Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم عراق در حالی پای صندوق‌های رای خواهند رفت تا برای پنجمین بار نمایندگان خود در مجلس را بطور مستقیم انتخاب کنند که برخی تحولات سیاسی و همچنین اعتراضات اجتماعی موجب شد این انتخابات زودتر از دوره اتمام مجلس کنونی برگزار شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بغداد، عراق روز یکشنبه برابر با دهم اکتبر شاهد برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی خود است که با تدارکات گسترده حکومتی و امنیتی و حمایت گسترده بین‌المللی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراقی‌ها 329 نماینده خود در انتخاباتی زودهنگام وعده داده شده از سوی دولت عراق در پاسخ به خواست مردمی و لبیک به مرجعیت عالی دینی را انتخاب می‌کنند. این انتخابات اصلی‌ترین مطالبه تظاهرات‌کنندگان عراقی در سال 2019 بود.

حدود 25 میلیون عراقی واجد شرایط رای دادن هستند و روز برگزاری انتخابات است و نیز یکروز پس از آن تعطیل است.

انتخابات عراق دو رأی‌گیری دارد. یک رأی‌گیری که از آن به «رأی‌گیری خاص» یاد می‌شود و شامل نیروهای امنیتی و زندانیان و کارکنان بیمارستان‌ها و ساکنان اردوگاه‌های آوارگان می‌شود که روز جمعه (8 اکتبر) برگزار شد. رأی گیری دوم همان رأی‌گیری سراسری برای شهروندان عراق است که در 8273 مرکز رأی‌گیری برگزار می‌شود.

 

 

در راستای درک نظرات و انتظارات مردمی نسبت به این انتخابات و خبرنگار تسنیم در عراق سراغ تعدادی از این شهروندان رفته است.

احمد اللامی، شهروند 50 ساله درباره این انتخابات به تسنیم گفت: از همه مردم عراق بخصوص شهروندان کربلا می‌خواهم در این انتخابات که فردا برگزار می‌شود، شرکت کنند تا بتوانیم یک فرد شایسته و صالح انتخاب نماییم تا بتوانند در زیر سقف پارلمان از عراق از شمال گرفته تا مناطق جنوب دفاع نمایند.

وی ادامه داد: انشالله بتوانیم نامزد شایسته و طبق سفارش مرجعیت نجف انتخاب نماییم. کسی که دارای مواضع شایسته و سالم بوده و بتواند از ایجاد دولتی خدمتگذار همه مردم عراق حمایت کند.

شهروندی دیگر نیز در پاسخ به سوال تسنیم، تاکید کرد: ما نماینده ای را انتخاب می کنیم که به مردم عراق در شمال،‌ جنوب و مرکز بیشترین بهره را برساند و به مردم فقیر و گرسنه و کسانی که فاقد حقوق دولتی هستند، رسیدگی کند.

وی افزود: انشاءالله از توطئه‌های آمریکا و همپیمانانش دور شویم و انشاءالله عراق به روزهای خوب بازگردد همانگونه که بود.

 

 

یک شهروند عراقی دیگر نیز در مصاحبه با خبرنگار تسنیم تاکید کرد: مشارکت در انتخابات امری ضروری است و باید فرد مناسب در جای مناسب انتخاب شود. روند انتخابات کنونی با روند انتخابات گذشته تفاوت دارد. در حال حاضر نظارت بین المللی در انتخابات عراق وجود دارد و میزان مشارکت در انتخاباتی که دیروز برگزار شد دلیلی است که انتخابات سالمی صد در صد برگزار خواهد شد.

وی افزود: اولین کاری که پارلمان جدید باید اقدام به آن نماید این است که قانون نفت و گاز را تصویب کند زیرا به همه مردم عراق خدمت خواهد کرد.

 

محمد شکر، یکی دیگر از شهروندان عراقی است که درباره این انتخابات به تسنیم گفت: انشاءالله این انتخابات اعتماد از دست رفته میان مردم عراق و سیاستمداران را بازگرداند. باید این اعتماد از دست رفته با صداقت بازگردد.

وی شرکت در انتخابات را وظیفه ای ملی و شرعی دانست و تاکید کرد: من در انتخابات فردا شرکت خواهم کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مردم عراق رأی گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۴۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت بسترساز جهش تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند و یکی از اقدامات مهم در این بین مانع‌زدایی، جلوگیری از مداخلات بی‌معنای ادارات در حوزه تولید و باز کردن قفل و زنجیرها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید صولت مرتضوی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر، در مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و اظهار کرد: هنر نزد مردان و زنانی است که شیره جان‌شان را مصروف اعتلای عزت انسانی می‌کنند.

وی بیان‌داشت: کار و تولید برای انسان شرف، عزت، اقتدار و ثبات است و بستر بالندگی وی را فراهم می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دستان توانمند بانوان ایرانی قابل ستایش، تقدیر و تشکر است، ادامه‌داد: دنیا بداند که زن در فرهنگ و تمدن اسلامی و در احکام و آموزه‌های دینی ما از منزلت بالایی برخوردار است و بر اساس آنچه که از قرآن آموخته‌ایم در آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.

مرتضوی تصریح‌کرد: یکی از جلوه‌های پرهیزکاری، تلاش، توسعه اشتغال، دستگیری از نیازمندان و کوشش است.

وی با بیان اینکه حضور بانوان در عرصه‌های مختلف اهمیت بسیار دارد، تاکید کرد: از مجموع ۱۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، حدود سه میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن داریم و در حوزه‌های آموزش و پرورش، پرستاران و اساتید دانشگاه نیز زنان جز سرآمدان جامعه هستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه‌کرد: در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد ما به سه دسته تقسیم می‌شود؛ اقتصاد دولتی که دایره شمول آن بخش از اقتصادی است که به اقتدار و امنیت ملی ما برمی‌گردد. بخش‌های دیگر نیز اقتصاد خصوصی و تعاونی است. تقریباً می‌توان گفت از منظر قانون اساسی باید بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست توانمند بخش خصوصی باشد.

مرتضوی با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را به «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، اظهار داشت: رهبری فرمودند که جهش با رشد متفاوت است. یعنی یک حرکت بزرگ و خارق‌العاده که نشان از جهش و پرش داشته باشد و این کار نیاز به کوشش دارد.

وی بیان‌داشت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند. یکی از اقدامات مهم که در این بین باید انجام شود مانع زدایی و رفع موانع تولید است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح‌کرد: جلوگیری از مداخلات بی معنای ادارات در حوزه تولید، باز کردن قفل و زنجیرها نیز جز کارهایی است که دولت باید انجام دهد تا فرمایش رهبر معظم انقلاب به بهترین شکل انجام شود.

مرتضوی خاطرنشان‌کرد: ما به عنوان کارگزار دولت این آمادگی را داریم که دستان پرتوان کارآفرینان و کارگران را به گرمی در این حوزه بفشاریم.

وی افزود: موضوع دیگر مشارکت مردم است. جهش تولید بدون مشارکت مردم عملی نخواهد شد و اگر ما جهش تولید را به مردم بسپاریم، مفاسد و مشکلات اقتصادی پاک می‌شود، زیرا بخش خصوصی دلسوز سرمایه خود است و آستین همت بالا می‌زند و کار می‌کند.

در این مراسم از ۱۴ بانوی نمونه در واحدهای تولیدی با حضور وزیر تعاون تجلیل شد.

کد خبر 748730

دیگر خبرها

  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد
  • دولت تورم ۳۰ درصد را موفقیت می‌داند
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • تشکیل شوراها به منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها است
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند