Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سفرهای استانی رئیس جمهور، درست روز بعد از رای اعتماد مجلس به کابینه آغاز شد و اکنون جزئی از برنامه های هفتگی دولت شده است.

تاکنون 6 سفر استانی توسط دولت سیزدهم انجام شده که همگی در روز آخر هفته، بدون تشریفات و با حداقل هزینه بوده است. رئیسی در سفر به استان خراسان جنوبی، سفرهای استانی خود را این گونه تشریح کرد: امیدواریم در این سفر و سفرهای از این دست که بدون تشریفات معمول انجام می‌شود، بتوانیم اصل کار را دنبال کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور خارج از تشریفات ما در استان‌ها برای این است که از نزدیک با مسائل استان‌ها آشنا شویم و اولویت‌ها را مشخص کنیم و برای رفع مشکلات با اولویت دست به اقدام بزنیم.

بنای ما این است که با فعل ماضی با مردم سخن بگوییم یعنی بگوییم این اقدامات انجام شد، «می‌شود» زیاد گفته شده ما نمی‌خواهیم خیلی به می‌شود‌ها اتکا کنیم ولی چیزی که برنامه دولت است را دنبال می‌کنیم. پیش بینی ما این است که مشکلات یکی پس از دیگری حل خواهد شد و این به مسئله‌شناسی و شناخت راهکارهای برون‌رفت از مشکلات همچنین حل مسئله و تعیین اولویت‌ها و اراده جدی برای یک کار میدانی نیاز دارد که مجموع این اقدامات هم به اعتماد عمومی تبدیل می‌شود.

بنابراین به گفته رئیس جمهور، حضور میدانی، گفتگوی چهره به چهره با مردم برای شناخت دقیق مسئله و آگاهی از اولویتهای هر استان است

فارس مقصد هفتمین سفر استانی رئیس جمهور

اکنون استان پهناور فارس، به عنوان هفتمین مقصد سفرهای استانی رئیس جمهور انتخاب شده است و معرفی درست اولویتهای استان، در برنامه ریزی کشوری و رشد همگون و صحیح استان، بسیار مهم و تأثیر گذار است.

استان فارس هم از نظر وسعت و هم از نظر جمعیت، بزرگترین استان کشور است اما با وجود  با دارا بودن حدود 6.5 درصد از کل جمعیت کشور و وسعت جغرافیایی قابل توجه و امکانات و قابلیتهای مناسب اقتصادی- اجتماعی همواره با کاستیها و محرومیتهایی روبرو بوده و این محرومیتها در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است.

شاخص‌های ضعیف اقتصادی استان فارس

شیراز اگر چه بعنوان به دلیل وسعت و جمعیت یک کلانشهر در نظر گرفته میشود، اما این شهر از منظر توسعه یافتگی نسبت به سایر کلانشهرهای کشور، ضعیف تر است و طبق تحقیقات در میان کلانشهرهای مطرح کشور رتبه ششم را دارا است، کلانشهرهای تهران، اصفهان، کرج، مشهد، تبریز به ترتیب از سطح توسعه بالاتری نسبت به شیراز برخوردارند.

همچنین طبق آمار وزارت کار، بیشتر مهاجرت های صورت گرفته به کلانشهرها با هدف اشتغال بوده که 14/5 درصد این مهاجرت ها به شیراز صورت گرفته است که از این منظر نیز، قم، اصفهان، کرج و تبریز، شرایط بهتری نسبت به شیراز دارند.

علاوه بر این شیراز از حیث شیوع بیکاری دومین کلانشهر کشور است و  و طبق آماری که اخیرا اعلام شد، استان فارس رتبه نخست تورم در کشور را داراست.

به گفته مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر کشور در سال ۹۹،  ۴۱٫۳ درصد بوده و  این آمار برای استان فارس 38.1 درصد اعلام شد که با میانگین کشوری فاصله بسیار دارد.

سهم اشتغال مردم استان فارس در سال 99 در بخش صنعت، 26.8 درصد بوده که این میزان در سال پیش از آن 28.1 بوده است و کاهش 1.3 درصدی را نشان می‌دهد از سوی دیگر سهم اشتغال مردم استان فارس در سال 99 در بخش خدمات هم 52.5 درصد بوده که این میزان در سال پیش از آن 51.1 درصد بوده که در این بخش افزایش 1.4 درصدی را نشان می‌دهد.

این ارقام نشان می دهد اشتغال در استان فارس با کاهش اشتغال در بخش های تولیدی (صنعت و کشاورزی) مردم به کارهای خدماتی روی آورده اند.

این اتفاق که سبب رکود مداوم اقتصاد استان شده، دلایل متعددی داراست، از جمله آشفتگی و بحران کارخانجات صنعتی و عدم مدیریت صحیح منابع آبی که به از بین رفتن بخش عظیمی از کشاورزی  استان منجر شده است.

خشکسالی و کاستی‌های عرصه کشاورزی

استان فارس بیش از یک دهه است که با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم میکند. در تمام این مدت مدیران مختلف آمدند و رفتند اما آنچه رخ نداد مدیریت صحیح منابع آب و هدایت صحیح کشاورزی بود.

در حالی که اقتصاد استان فارس بیش از هرچیز بر کشاورزی تکیه دارد برنامه ریزی ها غیر علمی و نا صحیح، ایجاد چالش رقابت با استان های همجوار در تولیدات کشاورزی، عدم تجهیز خرده زمین داران به امکانات آبیاری صنعتی، بی توجهی به شرایط اقلیمی و عدم برنامه ریزی برای مدیریت آب، سبب افول یکباره بخش کشاورزی شد تا جایی که بسیاری از کشاورزان خرد مجبور به فروش زمینهای خود شدند و یا برای اشتغال راهی شهر شدند  یا مجبور به کارگری بر زمینهای کشاورزان بزرگ شدند.

این خشکسالی بویژه در مناطق جنوبی استان، به شکل حاد ادامه دارد. به گفته معاون حفاظت آب منطقه‌ای فارس بیش از ۵۰ درصد آب ورودی به سد‌های استان کاهش داشته، سال گذشته حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در پشت ۹ سد استان ذخیره بود که این عدد امسال به ۹۰۰ میلیون متر مکعب رسیده و همین میزان هم بخش زیادی از آن ناشی بارندگی‌های سال‌های گذشته بوده است.

صنایع بحران زده

سهم استان فارس از صنعت بسیار ناچیز بوده و یک استان صنعتی شناخته نمیشود. اما همین میزان کم از وجود کارخانجات صنعتی در استان با عدم حمایت و نظارت با مسائل عدیده و حتی برخی موارد با بحران روبرو هستند.

کارخانه‌های صنعتی آزمایش که در سال 84 پانصد کارگر در آن مشغول به کار بودند. با بی کفایتی خریداران خصوصی، تنها در مدت4سال، ورشکسته شد، تمام کارگران آن اخراج شده و سهامدار اصلی با وجود پرونده باز قضایی به خارج از کشور مهاجرت کرد. کارخانه 55 ساله قندممسنی نیز همین روند را در حال طی کردن است. 350 کارگر آن اخراج شده،  چرخ کارخانه از حرکت ایستاده و حتی برخی تجهیزات آن بفروش رفته است.

کارخانه روغن نباتی نرگس هم پس از 70 سال، رو به تعطیلی نهاده است. تجهیزات روغن کشی کارخانه فروخته شده و تنها به بسته بندی روغن می پردازد که عمده این روغن ها با نام تجاری سایر رقبایش به بازار عرضه می شود و  کارگران نه تنها چندماه است حقوقی دریافت نکرده اند بلکه شرکت بنام آنها وام دریافت کرده که موفق به تصفیه آن نشده است.

کارخانه آی تی شیراز نیز دیگر قربانی سیاستهای خصوصی سازی اشتباه است که از سال83 به بخش خصوصی واگذار شد. با اثبات بی کفایتی خریدار سال 85 سهامدار، خلع ید شده و مدیریت کارخانه به «هیئت حمایت از صنایع» واگذار شد. اما دوامی نیاورد و سال 91 این کارخانه با سابقه نیز تعطیل شد و اکنون 13 سال است مطالبات کارگران بر زمین مانده است.

بازداشت پی در پی مدیران

حقیقت این است که آشفتگی صنایع و پایین بودن شاخص های اقتصادی استان فارس، بیکاری گسترده، مهاجرت های مداوم، افزایش حاشیه نشینی، بیش از هر چیز معلول بحران مدیریتی در استان است. در حالیکه مطابق استاندار موظف به نظارت عالیه بر دستگاه‌های دولتی و اجرایی است سالهاست بر اصلی ترین بخش های اجرایی استان، که تصمیم گیرندگان اصلی و تعیین کنندگان مسیر حرکت استان هستند، نوعی ولنگاری نظارتی حکم فرما است.

شاهد این مدعا، کثرت بازداشتهای مدیران و مسئولان سطح اول استان است. که اکثر آنان به اتهام جرایم اقتصادی، ارتشا، سو استفاده از جایگاه، با رصد دستگاه قضا، به دام قانون افتاده اند. تنها در همین یکسال اخیر فقط در شهر شیراز خبر بازداشت 5 مدیر رسانه ها ارسال شد و این منهای بازداشت مدیران درجه دو و سه استان و بدون در نظر گرفتن بازداشتهای شهرستان های استان است.

واضح است که فساد مدیریتی، نتیجه ای بهتر از این در بخش های اقتصادی و اجتماعی استان، ایجاد نخواهد کرد

حریق‌های سریالی عرصه‌های طبیعی

از کل مساحت استان فارس سطحی معادل ۲.۲ میلیون هکتار (۱۸ درصد سطح استان) را جنگل تشکیل می‌دهد که زیستگاه جانوران بومی استان است هرساله با آغاز فصل گرم این عرصه های طبیعی بطور پیاپی، طعمه حریق میشوند، تا جایی که شنیدن اخبار آتش سوزی جنگل ها به امری عادی تبدیل شده است. خشکسالی، عوامل انسانی، بی تدبیری در حفاظت از محیط زیست، عدم تخصیص بودجه مناسب یک سوی ماجراست و بی توجهی و عدم پاسخگویی سازمان  منابع طبیعی استان فارس نیز سوی دیگر.

به نظر می رسد هیچ راهبردی در حمایت از عرصه های طبیعی استان وجود ندارد و این موضوع نه تنها در حریق های مداوم بلکه در کوه خواری ها و زمین خواری های وسیع استان نیز هویداست. بنظر می رسد مسئولین این سازمان نه اینکه نتوانند که نمیخواهند اقدامی کنند. شرایط عرصه های طبیعی استان به حدی بغرنج است که بود و نبود این سازمان تأثیر بر آن ندارد.

فرونشست زمین

به گفته محمد درویش رئیس کمیته محیط زیست یونسکو  فرونشست در دشت فسا تا جهرم در فارس به ۵۴ سانتی متر در سال رسیده است، این رقم ۱۴۰ برابر بالاتر از شرایط بحرانی قرار دارد و این در حالی است که فارس ازجمله استان‌هایی در کشور است که در سال‌های گذشته، دریاچه‌ها و تالاب‌هایش را از دست داده و آبهای زیر زمینی را تا جای امکان استفاده کرده است.

فارس در محاصره مشکلات اجتماعی

استان فارس علاوه بر موارد ذکر شده با مشکلات عدیده دیگری دست به گریبان است ضعف پوشش مخابراتی و اینترنت، حتی در کلانشهر شیراز به شدت احساس میشود. راه های مواصلاتی بویژه در جنوب استان   علرغم آنکه مسیر اصلی انتقال کالا از کمرگات کشور به بخش های مرکزی است، به شدت نا ایمن و نابسامان است تا جایی که گمان می رود مسئولان این بخش از جاده های استان را فراموش کرده اند.

عدم حمایت از روستاها و تأمین امکانات رفاهی مورد نیاز روستاییان، بی عدالتی اجتماعی و تفاوت چشمگیر کیفیت زندگی، میان بخش های  کمتر برخوردار با مناطق مرفه شیراز و نیز میان سطح زندگی و توسعه یافتگی سایر شهرها و مناطق استان با شهر شیراز که ناشی از سیاستهای غلط تمرکز گرایی و کم توجهی به حقوق شهروندی سایر مناطق است، به مهاجرت، افزایش حاشیه نشینی و تراکم جمعیت بویژه در مناطق محروم شیراز، دامن زده است.

اکنون که فارس به عنوان مقصد هفتمین سفر استانی رئیس جمهور انتخاب شده، امید است با بیان درست ابرچالش های استان فارس، در شورای اداری استان که به ریاست رئیس جمهور تشکیل خواهد شد، تصمیمات مناسب در جهت در مرتفع تر شدن این مسائل گرفته شود. زیرا سنگینی بار تمامی این چالش ها، بیش از همه بر دوش محرومینی است که به این دولت امید بسته اند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس جمهور سفر استانی صنایع منابع طبیعی اولویت ها استانی رئیس جمهور عرصه های طبیعی استان فارس درصد بوده استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۸۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز | یک پزشک زن فوت کرد و یک پزشک دیگر در کما

به گزارش همشهری آنلاین،‌اخبار غیررسمی حاکی از آن است که چند پزشک دچار نارسایی کلیوی شده‌اند. یک پزشک زن تاکنون فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

دو منبع آگاه در گفت‌وگو با فارس صحت این خبر را تایید کرده و گفتند: عامل فروش این مشروبات الکلی دست‌ساز دستگیر شده است.

کد خبر 847908 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم مسمومیت پزشکی

دیگر خبرها

  • جنگ‌افروزی دشمنان در منطقه برای تسلط بر خلیج فارس است
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز | یک پزشک زن فوت کرد و یک پزشک دیگر در کما
  • کمبود کلانتری در تهران/ کلانتری‌ها دیجیتال می‌شوند
  • آغاز مزایده فروش ۱۳۰۰ دستگاه وسیله نقلیه توقیفی در هرمزگان
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد
  • پرواز پاراگلایدرها در آستانه روز ملی خلیج فارس
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود