Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@12:30:01 GMT

عملکرد قرآنی ۳۰ دستگاه اجرایی منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۸۵۱۸

عملکرد قرآنی ۳۰ دستگاه اجرایی منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام علی ملانوری با اشاره به نقش و جایگاه خطیر معاونت قرآن و عترت، چگونگی گزارش عملکرد و ارزیابی فعالیت های قرآنی دستگاه های اجرایی کشور در حوزه قرآن و عترت را در دولت دوازدهم تشریح کرد و گفت: این معاونت یک مجموعه تخصصی در حوزه قرآن و عترت است که با هدف گسترش فرهنگ قرآنی در نهادهای حاکمیتی و نیز عموم افراد جامعه شکل گرفته، دارای وظایف حاکمیتی متنوع از جمله طراحی، استقرار و به روزآوری نظام گزارش‌گیری جهت ارائه در مجلس، دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بنابر مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به ویژه معاونت قرآن و عترت بخشی از مسئولیت پیاده‌سازی محتوای ماده ۴ منشور توسعه فرهنگ قرآنی مبنی بر تهیه و تصویب شاخص‌های توسعه فرهنگ قرآنی و تصویب شاخص‌های ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های قرآنی را نیز بر عهده دارد که انجام این فعالیت‌ها و دست‌یابی به هدف متعالی این معاونت، تقسیم وظایف و ایجاد ساختارهای درونی برای پیگیری و به ثمر رساندن ماموریت‌ها را ضروری کرده است.

ملانوری ادامه داد: اداره کل ارتباطات و هماهنگی به عنوان یکی از بازوهای اجرایی این معاونت با اهداف و وظایفی که عمدتاً در راستای گردآوری اطلاعات و ارزیابی جای می‌گیرند، مسئولیت تمهید اقدامات لازم برای شناسایی و رده‌بندی فعالیت مراکز دولتی و حاکمیتی در عرصه قرآن و عترت و نیز زمینه‌سازی اقدامات لازم برای ارزیابی فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌های اجرایی و تهیه گزارش جامع در این زمینه را بر عهده دارد.

وی با اشاره به ارائه طرحی با نام تدوین گزارش عملکرد و ارزیابی فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌های کشور گفت: اداره کل ارتباطات و هماهنگی برای تحقق وظایف خود طرحی تحت عنوان تدوین گزارش عملکرد و ارزیابی فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌های کشور را در بازه سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ تعریف و در مسیر انجام این طرح توسط پژوهشگران آشنا با فعالیت‌های قرآنی کشور، چند مرحله اجرا شد.

این مقام مسئول افزود: پس از مشخص کردن ۳۰ دستگاه و نهاد اثرگذار کشور در حوزه فعالیت‌های قرآنی، اطلاعات انعکاس یافته دستگاه‌ها در اینترنت توسط گروه تحقیق به دقت جستجو و فعالیت‌های گزارش شده هر دستگاه استخراج و در قالب جداول جداگانه تنظیم شد. در گام بعدی این اطلاعات تنقیح شد و در قالب جداول یکسان با همسان‌سازی عناوین، معیارها و سنجه‌ها گرد هم آمد. در مرحله بعدی اطلاعات به دست آمده از هر دستگاه به همراه نامه وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تاریخ ۱۹ تیر برای دستگاه‌ها ارسال و از آنها خواسته شد نسبت به تکمیل یا تصحیح اطلاعات به دست آمده اقدام کنند.

وی افزود: سپس گزارش ارسالی دستگاه‌ها (البته از میان ۳۰ دستگاهی که در این گزارش به فعالیت‌های آنها توجه و نامه برای آنها ارسال شده، حدود شش دستگاه پاسخ نامه وزارت را ارسال کردند) در مجموعه گردآوری شده وارد و نمودارها و تحلیل‌های گوناگون از فعالیت‌های انجام گرفته، ارائه شده است.

ملانوری اضافه کرد: در بخش بعدی ضمن گردآوری و تنظیم وظایف قرآنی هر دستگاه (اعم از وظایف مندرج در اساس‌نامه­ ها یا وظایفی که بر اساس اسناد بالادستی به دستگاه‌ها سپرده شده) فعالیت‌های هر دستگاه با وظایف آن تطبیق داده شد. حاصل این بخش توجه به این نکته است که برخی فعالیت‌های هر دستگاه کاملا در راستای وظایف آن دستگاه بوده اما برخی فعالیت‌ها نیز ارتباطی به وظایف نداشته و برخی  وظایف مغفول مانده است.

وی افزود: با همه این توضیحات معاونت قرآن و عترت و به تبع اداره کل ارتباطات و هماهنگی پیش از انتشار رسمی و نهایی این گزارش با توجه به اینکه گزارش مذکور بازتاب فعالیت‌های عمده قرآنی کشور در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ به شمار می‌رود. همچنین فعالیت‌های قرآنی کشور در سال‌های آینده به صورت سالانه بر همین مبنا استخراج و برای اتقان بیشتر، بخش‌های مربوط به فعالیت‌های دستگاه‌ها را طی مدت محدود در پایگاه اینترنتی معاونت قرآن و عترت منتشر می‌ شود.

ملانوری اضافه کرد: در این مرحله دستگاه‌هایی که گزارش عملکرد آنها در این گزارش منعکس شده است می‌توانند ضمن بررسی این موارد، حداکثر تا پایان مهر فعالیت های تکمیلی و موارد اصلاحی خود را  مکتوب به معاونت قرآن و عترت ارسال کنند. البته نتایج به دست آمده پیشتر و همراه با نامه وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دستگاه‌ها ارسال و از آنها خواسته شد نسبت به بررسی آن اقدام کنند ولی متاسفانه تعداد معدودی از دستگاه‌ها به آن نامه پاسخ دادند.

برای دیدن گزارش عملکرد و ارزیابی فعالیت های قرآنی دستگاه های اجرایی کشور اینجا کلیک کنید.

برچسب‌ها معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای توسعه فرهنگ قرآنی وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای توسعه فرهنگ قرآنی وزارت آموزش و پرورش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای توسعه فرهنگ قرآنی وزارت آموزش و پرورش فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت قرآن و عترت توسعه فرهنگ قرآنی قرآن و عترت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۸۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار «سید محمد شوالا حیدرا» رهبر شیعیان و عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی کشور مالی گفت: قرآن کریم، همگان را به عدل و صلح دعوت می کند و معیار فضیلت انسانها از نظر دین اسلام، علم صائب و عمل صالح است.

آیت الله جوادی آملی ضمن آرزوی توفیق برای رهبر شیعیان کشور مالی و مسلمانان منطقه، تاکید کرد: اسلام در قرآن و عترت تجلی کرده و بدون اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نمی‌توان به حقیقت قرآن رسید.

وی افزود: عناصر محوری قرآن کریم سه چیز است و اهل بیت همین سه چیز را تبیین کردند، اول درباره خود مسلمانها، دوم درباره موحدان عالم (اعم از مسلمانان، یهودیان و مسیحیان) و سوم بخش بین المللی و جهانی قرآن کریم است که این کتاب الهی برای هر سه بخش برنامه جداگانه دارد.

این مرجع تقلید گفت: قرآن کریم یک کتاب جهانی است، و تعبیرهای بلند قرآن این است که ﴿هُدیً لِلنّاس‌ِ﴾، ﴿نَذِیراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿کَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمینَ نَذیرًا﴾؛ لذا وقتی امام زمان (عج) ظهور می‌کنند و جهان را آباد می‌نمایند، با برنامه‌های جهانی قرآن کریم را تبیین خواهد کرد.

وی اظهار داشت: اگر قرآن رهاورد انبیاء (در زندگی جاری) نباشد، همان جاهلیت گذشته بر می‌گردد، آنچه که الان صهیویست ها در غزه انجام می‌دهند، این کودک کشی‌ها و این نسل کشی در غزه، جاهلیت گذشته می‌باشد که سرایت کرده است.

وی افزود: اینکه ما در لیالی متبرکه قدر، قرآن را بر سر می‌نهیم یعنی تاج سر همه انسانها، رهنمودهای قرآن کریم است، چون قرآن، همگان را به عدل و صلح دعوت می کند.

آیت الله جوادی آملی گفت: در شرایط اوضاع کنونی جهان، تنها مکتبی که می‌تواند جهان هشت میلیاردی را اداره کند، قرآن و عترت است.

وی در پایان برای تمامی مسلمانان و شیعیان آن منطقه سلام فرستاد و برایشان سعادت در دنیا و آخرت از خداوند مسالت کرد.

سید محمد شوالا حیدرا رهبر شیعیان و عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی کشور مالی، در ابتدای این دیدار با ابراز خوشحالی از حضور در کشور ایران و دیدار با آیت الله جوادی آملی اظهار داشت: به برکت انقلاب جمهوری اسلامی ایران، مردم منطقه ما با تشیع و اهل بیت (ع) آشنا شدند و اگر شیعه در آن منطقه، رشدی کرده‌است همه به برکت انقلاب جمهوری اسلامی ایران بوده است که از این بابت خدا را شکرگزاریم.

کد خبر 6098298

دیگر خبرها

  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • مرحله استانی مسابقات قرآن عترت و نماز در چرام
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • رقابت ۱۸۰ فرهنگی در مسابقات قرآن و عترت درمبارکه
  • تکرار هتک حرمت قرآن توسط زن سوئدی
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران