Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@09:14:13 GMT

عملیات آبرسانی به ۶ شهر کردستان در حال اجرا است

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۷۸۱۴

عملیات آبرسانی به ۶ شهر کردستان در حال اجرا است

آرش آریانژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر عملیات آبرسانی از سد سیازاخ به شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند و ۱۳۰ روستای در مسیر که مرداد ماه امسال کلنگ زنی شد، در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس به منظور انتقال آب سد چراغ ویس به این شهر برای مصارف شرب در حال اجرا است، افزود: برای انجام این طرح، خط انتقالی به طول ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۶ کیلومتر شامل خطوط انتقال یک هزار و ۳۰۰ و همچنین یک هزار و ۲۰۰ میلی متر به طول ۶.۱۳ کیلومتر و خط انتقال ۸۰۰ میلی متر به طول ۵.۱۲ کیلومتر با ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه معادل ۳۳ میلیون متر مکعب در سال برای افق ۱۴۲۵ طراحی و اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: همچنین آبرسانی از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج شروع و توسط شرکت آب و نیرو در حال اجرا و آبرسانی از سد آزاد به سد قوچم و از سد قوچم به قروه و دهگلان آغاز شده و توسط همین شرکت در حال انجام است.

آریانژاد گفت: تاکنون سد سنگ سیاه با هدف تامین آب بخش صنعت، زیست محیطی و کشاورزی و ۲۰۰ هکتار اراضی تحت پوشش، سد قشلاق با هدف تامین آب شرب، صنعت، زیست محیطی و کشاورزی و چهار هزار و ۱۶۷ هکتار اراضی تحت پوشش و سد زریوار با هدف آب بخش زیست محیطی و کشاورزی و ۲ هزار و ۳۱۷ هکتار اراضی تحت پوشش به بهره‌برداری رسیده است.

وی اضافه کرد: سد گاران با هدف تامین آب شرب، زیست محیطی و کشاورزی و پنج هزار و ۷۵۶هکتار اراضی تحت پوشش، سد آزاد با هدف تامین آب شرب، صنعت، زیست محیطی و کشاورزی و پنج هزار و ۵۶۹ هکتار اراضی تحت پوشش و سد شهید کاظمی با هدف تامین آب کشاورزی و چهار هزار و ۱۷۱هکتار اراضی تحت پوشش در حال بهره برداری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان اظهار داشت: سد گاوشان با هدف تامین آب شرب، زیست محیطی و کشاورزی و ۲ هزار و ۱۶۷ هکتار اراضی تحت پوشش، سد تلوار با هدف تامین آب بخش کشاورزی و یک هزار هکتار اراضی تحت پوشش و سد بانه با هدف تامین آب شرب این شهر در حال بهره‌برداری است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و دیگر حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.

برچسب‌ها کردستان شرکت آب منطقه ای کردستان سنندج آبرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان شرکت آب منطقه ای کردستان سنندج کردستان شرکت آب منطقه ای کردستان سنندج آبرسانی زیست محیطی و کشاورزی هکتار اراضی تحت پوشش هدف تامین آب شرب شامل رودخانه بهره برداری میلی متر یک هزار شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۷۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فرماندار مشهد در دومین جلسه قرارگاه پایش آب مشهد در سال جاری که در شرکت آب و فاضلاب مشهد برگزار شد گفت: بازدید‌های میدانی در بالادست سد‌ها به صورت هفتگی انجام و با متخلفانی که دارای انشعاب غیرمجاز آب بویژه در باغ ویلا‌ها هستند برخورد می‌شود.

محسن داوری افزود: بالادست سد‌ها مهم است و باید مدیریت شود و این تکلیف شرعی و قانونی مسئولان اجرایی است؛ و لازم است برخورد با انشعابات غیرمجاز آب بویژه در بالادست سد‌ها در دستور کار تمام دستگاه‌های اجرایی و مرتبط شهرستان مشهد باشد.

وی گفت: تأمین آب شهر مشهد از اولویت‌های اساسی است و این قابل پذیرش نیست درحالکیه مشترکان مجاز حقوق قانونی خود را می‌پردازند، عده‌ای دیگر با ایجاد انشعاب غیرمجاز، ضمن اجحاف در حق سایر مشترکین مجاز، به منابع آبی صدمه بزنند و فقط به دنبال منافع خود باشند در شرایطی که با خشکسالی و کمبود آب شدید برای دومین کلانشهر مشهد روبه رو هستیم.

فرماندار مشهد با  اشاره و تأکید بر مصوبه اجرایی برخورد با برداشت‌های غیرمجاز در بالادست سه سد ارداک، طرق و کارده افزود: بازدید‌های میدانی در بالادست سد‌ها به صورت هفتگی در قالب تیمی با محوریت بخشداری انجام و با متخلفان دارای انشعابات غیرمجاز آب به ویژه در باغ ویلا‌ها ضمن تشکیل پرونده قضایی برخورد جدی خواهد شد.

داوری  تأمین منابع مالی برای تکمیل طرح های آبرسانی به مشهد را ضروری دانست و گفت:  تکمیل طرح های آبرسانی به صورت جدی در دستور کار است که برای تأمین منابع مالی تکمیل طرح های آبرسانی باید اقدامات فوری انجام شود.

دیگر خبرها

  • آبرسانی سپاه به ۲۰۵ روستای کردستان
  • ایجاد ۵ هزار مترمکعب ظرفیت مخازن آب در طرح جهاد آبرسانی به روستا‌های کردستان
  • افزایش دو برابری ظرفیت انتقال آب به دیلم
  • تامین ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۶۱ طرح آبرسانی کهگیلویه و بویراحمد
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • آبرسانی به ۷۶۶ روستای خوزستان در جهاد آبرسانی
  • رفع تنش آبی ۱۰ روستا از مجتمع نرژی چقابور
  • امام تعمیرات پروژه آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد