Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در قطعنامه ۴۸/۱۳ شورای حقوق بشر از کشورهای جهان خواسته شده است با همکاری یکدیگر و دیگر شرکا، این حق تازه به رسمیت شناخته شده را اجرا کنند.
متن پیشنهادی این قطعنامه از سوی کاستاریکا، مالدیو، مراکش، اسلوونی و سوئیس ارائه شد و با ۴۳ رای موافق و ۴ رای ممتنع - روسیه ، هند ، چین و ژاپن- به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 شورای حقوق بشر در قطعنامه دوم خود (۴۸/۱۴)  یک گزارشگر ویژه به اثرات تغییرات آب و هوایی بر حقوق بشر اختصاص داد.

میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه ای از کشورهای عضو خواست با انجام اقدامات شجاعانه، داشتن حق محیط زیست سالم و تمیز را محقق کنند.
باشله با ابراز رضایت از تصویب چنین قطعنامه ای افزود: این تصمیم تخریب محیط زیست و تغییرات آب و هوایی را به عنوان بحران های مرتبط با حقوق بشر به رسمیت می شناسد.
قطعنامه جدید خسارت ناشی از تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست به میلیون ها نفر در سراسر جهان را به رسمیت می شناسد.
این قطعنامه همچنین تاکید می کند که آسیب پذیرترین بخش های جمعیت از تغییرات آب و هوایی و محیط زیست ناسالم  تاثیر بیشتری می گیرند.
به گزارش ایرنا، در بند اول این قطعنامه آمده است: این قعطنامه داشتن حق یک محیط امن، پاک، سالم و پایدار را به عنوان یک حق انسانی که برای برخورداری از حقوق بشر مهم است، به رسمیت می شناسد.
در بند دوم این قطعنامه نیز آمده است: این قطعنامه یادآور می شود که حق داشتن محیطی امن، پاک، سالم و پایدار با سایر حقوق به رسمیت شناخته شده در قوانین بین المللی مطابقت دارد.
بند سوم این قطعنامه از کشورها خواسته است به منظور انجام تعهدات حقوق بشری خود، برای محافظت از محیط زیست ظرفیت سازی کرده و با سایر کشورها و همچنین نهادهای سازمان ملل و سایر سازمان ها و برنامه ای مربوطه همکاری کنند.

در این بند از قطعنامه همچنین از کشورها خواسته شده است شیوه های مطلوب از جمله تبادل دانش و ایده ها، ایجاد هم افزایی میان حمایت از حقوق بشر و حفاظت از محیط زیست جهت برخورداری از محیطی امن، پاک، سالم و پایدار را به اشتراک گذارند.

این بند از قطعنامه از کشورها می خواهد سیاست های لازم برای بهره مندی از حق داشتن محیطی امن، پاک، سالم و پایدار، از جمله تنوع زیستی و اکوسیستم ها را به کار گیرند و تعهدات حقوق بشری در رابطه با برخورداری از محیطی امن، پاک، سالم و پایدار را ادامه دهند. این تعهدات در راستای پیگیری و اجرای اهداف توسعه پایدار است.
این قطعنامه چند هفته پیش از اجلاس مهم تغییرات آب و هوایی ( COP۲۶ ) در گلاسکو تصویب می شود. این اجلاس قرار است در ماه نوامبر برگزار شود.
پیشتر آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد هشدار داده بود اجلاس آب و هوایی گلاسکو با خطر بالای شکست مواجه است، مگر این که رهبران جهان اقدامات قوی‌تری را برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای بکار بندند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی ۲۴ درصد از کل مرگ و میرهای جهانی یا ۱۳.۷ میلیون مورد مرگ در سال به دلیل آلودگی هوا و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی اتفاق می افتد.

منبع: الف

کلیدواژه: تغییرات آب و هوایی سالم و پایدار سازمان ملل محیطی امن محیط زیست حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۱۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است

غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره قاچاق حیات وحش گفت: با حضور رییس سازمان محیط زیست و مقامات کشوری که دارای مسئولیت هستند از جمله فراجا، گمرک قوه قضاییه یک نشست هم اندیشی را در راستای مسئله حیات وحش برگزار کردیم.

او ادامه داد: در این نشست مسئله قاچاق حیات وحش را تبیین کردیم. قاچاق حیات وحش قاچاقی است که رتبه دوم یا سوم را به خود اختصاص داده است. قاچاق حیات وحش بسیار پر سود بوده که تمام کشور‌ها و به خصوص کشور خودمان به دلیل کریدور بودن مبدا قاچاقچیان قرار گرفته است.حیات وحش نقش اساسی و کلیدی در زندگی ما دارند که اگر بی تفاوت باشیم قطعا ژن‌های بی بدل را از دست خواهیم داد.

ابدالی تصریح کرد: امسال کمیته ملی قاچاق جانوری را تشکیل داده ایم که بتوانیم این رتبه را تغییر دهیم. 

او گفت: موضوع مهمی که تا به الان باید توجه شود آموزش است. آموزش لازم را به نیرو‌هایی که در ورودی‌های گمرک و فراجا هستند باید به خوبی ارائه شود تا بتوانند در کمترین زمان اقدام مناسبی را از خود نشان دهند. انواع و گونه‌های مختلف قاچاق را شناسایی بشناسند تا بتوانند موارد قاچاق را تشخیص دهند. 

معاون سازمان حفاظت محیط زیست  تصریح کرد: فقر و بیکاری از علل قاچاق محسوب می‌شوند. ناآگاهی از عواقب قاچاق نیز باید مورد توجه قرار گیرد برخی از بازار قاچاق، حیوانات را خریداری می‌کنند و این موضوع‌ها باید فرهنگ سازی شود.

ابدالی بیان کرد: متولی اصلی در کشور ستاد مرکزی مقابله با کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری است. اما دستگاه‌هایی که می‌توانند به ما کمک کنند پلیس فراجا از جمله پلیس فرودگاه، راه آهن، قوه قضاییه، هستند که می‌توانند کمک کننده باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد