Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@13:30:11 GMT

چشم انداز هفتگی بورس

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۱۰۲۸

چشم انداز هفتگی بورس

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ به‌رغم حرکت قیمت عمومی سهام در مسیر افزایشی در هفته معاملاتی گذشته با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد‌ که خروج سهامداران حقیقی از معاملات سهام ادامه دارد؛ امری‌که نشان می‌دهد فضای نامطمئن در بازار سهام همچنان وجود دارد. علاوه بر این، میزان تقاضا طی هفته به‌تدریج کاهش یافت و در نهایت نماگر سهام در آخرین روز معاملاتی شاخص در عبور از کانال یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار واحد ناکام ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالا همین فضا موجب شده است، غالب تحلیلگران شرکت‌کننده در نظر‌سنجی این هفته فضای بازار را محتاطانه پیش‌بینی کنند. بر همین اساس غالب کارشناسان حاضر در نظر‌سنجی این هفته روند شاخص سهام را کم‌نوسان ارزیابی کرده‌اند. با این حال سهامداران با خوش‌بینی بیشتر در انتظار معاملات هفته هستند و غالب این افراد معتقدند مسیر صعودی شاخص‌کل در هفته جاری تداوم می‌یابد.

  از نگاه تحلیلگران

صعودی: 33‌درصد از کارشناسان حاضر در نظرسنجی روند قیمت سهام در هفته جاری را صعودی پیش‌بینی کرده‌اند. به اعتقاد این افراد بورس تهران این هفته بار دیگر شاهد افزایش تقاضای معامله‌گران خواهد بود. خبر افزایش سود پالایشگاه‌ها با فرمول جدید وزارت نفت برای خوراک دریافتی آنها مهم‌ترین دلیل احیای تقاضای سهامداران خواهد بود. افزایش تقاضا در این گروه با فعال‌کردن ورود جریان نقدینگی می‌تواند به دیگر گروه‌ها نیز سرایت کند؛ چرا‌که بسیاری از سهام نسبت به یک سال و نیم گذشته بیشتر از 50‌درصد اصلاح را تجربه کرده‌اند و ارزش دلاری آنها نیز نسبت به صعود نرخ ارز در این بازه زمانی به‌مراتب کاهش بیشتری را تجربه کرده است. این عامل می‌تواند موجی از تقاضا را به‌سوی سهام جلب کند. از سوی دیگر اعلام نرخ تورم فارغ از اثرات آن در بخش‌های اقتصادی می‌تواند زمینه تقویت تقاضا در بازار سهام را فراهم کند. مسیر افزایشی قیمت نفت و کامودیتی‌ها در بازار‌های جهانی نیز دیگر عامل حمایت‌کننده از بازار سهام است. به‌نظر می‌رسد این موارد همچون هفته گذشته منجربه پیشی‌گرفتن تقاضا از عرضه سهام شود.

کم‌نوسان: 60‌درصد از  کارشناسان شرکت‌کننده در این نظر‌سنجی روند شاخص‌کل در هفته‌جاری را کم‌نوسان پیش‌بینی کرده‌اند. کاهش ارزش معاملات در هفته‌های اخیر خود نشان‌دهنده حضور یک فاز احتیاطی در بازار سهام است. به اعتقاد این افراد هرچند  عرضه سهام  در هفته گذشته کاهش یافت اما جریان تقاضا نیز از ابتدای هفته مسیر احتیاطی پیش گرفت. برخی عوامل بیان‌کننده ارزندگی سهام است با این حال هنوز ابهاماتی وجود دارد که جرات خرید را از سهامداران سلب می‌کند. اخبار در زمینه توافق هسته‌ای و تاثیرات آن بر روند نرخ دلار یکی از عواملی است که می‌تواند مختصات بازار سهام را بر‌هم بزند. ابهامات در این‌باره می‌تواند منجر به سیطره روند کم‌نوسان در بازار سهام شود. از این‌رو به‌نظر می‌رسد این روند محتاطانه طی هفته جاری نیز ادامه داشته باشد.

نزولی: 7 ‌درصد کارشناسان مزبور روند معاملات سهام در هفته جاری را نزولی عنوان کرده‌اند. به اعتقاد این افراد احتمالا نگرانی سهامداران از تجربه نزول در هفته‌های پایانی شهریور‌ماه به تشدید عرضه سهام منجر شود. از سوی دیگر  اصلاح نرخ ارز در روزهای پایانی هفته احتمالا ادامه داشته باشد و بر این اساس به‌نظر می‌رسد بازار با افت قیمت‌ روبه‌رو شود. از طرفی ناکام ماندن شاخص‌کل از رسیدن به کانال یک‌میلیون و 500 هزار واحدی موید این موضوع است که تقاضا در بازار شکننده است. در کنار این موارد نگرانی‌های سیاسی نیز می‌تواند دیگر عامل اثرگذار در عقب‌نشینی قیمت‌ها شود.

  سهامداران چه می‌گویند؟

صعودی: 47‌درصد از سهامداران شرکت‌کننده در این نظر‌سنجی روندی صعودی برای معاملات سهام در هفته آینده پیش‌بینی کرده‌اند. این گروه معتقدند با توجه به سطوح نرخ دلار و قیمت کامودیتی‌ها در بازار‌های جهانی شاخص‌کل همچنان پتانسیل کسب قله‌های بالاتر را دارد، خاصه آنکه به‌رغم افزایش نرخ دلار و کامودیتی‌ها در بیش از یک‌سال گذشته، بازار سهام مسیر مخالف طی کرده است و این موضوع می‌تواند به احیای تقاضا در بین سهامداران منجر شود.

کم‌نوسان: 37درصد سهامداران حاضر در این نظر‌سنجی نیز معتقدند معاملات بورس در این هفته تحت‌تاثیر ابهامات در روند توافق هسته‌ای، برخی تحولات منطقه‌ای و برخی اخبار مبنی بر قیمت‌‌گذاری دستوری در صنایع لبنی منجر به حرکت شاخص در یک روند کم‌نوسان خواهد شد.

نزولی: 16درصد از سهامداران حاضر در این نظر‌سنجی ریزش قیمت‌ها در هفته جاری را پیش‌بینی کرده‌اند. این سهامداران معتقدند شرایط بازار سهام از دیدگاه معامله‌گران شکننده و ناپایدار  است. بر همین اساس از هر صعودی به مثابه یک فرصت برای خروج از بازار سهام توجه می‌کنند. این امر می‌تواند منجر به تشدید صفوف فروش و  نزول قیمت سهام شود.

پربیننده ترین مقایسه صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری قابل معامله / طلایی‌ ها از شاخص جاماندند کسب گزارش مقبولی شستا برای سال مالی منتهی به خردادماه۱۴۰۰ کام تلخ سرمایه گذاران بازار طلا و ارز در هفته دوم مهر / حرکت بورس خلاف جهت سایر بازارها استخدام در سازمان بورس نمای بورس امروز در پایان نیمه اول معاملات / سقوط ۱۳هزار واحدی شاخص کل

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران پیش بینی کرده اند هفته جاری نظر سنجی بازار سهام کم نوسان شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۱۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با افزایش ۶۵۲ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- پیشنهاد هییت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر / درصد افزایش سرمایه: ۷,۴۰۰ درصد
۲- در اقدامی کم سابقه اوراق دولتی در ابتدای سال با نرخ ۲۳ درصد منتشر شد!
۳- پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی: معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه نباید برداشته شود.
۴- محمدرضا فرزین رئیس‌کل ‎بانک مرکزی کشورمان به منظور توسعه همکاری‌ها و مناسبات پولی و بانکی و همچنین شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عربستان سفر کرد.
۵- رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد.
۶- نماد‌های تاپکیش و درازی به دلیل عدم احراز یک یا چند مورد از معیار‌های پذیرش بازار اول، از این بازار به بازار دوم فرابورس منتقل می‌شوند.
۷- ذخایر ارزی در دسترس ایران به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت
۸- حراج جدید شمش طلا فردا ۹ اردیبهشت در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار می‌شود
۹- تالار خودرو بورس کالا سال جدید را با عرضه ۳۰ دستگاه کامیون کشنده فاو (کامیون کشنده FAW J۶P-۴۶۰) آغاز می‌کند. این خودرو‌ها قرار است یکشنبه ۹ اردیبهشت در بورس کالا عرضه شوند..
۱۰- افزایش نرخ در کلوند: افزایش قیمت در گروه محصولات دیوار ۱۰ درصد، کف ۲۰ درصد و پرسلان ۱۸ درصد می‌باشد که این امر باعث افزایش میانگین ۱۶ درصدی نرخ فروش محصولات می‌گردد. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 66 نماد | ارزش صف‌های خرید:  345.8 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 22 نماد | ارزش صف‌های فروش:  259.3 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 284 هزار و 833 واحد | کاهش 20145 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 474 هزار و 163 واحد | کاهش 4180 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل هم وزن: 757 هزار و 509 واحد | کاهش 7534 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 424 هزار و 8 واحد | کاهش 4217 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 952 هزار و 255 واحد | کاهش 33014 واحدی | معادل منفی 1.11 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 775 هزار و 138 واحد | کاهش 21376 واحدی | معادل منفی 1.19 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 293 هزار و 643 واحد | کاهش 21151 واحدی | معادل منفی 0.49 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۹ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  136 هزار و  829 واحد | کاهش 1453 واحدی | معادل منفی 1.05 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 325 هزار و 618 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 43 هزار و 487 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 922 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 160 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فملی ، فولاد ، شپنا ، وبملت ، شستا ، شتران ، شبندر

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 54 نماد | ارزش صف‌های خرید: 1119 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

تعداد نماد‌های در صف فروش: 59 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2428 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: همگام ، وثنو ، فنرژی

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 20.1 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.6 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس: خفولا ، وثنو ، فنرژی

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: وبهمن ، واعتبار ، دابور

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: خلنت ، خوساز ، خمحور

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 119 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: واعتبار ، توسن ، فنر

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خودرو ، فملی ، فولاد

نقشه بازار امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳   

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳