ از همه جنجال‌های رسانه‌ای؛ مسئله منطقه قفقاز باید جزء اولویت‌های مهم جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی باشد.  یکی از دلایل هم این است که مردم این منطقه از لحاظ دینی و فرهنگی (زبان، قومیت و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) قرابت های فراوانی با مردم ایران به خصوص نواحی شمالغرب کشور دارند. 

وی تاکید کرد: شواهد میدانی و گفت‌وگو با مردم آن کشور، حاکی از آن است که مردم این منطقه نگاه «برادر بزرگتر» به ایرانی ها و جمهوری اسلامی ایران دارند و همین مسئله موجب ایجاد انتظار در آن ها می شود؛ البته باید اذعان داشت که آرمان جمهوری اسلامی ایران نیز همین فضا را ایجاد کرده است. موضع گیری صریح ائمه جمعه و شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی در نبرد قره باغ سال گذشته به درستی نشانگر این مسئله است.

منتظمی تصریح کرد: عدم وجود دیپلماسی دقیق و فعالانه منجر می‌شود تا دولت‌های کشورهای این منطقه به راحتی به سمت اسرائیل و آمریکا کشیده شوند و عملاً آن کشور را تبدیل به پایگاهی برای آن ها کنند که این نکته نیز در وقایع اخیر کاملاً قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: در روزهای اخیر بیشترین مواضع ضدایرانی از سوی آذربایجان گرفته شده و ترکیه شاید به صورت پشت پرده و یا به صورت سیاست همیشگی خود «یکی به نعل یکی به میخ» به این مسئله ورود کرده و یا ترجیح داده تا سکوت کند چراکه این کشور اهمیت ایران را در ژئوپولتیک منطقه تجربه کرده است؛ نقش ایران در مقابله با گروهک های تروریستی پ.ک.ک و پژاک عملاً ثابت کرده که امنیت ترکیه به اقدام ایران بستگی دارد و مواردی از این قبیل وجود دارد که ترکیه را وادار به سکوت در این مسئله کرده است.

منتظمی با اشاره به مواضع اخیر دولتمردان کشور آذربایجان گفت: می توان به صراحت بیان کرد که دولت جمهوری آذربایجان برای حفظ منافع اقتصادی و سیاسی خود طبق معمول مجبور است باج به رژیم صهیونیستی و آمریکا بدهد تا بتواند به حیات خود ادامه دهد و این مواضع ضد ایرانی عملاً در خط صهیونیستی جریان دارد که این روز ها دست آن از آستین جمهوری آذربایجان بیرون زده است.

وی تاکید کرد: گروهک های مختلفی که در منطقه غرب آسیا سر بیرون آورده اند به درستی به این نکته رسیده اند که یکی از مهمترین خط قرمزهای ایران خطوط مرزی این کشور است و هرگونه تخطی به مرزهای ایران منجر به پاسخ قاطعانه جمهوری اسلامی خواهد شد. در سال گذشته نیز رهبر معظم انقلاب درباره مناقشه قره باغ نکته ای را فرمودند که نشان دهنده این مسئله است. ایشان بیان کردند: «این درگیری نظامی باید هرچه زودتر تمام شود؛ البته همه‌ی سرزمین‌های جمهوری آذربایجان که به‌وسیله‌ی ارمنستان تصرف شده باید آزاد شود و به آذربایجان برگردد. تروریست‌هایی که براساس گزارش‌های قابل اطمینان وارد منطقه شده‌اند، نباید به هیچ‌وجه نزدیک مرز ایران شوند و اگر آن‌ها نزدیک مرز شوند، قطعاً برخورد قاطع خواهد شد.»

منتظمی یادآور شد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب از دو بخش عمده تشکیل شده، اول احقاق حق مالکیت آذربایجان بر مناطق اشغال شده توسط ارمنستان و دوم اینکه عدم تخطی به مرزهای ایران که منجر به پاسخ قاطعانه جمهوری اسلامی خواهد شد.

دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان درباره چرایی این مسئله که وضعیت منطقه به این مرحله رسیده،  اظهار داشت: این موضوع از چند بعد قابل بررسی است؛ اول اینکه در مناقشه اخیر قره باغ دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران به شدت منفعلانه عمل کرد و رژیم صهیونیستی توانست بازی احساسی را در آن کشور به دست بگیرد دوم اینکه عدم تولید محتوای دقیق و رسانه ای صحیح در رابطه با موضع حاکمیت ایران (نه دولت) درباره مناقشه قره باغ به درستی به گوش مردم این کشور نرسید و باعث تزلزل ارتباطات شد و فضا را جور دیگری رقم زد و سوم اینکه دولت آذربایجان به دلیل وام دار بودن به غرب کاملاً نقش مهم ایران در این منطقه را بایکوت کرد.

وی ادامه داد: مدت ها است که شبکه های صهیونیستی حاضر در جمهوری آذربایجان بر طبل تفرقه و جدایی در ایران می کوبند و برای رسیدن به این مهم از مسئله هویت و قومیت استفاده می کنند و تاکنون نتوانسته اند به این هدف دست یابند. 

منتظمی افزود: اسرائیل از نفوذ ایران در منطقه نگران است به همین دلیل پس از شکست در ماجرای یمن، سوریه، عراق و ... به سمت قفقاز آمده است تا این منطقه را برای خود حفظ کند. دولت جمهوری آذربایجان دل در گرو رژیم صهیونیستی و آمریکا دارد چراکه به دلیل ضعف و عدم توانمندی در برابر ایران و روسیه به جای تعامل منطقی و دیپلماتیک به آغوش غرب پناهنده شده است. برخلاف دولت آذربایجان، براساس مستندات موجود ، جامعه بزرگی از مردم این کشور شیعیان هستند که به ایران علاقه مند بود و به آن به چشم یک برادر بزرگتر نگاه می کنند.

دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: صهیونیست ها همواره درصدد بوده اند با ایجاد فضای هویتی و قومیتی و تحریک احساسات مردم ایران، شمالغرب کشور را به آشوب قومیتی بکشند. این مسئله در سال های گذشته صرفاً محدود به فضای رسانه ای و سیاسی بود ولی اکنون در مقیاس بزرگتر و از زبان دولتمردان جمهوری آذربایجان در حال اجرا است.

منتظمی اضافه کرد: نقش منفعلانه دستگاه دیپلماسی دولتی در سال گذشته در مناقشه قره باغ، بایکوت تمام عیار رسانه ای اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مسئله قره باغ چه در سال گذشته و چه در 30 سال قبل توسط دولت جمهوری آذربایجان و پررنگ سازی حضور صهیونیست ها در مسئله مناقشه قره باغ باعث شد تا رژیم صهیونیستی عملیات سیاسی، نظامی و فرهنگی را این بار در مقیاس بزرگتر رقم بزند تا هم کنترل قفقاز را در دست داشته باشد و هم شرایط و عکس العمل ایران و مردم ایران را بسنجد.

وی افزود: جریان پانترک جدایی طلب فقط قشر بسیار محدودی است که صهیونیست ها روی آن حساب می کنند از طرفی اقدام به موقع نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران در رزمایش فاتحان خیبر در منطقه نیز عملاً به جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی ثابت کرد که ایران درباره حاکمیت ملی و مناطق مرزی خود با هیچ کس شوخی ندارد. بازتاب گسترده این رزمایش در رسانه های جهان نیز موجب واهمه دولت آذربایجان شده و عملاً آن حصار بایکوت رسانه ای که پیش از این درباره‌اش صحبت شد از بین رفت. همین عامل سبب شد تا جمهوری آذربایجان با موضع گیری الهام علی‌اف درباره همکاری با ایران به سرعت از مواضع پیشین خود عقب نشینی کند؛ از طرفی دولتمردان این کشور و در پشت پرده آن رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیدند که فشارهای فرهنگی و رسانه ای جهت به آشوب کشیدن استان های شمالغربی ایران نیز پروژه ای شکست خورده است.

دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران باید هرگونه افاضات در رابطه با مناطق آذربایجان ایران را محکوم کرده و با آن برخورد کند. وزارت خارجه باید با اجرای سیاست های خاصی در راستای تعمیق فرهنگ دینی «مردم» دو کشور برآید. نقش فعالانه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در منطقه قفقاز در حوزه سیاسی و اقتصادی می تواند خط بطلانی بر سیاست های صهیونیستی در این منطقه بکشد.

وی اضافه کرد: رسانه های کشور باید با همکاری وزارت خارجه محتوای مناسب و دقیق در این حوزه و به زبان آذری و ترکی تولید و منتشر کنند تا اقدامات ایران در خصوص مسائل این منطقه بیش از پیش مشاهده شود در این حوزه سفارتخانه های ایران در کشور های این منطقه می توانند اقدامات خوبی را انجام دهند که نباید از آن غفلت کرد.

دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: دستگاه وزارت خارجه ایران باید منطقه قفقاز را در اولویت های خود قرار بدهد تا با اجرای سیاست های درست و به موقع عملاً دست رژیم صهیونیستی از این منطقه کوتاه تر شود. قرابت‌های فرهنگی به خصوص شیعی مردم دو کشور می تواند فضای مساعدی برای خنثی سازی سیاستگذاری های پلیدانه در این منطقه ایجاد کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران رژیم صهیونیستی سیاست خارجی ترکیه باکو فاتحان خیبر دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان جمهوری اسلامی ایران جمهوری آذربایجان دستگاه دیپلماسی رژیم صهیونیستی مناقشه قره باغ سال گذشته رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، فرماندهی کل نیروهای مسلح لهستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش این کشور تجهیزات و ادوات جنگی خود را از چهارم تا ششم مه (۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت) در مرز مشترک لهستان و روسیه مستقر خواهد کرد.

فرماندهی نیروهای مسلح لهستان در پیامی در «ایکس» نوشت: در روزهای آینده هوشیارتر باشید زیرا ممکن است در مسیر با کاروان‌های نظامی زیادی روبه‌رو شوید. اوج رزمایش‌ها از ۴ تا ۶ مه در «پومرانی غربی، پومرانی و استان وارمی-ماسوری» برگزار خواهد شد.

ناتو رزمایش «مدافع ثابت‌قدم» را از ۲۴ فوریه آغاز کرده است. این رزمایش تا پایان ماه مه ادامه دارد و با مشارکت بیش از ۹۰ هزار نیرو از ۳۲ کشور عضو این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا انجام خواهد شد.

مرحله دوم این رزمایش‌ها با تمرکز بر جابه‌جایی نیروها در سراسر اروپا برگزار می‌شود. در جریان این مانورها، متحدان ناتو قصد دارند تا مطابق ماده ۵ معاهده پیمان آتلانتیک شمالی، سناریوی جنگ علیه «دشمنی هم‌سطح» را پیاده کنند. براساس این ماده، حمله به یکی از اعضای ناتو، حمله به کل ائتلاف تلقی و مجوز اقدام و کمک مقتضی صادر می‌شود.

الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه در ماه ژانویه گفت که وسعت رزمایش مدافع ثابت‌قدم ناتو در سال ۲۰۲۴ از بازگشت نهایی و برگشت‌ناپذیر این ائتلاف به نقشه‌های جنگ سرد جهت رویارویی با روسیه حکایت دارد و نشانه‌ای دیگر از جنگ ترکیبی غرب علیه روسیه است.

کد خبر 6094250

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند
  • شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود
  • اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه درخشان است
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • شوخی دور از ذهن ابراهیم رئیسی با محافظان خود در مناطق سیل زده (فیلم)