Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، دکتر لیلا قهرمانی، مدیرگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت شیراز اظهار کرد: کمردرد شایع‌ترین بیماری دوران سالمندی است و علت‌های متعددی دارد، با بالا رفتن سن تغییراتی در استخوان و عضلات روی می‌دهد و شکل بدن خمیده و شکم به سمت جلو برجسته، گودی کمر بیشتر و همه این موارد باعث کمردرد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: علائم کمردرد به صورت درد و خشکی در پایین کمر هنگام صبح و عصر بروز و خواب فرد را مختل می‌کند.

دلایل کمردرد در سالمندان

مدیرگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت شیراز اضافه کرد: گرفتگی عضلانی، شکستگی و صدمات ناشی از آن از شایع‌ترین دلایل کمردرد در سالمندان است.

او ادامه داد: همین طور حرکت‌های ناگهانی دست و پا، روش نادرست بلند کردن اجسام سنگین از زمین، ایستادن و نشستن طولانی مدت، استفاده زیاد از رایانه، کشیدگی گردن به جلو و رانندگی طولانی مدت باعث کمردرد می‌شود.

قهرمانی تصریح کرد: همچنین مشکلات ساختاری مثل سیاتیک، پوکی استخوان، آرتروز و تنگی نخاع در بانوان سالمند دیده می‌شود که منجر به کمردرد می‌شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

او گفت: کمردرد در سالمندان اگر بخاطر آسیب‌های محیطی باشد، اغلب خود به خود انجام می‌شود، اما در مواردی که کمردرد به قدری شدید باشد که با استراحت بهتر نشود، باید به پزشک مراجعه کرد.

مدیرگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت شیراز افزود: علائم جانبی به دنبال کمردرد شدید، می‌تواند شامل تب، کاهش وزن شدید، بی اختیاری ادرار و مدفوع، بیدار شدن از خواب هنگام درد و بی حسی اطراف زانو باشد که در صورت یکی از علائم باید به پزشک مراجعه کرد.

برای پیشگیری از کمردرد باید چه کنیم؟

او با بیان اینکه برای پیشگیری از کمردرد باید تا حد امکان از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید، ادامه داد: گردن و کمر را صاف نگه داشته و با خم کردن زانو و مفصل ران در نزدیکی شی مورد نظر بنشینید و به آرامی جسم را از زمین بردارید.

قهرمانی با بیان اینکه ورزش و نرمش کنید تا بدن انعطاف پذیر باشد، اضافه کرد: خواب کافی داشته باشید و از بالش مناسب استفاده کنید.

پوشیدن کفش مناسب

مدیرگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت شیراز با بیان اینکه بهتر است به جای روی زمین، روی صندلی بنشینید، گفت: در صورت نشستن به جایی تکیه دهید و به مدت طولانی ننشینید و هر ۲۰ دقیقه یک بار بلند شوید و راه بروید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمردرد دردهای اسکلتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۶۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوزستان عاری از بیماری مالاریا

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، همایون امیری با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا گفت: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید می‌کند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم» تعیین شده است.

وی افزود: مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشور‌ها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشه‌های آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری می‌شود. پشه آنوفل بومی ایران است.

امیری با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونه‌های مختلف این پشه وجود دارد، ادامه داد: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی می‌گوید: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشره‌شناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناسایی‌شده، در خارج از خوزستان آلوده شده‌اند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.

همایون امیری افزود: بیماریابی فعال در جمعیت‌های هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام می‌شود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونه‌گیری از افراد مشکوک و بررسی آب‌های راکد رصد می‌کنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.

به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان؛ همه مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند.  

دیگر خبرها

  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • اگر صافی کف پا نوعی بمب ساعتی نباشد چه؟
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • گذری به بازار تاریخی وکیل در شهر شیراز + فیلم