Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: برنامه‌ای که رئیس جمهور به صورت کلان برای افزایش صادرات با کشور‌های همسایه ارائه کرده بود، به موضوع رونق کارخانه‌های موجود بر می‌گردد که در حال حاضر، بسیاری از این کارخانه‌ها تعطیل هستند و در شرایط تورمی هستیم؛ در این شرایط نمی‌توان در کشور رونق تولید ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیمان پاک توضیح داد: هر چقدر بتوانیم صادرات غیر نفتی را افزایش خواهیم داد، زیرا باعث می‌شود که رقابت ما در منطقه بالا برود. در سازمان توسعه تجارت یک طرح سیاسی تجاری طراحی کردیم که به توسعه صادرات کمک می‌کند. برخی از کشور‌ها مثل هند و چین در اولویت اول قرار گرفته اند و برای این کشور‌ها کریدور تجاری تعریف کردیم.

هفته آینده خبر‌های جدیدی می‌دهیم

او افزود: کدهای کالایی برای کشور‌های در اولویت احصاء شده و این‌ها کد‌هایی هستند که ما در آن ها تولیدات خوبی داریم. در هفته آینده آماری را ارائه خواهیم داد که مشخص می‌کند ما در ۴ سال آینده چقدر صادرات خواهیم داشت. ابتدا مشخص می‌کنیم چه کشور‌هایی در اولویت ما هستند و سپس اولویت‌های کالایی را معرفی خواهیم کرد.

پیمان پاک درباره روابط تجاری و مشکلات میان ایران و آذربایجان، بیان کرد: همواره در فواصل سرد سال، در تجارت مشکلاتی پیش می‌آید. آذربایجان نیز در کالا‌هایی که تولید می‌کنیم، رقیب ماست. مسیر‌های جایگزین جمهوری آذربایجان را فعال خواهیم کرد که یکی مسیر ارمنستان است که تا یک ماه آینده فعال می‌شود. مسیر دوم نیز مسیر دریایی است؛ و برای اینکار، ساخت، خرید و اجاره کشتی‌های رورو در دستور کار قرار دارد.

رئیس جدید بانکی مرکزی رویکرد صادراتی دارد

او ادامه داد: همچنین با بانک‌های محلی کشورهای هدف همکاری خواهیم کرد که از این طریق ال سی بر مبنای ارز کشور مقصد باز می‌شود. بانک‌مرکزی در دولت قبلی چندان تمایلی به این کار نداشت منتهی در دولت جدید فرصت ویژه ای روی این موضوع باز شده است.

او درباره رئیس جدید بانک مرکزی گفت: آقای صالح آبادی هم که خوشبختانه رویکرد صادراتی دارد، به شدت از این موضوع حمایت می‌کند و طرح ۳۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی را به مجلس ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید:

صادرات غیرنفتی را با تهاتر کالایی افزایش خواهیم داد تعداد رایزن‌های اقتصادی افزایش خواهد یافت

پیمان پاک گفت: امسال تعداد رایزن‌ها را به ۱۰ رایزن افزایش خواهیم داد و ممکن است رایزن‌ها را از کشور‌هایی که برای ما اولویت ندارند به کشور‌هایی که اولویت دارند منتقل کنیم.

او بیان کرد: گزارشات کشور و اخبار دادن توسط رایزن‌ها کمکی به صادرکنندگان ما نمی‌کند و رایزن‌ها باید طبق برنامه‌های ما پیش بروند. در واقع باید برود بیمه‌ها را فعال کنند یا با بانک‌های بین المللی امکان ارتباط بگیرند و از همه مهم‌تر، رایزن باید شناخت داشته باشد.

تهاتر نفتی برای تمام کالاها فقط با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی امکان پذیر است

رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در کنار رایزن‌ها، باید توسعه و فعال سازی مراکز را جلو ببریم. باید به تهاتر از دو منظر تهاتر کشور و تهاتر صادر کننده نگاه کرد. فردی که تهاتر می‌کند و مثلا به ازبکستان کالایی را صادرات می‌کند، وقتی که نمی تواند با بانک مرکزی ارتباط بگیرد، باید طبق سقف خاصی صادرات انجام دهد، اما طبق قانون تهاتر صادر کننده، دستش برای صادرات باز‌تر است.

رئیس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: طرح کالا در مقابل نفت، در حال حاضر درباره کالاهایی مانند جو، کنجاله سویا و تا حدودی در روغن و گندم به کار گرفته شده است. هر زمان ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، می‌توان برای تمامی صادرات این کار را انجام داد، ولی در حال حاضر فقط برای کالا‌های اساسی این موضوع امکان پذیر است.

او ادامه داد: قانون برگشت ارز را نمی توان حذف کرد، زیرا همان طور که ما به صادر کننده کمک می‌کنیم، او هم باید به ما در این شرایط ارزی کمک کند.

پیمان پاک اظهار کرد: بحث واردات در مقابل صادرات و تهاتر شاید راه بهانه صادرکنندگان را بسته باشد. مثلا چای ۲۵۰ هزار میلیارد دلار تجارت شده، در واقع ما می توانیم این کالا را صادر و کالای مورد نیاز خود را در ازای آن وارد کنیم.

پیمان پاک در ادامه گفت: فراموش نکنیم که صادرکنندگان امروز در شرایط بسیار خاصی قرار دارند. خوشبختانه رئیس جمهور نگاه صادراتی دارد. وزیر صمت به حوزه صادراتی توجه داشته و از مشکلات صادرات از نزدیک آشنایی دارد. روسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی نیز دستی در حوزه تجارت داشته اند. این فرصت بی نظیر و تاریخی است که صادرکنندگان کشور امروزه از آن بهره‌مند هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توسعه تجارت تجارت خارجی سازمان توسعه تجارت بانک مرکزی پیمان پاک رایزن ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۱۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان، پیشنهاد قزاقستان برای میزبانی مذاکرات صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان را پذیرفته است.

قاسم جومارت توکایف رئیس‌جمهور قزاقستان در سفر هفته گذشته خود به ایروان گفت که می‌تواند پلتفرمی را برای چنین دیداری فراهم کند.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان بعداً تصریح کرد که آستانه پیشنهادی برای دیدار وزرای خارجه آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان ارائه کرده است.

او گفت که باکو از این طرح حمایت می‌کند.

وزارت امور خارجه ارمنستان در 26 آوریل اعلام کرد که آرارات میرزویان آماده دیدار با جیحون بایراموف همتای آذربایجانی خود در قزاقستان است. اما وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که هنوز تاریخ دقیق این دیدار مشخص نیست.

در بیانیه وزارت امور خارجه ارمنستان آمده است: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان دارد و از تلاش‌های میانجی‌گری و پلتفرم‌های مذاکره پیشنهادی برای تعیین حدود مرزها بر اساس اسناد مورد توافق دوجانبه، از جمله اصول اساسی و اعلامیه آلماتی 1991 استقبال می‌کند.

گفتنی است، آخرین دیدار میرزویان و بایراموف در ماه فوریه در برلین برگزار شد که در آن نشست پیشرفت چشمگیری در راستای دستیابی به توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان حاصل نشد.

آرارات میرزویان بعداً شکایت کرد که باکو از به رسمیت شناختن تمامیت ارضی ارمنستان اجتناب می‌کند و همچنان خواستار افتتاح کریدور زنگزور بین آذربایجان و نخجوان است.

خاطرنشان می‌شود که الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان دو روز پیش خواستار ایجاد یک کریدور شد. وی همچنین تصریح کرد که برای امضای معاهده صلح بین دو کشور، ارمنستان باید قانون اساسی خود را تغییر دهد.

رئیس‌جمهور آذربایجان حتی پس از اینکه دولت نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان را مجبور به بازگرداندن چهار روستای آذربایجان کرد، به طرح این خواسته‌ها ادامه داد.

هفته گذشته، باکو و ایروان اعلام کردند که بر سر تعیین حدود اولیه مرز بین دو کشور در بخش قزاق-تاووش به توافق رسیده‌اند.

پس از آن، گزارش‌هایی مبنی بر شلیک اولین پاسگاه‌های مرزی بین دو کشور منتشر شد. باکو گفت که 10 تا 12 کیلومتر از مرز در حال حاضر مشخص شده است.

مخالفان دولت ارمنستان و دیگر منتقدان دولت پاشینیان از توافق برای بازگرداندن این چهار روستا به جمهوری آذربایجان انتقاد کردند.

اعتراضات علیه تحدید حدود در منطقه تاووش ارمنستان در ایروان پایتخت این کشور از هفته گذشته آغاز شده است.

علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهدعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ۲۰۰ میلیون یورو ارز حاصل از فعالیت کارت‌های بازرگانی در کردستان بازگردانده شد
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • چالوس سه روز بسته شد؛ مسافران از مسیر جایگزین استفاده کنند
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان