Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-29@12:30:33 GMT

رشد ۹۸ درصدی ارزش تجارت ایران در شهریورماه

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۰۳۳۶

رشد ۹۸ درصدی ارزش تجارت ایران در شهریورماه

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار داشت: سرجمع تجارت غیر نفتی کشور در رویه‌های صادرات و واردات در ششمین ماه سال ۱۴۰۰ از لحاظ وزنی ۱۹ میلیون و ۸۴۱ هزار تن به ارزش ۱۰ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار بوده است که سهم صادرات در این ماه (۳۱ روز)، ۱۴ میلیون و ۵۲۲ هزار تن به ارزش چهار میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار بوده است که نسبت به صادرات کشور در شهریور ماه سال ۹۹ از لحاظ وزنی ۷۵ درصد و از لحاظ ارزش نیز رشد ۵۶ درصدی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: صادرات کشور در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه امسال با رشد ۱۰۳ درصدی در وزن و ۲۵ درصدی در ارزش همراه بوده است.

لطیفی در خصوص مقاصد کالاهای ایرانی در شهریور ماه گفت: ترکیه با پنج میلیون و ۸۳۹ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار با رشد هزار و ۵۱۲ درصدی در وزن و ۵۵۳ درصدی در ارزش نسبت به ماه گذشته و رشد یکهزار و ۴۲۰ درصدی در وزن و ۶۹۶ درصدی در ارزش نسبت به شهریور سال گذشته در رتبه نخست قرار گرفت. بعد از ترکیه، عراق با یک میلیون و ۸۶۳ هزار تن کالا به ارزش ۶۷۷ میلیون دلار با رشد ۳۰ درصدی در وزن و ۱۹ درصدی در ارزش نسبت به شهریور سال ۹۹ و رشد ۷۲ درصدی در وزن و ۸۶ درصدی در ارزش کالاهای صادراتی ایران نسبت به مرداد ماه در رتبه دوم قرار دارد.

وی ادامه داد: چین که در ماه‌های گذشته در رتبه نخست مقاصد صادراتی ایران قرار داشت در شهریور ماه با دو میلیون و ۵۰۹ هزار تن به ارزش ۶۶۸ میلیون دلار در رتبه سوم قرار گرفت، صادرات کشورمان به چین در شهریور رشد ۱۱ درصدی در وزن و کاهش یک درصدی در ارزش را نسبت به شهریور سال ۱۴۰۰ داشته است، اما نسبت به مرداد ماه امسال ۳ درصد در وزن رشد و ۵۶ درصد در ارزش کاهش داشته است. امارات هم با ۸۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۳۱ میلیون دلار با کاهش ۳۳ درصدی در وزن و ۱۲ درصدی در ارزش نسبت به شهریور ۹۹ و رشد ۱۱۵ درصدی در وزن و ۱۶ درصدی در ارزش نسبت به ماه گذشته در رتبه چهارم قرار گرفت و نهایتاً افغانستان با ۳۵۱ هزار تن خرید کالا از ایران به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار در شهریور ماه امسال نسبت به شهریور سال قبل ۵۰ درصد در وزن و ۳۹ درصد در ارزش کاهش داشته است و نسبت به ماه قبل ۳ درصد در وزن کاهش و ۱۳ درصد در ارزش افزایش را شاهد بودیم.

سخنگوی گمرک در خصوص میزان واردات در ششمین ماه سال گفت: در ۳۱ روز شهریور ماه امسال پنج میلیون و ۳۱۹ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار به صورت ترخیص قطعی وارد کشور شد که نسبت به واردات در شهریور ماه سال ۹۹ از لحاظ وزن ۹۲ درصد و از لحاظ ارزش ۱۰۷ درصد رشد داشته است. اما در مقایسه با مرداد ماه ۱۴۰۰ رشد ۳۰۶ درصدی در وزن و ۲۱۶ درصدی در ارزش را نشان می‌دهد؛ که این امر با اهتمام دولت مردمی سیزدهم و هماهنگی‌های صورت گرفته برای تأمین نیازهای اساسی و ضروری کشور صورت چشم گیری در شهریور ماه داشته است.

وی در خصوص کشورهای مبدا خرید کالاهای وارداتی ایران گفت: امارات با یک میلیون و ۴۸۵ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار نسبت به مردادماه رشد ۳۰۳ درصدی در وزن و ۱۶۹ درصدی در ارزش و نسبت به شهریور سال قبل ۲۵۴ درصد در وزن و ۱۴۲ درصد در ارزش رشد داشته است چین با ۴۱۸ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۳۳ میلیون دلار نسبت به ماه قبل رشد ۲۲۹ درصدی در وزن و ۲۰۱ درصدی در ارزش را تجربه کرده است، ترکیه با ۵۴۰ هزار تن کالا به ارزش ۶۴۱ میلیون دلار رشد ۷۳ درصدی در وزن و ۷۶ درصدی در ارزش صادرات به ایران را نسبت به مردادماه را داشته، سوئیس با ۳۷۱ هزار تن کالا به ارزش ۳۲۸ میلیون دلار نسبت به مرداد ماه رشد ۱۷۵۰ درصدی در وزن و ۸۹۳ درصدی در ارزش را به خود اختصاص داده است و آلمان با ۴۴ هزار تن کالا به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار کاهش ۸۱ درصدی در وزن و رشد ۳۵ درصدی در ارزش کالاهای معامله شده برای بازار ایران را نسبت به مرداد ماه داشته است.

لطیفی در خصوص کالاهای عبوری از ایران در ششمین ماه سال گفت: در شهریور ماه امسال یک میلیون و ۱۲۹ هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران عبورک رده است که نسبت به کالای عبوری از کشورمان در مرداد ماه ۱۶ درصد رشد و نسبت به شهریور ۹۹ رشد ۶۳ درصدی داشته است و این میزان کالای عبوری از ایران بیشترین حد نصاب در ماه‌های اخیر است.

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: تجارت ایران گمرک درصدی در ارزش نسبت هزار تن کالا به ارزش نسبت به شهریور سال نسبت به مرداد ماه درصدی در ارزش هزار تن به ارزش درصدی در وزن شهریور ماه درصد در ارزش میلیون دلار درصد در وزن نسبت به ماه ماه امسال ماه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۰۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲

به گزارش قدس آنلاین، بابک نگاهداری با بیان اینکه اقدامات محرومیت زدایی در ۱۵ سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب شرقی کشور افزایش‌یافته، اظهار کرد: بررسی وضعیت محرومیت مناطق مختلف کشور نشان از آن دارد که محرومیت در مناطق مختلف کاهش یافته و این امر از سوی مردم هم محسوس بوده است. 

وی بیان کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد روند محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان شدت پیدا کرده و در بازه زمانی ۱۵ ساله، محرومیت زدایی در این استان از ۲۱ استان دیگر بیشتر بوده است. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: با این اقدامات ۲۱ درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان، یعنی بیش از ۵۸۰ هزار نفر، از محرومیت خارج‌ شده‌اند. 

وی توضیح داد: بررسی‌ها نشان‌می‌دهد این اقدامات تنها در مناطق شهری استان متمرکز نبوده و روستاها نیز در کانون توجه برنامه‌های محرومیت‌زدایی قرار داشته است.

نگاهداری اظهار کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ درصد از ساکنان مناطق روستایی و ۱۷ درصد از ساکنان مناطق شهری این استان، از محرومیت خارج شدند. 

وی با بیان اینکه محرومیت مناطق کشور یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سیاست‌گذاران و برنامه ریزان کشور محسوب‌می‌شود، گفت: این مهم هر ساله در قوانین بودجه سنواتی نیز مورد توجه قرار گیرد. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس استان سیستان و بلوچستان را می‌توان کانون توجه اعتبارات محرومیت‌زدایی در قوانین بودجه دانست، گفت: هرساله اعتبارات قابل توجهی به‌منظور رفع محرومیت مناطق کشور در نظر گرفته‌می‌شود که بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد سیستان و بلوچستان رتبه نخست این اعتبارات را در میان استان‌های کشور در دهه اخیر داشته است.

وی توضیح می‌دهد: به‌طور متوسط سهم اعتبارات این استان از بودجه محرومیت‌زدایی نسبت به سهم استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی از این اعتبارات به‌ترتیب حدود ۴، ۳ و ۲.۵ برابر است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: اعتبارات مصوب برای پروژه‌های محرومیت‌زدایی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده است که می‌توان گفت با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ مواجه بوده است. 

وی تصریح‌کرد: این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۶.۸ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته که نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است.

انتهای پیام

پایان پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • قیمت طلا و سکه امروز 8 اردیبهشت 1403
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها