Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به روند نزولی بازارهای مالی از جمله ارز و سکه کارشناسان در خصوص وضعیت این بازارها در هفته پیش رو نظرات مختلفی دارند.

به گزارش قدس آنلاین، در هفته‌ای که گذشت یکی دیگر از ریسک‌های که بر سر بازار سرمایه سایه انداخته بود کنار رفت. ریسک ریاست بانک مرکزی، مسندی که می‌تواند با تفکرات و تصمیمات خود بازار سرمایه را به حاشیه یا متن نظام اقتصادی کشور ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا با انتخاب صالح‌آبادی، بورسی‌هایی که در تردید بودند امروز با نگاه مطمئن‌تری به این بازار نگاه می‌کنند. شاهد این مدعا حجم و ارزش کم معاملات چند هفته اخیر بورس است که کارشناسان یکی از دلایل آن را همین تردیدهای سهامداران می‌دانند.

 

کاهش قیمت یورو بیشتر از دلار

در این هفته نرخ دلار و یورو روند نزولی داشت و دلار ۵/۳۹ درصد افت قیمت را تجربه کرد و یورو نیز ۷/۲۹ درصد کاهش نرخ را تجربه کرد به طوری که دلار به کانال ۲۷ هزار تومانی برگشت و یورو نیز در کانال ۳۲ هزار تومانی نوسان محدود داشت.

 

حباب سکه به ۴۵۰ هزار تومان رسید

نرخ سکه همسو با نرخ ارز کاهش یافت و سکه با کاهش ۰/۸ درصدی از کانال ۱۲ میلیون تومانی فاصله گرفت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز بیش از ۸ هزار تومان ارزان شد و در پله یک میلیون و ۶۰ هزار تومان ایستاد.

محمد کشتی آرای نایب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا و سکه در روزهای آینده گفت: در هفته گذشته داد و ستدها به شدت کاهش یافت و با افت کم سابقه ای همراه بود و پیش بینی می شود در این هفته باتوجه به اتمام ماه صفر بازار از رونق خوبی برخوردار شود و اگر تقاضا برای خرید سکه افزایش یابد امکان افزایش قیمت و حباب  برای آن وجود دارد.

او افزود: به نظر می رسد در این هفته نرخ ارز روند نزولی داشته باشد اما نرخ اونس جهانی به نظر نمی رسد که تغییرات محسوسی داشته باشد ولی با کاهش نرخ ارز در بازار نرخ طلا و سکه در همین محدوده کنونی باقی خواهد ماند.

۳ عامل بر نرخ ارز تاثیر گذاشت

رضا زنگویی کارشناس اقتصادی درباره وضعیت بازار ارز  در روزهای آینده گفت: طی چند سال اخیر در پی تحریم های متعدد، دولت همواره برای مهار افزایش نرخ ارز دست به عرضه دلار در بازار زده است و از ذخایر ارزی کشور کمک گرفته است و این مهم سبب شده تا شاهد کاهش شدید ذخایر ارزی کشور باشیم. هر گاه دولت تزریق ارز به بازار را کم کند نرخ ارز در اندک زمانی افزایش می یابد.

او افزود: در حال حاضر سه مورد اصلی ترین عوامل تاثیر گذار در نرخ ارز هستند. اولین عامل مساله مذاکرات وین و نتیجه آن است، عامل دوم، تصمیم ایران در مورد اف‌ای‌تی‌اف است و عامل سوم، به سیاست‌های اقتصادی و پولی بانک مرکزی برمی‌گردد. همه با روی کار آمدن دولت جدید امیدوار بودن این ۳ عامل به شیوه ای مدبرانه مدیریت شود تا مساله ارز سروسامان پیدا کند اما با روی کار آمدن دولت جدید و عدم اتفاق مثبتی برای این عوامل نه تنها شاهد کنترل نرخ ارز نبودیم بلکه نرخ ارز بین ۱۲تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ گونه راهی برای ورود ارز کافی به کشور وجود ندارد و حجم ذخایر ارزی نیز به شدت کاهش یافته است و همچنین با توجه به اینکه هیچ گونه اقدامی برای برگشت به برجام صورت نپذیرفته باید پی برد که نرخ ارز بیشتر از ۲۸۰۰۰ هزار تومان است.

او گفت: اما دلیل کاهش ۲۰۰تا ۳۰۰ تومانی نرخ ارز و بازگشت دلار به کانال ۲۷ هزار  تومان در تاریخ ۱۴ مهر به دلیل انتخاب رئیس جدید برای بانک مرکزی است، زیرا امید مردم برای کاهش نرخ ارز به رئیس جدید است. اما باید به این نکته توجه داشت که تا راه های ورود ارز به کشور فراهم نشود نرخ دلار رفته رفته افزایش می یابد و هر گونه کاهش قیمت مقطعی خواهد بود و در روزهای آینده شاهد برگشت دلار به کانال ۲۸۰۰۰ تومان خواهیم بود.

بازار سرمایه در هفته های اخیر روند خنثی داشته است

فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار  بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با تحولات بورس در هفته آینده گفت: بازار در هفته های اخیر روند خنثی داشته است. عمده سرمایه گذاران و تحلیلگران در حال بررسی شرایط بازار و گرفتن تصمیمات اقتصادی براساس شرایط جدید هستند. بخشنامه جدید تعیین نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی فضا را تا حدودی تغییر داد و تحلیل پذیری و شفافیت را به لحاظ زمان‌بندی افزایش داد. در شرایط فعلی بازار در حال رصد این موارد و واکنش احتمالی به آن است.

این کارشناس بازار سرمایه به این پرسش که در هفته آتی چه پیشامدهایی می‌تواند بر روند بازار سرمایه اثر بگذارد؟ بیان کرد: خبر انتصاب صالح آبادی به ریاست کل بانک مرکزی که سابقه طولانی در حوزه بورس و بازار سرمایه دارد، می تواند در هفته پیش رو با رویکرد مثبت فعالان بازار سرمایه همراه شود. از طرف دیگر نگاه بازار به تغییر قیمت ارز و تاثیر پذیری شرکت های صادرات محور، دوخته شده است.

او به این پرسش که چه صنایعی در هفته پیش رو می‌توانند پیشرو بازار باشند؟ پاسخ داد: قیمت جهانی به خصوص در حوزه فرآورده های ناشی از گاز در حال جهش و رشد است. نفت ۸۰ دلاری و تداوم رشد قیمت گاز باعث افزایش قیمت متانول، اوره و میعانات گازی شده که می تواند به رشد و سودآوری این گروه که بخشی از شرکت‌های صنعت پتروشیمی هستند منجر شود. این گروه و هلدینگ های آن در هفته های اخیر شدیدا مورد توجه فعالان بازار قرار گرفتند و رشد قیمتی خوبی را تجربه کردند، بنابراین دوباره پتانسیل رشد دارند.

حسینی در رابطه با روند احتمالی ورود و خروج پول فعالان حقیقی و حقوقی بازار گفت: روند ورود و خروج پول از ابتدای ماه هر چند جمعا حاکی از خروج پول حقیقی‌ها بوده اما در مجموع روند خروج پول ضعیف بوده و احتمال دارد در برخی از گروه های پیشرو شاهد ورود پول حقیقی باشیم. از اواخر هفته نیز گزارش‌های فصل تابستان شرکت ها منتشر می شود که در گروه هایی که قطعی برق داشتند احتمالا گزارش‌های ضعیف تر از انتظار و در سایر گروه ها سود بهتری را شاهد باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه به یکی از رقبای پیش روی بورس اشاره کرد و گفت: ادامه سیاست دولت در فروش اوراق نیز سبب اقبال صندوق های درآمد ثابت برای خرید این اوراق می‌شود که می تواند منجر به فروش بخشی از سهام این صندوق‌ها در بازار شود. همچنین روند ادامه‌دار فروش اوراق تا حدودی سبب افزایش نرخ بهره که رقیبی برای بازار سهام هست، شده است.

سخن پایانی

در پایان باید گفت به نظر می رسد با مشخص شدن رئیس کل بانک مرکزی که سابقه سکان داری بازار سرمایه را نیز دارد، ریسک سیستماتیک سرمایه گذاری در بورس کاهش پیدا کند. همین طور با فرارسیدن زمان انتشار گزارش های شش ماهه شرکت‌ها و تثبیت نرخ دلار در کانال ۲۸ هزار تومان و رشد خوب قیمت نفت، می‌توان نوید بازاری مثبت را به سهامداران داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دلار ارزان بورس بازار سرمایه هزار تومان بانک مرکزی خروج پول نرخ ارز شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۰۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت