Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از scitechdaily، محققان دانشگاه آریزونا موفق به تولید دستگاه‌های پوشیدنی پزشکی به صورت سه‌بعدی، شده‌اند که بر اساس اسکن بدن کار می‌کند. پیشرفت چشمگیر در نظارت و درمان بیماری‌ها، آزمایش دارو‌های جدید و توانایی ردیابی سلامت شخصی از جمله مزیت‌های استفاده از این دستگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسگر‌های پوشیدنی برای نظارت بر کارکرد تمام ارگان‌های بدن و همچنین اندازه گیری شروع ضعف در سالخوردگان، تشخیص سریع بیماری‌های کشنده، آزمایش اثربخشی دارو‌های جدید یا پیگیری عملکرد ورزشکاران حرفه‌ای نیاز به اندازه‌گیری و شمارش تعداد گام‌ها و ضربان را خواهد داشت.

این دستگاه پوشیدنی که به کمک محققان دانشگاه آریزونا طراحی شده است با نام دستگاه بیوسیمبیوتیک شناخته می‌شود که دارای چندین مزیت بی سابقه است.

دستگاه بیوسیمبیوتیک نه تنها به صورت سفارشی چاپ سه بعدی و بر اساس اسکن بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلکه باتوجه به داشتن قابلیت انتقال قدرت بصورت بی سیم و و ذخیره انرژی بالا می‌تواند در مدت ۲۴ ساعت و بدون نیاز به شارژ مجدد کار کند.

باتوجه به اینکه سنسور‌های پوشیدنی با محدودیت‌های مختلفی مواجه هستند. برای مثال، ساعت‌های هوشمند باید شارژ شوند و فقط به دلیل قرار گرفتن روی مچ دست حجم محدودی از اطلاعات را جمع آوری می‌کنند.

گوتروف و تیمش با استفاده از اسکن‌های سه بعدی بدن یک کاربر، با جمع آوری اطلات به وسیله روش‌های مختلفی از جمله MRI، سی تی اسکن و حتی ترکیب تصاویر هوشمند از تلفن‌های هوشمند، می‌توانند دستگاه‌های سفارشی را که دور قسمت‌های مختلف بدن می‌پیچند را چاپ کنند.

برای مثال برای اندازه گیری دمای بدن لازم است تا این سنسور زیر بغل قرار گیرد این درحالی است که نمی‌توان از یک وسیله پوشیدنی سنتی که روی مچ قرار دست و یا پا قرار می‌گیرد به چنین اطلاعات کلی دست یافت. توانایی تخصصی قرار دادن سنسور به محققان این اجازه را می‌دهد تا پارامتر‌های فیزیولوژیکی را که در غیر این صورت نمی‌توانستند اندازه گیری کنند را انجام دهند.

هرچند این دستگاه جزو اولین پوشیدنی‌ها برای ردیابی سلامت و عملکرد بدن نیست، اما نمونه فعلی آن توانایی ردیابی معیار‌ها به طور مداوم و با دقت کافی را خواهند داشت.

برخی از پوشیدنی‌هایی که توسط محققان مورد استفاده قرار می‌گیرد، بصورت لکه‌هایی هستند که به پوست می‌چسبند، اما هنگامی که پوست عرق می‌کند این لکه‌های پوشیدنی نیز از بین می‌روند، حتی پوشیدنی‌های بسیار پیچیده‌ای که در محیط‌های بالینی مانند مانیتور‌های ECG مورد استفاده قرارمیگیرند هم با چنین مشکلاتی مواجه می‌شوند.

بی سیم نبودن این سنسور به شدت تحرک را محدود می‌کند بنابراین متصل بودن این سنسور‌ها به دستگاه‌های خارجی حجیم سبب می‌شود تا بیماران نتوانند کار‌های معمول روزانه خود را انجام دهند.

دستگاه بیوسیمبیوتیکی از چسب استفاده نمی‌کند و قدرت خود را از یک سیستم بی سیم با برد چند متری دریافت می‌کند. این دستگاه همچنین شامل یک واحد کوچک ذخیره انرژی است که حتی در صورت خارج شدن محدوده سیستم از جمله خارج از خانه، کار می‌کند.

گوتروف گفت: این دستگاه‌ها طوری طراحی شده اند که نیازی به تعامل با کاربر ندارند و شیوه استفاده از آن بسیار آسان خواهد بود.

بیشتر بخوانید

استفاده از حسگر‌های میکروالکترونیکی در بافت بدن برای ذخیره انرژی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری نانو چاپگرهای سه بعدی اندازه گیری دستگاه ها بی سیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۹۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است

در برنامه بالاتر موضوع واردات یا تامین لوکوموتیو از داخل کشور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات موافق و مخالف بررسی شد. آقای اسلامی مدیرعامل مپنا لوکوموتیو و آقای رستمی رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران به سوالاتی پاسخ دادند.

اسلامی گفت: ما در حال حاضر کمبود لوکوموتیو داریم که از سال‌های گذشته این کمبود رسوب کرده است. ما در کشور بین ۲۵ تا ۳۰ دستگاه لوکوموتیو نیاز داریم، به شرط اینکه تعمیرات لوکوموتیو‌های موجود در کشور را هم انجام دهیم. ظرفیت تولید داخل کشور برای پاسخگویی به این نیاز کافی است و حتی بیشتر از این نیاز را هم می‌توانیم پاسخ دهیم.

او افزود: به طور متوسط سالانه ۳۰ دستگاه لوکوموتیو در بخش باری نیاز داریم. در بخش مسافری اگر تمام لوکوموتیو‌هایی که در کمتر از ۱۵ سال اخیر خریداری شده است وارد خدمت رسانی شوند، فعلا پاسخگوی نیاز خواهد بود و اگر کمبودی وجود داشت می‌توان از بخش‌های دیگر استفاده کرد. کل لوکوموتیو‌های راه آهن که اکنون در بخش باری فعال هستند، ۵۰۶ مورد است.

رستمی گفت: ما یک هزار دستگاه لوکوموتیو در کشور داریم که از این تعداد ۸۰۴ دستگاه متعلق به دولت است و ۱۹۷ دستگاه مربوط به بخش خصوصی است. تعداد ۵۲۴ لوکوموتیو در حال فعالیت است و ۵۰ درصد از ظرفیت لوکوموتیو ما عملا زمین گیر است. برای جایگزینی این میزان از لوکوموتیو فرسوده هم نیاز است که از ظرفیت تولید داخل استفاده کنیم و هم به بخش خصوصی اجازه دهیم که واردات انجام بگیرد.

اسلامی در پاسخ گفت: بسیاری از این لوکوموتیو‌های فرسوده، با یک سرمایه جزئی می‌توانند مورد بهره برداری قرار بگیرند. هزینه واردات یک لوکوموتیو به اندازه تعمیر ۳ لوکوموتیو است. اگر سرمایه‌ای که می‌خواهیم برای واردات هزینه کنیم، برای تعمیرات صرف کنیم این لوکوموتیو‌ها به چرخه خدمت رسانی اضافه خواهند شد. تاکنون هر وارداتی هم از طرف بخش خصوصی انجام شده، لوکوموتیو‌های دست دوم و ۳۵ ساله وارد کرده است. هیچ بخش خصوصی لوکوموتیو نو وارد نکرده است. دولت می‌تواند این لوکوموتیو‌های فرسوده را به بخش خصوصی واگذار کند تا آنها با هزینه‌های اندک دوباره آنها را وارد مدار خدمت رسانی کند.

رستمی گفت: دولت تمایلی ندارد لوکوموتیو‌هایی که فرسوده هستند را به مزایده بگذارد و هر شرکتی میزانی آن را بگیرد و به جای واردات، تعمیرات آن را انجام دهد و در خط سرویس دهی قرار بگیرد. بر اساس ظرفیت هایی که برای ما انجام می‌شود می‌توانیم واردات را انجام دهیم. در حال حاضر شرکت‌های ما آمادگی دارند، از شرکت‌های چینی لوکوموتیو‌های صفر را وارد کنند، اما در این زمینه محدودیت برای ما از طرف دولت ایجاد شده است.

اسلامی در ادامه گفت: در برنامه هفتم پیش بینی شده که ۵۵۰ لوکوموتیو طی سال‌های برنامه تامین شود که سالی ۱۱۰ دستگاه می‌شود. از این تعداد نصف آن مربوط به بازسازی لوکوموتیو‌های موجود است. اولویت تامین واردات هم با بخش داخلی است، حتی مصوبه مجلس هم این امکان را فراهم کرده که لوکوموتیو دسته دوم با عمر کمتر از ۱۵ سال وارد شود. پس محدودیت و ممنوعیتی برای واردات وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • شکست رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج ایستگاه شهید سلطانی افتتاح می شود
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • ۴۵ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد فرسوده است
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • نحوه ساخت آسان یک قفل با میلگرد (فیلم)
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D