Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی عضو کمیسیون صنایع مجلس دهم با اشاره به مشکلاتی که در صنعت خودروی کشور وجود دارد، گفت: در حوزه خودرو ما انحصار را در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دادیم، اما اقدامات لازم برای آسیب‌زدایی از این انحصار را انجام نداده‌ایم و اگر همان مسیر را در مورد صنعت لوازم خانگی طی کنیم، سرنوشتمان در این صنعت هم به همان شکل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید باستانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به دستور رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای به کشور، اظهار کرد: این دستور رهبری، دستوری بسیار درست و به جا بود، اما باید اقداماتی در حوزه اجرا و قانون‌گذاری انجام گیرد تا این دستور به خوبی عملی شود.

وی افزود: هر کشوری برای حمایت از تولیدات داخلی خود، ممکن است واردات کالاهای خارجی را ممنوع کند یا تعرفه‌های سنگینی را برای واردات این کالاها وضع کند. اما باید یک سری اقدامات انجام شود تا هم به دستور ممنوعیت واردات کالاهای کره‌ای عمل شود و هم این عدم واردات، مشکلی ایجاد نکند.

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: طبق قانون هیچ ممنوعیتی برای ورود کالا به کشور وجود ندارد و به وزارت صمت اجازه داده شده است با اعمال تعرفه، کالاهای خارجی را وارد کشور کند. اما پس از اتفاقاتی که بعد از خروج آمریکا از برجام افتاد، در شورای هماهنگی سران قوا تصمیم گرفته شد به دلیل مشکلات ارزی، ورود بیش از ۳۰۰۰ قلم کالا ممنوع شود.

باستانی با بیان اینکه مجلس و دولت باید تدابیری را اتخاذ کنند که ممنوعیت ورود کالاهای کره‌ای به کشور تبعاتی نداشته باشد، گفت: هر زمانی که در عین وجود متقاضی در داخل کشور، ممنوعیت واردات جدیدی اعمال می‌شود، موضوع قاچاق مطرح می‌شود. هرچند در حال حاضر به دلیل نرخ ارز نسبت به سال‌های گذشته قاچاق کمتر شده است، اما باز هم باید تدابیری اندیشیده شود تا جلوی قاچاق کالا به کشور گرفته شود. یکی از عواملی که سبب افزایش قاچاق می‌شود، این است که ممکن است تولید داخل، به لحاظ کیفیتی و کمیتی کفاف تقاضای داخل را ندهد. لذا لازم است شورای هماهنگی سران قوا به موضوع ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای ورود کند تا با شکل‌گیری هماهنگی‌های لازم بین سران سه قوه، تمهیداتی اندیشیده شود تا از افزایش قاچاق جلوگیری شود.

وی عنوان کرد: در راستای بهتر عملی شدن دستور رهبری مبنی بر عدم واردات لوازم خانگی کره‌ای، باید یک بسته حمایتی از طرف وزارت‌های صمت و اقتصاد تعریف شود، به طوری که میزان کالاهای تولید داخل، محدوده کالاهای تولیدی برای دهک‌های مختلف و حجم کالاها براورد شود و تعمیق داخلی‌سازی نیز مشخص شود. در خصوص صنعت خودرو این اتفاق افتاد و میزان تعمیق داخلی‌سازی مشخص شد. پس از اینکه ورود خودروهای خارجی ممنوع شد، حدود ۳.۷ میلیارد دلار مجبور شدیم قطعات وارد کنیم؛ چراکه تعمیق داخلی‌سازی اتفاق نیفتاده بود. در مورد لوازم خانگی نیز باید مشخص شود که کدام قسمت به ارزبری و واردات قطعه نیازمند است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس دهم با تاکید بر لزوم انجام حمایت همراه با ارتقاء کیفیت، اظهار کرد: باید به بازار داخل زمان بدهیم تا بتواند رقابت‌پذیر شود و همچنین بتوان کالاهای تولید داخل را صادر کرد. این اقدامات در رابطه با تولید لوازم خانگی رخ نداده است و ممکن است در دراز مدت به این صنعت و مصرف‌کنندگان آن لطمه بزند.

باستانی با اشاره به اینکه دستور رهبری مبنی بر ممنوعیت ورود لوازم خانگی کره‌ای به کشور، کمک بسیاری را به تولیدکنندگان داخلی می‌کند، اضافه کرد: اما تولیدکنندگان داخلی نیز به منظور تقدیر از این فرصت پیش‌آمده، باید سعی کنند تمام کالاهای مصرفی خود و خانواده‌هایشان را نیز از بین کالاهای ایرانی انتخاب کنند.

وی با اشاره به مشکلاتی که در صنعت خودروی کشور وجود دارد، گفت: در حوزه خودرو ما انحصار را در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دادیم، اما اقدامات لازم برای آسیب‌زدایی از این انحصار را انجام ندادیم و اگر همان مسیر را در مورد صنعت لوازم خانگی طی کنیم، سرنوشتمان در این صنعت هم به همان شکل خواهد شد.

نماینده سابق مردم تربت حیدریه در مجلس ادامه داد: برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد، باید سعی شود مشکلات حوزه لوازم خانگی حل شود به عنوان مثال این صنعت در حوزه تامین مواد بسیار مشکل دارد که باید فکری برای آن شود. همچنین ما به یک سند استراتژی توسعه لوازم خانگی نیاز داریم. در کنار این اقدامات باید پیشران‌های اقتصادی صنعت تولید لوازم خانگی را نیز فعال کرد. در هیچ کجای دنیا مانند ایران این تعداد تولیدی لوازم خانگی، موتورسازی و سایر صنایع وجود ندارد. لذا ضروری است تا پیشران‌های اقتصادی تعریف شوند و کم‌کم به بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی نیز وارد شویم. سپس حتی می‌توان ممنوعیت واردات کالاها را نیز لغو کرد و واردات را با قرار دادن تعرفه کنترل کرد. این‌ها اقداماتی است که وزارت صمت باید با همکاری سایر بخش‌های اقتصادی دولت انجام دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی ممنوعیت واردات لوازم خانگی صنعت لوازم خانگی صنعت خودرو استانی اقتصادی تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی کره ای ممنوعیت واردات دستور رهبری صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری

فضل‌الله رحمتی  با اشاره به وجود ۳۰ محصول صادرات محور اظهارداشت: خوراک آبزیان، شیرخشک، اسکیم (پودر پایه شیر خشک نوزاد)، پودر بستنی، چربی‌های گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان، کیلنکر، سنگ ساختمانی، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، سیلندر گاز، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از جمله محصولات صادراتی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

وی یکی از مشکلات چهارمحال و بختیاری را نبود خط ریلی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به فاصله جغرافیایی این استان با مرز‌های کشور و بالابودن هزینه حمل و نقل، امید می‌رود با همت مسوولان این زیرساخت مهم و اساسی در بخش اقتصادی در استان فراهم شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از مشکلات این استان را فعال نبودن منطقه ویژه اقتصادی عنوان کرد و گفت: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی کمک مهمی به صادرات محصولات استان می‌کند.

رحمتی در خصوص اهمیت حضور در نمایشگاه‌های مختلف اظهار داشت: سال گذشته چهارمحال و بختیاری با هدف شناخت مقاصد صادراتی، معرفی گروه‌های کالایی، تنوع بخشی به بازار‌های صادراتی در پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو حضور یافت و نتیجه این حضور جهش صادراتی در استان بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور این استان در ششمین نمایشگاه "ایران اکسپو" گفت: تلاش می‌شود در این دوره از نمایشگاه ایران اکسپو که با حضور ۲ هزار شرکت تجاری برگزاری می‌شود مشتریان و هدف‌های جدید صادراتی برای محصولات این استان شناسایی شود.

رحمتی با اشاره به حضور ۴۱ شرکت تولیدی در چهارمحال و بختیاری تولید کننده محصولات صادراتی و موفق به گرفتن استاندارد‌های جهانی در ۶ گروه کالایی شده‌اند، افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده میز توانمندی‌های صادراتی را در غرفه زنجیره ارزش استان در اختیار گرفته شده که بتوانیم از این طریق توانمندی صادراتی استان را به بازرگانان و شرکت‌کنندگان حاضر در این نمایشگاه از ۸۰ کشور دنیا ارائه شود.

وی ادامه داد: ۶ واحد و شرکت تولیدی برای حضور در نمایشگاه "ایران اکسپو" به صورت مستقیم دارای غرفه‌های مجزا هستند.

رحمتی یادآور شد: افزون بر این ۲۰ محصولی که امکان افزایش تولید در صورت وجود بازار صادراتی دارند انتخاب شده که در غرفه ارائه توانمندی‌های صادراتی به صورت مستقیم با ۲ هزار نفری که از ۸۰ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند وارد مذاکره می‌شویم.

بیشتر بخوانید

رفع موانع تولید ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری

وی تاکید کرد: حضور در نمایشگاه ایران اکسپو موجب معرفی محصولات استان، ایجاد مشتری‌های جدید، افزایش مقاصد صادراتی و تنوع بخشی به گروه‌های کالایی می‌شود.

رحمتی با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو در ۲ بخش حاکمیتی و خصوصی برگزار می‌شود، گفت: در بخش حاکمیتی در غرفه ۴۱ همه استان‌ها دارای غرفه هستند و هر غرفه دارای سه بخش شامل زنجیره‌های ارزش استان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ظرفیت‌های صادراتی است که اداره کل صمت استان مسئولیت جایگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برعهده دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • پرسپولیس به سرنوشت استقلال دچار شد/ شمسایی، ناپلئونی به فینال رفت!
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • وقتی ب ام و به سرنوشت پراید و آر دی دچار بوده! (عکس)
  • جزئیات تکمیلی حادثه آتش‌سوزی در انبارهای شهرری اعلام شد
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند