Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - فاطمه اکبرخانی؛ کامران سلطانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادآنلاین با اشاره به محدودیت‌های موجود برای فعالان رسمی بازار ارز بیان کرد: اعمال محدودیت‌ مانع فعالیت صرافی‌های رسمی متناسب با ظرفیت بالای آن‌ها و در مقابل گسترش بازار سیاه ارز شده است.

وی با تاکید بر ضرورت اصلاح تصمیمات اشتباه گذشته اظهار کرد: عدم توانایی صرافان در فروش ارز به یکدیگر از جمله محدودیت‌هایی است که در چرخه عرضه ارز اخلال ایجاد کرده؛ لذا درخواست ما از سکاندار جدید بانک‌مرکزی، روان‌سازی عرضه ارز بین صرافی‌های سراسر کشور و فراهم کردن امکان فروش ارز صراف با صراف در سامانه سنا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال بازار ارز با اشاره به دیگر محدودیت‌ صرافان ادامه داد: گردش غیراصولی ارز‌ شرکت‌های بزرگی همچون پتروشیمی‌ها، ایمیدرو و فولادی‌ها بین صرافان، محدودیت صرافی‌های مجاز در بیشتر فعالیت‌های ارزی نظیر نقل‌وانتقال حواله، مبادلات ارز‌های دیجیتال و همچنین عدم امکان ارائه خدمات آنلاین و فروش ارز به صورت غیر حضوری به مشتریان از دیگر موانع موجود بر سر راه فعالان رسمی بازار است.

سلطانی‌زاده خاطرنشان کرد: با محدود کردن صرافان رسمی، ضمن خارج شدن آن‌ها از چرخه فعالیت و سوق دادن مردم به سمت معاملات بازار غیر رسمی ناامن، درآمد مالیاتی دولت از محل صرافی‌های رسمی هم محقق نخواهد شد.

ضرورت افزایش سقف تراکنش برای‌ صرافان رسمی

رییس سابق کانون صرافان عدم تمدید مجوز‌ها و محدودیت در روند تمدید جواز را از دیگر مشکلات صرافان رسمی اعلام کرد و گفت: مشکلات سیستم نرونتا (اینترنت اختصاصی بانک‌ها) از جمله قطعی و سرعت پایین در نقل‌و‌انتقال، پایین بودن سقف تراکنش‌ در کارتخوان‌های صرافان رسمی به‌رغم نظارت بانک‌مرکزی، سختگیری و مهلت کم برای افزایش سرمایه بدون در‌نظر گرفتن شرایط بد اقتصادی ناشی از کرونا مشکلات دیگری است که به صرافان رسمی تحمیل شده و حالا با تغییر رییس بانک‌مرکزی انتظار داریم ضمن رفع موانع گفته شده، مهلت افزایش سرمایه هم تمدید شود.

به گفته این فعال بازار ارز، صرافان رسمی موظفند تا پایان امسال سرمایه خود را به ۱۲میلیارد و تا دو سال آینده به ۲۵میلیارد تومان افزایش دهند که باتوجه به مشکلات اقتصادی موجود و کاهش حجم معاملات، این اقدام تا مهلت داده شده امکان‌پذیر نیست.

سلطانی‌زاده با انتقاد از نبود محدودیت‌های مذکور و عدم نظارت بر عملکرد فعالان غیر رسمی تصریح کرد: همه محدویت‌های موجود برای صرافان رسمی تنها موجب رشد قارچ‌گونه فعالان غیررسمی بازار ارز شده؛ لذا از رییس جدید بانک‌مرکزی خواستاریم تا برای کنترل بهتر و آرامش بازار ارز، در جهت رفع این موانع اقدام کند.

 تاخیر در برگزاری انتخابات کانون صرافان

وی در ادامه از تاخیر در برگزاری انتخابات هیات رییسه کانون صرافان خبر داد و افزود: اگرچه طبق اساسنامه، انتخابات کانون صرافان به عنوان یکی از نهاد‌های مالی مهم کشور، باید هر ۳سال یکبار انجام شود، اما امسال با عدم پیگیری شورای کنونی به بهانه کرونا چند ماه به تاخیر افتاده و هنوز زمان برگزاری آن مشخص نشده است.

رییس سابق کانون صرافان در پایان گفت: از آنجا که اعضای کنونی کانون شانس پایینی برای حضور در دور بعد دارند، با به تاخیر انداختن زمان انتخابات و حفظ کرسی در تلاش برای بالا بردن شانس خود هستند، درحالی‌که این اقدام خلاف قواعد اساسنامه است.

پربیننده ترین هشدار مهم برای بازنشستگان ثبت نام ایران خودرو + لینک ثبت نام ایران خودرو (فرصت پایانی مهر ماه) زمان اجرای یارانه ۲۰۰ هزار تومانی / یارانه جدید در راه است؟ حقوق معلمان نباید کمتر از ۸۰درصد هیات علمی دانشگاه‌ ها باشد / تصویب لایحه رتبه‌ بندی قبل از پایان آبان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صرافان کانون صرافان صرافان رسمی بانک مرکزی بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۲۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟