Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-05-09@02:22:02 GMT

رد پای شوم برجام روی مشکلات گازی امروز کشور

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۰۱۱۸

رد پای شوم برجام روی مشکلات گازی امروز کشور

به گزارش آخرین نيوز به نقل از تسنیم، در سند چشم‌انداز 1404 تأکید شده است که ایران در سال 1404 حداقل سهمی 8 تا 10 درصدی از تجارت جهانی گاز داشته باشد و در حالی که در یک‌چهارم پایانی زمان تحقق برنامه‌های مورد تأکید سند چشم‌انداز بیست‌ساله کشور هستیم، سهم ایران در تجارت جهانی گاز حدود 1.5 درصد است.

در سند ملی راهبرد انرژی کشور مصوب 1396 نیز که در مقدمه‌ آن اعلام شده "سندی جامع و همه‌سویه برای مدیریت بخش انرژی کشور تا افق سال 1420 هجری خورشیدی است"، اتخاذ تدابیر کارآمد در حوزه دیپلماسی انرژی برای افزایش سهم ایران از تجارت جهانی گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی، مورد تأکید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این تأکیدات قوانین بالادستی و همچنین با نگاهی به برنامه‌های گذشته که قرار بود در سال 1393 به صادرات روزانه 500 میلیون مترمکعبی گاز برسیم، صادرات گاز در سال 1399 در بیشترین میزان به روزانه حدود 75 میلیون مترمکعب رسید.

در سالهای گذشته، همواره روی فرصت‌های ایران برای صادرات گاز و تبدیل شدن به هاب گازی منطقه و ضرورت افزایش سهم کشورمان از تجارت گاز جهان سخن می‌گفتیم، اما از زمستان سال گذشته با پدیده‌ای مواجه شدیم که یک دهه قبل از آن حتی خواب این تهدید را نمی‌دیدیم. ایران که در جایگاه دوم دارندگان گاز‌‌ طبیعی جهان قرار دارد و 18درصد از ذخایر گاز جهان در کشور ماست، با مشکل کمبود عرضه گاز نسبت به نیاز مصرفی مواجه شده است.

این مشکل در زمستان سال جاری نسبت به زمستان سال گذشته تشدید شده و به گفته وزیر نفت با کسری روزانه 200 میلیون مترمکعبی تراز گاز در زمستان امسال مواجه‌ایم.

ریشه این مشکل در دولت‌های قبلی است؛ اما عمده دلایل تبدیل فرصت گازی به این تهدید را باید در 8 سال فعالیت دولت تدبیر و امید جست‌وجو کرد. اول آنکه در بخش مدیریت تقاضا، در 8 سال گذشته هیچ اقدام مثبتی برای مدیریت مصرف انرژی در کشور صورت نگرفت و تمامی برنامه ها و تأکیدات از جمله قانون اصلاح الگوی مصرف، در مقام اجرا مغفول ماند. ثانیاً در بخش عرضه، در زمینه افزایش ظرفیت تولید، بسیاری از میادین، از جمله میادین گازی مشترک متأثر از سالها وقت‌کشی دولت در تحقق قراردادهای IPC‌ و سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در روزگاری که دولت به فکر "چیدن سیب و گلابی" از باغ برجام بود، معطل ماندند و وقتی "آفتاب تابان" برجام تو زرد از آب درآمد و "خسارت محض" آن بر همگان روشن شد، یک‌به یک آثار افول اقتصادی کشور از معطل نگاه داشتن ظرفیـت‌ها با امید واهی گشایش برجامی، مشخص شد.

بدون شک یکی از آثار شوم برجام و دولتی که در راه امید به برجام، هر نوع تدبیری را فدا کرد، این بود که توسعه میادین گازی از برنامه عقب ماند و یک به یک در پالایشگاه‌های گازی کشور با ظرفیت خالی مواجه شدیم. حتی در برخی میادین گازی، اجرای به‌موقع اسیدکاری چاه‌ها و اقدامات لازم برای جلوگیری از افت تولید، مغفول ماند و میادین گازی متعددی با افت تولید مواجه شدند.

امروز در شرایطی به زمستان 1400 نزدیک می‌شویم که وزارت نفت فرصت چندانی برای جبران کسری تراز گاز و پرکردن فاصله سقف تولید با نیاز مصرف ندارد و زمستان امسال باید با راهکارهای ضرب‌العجل و فوق‌العاده مدیریت شود؛ اما برای سالهای آینده، باید توسعه میادین و حفظ و نگهداشت تولید میادین در حال بهره برداری و همچنین تکمیل ایستگاه‌های تقویت فشار و به‌سازی خطوط لوله‌گاز و استفاده از ظرفیت‌های ذخیره گاز در فصل گرم و برداشت در فصل سرد سال انجام گیرد تا تهدید کسری تراز گاز را به فرصت حضور پرقدرت در بازار گاز تغییر دهیم.

منبع: آخرین نیوز

کلیدواژه: میادین گازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۰۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات مردم با همت مدیران امکان پذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین محبیان عصر چهارشنبه در جریان میز خدمت استاندار و مدیران کل در روستای نجف‌آباد اظهار کرد: امروز دیدار چهره به چهره استاندار با مردم برپا شد و در این جلسه تمامی مدیران کل با مردم دیدار دارند و به رفع مشکلات مردم می‌پردازند.

وی افزود: به همت استاندار میز خدمت در این روستا برپا شده است و مدیران کل نیز در راستای خدمت هرچه بیشتر به مردم تلاش خواهند کرد.

وی ادامه داد: این اقدام بسیار خوب و مبارک است که اتفاق افتاده است و دیدار چهره به چهره بین مردم و مدیران کل برقرار شده است.

فرماندار بیجار خاطر نشان کرد: امروز استاندار کردستان در دو بخش مرکزی و چنگ الماس و کرانی حضور یافتند تا به صورت مستقیم به رفع مشکلات مردم بپردازند.

محبیان یادآور شد: بخش چنگ الماس از بخش‌های وسیع در شهرستان بیجار است و این مهم می‌طلبد به مردم این منطقه بیشتر توجه شود.

فرماندار بیجار گفت: رفع مشکلات مردم یک ضرورت مهم بوده که با همت مدیران این مهم امکان پذیر است.

گفتنی است؛ عصر امروز با حضور استاندار کردستان استخر سرپوشیده شهر یاسوکند نیز کلنگ زنی شد.

احداث استخر یاسوکند یک مطالبه مردمی بود و با مساعدت مسؤولان شهرستانی این اقدام در حال انجام است.

لازم به ذکر است؛ این استخر ظرف مدت ۱۸ ماه با ۶۰ میلیارد تومان هزینه ساخته خواهد شد.

کد خبر 6100829

دیگر خبرها

  • پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی
  • رفع مشکلات مردم با همت مدیران امکان پذیر است
  • نگاه دولت سیزدهم به کردستان یک نگاه ویژه است
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • الزام رعایت ملاحظات ایمنی و اچ‌اس‌ئی هنگام تعمیرات نیروگاه ها
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • قیمت تخم مرغ در میادین تره‌بار
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس