Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – سپیده قاسمی؛ از سال 1969 روز 9 اکتبر یا 17 مهر سال‌روز تأسیس اتحادیهٔ جهانی پست به عنوان روز جهانی پست تعیین شده است. روزگای پست تنها راه ارتباطی بین مردم بود و با توجه به اهمیت آن اتحادیه جهانی برای پست تشکیل شد که از نظر قدمت و سابقه دومین سازمان بین‌المللی جهانی محسوب می‌شود.

اتحادیه جهانی پست با تصویب معاهده برن در سال ۱۸۷۴ تأسیس شد و از مؤسسات تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما در ایران پست قدمت طولانی تری دارد فعالیتهای پستی در کشور ما از سه هزار پیش با حضور چاپارها آغاز شده و حتی به نقل برخی از مورخین، ایرانیان مبتکر ارتباط پستی هستند. 

در سال 1297 ه.ق ناصرالدین شاه دستور داد تا مؤسسه پست آن روز به وزارت تبدیل شود و اداره آن را به امین الملک، وزیر وظایف و رئیس دارالشوراء سپرد.

پس از آن امیرکبیر، تحولات تازه ای در پست کشور ایجاد کرد و پیک های پست ایران، با نظم و نظامی تازه که وی ایجاد کرده بود با سرعت و دقت بسیار، امور مراسلاتی را انجام می دادند.

شاید امروز با توسعه اینترنت و شبکه های اجتماعی ارتباط  مردم از طریق پست کمتر از گذشته شده باشد، اما همچنان از اهمیت زیادی برخودار است . 

در کشورهای توسعه یافته پست با برعهده گرفتن مسئولیت های جدید خود را با تغییرات جهانی همراه کرده و همچنان جایگاهش را به عنوان یک رکن مهم ارتباطی حفظ کرده است.

شیوع ویروس کرونا نیز نشان داد پست می تواند یکی از کاربردی ترین راه های ارتباطی باشد و در مسیر نوینی که جهان در پیش گرفته است جایگاه خود با قوت حفظ کند.

خلق ارزش‌های جدید در خدمات پستی

 در همین ارتباط عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پیامی به مناسبت روز جهانی پست ضمن تاکید بر اهمیت آن نوشت: 

نام‌گذاری روز نهم اکتبر مقارن با هفدهم مهرماه سال جاری به عنوان روز جهانی پست بیانگر نگاهی ژرف به صنعت پست به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهادهای بشری و اولین سازمان ارتباطی جهان است. در عصر حاضر که تحول دیجیتال تمام عرصه‌های زندگی بشر را درنوردیده و با سرعتی شگرف نیازمندهای مردم را دگرگون ساخته، خلق ارزش‌های جدید در خدمات پستی که یکی از هزاران خدمت برخواسته از توسعه فناوری اطلاعات است، تنها در سایه استفاده از مدیران خوش‌فکر و اخلاق، در کنار کارکنانی پرتلاش و معتمد رقم خواهد خورد.

نگاه ارکان برنامه‌ریز کشور به رشد اقتصاد دیجیتال در مقایسه با اقتصاد سنتی باعث شده تا بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم مهمی را در برنامه‌ریزی‌های کشور به خود اختصاص دهد. با رشد کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، صنعت پست می‌تواند با ارایه خدمات متنوع‌نوین پستی مبتنی بر فناوری اطلاعات و ایفای نقش موثر به عنوان اصلی‌ترین بازیگر زنجیره تامین نیازمندی‌های مردم، علاوه بر خلق ثروت گامی موثر در جهت تحقق هدف ایران هوشمند بردارد.

از سوی دیگر با ورود بخش خصوصی به صنعت پست کشور، فرصت مغتنمی برای همکاری متقابل بخش دولتی و خصوصی و استفاده از ظرفیت‌ها و مزایای تمامی بازیگران و ذینفعان این صنعت فراهم شده که در صورت استفاده بهینه از این فرصت مغتنم، می‌توان امیدوار بود علاوه بر ارتقای بهره وری و افزایش کیفیت خدمات پستی، رضایت مندی مشتریان داخلی و خارجی میسر شود.

پربیننده ترین اینترنت ماهواره‌ ای به زودی سراسری می‌ شود برنامه‌ های برتر جایگزین واتس اپ چه دماهایی باعث انفجار گوشی می‌ شود؟ اختلال مجدد در اینستاگرام چرا اینترنت در آمریکا گران است؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پست فناوری اطلاعات جهانی پست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۰۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

کد خبر 6089499 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • طرح پلاک کوبی املاک مسکونی و تجاری شهرستان بردسکن اجرا می‌شود
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • قدردانی وزیر ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان ارائه‌دهنده تجزیه‌گر مرسولات
  • قم در ارائه خدمات مکان محور رتبه نخست کشور را در اختیار دارد
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها