Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@09:06:00 GMT

مقصر حمله صدام هم امام شد!

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۰۸۸۱

مقصر حمله صدام هم امام شد!

جوان نوشت: در یادداشت منتشر شده در این سایت به قلم ابوالفضل نجیب، نویسنده از ملاقات خصوصی خود با مهدی بازرگان در خلال یک سفر به کاشان در عاشورای سال ۵۹ می‌نویسد: «مهم‌ترین سؤالی که از بازرگان پرسیدم درباره آغازکننده جنگ بود.» جواب سؤال او البته روشن است؛ ایران به عراق حمله کرد یا عراق به ایران؟ چرا چنین سؤالی طرح می‌شود در حالی که حتی سازمان ملل هم عراق را آغازگر جنگ شناخت؟

خط تحریف همیشه با دروغ نیست؛ گاه با تحلیل ساده‌لوحانه و از خودبیگانگی همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سؤال پرسیده می‌شود تا پاسخی را از قول بازرگان بخوانیم. پاسخ مطلوب اصلاح‌طلبان! پاسخی که نشان می‌دهد بازرگان و دوستداران او در دوگانه صدام و خمینی هم حاضر نیستند طرف خمینی بایستند! نویسنده در یادداشت مذکور از قول بازرگان در پاسخ به این سؤال می‌نویسد: «از فردای انقلاب دعایی سفیر ما در عراق بود و ما مدام در روابط عرفی از حسن همجواری حرف می‌زدیم، اما در عمل با استفاده از پوشش سفارت و مصونیت دیپلماتیک کسانی به‌طور مرتب کمک‌های نقدی و غیر نقدی و اعلامیه و… در اختیار مخالفان صدام از جمله الدعوه قرار می‌دادند. تا اینکه یک روز دعایی آمد نزد من و گفت نماینده صدام آمد سفارت و به این وضعیت اعتراض و به طور خلاصه به تعبیری گفت یا رومی روم شوید یا زنگی زنگ. بعد از این به ملاقات آقای خمینی رفتم و قضیه را مطرح کردم و اینکه عراقی‌ها متوجه رفتار و گفتار دوگانه ما هستند و تکلیف دولت را از این بابت روشن کنید.»
یادداشت مذکور می‌افزاید: «بازرگان گفت واکنش آقای خمینی به حرف‌های من فقط یک جمله بود و اینکه صدام باید برود؛ و بعد حاضر به شنیدن هیچ حرف و اظهار نظر دیگری نشد و فقط تأکید همان که گفتم.»

دلیل حمله صدام به ایران حتی در نگاه تحلیلگران غربی هم روشن است؛ پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و احساس خطر اعراب، اتحاد غرب و شرق با صدام و دوستان عربش در این احساس خطر، تحلیل ضعف ایران پس از انقلاب و...
کنت آر. تیمرمن، روزنامه‌نگار و نویسنده سیاسی که یکی از مؤسسان و مدیر اجرایی بنیاد دموکراسی در ایران و رسماً خواستار تغییر نظام در ایران است، در کتاب «سوداگری مرگ (ناگفته‌های جنگ عراق با ایران) می‌نویسد: «ملاقات صدام و برژینسکی در تیرماه سال ۵۹ در مرز دو کشور اردن و عراق، بخشی از تلاش‌های مشترک امریکا و عراق، با هدف هماهنگ کردن فعالیت‌های دو کشور علیه ایران بود. این دیدار به منزله چراغ سبز امریکا به عراق در مورد جنگ با ایران تلقی شد.».

اما از نگاه این اصلاح‌طلبان و بازرگان، مقصر امام خمینی و سیاست‌های ایران بوده و تحریکات ایران باعث تجاوز صدام به ایران شده است. امام و ایران با صدام خوب نبودند، در این که تردیدی نیست، اما آیا چنین رویداد‌هایی تجاوز نظامی و جنگ هشت ساله را توجیه می‌کند؟!

جالب است یک بار دیگر مرور کنیم که سه سال پس از پایان جنگ ایران و عراق، یعنی در سال ۱۹۹۱ خاویر پرز دکوئیار (دبیرکل وقت سازمان ملل متحد) رسماً و بر اساس نظر گروه ناظر نظامی سازمان ملل متحد، عراق را آغازگر جنگ معرفی و از خواسته ایران برای دریافت غرامت جنگی حمایت کرد.

این یادداشت در ادامه از جفا به امام در مقصر جلوه دادن ایشان برای آغاز جنگ فراتر می‌رود و حتی پایان جنگ را به دلیل «بی منطقی» امام می‌داند: «آخرین سؤالی که از بازرگان پرسیدم این بود که برای پایان دادن به جنگ چه باید کرد، و پاسخ صریح بازرگان این بود: امام باید سر منطق بیاید.» از مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام البته انتظاری نیست و نشان داده‌اند که برخلاف وظیفه خود، جناحی با تحریف و توهین نسبت به امام خمینی برخورد می‌کنند. با این حال، توهین چنین جمله‌ای صرف نظر از غلط و مغرضانه بودن تحلیل آن آشکار است.

مرحوم هاشمی در پاسخ ادعای بازرگان و ... که ایران را مقصر وقوع جنگ می‌دانند، می‌گوید: «انقلابی که تازه پیروز شده و مسئله تصفیه ارتش، پلیس، سازمان‌های اطلاعاتی و همچنین مسئله گروهک‌های فراوان چپ و راست و درگیر با جنگی مسلحانه در داخل کشور، چگونه می‌تواند عراق را تحریک به جنگ کند؟»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۰۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»

علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور ظهر امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که صبح امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد از سالن فرش دست‌باف، صنایع‌دستی و گردشگری بازدید کرد.

شالبافیان با اشاره به استقبال بیش از ۸۰ کشور و دو هزار تاجر و بازرگان خارجی از اکسپو ۲۰۲۴ ایران افزود: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با دو ماموریت در این نمایشگاه حضور دارد.

او معرفی ظرفیت‌ها و محصولات گردشگری کشور را به‌عنوان ماموریت اصلی مطرح کرد و ادامه داد: متناسب با این ماموریت محتوا‌های مکتوب و ویدئویی متعدد و متنوعی تهیه شده است که علاوه بر پاویون وزارتخانه در نقاط مختلف نمایشگاه به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود.

معاون گردشگری کشور تصریح کرد: در درب ورودی سالن‌های نمایشگاه استند‌هایی همراه با کیو آر کد به هشت زبان جانمایی شده است که برای بازدیدکنندگان امکان دسترسی کامل و متنوعی را به جاذبه‌ها و واقعیت‌های جامعه ایران فراهم می‌کند.

شالبافیان با بیان اینکه در تولید محتوای امسال تنها معرفی جاذبه‌های گردشگری مدنظر نبوده است، نشان دادن ویژگی‌های جامعه ایران و برقراری امنیت در پهنه کشور را در محتوا‌های عرضه شده حائز اهمیت عنوان کرد.

او حضور فعالان گردشگری و صنایع‌دستی را به‌منظور تعامل با تجار سایر کشور‌ها دومین ماموریت وزارتخانه عنوان کرد و افزود: دو سالن برای عرضه و ارائه محصولات صنایع‌دستی در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته است و در حوزه گردشگری نیز برخی دفاتر خدمات مسافرتی برای تسهیل سفر تجار و ارائه بسته‌های سفر آتی در نمایشگاه حضور دارند.

معاون گردشگری کشور برگزاری این نمایشگاه را با توجه به وقایع اخیر کشور حائز اهمیت دانست و از آن به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی اکسپو امسال نام برد و ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه نشانگر امنیت موجود در کشور است که این واقعیت تصویری می‌تواند توسط تجار و بازرگانان به دنیا مخابره شود و اندک تردید‌های به وجود آمده به دلیل شرایط اخیر را خنثی کند.

شالبافیان در توضیح ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در این نمایشگاه گفت: یکی از محور‌های فعالیت بازرگانان و تجار می‌تواند سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های گردشگری باشد که به این منظور ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری که فعالیت‌های اداری و مجوز‌های آنها اخذ شده آماده شده است.

معاون گردشگری کشور ادامه داد: همچنین از ۶۰۰ بسته سرمایه‌گذاری آماده شده ۱۶۰ پروژه دارای حجم سرمایه‌گذاری بالای ۴ میلیون دلار هستند.

او با بیان اینکه رویداد‌های این چنینی می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمک کند، افزود: از ابتدای دولت سیزدهم حجم سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه گردشگری رشد ۱۸ برابری داشته و تا پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۵۶ میلیون دلار رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق (فیلم)
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • عروس بزرگ امام چرا همسرش را «داداش» صدا می‌زد؟
  • عروس بزرگ امام چرا همسرش را «داداش» صدا می زد؟ /آقا مصطفی اصلا از وضعیت نجف راضی نبود /او نمی خواست مثل بقیه پوشیه بزنم
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن