Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از دانشگاه سوره، نخستین پیش‌نشست همایش ملی آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار با محوریت آموزش آکادمیک هنر نمایش در دوران پساکرونا؛ چالش‌ها، نیازها و دگرگونی‌ها با سخنرانی عطاءاله کوپال، عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و امیررضا نوری‌پرتو، مدیر گروه ادبیات نمایشی دانشکده هنر دانشگاه سوره به صورت مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسمی ترین شکل ارتباطات بین دانشجو و آموزش

نوری‌پرتو در این نشست با اشاره به شیوه ارتباطات، اظهار داشت: ارتباط ایمیلی، رسمی‌ترین شکل ارتباط مجازی میان بدنه آموزش و دانشجویان است. از سال ۲۰۱۲ یا ۲۰۱۳ آموزش مجازی و برخط شروع شد. شاید بحران کرونا باید رخ می‌داد تا از خواب غفلت بیدار می‌شدیم و در عصر ارتباطات به شکل دیگری از آموزش رجوع کنیم. همان‌گونه که هر پدیده‌ای در جهان دارای ویژگی‌های منفی است، ویژگی‌های مثبت یا پیامدهای غیرمستقیم مثبتی هم به دنبال دارد.

استاد دانشگاه با طرح این سوال که در دوران پساکرونا چه اتفاقی رخ می دهد، سوال دیگری مطرح کرد و افزود: آیا تئاتر در حوزه نمایش با آموزش در حوزه‌های دیگر متفاوت خواهد بود یا خیر؛ آموزش در تئاتر علاوه بر برخی تفاوت ها با اشتراکاتی هم همراه است.

نوری‌پرتو به میزان آمادگی سخت‌افزاری و ظرفیت‌های محیط‌های آکادمیک اشاره کرد و گفت: یک رکن مهم در این موضوع، آموزش و برگزاری برخی دروس به شکل مجازی است. مجازی برگزار شدن کلاس‌ها ضربه و خدشه‌ای به اساس آموزش وارد نمی‌کند.

وی، کلاس‌های مجازی را قابل پذیرش دانست و بیان کرد: از نظر رضایت علمی، دسته‌ای از استادان و دانشجویان از بار علمی و وجود نواقص در انتقال مفاهیم علمی، رضایت چندانی ندارند. با توجه به ظرفیت و امکانات دانشگاه‌ها و دپارتمان‌ها، امکان برگزاری ترکیبی از حضوری و آموزشی برخی کلاس‌ها وجود دارد؛ البته ظرفیت و توانایی دانشگاه باید تقویت شود.

وی با تمرکز بر حیطه نمایش، خاطرنشان کرد: دانشجو در رشته‌های نمایشی؛ مانند عکاسی، نقاشی و سینما باید در اداره کلاس شریک شود. در دوران پساکرونا گرداننده‌ اصلی کلاس‌ها باید دانشجویان باشند. همچنین، دوران کرونا و پساکرونا بهانه‌ای برای این بازنگری است.

نوری پرتو تأکید کرد: در دوره‌ای به سر می‌بریم که اهالی نمایش، مشکلات و دشواری‌های فراوانی تحمل کردند. دانشگاه‌ها باید در پساکرونا به سمت کاربردی شدن حرکت کنند و در شرح درس‌ها، نوع برخورد با دانشجو از هنگام ورود تا زمان خروج از دانشگاه، نوع برخورد با مدرسان، عوامل انگیزشی در مدرسان و دانشجویان بازنگری و بازبینی شود.

دانشجو باید به سمت آفرینش پیش برود

در بخش دیگری از این نشست عطاءاله کوپال، بیان کرد: سخن اصلی امروز درباره آموزش و نمایشنامه‌نویسی است. کلاسیک‌ها بر این باور هستند شاعر ساخته و رمانتیک‌ها می‌گویند شاعر، زاده می‌شود. 

وی با بیان اینکه در هر عرصه‌ای آموزش باید وجود داشته باشد، گفت: هنر در فرآیندی از ساخته شدن در هنرمند قرار دارد و هنرمند باید آموزش ببیند.

عضو هیأت علمی دانشگاه سوره ضمن اشاره به اینکه دانشگاه یک تعریف جهانی دارد، ادامه داد: دانشگاه، آموزشگاه نیست؛ ما آموزش می‌دهیم که دانشجو به سمت آفرینش پیش برود. همچنین باید توجه داشت دانشجو در دانشگاه، یک توزیع‌کننده صرف نیست. بنابراین، دانشگاه، مدرسه و آموزشگاه نیست و دانشجویان را باید آموزش دهیم که آفرینشگر یا پژوهشگر شوند.

کوپال به دوران ظهور و گسترش کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: در این مدت، فرصتی طلایی را از دست دادیم و باید پویشی راه‌اندازی کنیم که آموزش وسیعی برای نمایشنامه‌نویسی فراهم شود. البته نمایشنامه‌نویسی باید به نمایشنامه‌خوانی و سپس اجرا برسد.

استاد دانشگاه سوره درباره پژوهش در تئاتر، خاطرنشان کرد: در حوزه تئاتر ایران، همچنان طبقه‌بندی صحیح و مناسبی از نیازهای پژوهشی وجود ندارد. در دانشگاه سوره باید سه مجله علمی پژوهشی در حوزه تئاتر راه‌اندازی شود که البته شرایط کیفی پذیرش مقاله هم ملزوم به تغییر و تحول است.

برچسب‌ها تئاتر دانشگاه سوره آموزش مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تئاتر دانشگاه سوره آموزش مجازی تئاتر دانشگاه سوره آموزش مجازی دانشگاه سوره نوری پرتو کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۸۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش پارس نیوز، حمید طریفی حسینی، درباره ثبت نام دانش آموزان ابتدایی اظهار داشت: ستاد ثبت‌نام وزارت آموزش و پرورش ۱۹ اردیبهشت را برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص کرده است که این امر به صورت الکترونیک قابل انجام است.

وی ادامه داد: تاکنون سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود یک میلیون نوآموز بدو ورود به دبستان انجام شده است و برای ثبت نام پایه اول این نوآموزان، والدین آن‌ها می‌توانند از تاریخ اعلام شده به سامانه irhttp://my.medu.ir مراجعه کنند.

سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی؛ پیش شرط ثبت‌نام پایه اول

طریفی حسینی یادآور شد: سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان به عنوان پیش شرط مهم ثبت‌نام پایه اول است و از خانواده‌هایی که تاکنون برای سنجش نوآموز بدو ورود به دبستان خود اقدام نکرده اند، درخواست می‌کنم، نسبت به این امر اقدام کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ثبت‌نام اتباع نیز تابع ضوابط و مقررات خاص خود است که پس از ابلاغ شیوه نامه مربوطه ثبت‌نام آن‌ها آغاز خواهد شد.

طریفی حسینی درباره محدوده بندی مدارس با توجه به موقعیت جغرافیایی منازل توضیح داد: نحوه محدوده بندی جغرافیایی مدارس در دستورالعمل ثبت‌نام به استان‌ها اعلام می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۴۱ آیین نامه اجرایی مدارس گفت: به منظور توزیع متوازن دانش آموزان، محدوده بندی جغرافیایی با اولویت ثبت‌نام دانش آموزان در نزدیکترین مدرسه به محل سکونت آنان لحاظ می‌شود و ثبت‌نام از دانش‌آموزانی که والدین آنان هر دو شاغل هستند، در مدرسه نزدیک به محل کار پدر یا مادر، منعی ندارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: ثبت‌نام موردی دانش آموزان ساکن در محدوده مدارس مرزی مناطق آموزش و پرورش به ویژه در کلانشهر‌ها با هماهنگی و نظارت ستاد‌های ثبت نام مناطق آموزشی همجوار امکان پذیر است.

وی درباره زمان ثبت‌نام و طرح سنجش سلامت دانش آموزان، یادآور شد: آموزش و پرورش تقویم اجرایی مرتبط با فعالیت مدرسه از جمله سنجش، ساماندهی نیروی انسانی، ثبت و سفارش کتاب درسی و ثبت‌نام دانش آموزان را به عقب کشیده و ساماندهی این موارد باید تا مرداد انجام شود تا فرصت برنامه‌ریزی آموزشی به مدارس داده شود.

منبع : دانشجو

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد
  • وزیر علوم وارد یاسوج شد