Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پروش هوش اقتصادی در کودک و آموزش راه‌های کارآفرینانه در نگاه کلی مفاهیمی هستند که فهم آن برای خردسال دشوار و نیازمند سپری شدن مراحل زندگی به نظر می سد تا فرد آن را به مرور و با آزمون و خطا کسب کند، اما وسیله‌ های ساده ای مثل قلک در کودکی نسل‌های گذشته به کسب مهارت اقتصادی می‌انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش مهارت‌های اقتصادی از آن جا که با هوش ارتباط دارد از سنین دوسالگی می‌تواند با رفتار‌هایی مثل پس انداز، هدیه دادن و انفاق آموزش داده شود.

پدر و مادر با رفتار درست در زمینه خرید وسایل منزل، گفت و گو درباره پس انداز و نظرخواهی از فرزندشان برای تهیه وسایل  مایحتاج او و برسی انواع مختلف کالا‌ها و قیمت آن‌ها می‌توانند به فرزندشان این مهارت مهم و کاربردی را آموزش دهند. گاهی والدین باتلاش خود هر آنچه فرزندشان با قیمت‌های بالا تقاضا می‌کند را تهیه می‌کنند، اما این محبت به کودک نیست بلکه ولخرجی و اسراف را  به جای آموزش صحیح خرید کردن و مدیریت مالی را  می آموزد.

سیدعلی خالقی، پژوهشگر پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در بررسی عواملی که باعث توسعه سواد اقتصادی و کارآفرینانه در کودک می‌شود، بیان کرد: آموزش این سواد در دنیای امروز از طریق بازی‌ها و انیمیشن‌ها یا تجربه مستقیم کودک از طریق والدین یا مراکز آموزشی می‌تواند انجام شود. بنابراین، شاهد هستیم که انیمیشن‌ها و بازی‌هایی با مضامین اقتصادی و کارآفرینانه طراحی می‌شود و بر کودکان عرضه می‌شود. همین طور، ارتباط مراکز پیش از دبستان و دبستان با محیط اطراف فعال است.

نگاه اقتصادی و کارآفرینانه چگونه در کودک رشد می‌یابد؟
سواد اقتصادی و و کارآفرینانه در فرزندان با توجه به بستر خانوادگی و اجتماعی که کودک در آن زندگی می‌کند، متفاوت است. بیشتر کارآفرینان سنتی تجربه کار اقتصادی را در کودکی از پدر خود یا نزدیکان خود دیده اند و این سواد را به صورت غیررسمی و مستقیم در بافت خانه یا محله و شهر تجربه کرده اند.

وی با اشاره به آموزش مهارت‌های اقتصادی در کودکی بیان کرد: امروزه فضای اقتصاد و کارآفرینی تغییرات زیادی کرده است و کسب و کار‌های دیجیتال مشاغل زیادی را به خود اختصاص داده اند و بیشتر غول‌های اقتصادی دنیا در این عرصه فعال هستند.
دستاورد‌های بشری و یافته‌های علمی نشان می‌دهد سواد کارآفرینی و اقتصادی از طریق آموزش ممکن است؛ و این آموزش را می‌توان از اوان کودکی و دوره پیش از دبستان آغاز کرد. نگرش‌های اقتصادی و کارآفرینانه و علاقه به سازندگی و ریسک کردن و تجربه کردن را به کودکان در این سن آموزش داد.

وی افزود: مولفه‌هایی مثل خلاقیت، نوآوری، قدرت سازماندهی، شناخت ارزش‌های بازار و کار و تعهد، اهمیت به پیشرفت و شوق سازندگی از ویژگی‌های افراد کارآفرین است که باید تلاش شود این ویژگی‌ها متناسب با رشد کودکان در قالب سناریو‌های آموزشی برنامه ریزی شوند. طبیعتاً توقع ما از کودک تاسیس یک شرکت نیست بلکه تسهیل ظرفیت‌های خلاقانه و استقلال و اعتماد به نفس کودک برای تصمیم گیری است.

خالقی راهکار‌هایی را برای آشنایی کودک با دنیای اقتصادی عنوان کرد: با برنامه ریزی مناسب خانواده و مراکز آموزشی که کودک در آن قرار دارد، خوب است گاهی کودک به محیط بازار برده شود تا با مفاهیمی مثل قیمت، خرید، سود و ضرر آشنا شود. تجربه خرید کردن کودک تحت نظر خانواده می‌تواند از اولین گام‌ها باشد.

بیشتر بخوانید

کلاس اولی‌ها چگونه فرآیند اجتماعی شدن بدون مدرسه را تجربه کنند؟انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مهارت های زندگی کودک روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۵۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد


به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کارخانه ذوب آهن اسدآباد در کیلومتر ۴۵ جاده همدان - سنندج واقع شده است و کاهش محرومیت و صنعتی شدن استان، ایجاد تحول اقتصادی و اجتماعی در همدان و استان‌های مجاور، امکان ایجاد و توسعه صنایع آهن در منطقه و صرفه‌جویی ارزی، از جمله اهداف احداث این کارخانه است. 
طرح این واحد راکد در سال ۹۰ با تولید شمش چدن افتتاح و به بهره برداری رسید که بعد از  گذشت سه ماه به علت عدم صرفه اقتصادی  شمش چدن برای تغییر خط تولید طرح از شمش چدن به فرومنگنز و دیگر مشکلات تعطیل و راکد شد و در سال ۱۴۰۰ با واگذاری طرح به بخش خصوصی پس از ۱۰ سال غیر فعال بودن طرح فوق، قرار شد که احیاء و به چرخه تولید باز گردد، اما به گفته شهروند خبرنگار ما مردم منطقه همچنان منتظر بهره برداری این طرح برای اشتغال جوانان منطقه هستند.

متن پیام شهروند خبرنگار ما:
سلام، اگه میشه یه پیگیری از ذوب آهن اسدآباد بکنید، که سه سال پیش هشت ونیم میلیون یورو پول گرفتن که شرکت راه اندازی کنن، ولی الان بعد سه سال ۲۵۰ نفر بیکار کردن، شرکت تعطیل است.

دیگر خبرها

  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه
  • بهترین نرم افزار حسابداری برای فروشگاه زنجیره ای
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • آموزش سواد محیط زیستی به کودکان