Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@17:11:14 GMT

۳ ضلع مثلث طلایی توسعه بیرجند

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۹۵۵۹

۳ ضلع مثلث طلایی توسعه بیرجند

"هر شهری برای توسعه، سه ضلع مثلث طلایی فضا، فکر و امکانات را نیاز دارد و شهروندان با مشارکت و انتخاب‌های درستشان می‌توانند این مثلث طلایی را بسازند و به فردای شهر امید داشته باشند."

به گزارش خبرنگار ایمنا، بیرجند شهری رو به آینده است و می‌تواند به یکی از الگوهای شهرنشینی در شرق کشور تبدیل شود. دروازه‌های ورود به چنین الگوی شهری به دست شهروندان و مدیریت شهری رقم خواهد خورد به شرطی که با انتخاب الگوی درست و فرصت سازی در جهت توسعه حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازمه رسیدن به توسعه پایدار، درآمدهای پایدار، جذب مشارکت‌های مردمی و توزیع عادلانه امکانات شهری در بیرجند است. چیزی که تا حدودی در این شهر، به عنوان قطب شهری خراسان جنوبی تا به امروز کمرنگ بوده است. در این خصوص با عضو شورای اسلامی این شهر گفت‌وگو کردیم تا از برنامه‌ها و راهکارهای مدیریت ششم شهری بپرسیم.

فاطمه زهرا هلال بیرجندی، عضو شورای اسلامی شهر بیرجند و مدیر کل اسبق امور بانوان و خانواده استان خراسان جنوبی است. مشروح گفت و گوی خبرنگار ایمنا با او را در ادامه می‌خوانید:

مردم بیرجند چه انتظاراتی از منتخبان خود در شورای اسلامی شهر دارند؟

برای انجام کارهای بزرگ و دقیق باید برنامه‌های بزرگ و دقیق داشت و هر برنامه دقیقی از شناخت مناسب و به موقع حاصل می‌شود. شهر بیرجند شهر فرهیختگان والا مقام، ارزش‌ها و اندیشه‌هاست. بیرجند منتخبی می‌خواهد که شهر را خوب بشناسد و مردم را از خود بداند. به دردها و مشکلات آشنا باشد و در شورا از تجربه‌های گذشته استفاده کند و با تکیه بر تجربه‌ها با محوریت اندیشه‌های طلایی ارزش محور شهر را بسازد.

یک منتخب خوب در شورای شهر باید متخصص، متعهد، با تجربه، اهل تعامل و مشاور باشد. در سنگر جهاد برای گرفتن حق مردم و تبدیل خواستن به توانستن باشد. مردم به منتخبی نیاز دارند که صداقت و تعهد در کنار تجربه و تفکر از ویژگی‌های بارز وی باشد.

مهمترین دغدغه و مشکل شهر بیرجند از دیدگاه شما چیست و چه نیازمندی‌های ویژه‌ای در آن حس می‌شود؟

دغدغه همه دلسوزان شهر و نه فقط اعضای شورای اسلامی، فراموشی مشکلات و رنج‌های مردم پس از انتخاب‌های سرنوشت ساز است. ما باید در مدیریت شهری به یکدیگر اعتماد کنیم تا مردم شهر طعم شیرین صداقت را بچشند.

اکنون که جمعیت شهر بیرجند نسبت به گذشته افزایش داشته است، این شهر نیازمندی‌های ویژه‌تری دارد. مطالبات مردم و به ویژه جوانان افزایش یافته و آن‌ها این حق را دارند که بهتر زیستن خود را در شهر مطالبه کنند. مدیریت شهری علاوه بر تصمیمات مناسب نیازمند قدم‌های محکم است. جمعیت، درصد افزایش یا کاهش آن در شهر، نیازمندی اقشار، سنین، طبقات اقتصادی و اجتماعی و جنسیت‌های مختلف باید در اولویت شورای شهر باشد.

آیا شورای شهر می‌تواند دغدغه‌های اصلی جوانان مانند معیشت، کار و ازدواج را رفع کند؟

شاید نتواند همه این مشکلات را رفع کند اما با ساز و کارهایی که در حوزه مجوزها، نظارت‌ها، اعتبارات، تصویب برنامه‌ها و ارائه الگوهای خدمات شهری و انتخاب شهردار ایجاد می‌کند می‌تواند طیف‌های وسیعی از جوانان شهر را به عرصه اشتغال وارد کند.

شورا می‌تواند ساز و کارهای مختلف تسهیلات خدمات شهری، حضور سرمایه گذاران و مشارکت آنان و محور شدن برای ایجاد هماهنگی و هم افزایی با سایر دستگاه‌ها بخش‌های مهمی از موانع ازدواج را از سر راه آنان بردارد.

توسعه و آبادانی بیرجند چه مولفه‌هایی را لازم دارد؟

هر شهری برای توسعه، سه ضلع مثلث طلایی فضا، فکر و امکانات را نیاز دارد. حال باید دید بیرجند کدامیک از این سه ضلع را دارد و کدام را ندارد. بیرجند، مردان و زنان متفکر و دارای برنامه‌ای دارد که متعهد و مسئولیت پذیرند اما آیا امکانات و فضا برای توسعه را هم دارد؟ چه کسی باید این فضا و امکانات را ایجاد و زمینه به‌کارگیری آن‌ها را فراهم کند؟

برای توسعه، پیشرفت و آبادانی همه جانبه شهر باید چندبعدی فکر کرد زیرا اگر جز این باشد فضا، فکرها را خواهد خورد و امکانات به تباهی خواهد رفت. شهروندان با مشارکت و انتخاب‌های درستشان می‌توانند این مثلث طلایی را بسازند و به فردای شهر امید داشته باشند. انتخاب شورای شهر فرصتی برای هر شهروند است که امیدواریم بتوانیم در این راستا پاسخگوی اعتماد مردم باشیم.

شورای اسلامی شهر بیرجند چگونه تغییر و تحول را در یک شهر ایجاد می‌کند و مشارکت مردم تا چه میزان در این تحول دخیل است؟

امکانات، ابزارهای خدمات رسانی و نوع نگاه مدیران شهری به بیرجند به دلیل گستردگی‌های جدید جغرافیایی و جمعیتی قطعاً نیازمند تغییر و تحول است. چنین نگاهی منتخبینی متخصص، دارای شناخت و تجربه و با دیدگاه آینده‌نگری وسیع می‌خواهد. مدیریت شهری علاوه بر تصمیم‌های مناسب نیازمند قدم‌های مناسب و محکم هم خواهد بود. جمعیت، درصد کاهش یا افزایش آن در شهر و نیازمندی‌های ویژه افراد مختلف هیچگاه از منظر چشم و ذهن یک منتخب دقیق کنار نمی‌رود.

ایجاد درآمدهای پایدار در یک شهر برای شهروندان، علاوه بر انگیزه بخشی به آنان و اثرگذاری بر دو مؤلفه مهم میزان مشارکت و همچنین رضایت‌مندی مردم ایجاد می‌شود. درآمدهای پایدار از مسیر ارائه طرح‌های متنوع بررسی و ارائه مجوز به طرح‌های خلاقانه شهروندان و به ویژه جوانان ایجاد خواهد شد.

سرمایه‌های انسانی و مادی چگونه جذب یک شهر می‌شوند؟ آیا مدیریت شهری بیرجند برای جذب این سرمایه‌ها راهکاری دارد؟

زیبایی شهر یکی از مؤلفه‌های مهم برای ماندگاری جمعیت، جذب سرمایه‌های مادی و انسانی و ایجاد ارزش‌های معنوی و لذت آفرین برای حضور شهروندان در عرصه‌های مختلف است. یک شهروند ایمانی، اسلامی و ایرانی، چه بومی یک شهر باشد چه غیر بومی آن حق حیات همراه با شأن و عزت زندگی و پویایی در شهر را دارد.

بیرجند برای تبلور طلایی شاخصه‌های فرهنگی، اجتماعی و معنوی خود نیازمند تحول در مبلمان شهری، پارک‌ها، المان‌های شهری و مراکز بازی است. ایجاد مراکز تفریحی، رفاهی و پرطراوت طبیعی تنها بخشی از پروسه زیبا سازی شهر است که فضای آرامش بخش شهری را رقم می‌زند.

بیرجند اکنون نیازمند امکاناتی برای پاسخگویی به نیازهای رفاهی شهروندان خود است زیرا غفلت از آن، آمار افسردگی‌های پنهان را بالا می‌برد و زخم‌های فراوانی بر پیکره شهروندان و شهر باقی می‌گذارد.

از یاد نبریم که شورای شهر بیرجند، شورای شهر مرکز استان خراسان جنوبی است. در این شهر علاوه بر مردم بومی تعداد زیادی از شهروندان، کارکنان و کارمندان غیربومی نیز حضور و سکونت دارند. پیشانی استان برای ورود و حضور هر مقام مسئول و مجسمه و نماد استان برای حضور سرمایه گذار داخلی و خارجی و توریست داخلی و خارجی بیرجند است. هر چه شورای شهر قوی‌تری داشته باشیم شهر زیباتری داریم و شهر زیباتر جذب کننده سرمایه‌های مالی و انسانی است.

مشکل نبود تعادل منطقه‌ای در شهر بیرجند را چگونه رفع می‌کنید؟

سالهاست به دلیل نبود تعادل‌های منطقه‌ای در شهر، شمال و جنوب بیرجند در توسعه و برخورداری‌ها متفاوت از هم هستند. مردم شمال و جنوب بیرجند هر دو به یک اندازه در شورای ششم سهم دارند. هر منتخب مردم در شورا نیز وظیفه و تعهد دارد با شناسایی نقاط عطف این نبود تعادل‌ها، پیدا کردن دلایل و علت‌ها و از بین بردن بسترهای ظهور و بروز آن به ایجاد تعادل نسبی در خدمات رسانی، امکانات دهی، توجه و برخورداری مناطق مختلف شهر از آن چه همه باید داشته باشند کمک کند. ما همه شهر را به یک چشم خواهیم دید.

در پایان اگر سخنی با مردم شهر بیرجند دارید بفرمائید؟

شهر متعلق به همه شما مردم است، با نگاه‌ها و سلیقه‌های مختلف با رویکردها، سنت‌ها، آئین و رسوم و آداب مخصوص به خود، با شما مردمی که همه یک جور نمی‌بینید و یک جور نمی‌گویید. شهر متعلق به زن و مرد، پیر و جوان، دارا و ندار، مرفه و فقیر، بزرگ و کوچک، کارگر و کارفرما، شاغل و بیکار و بومی و غیربومی است.

شهر مجموعه‌ای از همه شهروندان است که در کنار هم حضور دارند و با هم زندگی می‌کنند همان‌هایی که از هر قشر دغدغه‌مند دیروز و امیدواران به فردای شهر هستند. ما برای شنیدن، تصمیم گرفتن و رفع نگرانی‌های قشرهای مختلف و بر اساس یک تکلیف و تعهد با خدا و مردم وارد صحنه شده‌ایم.

ما دردها را می‌شناسیم چون از جنس خود شماییم و رنج‌ها و مشکلات این شهر چشیده‌ایم. اولویت‌ها را می‌دانیم چون شهروند همین شهر هستیم. در کنار شما بودن توفیقی بزرگ است و امیدواریم با همراهی شما در رفع مشکلات و ساختن شهر موفق عمل کنیم.

کد خبر 519711

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شورای ششم مدیریت شهری توسعه شهری سرمایه انسانی مدیران شهری بیرجند شورای شهر بیرجند مشارکت شهروندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شورای اسلامی مدیریت شهری مثلث طلایی شهر بیرجند برای توسعه شورای شهر سرمایه ها یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی گفت: یکی از مهمترین بخش‌هایی که در مدیریت شهری در سطح استان و کشور حائز اهمیت بوده، بازآفرینی نقاط هدف شهری است.

وی با بیان اینکه برای زیست بهتر مردم لازم است بافت‌های ناکارآمد شهری بازآفرینی و آماده شوند افزود: در ۹ شهر استان از قبیل بشرویه، بیرجند، نهبندان، قاین، سرایان، فردوس، خوسف، گزیک و قهستان طرح‌های مصوب برای بازآفرینی شهری داریم. اکنون بیش از ۳۳ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد و فرسوده ۹ شهر استان سکونت دارند.

عباس زاده با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ درصد مساحت شهر‌های خراسان جنوبی جزو محدوده هدف بازآفرینی شهری هستند، ادامه داد: باید زیرساخت‌های لازم را در این مناطق شهری و جمعیتی برای مردم فراهم کنیم. ستاد بازآفرینی پایدار شهری مأموریت دارد از محل اعتبارات گوناگون برای تأمین زیرساخت‌ها در مناطق هدف تصمیم‌گیری کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در چند سال اخیر ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات هدف تعریف شده اظهار کرد: عمده این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده و تعدادی باقی‌مانده که مصوب شد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش‌افزوده استان که به شهرداری‌های مربوطه اختصاص می‌یابد این پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شوند. با این مصوبه، همه پروژه‌های نیمه‌تمام مناطق هدف بازآفرینی پایدار شهری استان امسال به بهره‌برداری برسد و در ادامه، پروژه‌های جدیدی تعریف کنیم.

عباس‌زاده یادآور شد: برای اینکه ساکنان بافت فرسوده نسبت به نوسازی خانه‌های خود تشویق شوند، طرح کلید به کلید توسط دولت اجرایی شده که مردم می‌توانند اطلاعات دقیق‌تر این طرح را از ادارات راه و شهرسازی و شهرداری‌ها دریافت کنند. باید از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم استفاده کرد. سال گذشته مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای اجرای ۱۰ طرح در شهر‌های مختلف استان اختصاص یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهر‌های بیرجند و قاین دارای سکونتگاه‌های غیررسمی هستیم، بیان کرد: تاکنون در زمینه بهسازی معابر، ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی، جایگاه خدمات اجتماعی، فرهنگسرا، اجرای کانال جمع آوری آب‌های سطحی، تکمیل فضا‌های سبز و خدمات به مردم اقداماتی شده که درمجموع ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عباس‌زاده با بیان اینکه سال‌های گذشته قیر رایگان به شهرداری‌های بیرجند و قاین اختصاص یافته، افزود: تاکنون درمجموع ۸۲ هزار مترمربع از معابر آسفالت شده به طوری که در شهر بیرجند و منطقه مهرشهر تمام معابر آسفالت شده است.

مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است

میرمحمد مودی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی گفت: در حال حاضر در ۹ شهر خراسان جنوبی با جمعیت ۳۳۳ هزار و ۵۱۱ نفر که شامل ۳۳ درصد از جمعیت استان می‌شود، محلات هدف مستقر هستند.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است، افزود: ۷۹ طرح در محلات هدف در دست اقدام است که تاکنون ۶۵ طرح تحویل شده و تعداد ۸ طرح در حال انجام است که پیشرفت متوسط فیزیکی آن ۹۴ درصد است.

بررسی و تصویب پروژه‌های موضوع بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، ارائه سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و گزارش عملکرد شهرداری بیرجند و قاین درباره عملکرد قیر رایگان تخصیصی در سال ۱۴۰۱ از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد
  • نبود کارخانه نوین باعث بی کیفیتی‌ آسفالت بجنورد می‌شود
  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی