Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@07:01:34 GMT

می‌خواهیم حس تعلق به محله‌ را زنده کنیم

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۹۰۳۹

می‌خواهیم حس تعلق به محله‌ را زنده کنیم

همشهری آنلاین_ابوذر چهل‌امیرانی:  اهمیت فعالیت معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست در نهاد شهرداری به قدری است که قدمتی برابر با تاریخچه تشکیل شهرداری در کشورمان دارد، چراکه بلافاصله پس از تصویب قانون بلدیه و تأسیس نخستین اداره رسمی به نام «بلدیه طهران»، نخستین رئیس اداره تنظیف و نظافت شهری هم با ۳ مأموریت نظافت، نظم و نسق معابر و نظارت بر مشاغل شهر تهران شروع به فعالیت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری، در کنار رسیدگی به وضعیت محله‌ها و معابر، فعالیت‌های متعدد و مهمی مثل جمع‌آوری پسماندها دارند و اگر یک روز، به هر دلیلی، نتوانند به این امور رسیدگی کنند، شهرمان با چالش‌های بزرگی روبه‌رو خواهد شد. سراغ «محمدرضا ندرلو»، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار منطقه ۱۲، رفتیم تا بدانیم در نیمه نخست امسال چه فعالیت‌هایی در قلب طهران و محله‌های آن صورت گرفته و او و همکارانش چه اقدام‌هایی برای نگهداشت شهر انجام داده‌اند.  

  برخی مناطق، مثل منطقه ۱۲، به دلیل وجود بازارهای متعدد و تراکم جمعیت، با حجم زیاد پسماند مواجه‌اند. ماهانه چه مقدار زباله از قطعه دوازدهم پایتخت جمع‌آوری می‌شود؟  


بله، میزان زباله در این بخش از پایتخت قابل‌توجه است و ماهانه به‌طور میانگین ۷ میلیون و ۹۲۴ هزار و ۵۴۴‌کیلوگرم زباله از محله‌ها جمع‌آوری می‌شود.  

  از آنجا که همه‌روزه افراد زیادی از مناطق و شهرهای مختلف برای خرید به این منطقه می‌آیند، لازم است نظافت معابر هم با دقت انجام شود. نظارت بر این کارها چگونه است؟  
این اقدام با حساسیت زیاد و نظارت دقیق انجام می‌شود، چون فضایی که در این منطقه نیاز به نظافت و رفت و روب دارد، حدود ۳ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۶۵۷ مترمربع است و کار را ۵۶۷ کارگر انجام می‌دهند. نظافت و لایروبی مستمر ۳ هزار و ۶۶‌مترمربع از نهرها سرپوشیده هم یکی دیگر از فعالیت‌های نیروهای معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری منطقه ۱۲ است.  

  اکنون سرانه فضای سبز برای هر شهروند ساکن در منطقه ۱۲ چقدر است؟  


با تلاش‌های انجام‌شده، اکنون سرانه فضای سبز در این منطقه حدود ۸/۵‌مترمربع است و نواحی ۲ و ۴ بیشترین سرانه فضای سبز را دارند.  
 

  چه اقدامی برای افزایش سرانه فضای سبز در نواحی دیگر در دست اجرا دارید؟  
برای افزایش فضای سبز منطقه، ۲ باغ از سوی شهرداری در دست تملک است. «باغ علاءالدوله» با ۲۱۰۰‌مترمربع مساحت که ضلع غرب آن به خیابان فردوسی و شرق آن به خیابان لاله‌زار منتهی می‌شود، یکی از این ۲ باغ است و «باغ کیهانی» با مساحت ۱۶۹۱ مترمربع در محله سنگلج، باغ دوم است.  
 

  به‌طور کلی چند بوستان در قلب پایتخت وجود دارد؟  


۶۱ بوستان محلی و فرامحلی در این منطقه وجود دارد که ۲ مورد یعنی بوستان شهر و بوستان زندگی فرامحلی و مابقی بوستان‌ها محلی هستند.  
  متأسفانه منطقه ۱۲ کوچه‌های تنگ و باریک متعددی دارد که امکان ورود خودروهای آتش‌نشانی به این معابر سخت و حتی غیرممکن است. به همین دلیل، دسترسی نیروهای آتش‌نشانی به محل حادثه دشوار است و اطفای آتش نیز به طول می‌انجامد. در این صورت

خسارت‌ها بیشتر و گاهی جبران‌ناپذیر می‌شود. برای حل این مشکل و دسترسی سریع آتش‌نشانان به محل حادثه اقدامی انجام شده؟  
اتفاق مهمی که از سال گذشته تاکنون در قلب طهران افتاده، نصب و راه‌اندازی شیرهای «هیدرانت» است. شیرهای هیدرانت از جمله تجهیزات اطفای حریق هستند که در معابر و خیابان‌های شهر، همچنین محوطه اماکن و تأسیسات بزرگ صنعتی، تجاری، مسکونی و... نصب می‌شوند و در زمان بروز سوانح آتش‌سوزی، کمک حال نیروهای زحمتکش و فداکار سازمان آتش‌نشانی می‌شوند. به این‌ترتیب که یک انشعاب اصلی آنها به پمپ خودروهای آتش‌نشانی و ۲ انشعاب فرعی هم به شیلنگ‌های آتش‌نشانی وصل می‌شود.

در این صورت، اگر در نزدیکی شیرها آتش‌سوزی رخ دهد، با کمک آنها می‌توان آتش را سریع‌تر خاموش و از خسارات بیشتر جلوگیری کرد. همین ضرورت‌ها باعث شده تا اقدام به نصب و افزایش شیرهای هیدرانت در محله‌ها و معابر کنیم تا نیروهای آتش‌نشانی بتوانند شیلنگ‌های آب را به شیرها متصل کنند و به اطفای حریق بپردازند. این اقدام مزیت‌های زیادی دارد که می‌توان به سرعت عمل نیروهای آتش‌نشانی برای رسیدن به محل حریق، تسریع در عملیات اطفای حریق و در دسترس بودن آب کافی برای مهار آتش‌سوزی‌ها اشاره کرد. با پیگیری‌های انجام‌شده، امسال به تعداد شیرهای هیدرانت در منطقه ۱۲ افزوده شده و معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری منطقه تاکنون موفق به نصب ۸۳ شیر هیدرانت در محله‌ها و معابر شده‌ است. ۳۲ شیر هیدرانت در بازار تهران و مابقی یعنی ۵۱ شیر هم در نقاط دیگر منطقه نصب شده.  
 

  فعالیت‌های شهری زمانی به نتیجه مطلوب می‌رسد که شهروندان هم با مسئولان شهری در انجام امور مشارکت کنند. در این صورت، تجهیزات شهری به دلیل حساسیت ساکنان و نگهداری و استفاده دقیق آنها، تا مدت‌ها قابل بهره‌برداری خواهد بود. امسال برای مشارکت‌پذیری اهالی اقدامی انجام داده‌اید؟  


کاری که طی این مدت به شکل عملی شاخص به سرانجام رسیده، در حوزه جداره‌سازی‌ها بوده است. قبل از این، جداره‌سازی از سوی شهرداری انجام می‌شد و کارها را از ابتدا تا انتها شهرداری برعهده می‌گرفت، اما امسال این امور به شیوه‌ای بهینه‌ و با مشارکت اهالی محله‌ها به انجام رسید. در این طرح املاکی که دارای ارزشند شناسایی شدند و بخشی از عملیات مانند نصب داربست و شست‌وشو را شهرداری انجام داد و مابقی کار، مثل طراحی، را شهروندان انجام دادند. از طرح‌های انجام‌شده می‌توان به «ملک کنت» اشاره کرد که در خیابان لاله‌زار، ضلع جنوبی چهارراه منوچهری، قرار دارد. آنجا عمارت باارزشی بود که توسط مالک جداره‌سازی شد.  

  آیا در بخش زیباسازی اقدامی انجام داده‌اید که حس تعلق به محله را بین ساکنان افزایش دهد؟  
این فعالیت‌ها متعدد بوده است. یکی از مهم‌ترین اقدامات نصب پالت‌های رنگی در ناحیه ۴ و در محله‌ای مانند محله هرندی انجام شده است. با این فضاسازی، خیابان هرندی شکل و رنگ امیدبخش‌تر و شادتری به خود گرفته است. از دیگر اقدامات می‌توان به نصب تابلوهای بازار اشاره کرد. به عبارت دیگر، تلاش‌های من و همکارانم معطوف به ایجاد شهر زیست‌پذیر است.  

احیای دریاچه پارک شهر

«محمدرضا ندرلو»، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار منطقه ۱۲، به احیای بوستان شهر اشاره می‌کند و می‌گوید: «دریاچه داخل بوستان شهر دوباره احیا شده و بعد از پایان محدودیت‌های ویروس کرونا قابل استفاده خواهد بود. همچنین یک مجموعه شهربازی و یک مجموعه بازی نوجوانان نیز در این بوستان ایجاد شده و اکنون در حال خدمات‌دهی به شهروندان است.  

راه‌اندازی ۳ بازار تره‌بار

دسترسی آسان به بازارهای تره‌بار برای تأمین نیازهای روزانه، همواره یکی از درخواست‌های مهم شهروندان از مسئولان شهری بوده است تا میوه و تره‌بار را با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب تهیه کنند. «محمدرضا ندرلو»، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهردار منطقه ۱۲، اعلام می‌کند که مدیریت شهری برای پاسخ به این نیاز اقدام به ایجاد ۳ میدان تره‌بار در محله‌های ایران، قیام و سیروس کرده است.  

کد خبر 631045 برچسب‌ها پسماند همشهری محله منطقه ۱۲ محیط زیست سبز شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پسماند همشهری محله منطقه ۱۲ محیط زیست سبز شهرداری معاونت خدمات شهری و محیط زیست سرانه فضای سبز آتش نشانی فعالیت ها انجام شده منطقه ۱۲ محله ها تره بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به تازگی قالیباف در نشست بررسی مسائل ارزی با حضور وزیر اقتصاد خطاب به خاندوزی، همکار سابقش و رئیس بانک مرکزی گفته بود که شرایط اقتصادی مناسب نیست ، از این‌رو برای ارائه راهکار اقتصادی فقط تا روز یکشنبه به دولت وقت می‌دهیم. این اظهارات رئیس قوه مقننه پاسخ دولت آن هم زودتر از موعد را به دنبال داشت، چنانچه معاون پارلمانی رئیسی در ساعت پایانی شامگاه جمعه طی اطلاعیه‌ای با ارائه آماری از بهبود شرایط اقتصادی خبر داد. سید محمد حسینی در پاسخ خود از هیچ ادعایی دریغ نکرد و به نوعی با سر هم کردن این آمار و ارقام به قالیباف گفت منتظر ارائه راهکار دولتی برای بهبود اوضاع اقتصادی نباشد چراکه اوضاع خیلی هم خوب است!

اما این اولین پاسخ سربالای دولت رئیسی به مجلس و مشخصا قالیباف نیست، کما اینکه پیش از این نیز معاون رئیس دولت سیزدهم در پاسخ به انتقادات نمایندگان نسبت به وضعیت اقتصادی، از آنها خواست به صورت کارشناسی اظهارنظر کنند و به این ترتیب نظرات آنها را غیرکارشناسی و نسنجیده خواند. حسینی حتی در اظهارنظری با اشاره به ۳ هفته پایانی عمر مجلس یازدهم، مدعی شد که این مجلس حتی مهلت استیضاح یک وزیر را هم ندارد.

در همین راستا این سوال مطرح می شود که با توجه به نزدیک شدن به پایان عمر مجلس یازدهم دولت با خیالی راحت از نظارت قوه مقننه این گونه اظهار نظر می‌کند و فضا را به سمت کشمکش و تنش های لفظی برده است یا مجلس قرار نیست در هفته های پایانی عقب نشینی کند و به دنبال ایفای نقش نظارتی خود است؟ از سوی دیگر دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون تلفیق و محمد حسن آصفری، نائب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین پاسخ‎های متفاوتی دادند چنانچه دلیگانی گفت مجلس در روزهای پایانی عمر خود هم از نظارت دست برنمی‌دارد اما آصفری گفت خیال دولت راحت است د چراکه مجلس یازدهم در روزهای پایانی عمر خود توان نظارت ندارد.

حاجی دلیگانی: مجلس با همه اختیارات تا ۶ خرداد روی کار است

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده اصفهان به ضرب الاجل تعیین شده از سوی قالیباف برای دولت و نامه معاون پارلمانی و ارائه آمارهای عجیب اقتصادی، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: طبق قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با همه اختیارات و وظایفی که دارد، تا ۶ خرداد ماه سال جاری بر روی کار است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق را از قوه مقننه سلب کند. چنانه قانون اساسی تأکید دارد که حتی یک روز هم کشور نباید بدون مجلس بماند، بنابراین الان که این قبیل مباحث مطرح می‌شود باید مشاهده کرد که هر کدام از پیشنهادات در زمان باقی مانده، امکان دارد طی شود یا خیر،چرا که هر کدام از اقدامات نظارتی یک فرآیندی دارند و آن فرآیند تابع زمان‌های خاص خود است، به عبارت دیگر پیشنهاد باید براساس زمان مورد نیاز برای اجرایی شدن، مطرح شود. وگرنه پیشنهادات از حیث میزان اعتبار هیچ تفاوتی میان این مجلس و مجلسی که عمر بیشتری از آن باقی مانده، نیست.

این نماینده مجلس درباره نامه چند هفته قبل معاون پارلمانی خطاب به نمایندگان با لحنی تند و علنی شدن اختلافات بین دو هفته، گفت: به نظر بنده مباحث کارشناسی در اختیار دولت است، بیانی که نماینده دارد شرح حال مردم است به این معنی که نماینده وظیفه دارد آنچه که مردم از او می‎خواهند، آنچه که مشاهده می‌کند و آنچه می‌شنود را با رعایت ضروریات اخلاقی، بیان کند. وگرنه در مورد اینکه چه کاری باید شود اگر نیاز به مصوبه قانون داشته باشد برعهده مجلس است اما چنانچه درباره عملکرد افراد در چارچوب قانون باشد به این ترتیب که استنکاف از قانون صورت گرفت باشد، برعهده کسانی است که مدیریت اجرایی دولت را برعهده دارند.

آصفری: دولت و مجلس به جای اینکه توپ را در زمین یکدیگر بیندازند، با هم گفتگو کنند

در حالی که حاجی دلیگانی به اختیارات و وظایف مجلس تا روز آخر تأکید می‌کند، آصفری می‌گوید مجلس در روزهای آخر عمر خود نمی‌تواند اقدام موثری انجام دهد و بهتر است دولت و مجلس برای حل مشکلات با هم گفتگو کنند.

محمد حسن آصفری، نائب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها در پاسخ به این سوال که«آیا مجلس نمی‌تواند مجلس در این ۳ هفته باقی مانده از عمر خود اقدامی انجام دهد و نظارت‌ها را مشخصا بر عملکرد اقتصادی دولت افزایش بدهد؟»، گفت: در حوزه قیمت ارز دولت به تنهایی مقصر نیست که بخواهیم یقه دولت را بگیریم و بگوییم دولت پاسخ دهد در حوزه ارز چه اقداماتی انجام داده است. در حقیقت اقدامات ما در مجلس هم در افزایش قیمت ارز بی‌تأثیر نبوده و شرایط به این ترتیب نیست که بگوییم دولت به تنهایی در این حوزه مقصر است.

بنده بر این باور هستم که برخی از اقدامات و رفتارهای دولت‌ها و مجلس‌های گذشته و هم دولت و مجلس فعلی در این قضیه نقش دارند، بنابراین اینکه به دولت گفته شود طی یک هفته وضعیت ارز را روشن کند، شدنی نیست. به عبارت دیگر بخشی از مسئله ارز با مسئله سیاست خارجی گره خورده است، به این معنی که در حوزه سیاست خارجه باید در مسیر گفتگو و گفتمان با دنیا تغییر و تحول انجام شود، گره‌های ارتباط ما با دنیا باز شود و با همه کشورهای دنیا در حوزه‌های مختلف ارتباط داشته باشیم. به عبارت دیگر باید بتوانیم غیر از رژیم صهمیونیستی که خط قرمز است، با بقیه کشورهای دنیا مسائل خود را باز کنیم.

وی افزود: نکته دیگر اینکه تحریم‌ها بر افزایش قیمت ارز و پایین آمدن ارزش پول ملی بی‌تأثیر نبودند. بنابراین باید در حوزه خنثی کردن تحریم و کنار گذاشتن آن اقدامات مختلفی انجام بدهیم. کما اینکه در حوزه مبادلات اقتصادی در مورد مبادله کلا با طلا اقداماتی انجام شود. البته در مجلس یازدهم پیشنهاد دادیم که مبادلات اقتصادی را به جای ارز با طلا انجام دهیم اما این پیشنهاد رأی نیاورد. در مجموع باید گره‌ها در بخش‌های مختلف که تأثیرگذار هستند، باز شود. در مورد اینکه بگوییم دولت طی دو هفته موظف است اقدامی در راستای کاهش قیمت ارز انجام دهد، نکته این است که از عمر مجلس یازدهم ۴ سال گذشت اینکه در دقیقه آخر از دولت بخواهیم مشکل ارز را حل کند، شدنی نیست و از طرف دیگر مجلس هم وظیفه دارد تا روز آخر مسائل و موارد خود را دنبال کند اما نمی‌توان به این روزهای آخر مجلس خیلی امیدوار بود که بتواند اقدامی انجام دهد و موضوعی را پیگیری کند چراکه فرصتی باقی نمانده و چنین امکانی در این حوزه وجود دارد. لذا بهتر است این بحث‌های دولت و مجلس کنار گذاشته شود و دولت و مجلس به جای اینکه توپ را در زمین یکدیگر بیندازند، در چارچوب گره‌گشایی از مسائل بنشینند و با یکدیگر گفتگو کنند.

هدف از علنی شدن اختلافات حذف قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم نیست

آصفری در پاسخ به این سوال که «فزایش بگومگوها میان دولت و مجلس آن در روزهای آخر عمر مجلس یازدهم تا چه اندازه با هدف کنار گذاشتن قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم صورت می‌گیرد؟»، گفت: بنده بعید می‌دانم هدف از علنی شدن اختلافات حذف قالیباف از ریاست در مجلس دوازدهم است چراکه مردم از شکل گرفتن اختلاف بین دولت و مجلس گلایه‌مند هستند و دولت و مجلس باید بتوانند در کنار یکدیگر مسائل و موارد را حل کنند، در جلساتی که با عنوان جلسه سران قوا برگزار می‌شود، تصمیمات درستی گرفته شود و به جای اینکه این قبیل مسائل وارد جامعه شوند، در همین جلسات حل شوند.

خیال دولت راحت است زیرا...

«شما به مهلت کم مجلس یازدهم اشاره کردید، بنابراین در این مهلت ۳ هفته خیال دولت بابت نظارت مجلس راحت است؟»، این سوالی است که آصفری در پاسخ به آن گفت: بله چراکه در این مدت خیلی کاری از مجلس برنمی‌آید که انجام دهد. در حال حاضر طرح‌ها و لوایح نیمه کاره در مجلس هستند، علاوه بر این مباحثی از قبیل بودجه و جداول آن باقی ماندند، بنابراین خیلی نمی‌توان امیدوار بود که این مجلس در روزهای آخر کاری انجام دهد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900225

دیگر خبرها

  • تکمیل پارکینگ محله چهل اختران قم
  • فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • رفع مشکلات معابر خاکی و پرتردد محله شهدای صفری
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت