Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از « اورآسیا ریویو » ،سال ۲۰۲۱ پایان جنگ دراز مدت آمریکا در افغانستان علیه تروریسم بود. هنگامی که پس از حملات تروریستی  ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ توسط گروه القاعده به  آمریکا، این کشور به افغانستان حمله کرد نمی دانست این جنگ ۲ دهه به طول خواهد انجامید. با این حال خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک افغانستان ۳۱ اوت ۲۰۲۱ تکمیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این که چرا آمریکا، افغانستان را  که یکی از مناطق بسیار مهم استراتژیک آسیاست را ترک کرد و به جنگ خاتمه داد نیاز به درک کامل شرایط دارد و باید از منظر تعادل و برتری هژمونی آمریکا به آن نگریست .

براساس این گزارش ،هدف نهایی  قدرت های بزرگ  بدست آوردن برتری و هژمونی جهانی است. در حال حاضر هیچ کشوری نمی تواند هژمونی جهانی را به سبب مشکلات نگهداری و مدیریت قدرت در کشور سوم و سرزمین های دیگر بدست آورد. در نتیجه کشورهای قدرتمند هژمونی منطقه ای به دست می آورند و از ظهور دیگر پتانسیل ها برای هژمونی منطقه ای ممانعت می کنند. 

بدین ترتیب خروج آمریکا از افغانستان نشان می دهد آمریکا می خواهد تسلط و قدرتش را در منطقه آسیای جنوبی  در تقابل با چین تحکیم بخشد. سیاست آمریکا در افغانستان مشخص بود. دولت « جورج بوش » جنگ را آغاز کرد، « باراک اوباما »  با ادعاهای ضدجنگی اش همان سیاست را ادامه داد، در زمان « دونالد ترامپ » که در پویش های انتخاباتی اش وعده پایان جنگ و خروج نیروهای امریکایی از خاک افغانستان را داده بود با وجود شروع مذاکرات همچنان ۱۰ هزار سرباز آمریکایی تا پایان ریاست جمهوری او در افغانستان بودند اما با آغاز دولت « جو بایدن » پایان جنگ و خروج نیروهای آمریکایی سرانجام در ۳۱ اوت ۲۰۲۱ محقق شد. 

با وجود این به بسیاری از ناظران و بازیگردانان درباره نقشه خروج آمریکا از افغانستان هشدار داده شده بود. افغانستان منطقه ای استراتژیک برای سیاستگذاران آمریکایی بود. خروج آمریکا بدون پیش بینی بازگشت طالبان به قدرت در این کشور سوال های مهم بسیاری را درباره سیاست خارجی آمریکا مطرح می کند. 

به علاوه آمریکا معتقد بود فعالیت های صلح آمیزش در افغانستان به طور مستقیم توسط چین مورد بهره برداری قرار می گرقت و چین با توجه به شرایط ثبات موجود در این کشور از منابع معدنی استفاده می کرد.

آمریکا برای متوقف کردن فعالیت های چین در افغانستان با خروج نیروهایش ، بازگرداندن قدرت به طالبان و سقوط پنجشیر که منجر به جنگ داخلی در این کشور می شود باعث بی ثباتی در منطقه شد . این اقدام به آمریکا فرصت می دهد به جای هزینه های میلیاردی در افغانستان بر روی رشد چین تمرکز کند.

برچسب‌ها افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا پروندهٔ خبری تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا خروج آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۱۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

مشاوران اقتصادی دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه در حال بررسی راه‌هایی هستند تا کشور‌ها را از پدیده دلار زدایی که باعث می‌شود استفاده از دلار را کنار بگذارند، دور شوند.

در حال حاضر، تعدادی از کشور‌ها بطور فعال استفاده از دلار را کنار گذاشته اند.

گفته می‌شود این تلاشی برای مقابله با اقدامات بازار‌های نوظهور کلیدی برای کاهش استفاده از دلار آمریکا است.

این بحث شامل مجازات‌هایی برای کسانی است که به دنبال تعاملات جایگزین در تجارت دوجانبه با ارز‌هایی غیر از دلار آمریکا هستند. این مجازات‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، هزینه‌های دستکاری ارز و تعرفه‌ها باشد.

در ماه مارس، ترامپ در مورد دلار به CNBC گفت: با بایدن، شما دلار را به عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست در بزرگترین جنگی است که ما تا به حال حضور داشته ایم. من از زمانی که کشور‌ها استفاده از دلار را کاهش می‌دهند متنفرم. من به کشور‌ها اجازه نمی‌دهم استفاده دلار را کاهش دهند. زیرا وقتی این معیار را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.

او همچنین در مصاحبه با فاکس بیزنس گفت: «کشور ما دارد به جهنم می‌رود و ما دیگر نقش مهمی در جهان نخواهیم داشت. ما قدرت داریم، اما در حال کاهش است. در واقع پول رایج ما رو به تنزل است. من فقط در مورد ارزش پول‌مان صحبت نمی‌کنم بلکه بحث در مورد استفاده از پول ما (دلار) در سراسر جهان است». 

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • مهمترین لحظه در تاریخ ورزش کشور همسایه؛ افغانستان یک گام تا انجام ماموریت غیرممکن!
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم
  • (ویدئو) فوتسال افغانستان یک قدم تا جهانی شدن
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • کمک ۵۳۶ تنی آرد روسیه به افغانستان
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل