Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالیت شرکت‌های خلاق به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شیوه‌ای جدید صنایع فرهنگی و خلاق را در کشور و حتی بازار‌های جهانی توسعه می‌دهد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- کشور ما به پشتوانه میراث فرهنگی و هنری درخشان از موقعیتی خاص و مزیت رقابتی مهمی برای توسعه صنایع فرهنگی و خلاق برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جایگاه فرهنگی از مهمترین دارایی‌های ایرانیان برای توسعه این صنعت است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این راستا اقدام به تعریف و راه‌اندازی شرکت‌های خلاق کرد.


شرکت‌های خلاق به شرکت‌هایی گفته می‌شود که ماهیت رشد آن‌ها خلاقیت و نوآوری برای ارائه محصولات، خدمات جدید و مدل‌های نوین کسب‌وکار در سطح بازار هدف است البته رشد و توسعه محصولات و خدمات آن‌ها برخلاف شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته نیست.


براین اساس برای حمایت و توسعه این گروه از کسب‌وکارها، آیین‌نامه برنامه توسعه زیست‌بوم شرکت‌های خلاق از سوی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۶ ابلاغ شد.


شرکت‌های خلاق در چه حوزه‌هایی فعالیت دارند؟

شرکت‌های خلاق حوزه‌های بی‌شماری را شامل می‌شوند که عبارتند از صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی؛ تولید محتوای صوتی و تصویری؛ پی‌نمایی (کمیک استریپ)؛ گیاهان دارویی و طب سنتی؛ یادگیری الکترونیک - آموزش؛ تبلیغات و بازاریابی؛ بازی، اسباب‌بازی و سرگرمی؛ طراحی و معماری؛ واقعیت افزوده، مجازی، ترکیبی؛ طراحی تجهیزات توانبخشی، هنر‌های تجسمی و نمایشی؛ مد و پوشاک؛ کسب‌وکار‌های دیجیتال؛ کتاب، چاپ و نشر؛ انیمیشن و فیلم؛ بازی‌های ویدئویی و موبایلی.

 


فعالیت شرکت‌های خلاق در هر حوزه کاملا مشخص است به گونه‌ای که می‌توان گفت به ترتیب حوزه‌های کسب‌وکار‌های دیجیتال و فضای مجازی؛ بازی، اسباب‌بازی و سرگرمی؛ هنر‌های تجسمی و نمایشی؛ یادگیری چاپ و نشر؛ خدمات زیرساختی صنایع خلاق و ... بیشترین شرکت‌های خلاق را به خود اختصاص داده‌اند. بعنوان مثال در حوزه کسب‌وکار‌های دیجیتال ۶۵۳ شرکت خلاق فعالیت دارند.


فعالیت در شرکت‌های خلاق تنها مختص پایتخت‌نشینان نیست

اما چقدر پروژه شرکت‌های خلاق توانسته محبوبیت پیدا کند؟ کافیست نگاهی به آمار پذیرش این شرکت‌ها بیاندازیم. آمار‌ها نشان می‌دهند که از سال ۹۷ تاکنون مجموعا ۱۲۳۸ شرکت خلاق پذیرش شدند که به صورت جزئی‌تر برای هر سال می‌توان گفت در سال ۹۷ حدود ۲۹۶ شرکت، سال ۹۸ حدود ۴۲۱ شرکت، سال ۹۹ حدود ۴۱۹ شرکت و در سه ماهه نخست امسال ۱۰۲ شرکت خلاق پذیرش شدند.


راه‌اندازی و فعالیت شرکت‌های خلاق تنها مختص پایتختی‌ها نیست و خیلی از استان‌های کشور جذب این حوزه شدند به طوری که آمار استانی شرکت‌های خلاق نشان می‌دهد علیرغم آنکه استان تهران با ۷۸۰ شرکت خلاق در صدر جدول است، اما اصفهان با ۶۲ شرکت، خراسان رضوی با ۶۰ شرکت، یزد با ۴۰ شرکت، سیستان بلوچستان با ۳۲ شرکت، قم با ۲۵ شرکت، خوزستان با ۲۳ شرکت، فارس با ۱۹ شرکت، خراسان شمالی با ۱۸ شرکت، البرز با ۱۷ شرکت به ترتیب ۹ استان دیگری هستند که پس از پایتخت توانستند بیشترین آمار شرکت‌های خلاق را داشته باشند.

 


حمایت‌هایی که به شرکت‌های خلاق رونق می‌دهد

هنگام صحبت با شرکت‌های دانش‌بنیان و آنان که دستی در این کار دارند شاید اولین نکته‌ای که مورد توجه قرار می‌گیرد میزان حمایت‌ها و بسترسازی‌های نهاد‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط برای آنهاست لذا برای بررسی شرکت‌های خلاق هم این نکته ضروری و حیاتی است و خوشبختانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای این موضوع گام‌های موثری برداشته است.


اهم خدمات ارائه شده به شرکت‌های خلاق را می‌توان تامین مالی، شرایط استقرار، ارائه خدمات نظام وظیفه، توانمندسازی، توسعه بازار داخلی و بین‌المللی، تبلیغات و تسهیل فضای کسب‌وکار با همکاری نهاد‌های حمایتی دانست که به ترتیب به ارائه جزئیات درباره هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم.


حمایت‌هایی اندک، اما پیش‌برنده!

تاکنون به ۱۰۳ شرکت خلاق تسهیلات اعطا شده است. همچنین با همکاری مشترک معاونت علمی با صندوق نوآوری و شکوفایی برای توسعه بازار اشتغال حدود ۱۱.۵ میلیارد تومان تسهیلات به ۵۹ شرکت خلاق داده شده است. البته در برنامه‌ای تحت عنوان حمایت از شرکت‌های خلاق و نوآور مناطق محروم، ۵۰ شرکت خلاق استان سیستان و بلوچستان مشمول دریافت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات شدند.

 


صندوق پژوهش و فناوری یزد نیز در این روند ۱۸ فقره ضمانتنامه، ۲۷ فقره تسهیلات (به مبلغ ۲۲ هزار و ۸۰ میلیون ریال) و ۴ فقره سرمایه‌گذاری (به مبلغ ۶۵۰۰ میلیون ریال) به شرکت‌های خلاق اارئه کرده است.


یا صندوق پژوهش و فناوری کریمه ارائه ۲۴ هزار میلیون ریال تسهیلات، ۲۵ هزار میلیون ریال سرمایه‌گذاری خطرپذیر و ۵۵۰۰ میلیون ریال مشارکت مدنی را در در کارنامه خدمات‌دهی خود به شرکت‌های خلاق و صنایع فرهنگی دارد.


فعالیت در شرکت‌های خلاق پروژه‌ای جایگزین خدمت سربازی

به شرکت‌های خلاق همچنین خدمات تخصصی نظام وظیفه ارائه شده که طی آن ۸۱ نفر به ستاد کل نیرو‌های مسلح برای اخذ پروژه جایگزین خدمت معرفی شدند.


یکی از شرایط مفیدی که از سوی معاونت علمی برای تعدادی از شرکت‌های خلاق فراهم شد این بود که ۲۷ شرکت خلاق به شهرداری تهران معرفی شدند تا بتوانند در امکان مسکونی به فعالیت خود ادامه دهند و از لحاظ استقرار با مشکل مواجه نشوند.


توانمندسازی شرکت‌های خلاق برای رسیدن به هدف

توانمندسازی نقش بسیار پررنگ و برجسته‌ای در راه‌اندازی و پیشبرد فعالیت‌ها دارد لذا در برنامه توسعه زیست‌بوم شرکت‌های خلاق حمایت از برگزاری و حضور در دوره‌ها و نشست‌های عمومی کسب‌وکار (بعنوان مثال ۴۰۶ جلسه عمومی آموزشی، ۲۶ جلسه عمومی تخصصی در حوزه‌های پونمایی، بازی‌های موبایلی و رایانه‌ای، اسباب‌بازی، گیاهان دارویی و کسب‌وکار‌های مجازی برگزار شده است) ارائه مشاوره‌های عمومی کسب و کار؛ حمایت از دریافت خدمات جامع حسابداری و خرید نرم‌افزار‌های اداری و مالی؛ حمایت از تدوین و ویرایش قرارداد داخلی؛ حمایت از تهیه اقلام تبلیغاتی؛ ارائه خدمات بیمه تکمیلی؛ حمایت از حضور درکمپین‌های توانمندسازی؛ عارضه‌یابی و توسعه کسب‌وکار و ارائه خدمات آزمایشگاهی (تا سقف ۴۰ میلیون ریال از طریق باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی) مورد تاکید قرار گرفته است.

 


درکنار حمایت و بسترسازی‌های لازم برای تبلیغات، معاونت علمی و فناوری توسعه بازار‌های داخلی و بین‌المللی را برای شرکت‌های خلاق در دستور کار قرار داده و مشاوره‌های تخصصی بازاریابی و فروش؛ حمایت از خدمات بازاریابی دیجیتال؛ حمایت از حضور در نمایشگاه‌های داخلی و حمایت از تهیه گزارش‌های تحقیق بازار تخصصی به شرکت‌های خلاق ارائه شده است.


از طرف دیگر به منظور تسهیل فضای کسب‌وکار با همکاران نهاد‌های حمایتی، خدمات مورد نیاز شرکت‌های خلاق با تعرفه‌های ویژه عرضه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شرکت های خلاق توسعه زیست بوم نوآوری معاونت علمی و فناوری صنایع فرهنگی علمی و فناوری ریاست جمهوری معاونت علمی و فناوری شرکت های خلاق کسب وکار میلیون ریال شرکت خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۷۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانش‌بنیان ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژی ها دوبال عملیات صادق بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درخصوص حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه شرکت‌هایی که وارد بورس می‌شوند سوابقی دارند، گفت: این شرکت‌ها باید امنیت داشته باشند و بحث جدی فنی دارند که وارد بورس شده اند، گفت: این شرکت‌ها امید به رشد و افزایش سرمایه مردم را دارند، اما هیچ لزومی ندارد که شرکتی برای ورود به بورس مورد تایید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری قرار بگیرد

وی ادامه داد: برای شرکت‌هایی که مسائلی مستقیما با ابعاد حکمرانی داشته و داده‌های کلان مردم را در اختیار دارند و بحث امینت ملی مطرح می‌شود را توسط کارگروهی در معاونت ارزیابی می‌کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور ادامه داد:به همین دلیل این کارگروه وضعیت شرکت‌های متقاضی برای ورود به بورس را بررسی می‌کند تا داده‌های مردم و سرمایه گذاری‌های آنان را حفظ کند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه خوشبختانه ایجاد بازار تخصصی در بورس و شاخص‌های ویژه نماد دانش بنیان تعریف شد، گفت: بناست که تا پایان سال حضور دانش بنیان‌ها در بازار بورس رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی در بخش دیگری از سخن خود به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق دو بال داشت؛ علم و فناوری و شجاعت و تدبیر در استفاده از علم و فناوری دوبال وعده صادق بود.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق