Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد مردم به استقبال ارزیاب یونسکو آمده‌اند، پروسه ثبت جهانی کاروانسراهای ایران به بازدید کاروانسرای رشتی عقدا رسیده است و مشاور وزیر میراث می‌گوید: استقبال بسیار قابل توجه مردم نشان می‌دهد که آنها به ارزش‌های این کاروانسراها پی برده‌اند.

ارزیاب یونسکو به همراه تیم میراثی خود، پای در محوطه کاروانسرای رشتی در اردکان گذاشته است؛ اینجا آخرین مقصد در یزد برای ارزیابی است، با دقت و آرامش به فضا نگاه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شور و استقبالی که مردم محلی را به کاروانسرا کشانده، خودش حکایت از لبخندهایی دارد که آینده روشن کاروانسراها را حق خود می‌دانند؛ مردمی که پا به پای میراث فرهنگی در حفظ این ابنیه، سال‌های‌سال کوشیده‌اند و آن را بخشی از هویت خود می‌دانند.

از هر گوشه کاروانسرای رشتی، نوای حیات پیشه‌ای به گوش می‌رسد؛ از نوای موسیقی کودکانی که دوره آموزشی خود را در دل کاروانسرا می‌گذارنند تا صدای چیک چیک دارایی‌بافی کودکی که در گوشه دیگری از این بنا مشغول است.

ارزیاب همچنان که از دیدن چنین صحنه‌هایی به وجد آمده است، به پیرمرد سبدباف و پیرمرد جاروباف نگاه می‌کند. هر دو با ذوق کار می‌کنند، یکی آواز می‌خواند و دیگری هم لبخند زنان مشغول به فعالیت است.

صدای باد و بخشی از معماری بادگیر کارونسرا، ارزیاب را چنان به وجد آورده که با دقت به حفره‌های درون بادگیر دو طبقه و زیبای کاروانسرا نگاه می‌کند و از نوای باد و لمس آن، لذت می‌برد.

کاروانسرا و شور و نشاطی که با حضور ارزیاب به خود دیده است، چشم‌نوازترین صحنه‌هایی است که در کاروانسرای رشتی به چشم می‌آید و مشاور میراث فرهنگی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در دوره فعالیت خود به عنوان معاون میراث فرهنگی وزیر، پیگیری این پرونده را آغاز کرده، پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای ایران را بسیار مهم و بزرگ می‌داند.

«محمدحسن طالبیان» در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: شش کاروانسرا از دوره‌های مختلف ساسانی تا قاجار را انتخاب کردیم که هر کاروانسرا ویژگی‌های منحصر به فرد خودش را دارد.

وی اضافه می‌کند: قرارگیری موقعیت کاروانسراهای منتخب در مسیر شبکه راه‌ها خصوصاً در شاهراه خراسان که از کربلا تا مشهد است برای ما اهمیت زیادی دارد.

طالبیان با بیان این که ۲۴ استان دارای کاروانسرا هستند که در استان یزد، کاروانسراهایی از شهرهای اردکان و میبد را انتخاب کردیم، می‌گوید: هر کدام از این کاروانسراها ویژگی‌های خاص خودش را دارد اما حریم این ابنیه نیز بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان این که بازدید میدانی اول از این پرونده طی مدت ۱۰ روز انجام شده است، تصریح می‌کند: ۱۰ روز بعدی نیز ارزیاب دیگری برای بازدید از کاروانسراها مجدداً خواهد آمد.

این مسئول با بیان این که ارزیاب و کارشناسان اشکالات را مشاهده و مکاتبه می‌کنند، خاطرنشان می‌کند: ما همیشه تلاش خود را برای پیگیری این مسئله به بهترین شیوه انجام می‌دهیم و اشکالات مورد نظر را نیز برطرف می‌کنیم.

وی با بیان این که عمده‌ترین اشکالات مربوط به حریم کاروانسراهاست، می‌گوید: نحوه استفاده از کاروانسراها، تیرهای برق در حریم و ایجاد برج مخابرات در مجاورت بنا، جزو مهمترین اشکالات موجود بوده است، البته مسائلی مانند برنامه‌های استفاده دراز مدت از بناها و تهدیدات محیطی و طبیعی در خصوص کاروانسراها نیز موضوعی است که باید برای هر کدام از آن‌ها تدبیر شود.

طالبیان در پایان ضمن اشاره به این که مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز در حوزه کاروانسراها بسیار مهم است، می‌گوید: ارزش‌های این کاروانسراها در نگاه جوامع محلی بسیار است و ارزیابان به این مقوله نیز توجه ویژه‌ای دارند که خوشبختانه استقبال بسیار قابل توجه مردم محلی تاکنون نشان داده که آن‌ها به ارزش‌های این بناها پی برده‌اند.

گفتنی است؛ در ادامه این پروسه، گزارش ارزیابی ارزیابان به ایکوموس گزارش می‌شود و متولیان باید بتوانند به سوالات آن‌ها پاسخ دهند تا فرایند ثبت تکمیل شود ولی این روند تا تیرماه سال ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی یونسکو کاروانسرا يزد میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۱۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ر حاشیه جلسه بررسی آسیب‌های وارد شده به شهرستان کاشان ناشی از سیلاب روز گذشته گفت:به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، جهاد کشاورزی و شهرداری‌ها اعلام شد که ارزیابی خسارت را انجام دهند، دستگاه‌های یادشده در مدت سه روز باید ارزیابی خود را ارائه کنند.

منصور شیشه فروش  افزود: عوامل امدادی ازجمله شهرداری، آتش نشانی، هلال احمر، نیروی انتظامی، آب و فاضلاب و تیم‌های مدیریت بحران در مناطق و دهیاری‌ها فعال بودند و از روز گذشته ۴ اردیبهشت تا پایان صبح امروز شبانه روزی خدمت رسانی کردند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد:تخلیه آب از منازل مسکونی، معابر و مسیل‌ها در حال انجام است، باید علت بروز حادثه ریشه یابی شود تا از بروز حادثه‌های مشابه جلوگیری کنیم، این منطقه نیمه خشک و خشک و مستعد سیلاب است و شهرداری‌ها باید طرح جمع آوری و هدایت آب‌های سطحی را تهیه کرده و سیل بند‌ها تقویت شود و مسیل‌ها و آبراهه‌ها بازگشایی شود.

شیشه فروش گفت:در بحث جبران خسارت در بخش کشاورزی سیاست دولت این است که بیمه باید پرداخت کند چراکه سال گذشته هزارو۸۰۰ میلیارد ریال غرامت بیمه کشاورزی در استان اصفهان پرداخت شد.

او افزود: صندوق خسارت ساختمان‌ها از حوادث طبیعی در کشور تاسیس شده و بنیاد مسکن موظف شد خانه‌های مسکونی که خسارت دیده اند را ثبت سامانه کرده تا صندوق یادشده جبران خسارت کند.

شیشه فروش تصریح کرد: در خصوص خسارت‌های وارد شده به تاسیسات زیربنایی اداره کل راه و شهرسازی موظف شد بازسازی مسیر‌ها و راه‌ها را انجام دهد و خسارت‌ها به زیرساخت‌های شهری و روستایی را جمع بندی کند تا از منابع اعتباری دولت جبران خسارت شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: بسته بودن مسیر طبیعی رودخانه‌ها از عوامل تشدید سیل است، با ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه‌ها باید مقابله شود در مسیر رودخانه‌های گازرگاه و حیدر کاشان تصرفاتی در حریم رودخانه انجام شده و باید در ارزیابی تیم‌های ارزیاب تتاثیر این ساخت و ساز‌ها در تشدید سیل بررسی شود.

شیشه فروش گفت: اداره کل آب منطقه‌ای در استان و اداره امور آب در سطح شهرستان‌ها باید ساماندهی رودخانه‌ها را انجام دهد.

منبع : ایرنا



وی اظهار کرد: بارش‌های رگباری باران در مقطع کوتاه موجب شد سیلاب و گل و لای از چند حوزه رودخانه‌ای کاشان فعال شود و مسیر رودخانه‌های حیدر و گازرگاه به شکل خاص فعال و از حوزه آبریز قهرود و جوینان و حوزه آبریز پایین دست «دره» سیلاب وارد و در بلوار امام رضا (ع) و محله گازرگاه فین بزرگ و یزدآباد آب جاری شد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • احسان یاسین از فلسطین خواند
  • خبری خوب برای خسارت دیدگان بخش مسکونی در یزد
  • خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند
  • کاروانسرای ینگی امام نیازمند مرمت هر چه سریعتر است
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • استقبال موسیالا از پیوستن امباپه به بایرن مونیخ
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند