Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از خرید شش دستگاه لرزه‌نگاری درون‌چاهی به منظور بررسی تغییرات پوسته زمین خبر داد و گفت: این دستگاه تاکنون به بهره‌برداری نرسیده است ولی شش نقطه برای حفر چاه‌ها به منظور نصب این دستگاه‌ها جانمایی و یکی از این چاه‌ها در مرکز مدیریت بحران منطقه آزادگان واقع در منطقه ۱۵ تهران حفر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا دکتر علی نصیری امروز در نشست بررسی زلزله احتمالی شهر تهران، چالش‌ها و راهکارها که به صورت آنلاین برگزار شد، با بیان اینکه "غیر مترقبه" خواندن زلزله اصطلاحی عجیب است، گفت: ما با زلزله به دنیا می‌آییم و برخی از شهروندان به دلیل وقوع زلزله فوت می‌کنند و در این زمینه نیاز است تا از خواب بیدار شویم چراکه ایران یکی از زلزله‌خیزترین کشورهای جهان با گسل‌های فراوانی است که حدود ۹۰ درصد مساحت آن را پوشانده است.

وی وقوع بیش از ۱۴ زلزله با بزرگای بیش از ۷ از ۱۹۰۰ تاکنون و بیش از ۵۰ زلزله با بزرگای بیش از شش در فلات ایران را از دیگر دلایل لرزه‌خیزی کشور دانست و اظهار کرد: بیش از ۱۲۰ هزار نفر از سال ۱۹۰۰ تا به امروز در فلات ایران به دلیل وقوع زلزله کشته شده‌اند که این عدد قابل توجهی است.

نصیری شهر تهران را در محاصره گسل‌ها توصیف کرد و ادامه داد: از مهمترین گسل‌های تهران می‌توان به "گسل مشا" با طول تقریبی بیش از ۲۰۰ کیلومتر، "گسل شمال تهران" با طول تقریبی بیش از ۱۰۰ کیلومتر و "گسل جنوب ری" با طول تقریبی بیش از ۲۰ کیلومتر اشاره کرد که هر کدام می‌توانند باعث زلزله‌ ویرانگری شوند.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در شهر تهران هر ۲۰۰ سال یک زلزله بزرگتر از ۴ رخ می‌دهد، یادآور شد: با شیوع کرونا من به "زلزله + کرونا" فکر می‌کنم و به منظور پایش این مخاطره چهار میز پایش برخط مخاطرات شهر تهران در حوزه زلزله با عناوین "سامانه هشدار سریع زلزله" برای دریافت سیگنال‌ از سامانه و ارسال آن به سازمان‌های عملیاتی، "سامانه تخمین خسارت زلزله" برای اعلام میزان تلفات و خسارات ناشی از زلزله با ارائه ۷۰ گزارش متنوع تا پنج دقیقه بعد از وقوع زلزله، "سامانه پایش پوسته زمین" برای رصد برخط جابجایی گسل‌ها و میزان فرونشست زمین در شهر و "سامانه پیش نشانگر زلزله" برای پایش ماهواره‌ای لرزه‌ای گسل‌ها به منظور پیش بینی زلزله احتمالی در شهر تهران را راه‌اندازی کردیم.

نصیری، سابقه راه اندازی سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران را از سال ۹۲ در قالب همکاری فنی با آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن-تهران دانست و افزود: در این راستا اقدام به راه اندازی آزمایشی سامانه هشدار سریع با ۴ ایستگاه شتاب‌نگاری برخط و جانمایی ایستگاه‌های هشدار سریع کردیم. نصب سنسورها و تجهیزات برقی و مخابراتی و توسعه و ارتقای این سامانه از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.

به گفته وی در زمینه دسترسی به سامانه هشدار سریع در وضعیت خوبی هستیم به گونه‌ای که ۱۴ دستگاه شتاب‌نگاری از سوی شهرداری در تهران نصب شده است. ضمن آنکه از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ۱۰ دستگاه شتابنگاری و از سوی شرکت ملی گاز ۴۵ دستگاه شتابنگاری نصب و به بهره برداری رسیده است.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به راه اندازی سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات زلزله در تهران گفت: به منظور واکنش اضطراری موثر به فاصله دقایقی بعد از وقوع زلزله نیاز به ایجاد بستر سخت افزاری و نرم افزاری مناسب برای تخمین میزان و موقعیت صدمات ناشی از زلزله داریم که برای این منظور این سامانه با ۱۴ایستگاه شتاب‌نگاری بر خط به بهره برداری رسیده است.

نصیری راه اندازی میز پایش برخط هوشمند الگوهای پیش نشانگر لرزه‌ای را از دیگر خدمات این  سازمان برای مدیریت بحران پس از وقوع زلزله ذکر کرد و گفت: پردازش اولیه داده‌ها و نصب نرم افزارها و تهیه کدهای کامپوتری مورد نیاز، بررسی و تعیین تغییرات زمین‌لرزه‌ای روی داده‌های الکترومغناطیسی، بررسی چگالی الکترونی یونسفری از داده‌های GPS و بررسی تغییرات جذب امواج دنباله‌ای از اهداف راه اندازی این میز خدمت است.

وی همچنین از خرید شش دستگاه لرزه نگاری درون چاهی به منظور بررسی تغییرات پوسته زمین خبر داد و گفت: این دستگاه تاکنون به بهره برداری نرسیده است ولی شش نقطه برای حفر چاه‌ها برای نصب این دستگاه‌ها جانمایی و یکی از این چاه‌ها در مرکز مدیریت بحران منطقه آزادگان واقع در منطقه ۱۵ تهران حفر شده است.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای پایش فرونشست زمین اظهارکرد: ما برای پایش مخاطرات طبیعی و انسان‌ساز نمی‌توانیم فناوری‌های نوین را نادیده بگیریم ولی برای این پایش تنها نیاز به فناوری نداریم بلکه نیازمند سیاستگذاری و برنامه ریزی برای کاهش ریسک مخاطرات داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تهران زلزله سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سامانه هشدار سریع بهره برداری بررسی تغییرات پوسته زمین وقوع زلزله راه اندازی گسل ها چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ترافیک جدید امسال اجرایی نخواهد شد

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرهنگ ابوالفضل موسوی پور صبح امروز در مراسم تحکیم بستر ۱۲ کیلومتر از بزرگراه آزادگان، تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی آسیا با بزرگراه شهید لشگری با حضور در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در دو سال گذشته شهرداری تهران اقدامات خوبی را در محور آزادگان انجام داده است گفت: در زمستان سال گذشته در محدوده بزرگراه آزادگان در منطقه ۱۶ اقدام خوبی صورت گرفت و یک لاین کندروی جدید اضافه شد و سبب شد که بار ترافیک سنگین صبح و عصرگاهی که از قبل پل رجایی تا صنیع‌خانی ایجاد می‌شد تا حدودی رفع شده و تداخل بار ترافیکی نداشته باشیم.

وی با بیان این‌که همچنین اخیرا در محور آزادگان در محدوده پل فتح یک لاین احداث شد که موجب روان‌سازی بار ترافیکی شد، تصریح کرد: تحکیم بستر ۱۲ کیلومتر از بزرگراه آزادگان و ایمن‌سازی کندروی شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز وارد مدار می‌شود نیز یکی دیگر از اقدامات مهم بود چرا که لاین کندروی شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری محور تنگی بود که حالا این محور استاندارد‌سازی شده و سبب شده که حجم سنگین بار صبحگاهی ترافیک تقلیل یابد چرا که شاهد بودیم این بار ترافیکی تا کیلومتر‌ها محور آزادگان را درگیر می‌کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص این‌که شهرداری در نظر دارد طرح ترافیک را تغییر دهد و آیا در این زمینه نظرات پلیس احصا شده است؟ تصریح کرد: هنوز صحبت جدی در این زمینه با پلیس نشده است، اما اعتقاد دارم که تغییرات در محدوده طرح ترافیک و ... خوب است و نباید در برابر تغییرات مقاومت کنیم.

موسوی پور با بیان این‌که با توجه به افزایش تردد خودرو‌ها موتورسیکلت‌ها و ... باید طرح ترافیک بروزرسانی شود، اظهار کرد: باید کارگروه مشترکی فی‌مابین پلیس و شهرداری تشکیل شود تا به نظر واحدی در خصوص تغییرات طرح ترافیک برسیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اجرای طرح ترافیک جدید تا پایان سال جاری انجام شده و امسال شاهد اجرای طرح ترافیک خواهیم بود یا نه؟ اظهار کرد: قطعا امسال نیست و باید اقدامات کارشناسی به درستی انجام شود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که چه بزرگراه‌هایی در تهران وجود دارد که آسفالت آنها نیاز به مرمت آسفالت دارند، گفت: عمدتا محور‌های کمربندی که خودرو‌های سنگین در آن تردد می‌کنند همچون بزرگراه یاسینی، آزادگان و قسمتی از بسیج محور‌هایی هستند که آسفالت آنها نیاز به بهسازی بیشتر دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح ترافیک جدید امسال اجرایی نخواهد شد
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • بررسی روند بازسازی زیرساختهای آب وفاضلاب مناطق زلزله زده خوی
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی